Semester

Semester!! 6 veckor ledighet väntar nu mig och Simon. Andreas får nöja sig med 4 han. Ska bli skönt att ta dagen som den kommer och känna att jag hinner med mig med allt gällande djuren och hemmet. 


Blev kina buffé inne i stan till middag för att fira ledigheten. Är sååå sällan i stan, men måste erkänna att den är bra fin i sommarskrud även fast jag tycker att kommunen borde ta tillvara på vissa saker bättre. 

Semestern innefattar pyssel hemma med. Ska bygga klart Simons trädkoja och hönshuset ska göras om och fixas till. Så lite "jobb" är det allt, men roligt sådant. 


Nu hoppas jag på bra väder imorgon för då blir det utflykt. 


Snart så

En arbetsdag kvar. Sen är det semester!! Ska bli skönt. Dessa 3 veckor på jobbet har varit bra och jag trivs på min nya arbetsplats. Vilket jag visste innan att jag skulle göra, men ändå. Till hösten efter semestern blir det mer "på riktigt" med allt vad det innebär. Men har varit skönt med en mjukstart trots allt. Sooool

Äntligen sol! Njöt när jag stod med solglasögorna i solskenet på jobbet idag. Okej, kanske att jag drömde mig bort till en fjärran strand samtidigt men det är en annan historia. 


Behöver solen, värmen och allt vad det tillför (förutom äckliga flygande väsen!!). Hoppas på att det växer så det knakar i odlingarna nu och även i blomsterlådorna. Jippie! 


Ingen rubrik

Krax, krax, krax. Nä det är inte Kråkan i Mamma mu som pratar utan det är min förkylning som hägrar. När ska jag bli bra!!?? Har varit förkyld till och från väldigt länge nu. Baksidan med mitt jobb antar jag. 


Släpade mig i alla fall ut på en promenad efter jobbet, men kände mig alldeles slut efteråt. Jaja, bara att vänta ut skiten. 

Vill även sända en tanke till en bekant som gått bort i cancer idag. 

Fucking jävla skit sjukdom! Jag HATAR dig! 


Slut

Huvudet sprängs och energin är som bortblåst. Vill vara frisk NU! Hatar att ha känslan av att inte orka det jag vill. Det enda jag vill göra efter jobbet är att ligga på altanen och ta det lugnt. Vill orka mer efter en arbetsdag än så. 


Hade tänkt ta en promenad efter jobbet, men i hellregn kändes det inte så lockande. Hade behövt röra på mig och få frisk luft för att piggna till. 

En sommar med sol och värme snart tack så att kropp och själ får vad de behöver! 


Söndag

En utedag ville jag ha och det var precis vad jag fick. Ridtur, promenad med Calippo, handlat säd hos bonden, omsättning av plantor, grillat och myst på altanen. Nu känner jag mig utvilad för en vecka på jobbet även fast förkylningen inte vill släppa sitt grepp. 5 dagar kvar innan semester. Ska bli skönt att vara ledig och ta dagen som den kommer. Har några utflyktsmål jag vill göra, men de är alla i närheten av Sundsvall. Hoppas på sommarväder snart med så man kan bada. Men det verkar vara att hoppas för mycket...
Grått

När regnet bara öser ner en hel dag utan uppehåll så städas det runt i huset. Saker organiseras, kastas eller står kvar. Smuts och damm städas bort från golv och möbler. En känsla av rymd infinner sig och rummen känns större. När allt är på sin plats. Någon minut senare är det stökigt igen. En smarrig rabarb och jordgubbspaj slank ner och förgyllde den grå dagen. Imorgon behöver jag luft! Måste vara ute. 


Midsommarafton

Midsommarafton. En solig sådan. Kan knappt tro att det är sant. Men någon gång ska väl vara den första. 


Blev traditionsenlig lunch med samma mat som på påsken och julen -för vi svenskar gillar att variera oss ;) Och sen jordgubbstårta. Mums! 

Vi åkte en sväng till Gudmundstjärn och deras midsommarfirande, men ingen av oss orkade vänta tills stången hade rests. Så var det med den traditionen. Antar att alla längtade efter tårtan istället. Simon valde att sova över hos syrran i natt, så här hemma har vi klippt gräs osv. Kul va?! Välbehövligt dock. 


Tog i alla fall en rolig ridtur där Andreas fick cykla med bredvid. Kul att springa ikapp lite! :) 


Midsommarstång

Firat midsommar på jobbet idag. Så fint med svenska traditioner, även fast jag själv inte riktigt är den som firar midsommar särskilt mycket. För mig räcker det med en jordgubbstårta så är jag nöjd :) 


Har inte kännt mig på topp idag heller, utan seg och hängig. Blev en tur på Glói i eftermiddag i alla fall, vilket var trevligt. Ska bli skönt med tre lediga dagar nu i alla fall, så hoppas jag att jag är på topp igen på måndag. 


Förkyld

Rossligt, brännigt, hostigt, snorigt, hängigt. 


Det är hur jag känner mig nu. Förkylningen har tagit grepp om mig och verkar inte vilja släppa taget, snarare hålla sig fast ännu hårdare. Bläää! Ett annat bläää är fästingen som hade sugit sig fast på ena katten. Jag HATAR dom!! 

Tröstar mig med lite fina bilder från den fina platsen och den fina hästen. 


Det är tur det är helg snart. 


Proviva Tropisk

Testar Proviva Tropisk genom Buzzador. God smak enligt mig, men något gjorde så att den ändå inte föll mig i smaken. Kan inte riktigt sätta fingret på vad. Simon gillade den inte alls, men Andreas tyckte om den. Snäll mot magen är den också, så det är ett plus. Kommer dock inte köpa den. Håller mig nog till den med nypon smak om jag ska köpa Proviva. Den gillar jag. 


Godkänd

Betyget har kommit och jag kan nu titelera mig färdig förskollärare. Detta utan en enda kompletteringsuppgift eller sen inlämning och plugget har delvis bedrivits samtidigt som en cancer diagnos. Jag klappar mig själv på axeln och tycker jag har kämpat på bra! Skööööönt att vara klar! 


Nu återstår ca 1,5 veckas jobb sen tar jag sommarledