Julklappar

Vad gör jag en fredagskväll? Jo, slår in de första julklapparna haha. Det gäller att börja i tid eller hur? Hörde att julsakerna redan finns ute i handeln och det tycker jag är för tidigt. Men att börja med julklapparna är skönt och dessutom sprids kostnaderna ut på en längre tid. Perfekt. 


Renovering

Taket i vardagsrummet är nu målat första omgången. Även murstocken har fått sig en omgång färg. Det går sakta men säkert framåt. Ska handla skivor till väggarna till helgen så att vi kan fortsätta med det också så att tapeterna får komma upp snart. 


Vi väntar även på att få kaminen installerad, men det är fortfarande väntetid på det. Men det kommer bli så fint när det är klart tror jag. Och mysigt såklart. 


Hösten är verkligen här och det blir mysigt att gosa ner i soffan sen med tända ljus och en härlig brasa när allt är klart. En ny soffa skulle föresten inte sitta fel heller... 


Hösten

Har gått i skogen idag med barnen på jobbet för att samla höstlöv osv som de ska få pyssla tavlor med. Hösten är en fin årstid så är det bara och det finns verkligen mycket vackert i vår natur. Önskar dock en solstrimma snart för det har varit gråväder så länge jag kan minnas nu. Men efter regn kommer solsken va? Jag hoppas det! 


Är i alla fall glad över att ha ett jobb där jag får vara utomhus. Och än mer roligt blir det på de små utflykterna man kan göra. Jag älskar naturen som ni vet och att få lära om den känns riktigt roligt. Det är djur och natur mitt hjärta klappar mest för. 

Ja och så resor då ;) Men lite svårt att ta med barnen på jobbet på en resa. Dock ska de få besöka olika länder på låtsas och jag har valt ut några favoriter. Det blir roligt! 


Kli

Håller på att förlora förståndet tror jag. Har en hemsk klåda främst i hårbotten, men även bitvis på olika delar av kroppen. Och nej; det bor inga små kryp i mitt hår. Det går i skov, kommer och går och det är otroligt jobbigt. Kan liksom inte göra något för att lindra klådan mer än att klia. Givetvis irriterar det så att det blir rött osv. 


Försvinner det inte snart så blir jag nog kocko i bollen. Aaaaahhhh!! 


Pågen surdegsbröd

Testar Pågens surdegsbröd genom Buzzador. Är det något jag älskar så är det mackor! I vanliga fall äter jag mest vanligt vitt bröd, så det är kul att testa något nytt. 


Dessa var goda i smaken med en bra konsistens. Enda minuset är att jag tycker de blir torra fort. Men helt klart godkända. 


Glói

Alltid ska det vara något. Glói känns inte fräsch och ni som känner oss vet att det inte är första gången gällande denna häst. Han har varit många gånger till olika veterinärer och fått olika diagnoser. Alla som läkt och blivit bra för att sedan börja om med något nytt igen senare. 


Denna gång har jag som vanligt ingen aning om vad som är fel, utan känner det i ridningen att det är något som inte står rätt till. Känns som om denna häst har något bakomliggande som ingen veterinär har hittat än. 

Som sagt. Alltid ska det vara något. 


Lingon

Årets lingonplock gick av stapeln idag. Är det något jag gillar så är det att ta tillvara på naturens skafferi. Hade dock kvar lingon sen ifjol i frysen så mamma och pappa fick hinken jag plockade idag. Jag tycker det är roligt att plocka så det kvittar liksom om jag behållet det själv eller ger bort. 

Även Molly bestämde sig för att följa med till skogen. Det är längre än vad hon brukar gå men hon höll sig runt oss hela tiden och följde med oss tillbaka sen med. Hon är så rolig den katten. 


Nu väntar en ny arbetsvecka och ett telefonsamtal till veterinären. Glói känns inte fräsch. Allltid ska det vara något... 


Nytt golv

Då var vi igång! Golvet lades idag och paniken har infunnit sig gällande tapetseringen. Underlaget i gamla hus är inte det roligaste. Så efter att i tankarna slita sitt hår och se miljoner kvällar framför sig slitandes med väggarna så tog vi beslutet att köpa gipsplattor. Paniken är inte lika stor längre. 


Golvet blev bra och det resultat jag hade tänkt mig. Nu längtar jag efter att få upp tapeterna, men först är det målning av tak och murstock som gäller. En sak i taget... 


Äntligen helg

Denna fredag har jag längtat till. Inte för att det är något speciellt med just denna fredag, men har haft en rätt tung vecka så känner att ledighet behövdes. Ska bli skönt med helg! 


Golvet i vardagsrummet ska läggas in imorgon. Ska bli spännande att se resultatet. Har även lite saker jag måste fixa i helgen, men vet inte hur mycket jag hinner med mig. Tiden får utvisa. 

Gosinatt :) 


Upp och ner

För ett år sedan "klagade" jag i bloggen att jag ville ha kall, klar luft. Jag skrev att hösten var så varm att jag gått i t-shirt denna tid förra året. Jag tyckte vädret var upp och ner. 


Nu har jag knappt gått i t-shirt på hela sommaren och hösten är grå och trist. Det var med andra ord bättre förra året. 

Ge mig en fin höst nu så jag kan tanka energi! 


Höst

Jag älskar att ta reda på det som naturen har att erbjuda. Men har än så länge inte plockat några lingon i år. Plockade mycket ifjol så det räcker och blir över, men känner mig ändå sugen att plocka lite lingon. Kanske blir till helgen. Vi får se. 


Jag älskar även att njuta av naturen på andra sätt, men i år känns hösten extra jobbig. Mörkret, råvädret och den allmänna dysterheten har verkligen fångat mig i år. Jag är ganska säker på att det beror på att det inte var någon sommar i år och vetskapen att det är vintern som kommer är inte direkt upplyftande. 

Därför klurar jag på en vinterresa. Vore härligt att få ha lite sol och bad som avbrott. Men just nu är det bara i kluringsfasen. Det återstår att se om jag klickar på en "boka" knapp :) 


Stillasittande

Planeringsdag på jobbet hela dagen. Det känns att man inte är van att sitta still på jobbet. Har otroligt svårt för att fokusera och inte bli rastlös. Så var det på skolan med. Sitta still sådär är inte min grej, oavsett om det är intressant eller inte. 


Imorgon är det tillbaka till det normala igen, dvs inte en lugn stund :) 


Dröm

När sambon åker till Storstaden är det självklart att jag beställer nallar till min samling. Det var två riktiga gobitar som följde med honom hem! Älskar dom. 


Humöret har fortsatt att svaja även idag. Liiiite bättre än igår, men bitvis lika illa. Hade i alla fall en skön stund i frisörstolen där jag fick bli ompysslad lite och dagen har flutit på okej ändå. 

Kan inte riktigt sätta fingret på varför jag inte känner mig helt nöjd. Många gånger har jag känslan av att jag är född på helt fel ställe på jorden. Ett litet samhälle i ekorrhjuls Sverige, där alla strävar efter perfektion i sina liv. Krav och måsten kantar vardagen och det finns inte mycket plats för annat än just ekorrhjulet. 

Jag kan känna att jag vill leva enklare, göra skillnad. Någonstans där solen lyser och jag kan vandra i flip flops oavsett om jag är i staden eller på stranden. Det är bara drömmar, men kanske kan jag i framtiden gå där i mina flip flops, känna varenda människa där jag bor. Känd för att vara den som gör skillnad, den som hjälper och den som sätter sina fottryck. 

Drömma får man göra och i drömmarnas värld är allt möjligt! 


Humör

Usch, fy och bläää. Har varit på ett uselt humör idag. Ingenting har känts lockande. Bara kännt en stress i kroppen och inte velat ta mig för någonting. Ett gråtrist väder piggade inte upp heller såklart. 


Får hoppas på en bättre morgondag helt enkelt. Både jag och Simon ska trimma frillorna lite och sen är det ett kalas vi ska på. Bådar gott för ett bättre humör. 


Provsvar

Det bästaste av de bästaste svar damp ner i brevlådan idag; "cellproverna var normala". Vilken lättnad! Behövde inte vänta särskilt länge på svaret heller, så nu slipper jag gå och fundera på provsvaret. Skönt. 


Fuck cancer!! 


Zzzz

Klockan var innan 20,00 när jag knoppade in i soffan. Med gott mod att jag skulle klara av att se tv ett tag satt jag mig i soffan. Lyckades se klart det jag somnade från igår, men sen var det stopp. Då valde de blå att slås igen. 


Och jag hatar det! Jag vill inte sova bort min fritid. Jag vill njuta i soffan, se någon bra serie och läsa en spännande bok. Men serru det verkar vara för mycket begärt. Tröttheten kommer som ett brev på posten så fort jag slappnar av. 

Och så kommer det säkert vara flera månader framöver. Hej hösten och vintern. Hej mörkret. 


Trött

Nu är mörkret här. Och som ett brev på posten kom även tröttheten med det. 


Jag hatar mörker. Kan inte hålla mig vaken hur gärna jag än vill. Det är frustrerande. 

Ärligt talat somnade jag även nu när jag skrev dessa få rader. Välkommen hösten... 


Tisdag

Dagarna går och vardagen faller mer och mer på plats. Jag försöker att inte känna stress över de saker jag vill hinna med utöver jobbet och försöker inse att det är okej att inte hinna med allt. 


Glói får vila denna vecka då jag har svårt att få ihop ridpassen då Andreas åker bort i helgen. Men han kan behöva det också då det är jobbigt att sätta vinterpäls. Jag försöker hinna läsa böcker då jag tycker det är avkopplande. Dock så avkopplande så jag ofta somnar när jag läser tyvärr... :) 

Lite motion är också bra så det tar jag när tillfälle ges i form av promenader. Det blir inte så ofta som det borde, men allt är bättre än inget. 

Imorgon är det redan onsdag och mitten på veckan. Skönt. Men först ska jag hoppa in i bokens värld en stund tills John Blund kommer och knackar på. Gissar att det blir rätt snart. 


Genus perspektiv

Blir så arg och frustrerad när jag går in på klädaffärer. Tjej avdelningen lyser av fina färger med olika mönster och tryck, medan kill avdelningen är mörk, grå och trist. 


Och så kommer vi till det här med filmer... Disney filmer och andra som blir endera kill filmer eller tjej filmer. Och därefter produceras kläder utefter det. Tydligen klassas filmen Vaiana som en tjejfilm för det var på den avdelning dessa kläder fanns. Varför riktar den sig till tjejer? 

Simon älskar den filmen och musiken till den. Och självklart ville han ha nattlinnet med Vaiana på som han hittade i affären. Ett klädesplagg för en tjej enligt butiken och våra normer. 

Min önskan är att alla kläder ska blandas. Varför ens ha en tjej och kill avdelning för barn? Och varför klassa filmer som tjej eller kill filmer? 

Det känns dessutom mer okej för en tjej att komma i bilar eller spindelmannen kläder än det gör för en kille att komma i en Vaiana klänning. 

Jag finner inga ord. 


Bukowski nalle

En ny nalle har dykt upp i samlingen. Är hon inte fin så säg? Älskar verkligen dessa nallar och kan aldrig motstå dom. Tur att jag inte bor i Stockholm för hade väl stått tryckt mot Bukowski butiken i Gamla stan dygnet runt annars. 


Skulle behöva lite fler hyllor för dom nu, det börjar bli riktigt många här hemma. Dom är utspridda i huset på olika platser, men den största delen befinner sig i sovrummet på hyllor där. Man kan aldrig få för många :) 


Helg

Helgen är i intågande och med den lite ledighet. Ett "kalas" hos släkten imorgon och så blir det till att handla lite nödvändigheter också. 


Vi har beställt en kamin nu till vardagsrummet vilket kommer bli jätte mysigt! En gullig en med lite "gammal" känsla. Med det blir det även ett nytt golv och så tapetsering också. Vi har bott här i flera år nu och vardagsrummet har varit i behov av en uppfräschning lika länge, men nu blir det snart fint och fräscht. Kul! 

Trevlig helg! :) 


Island

Oj, råkade visst klicka på Boka knappen ;) 

Pappa och Simon har velat åka till Island ett tag nu, så det ska vi göra. I slutet av oktober blir det varma källor, vattenfall, vulkanisk aktivitet och valar. Jag, syrran, pappa och Simon. Blir 3:e gången för mig, men ska bli lika kul ändå. Älskar Island! 


Hönshuset

Hönshuset börjar bli färdigt men än är det inte klart för att flytta in i. Hinner inte med allt som behöver göras efter jobbet. Men snart så! Sittpinnar är uppe och väggarna kalkade. Nu är det redena som ska fixas till och sen in med spån. Sen är det dags för hönsen att flytta tillbaka till sitt nu renoverade hönshus. 


Jag tror de kommer bli nöjda! Simon satt sina handavtryck i betongen med :) 


Ljuset eller mörkret

Ljuset eller mörkret? 


Ena stunden befinner jag mig på promenad i skogen full av energi lyssnandes på musik som är peppande och det känns som om man klarar vad som helst och världen ligger för ens fötter.

Några timmar senare känner man sig som den minsta människan i världen, nedtryckt i tåspetsarna med livet vilandes i någon annans händer. I ett opersonligt rum fyllt av främlingar. 

Väntar. 


Hönshus

Älskar när hösten bjuder på lite finväder. Har varit en sådan dag idag och vi har fixat inne i hönshuset som renoveras för tillfället. Andreas har börjat med sittpinnarna och jag har städat och putsat fönstren där. 


Just nu står kalkfärg och drar sig för har tänkt måla väggarna för att hålla ohyra borta och för att få det vitt och fräscht. Får hoppas det blir bra, aldrig använt det tidigare så hur den skulle blandas var lite lurigt. 

Hur som helst så längtar jag tills hönsen får flytta in där. De är lite förvirrade för tillfället då det har fått husarest. Höns gillar inte förändringar. 

Mer om renoveringen kommer. 


Nyheter Cloetta

Cloetta har kommit med några nyheter som jag får testa. Denna gång tror jag Plopp salted caramel kommer bli favoriten, men ska bli spännande att testa de nya nöt/frö mixerna också! Läkerolen tänker jag ge till sambon, så han luktar fräscht i munnen ;) 


Tack Cloetta! :) 


Skogen

Ännu en jobbvecka har nått sitt slut. Haft en bra dag med mycket utomhus vistelse. Älskar det! Absolut ett stort plus med mitt yrke att få kombinera alla underbara barn med den underbara naturen. 

Idag gick vi på en skogstur bland annat. Lika intressant och spännande som barnen tycker det är tycker jag det med. Man vet aldrig vad man kommer upptäcka. 
RSS 2.0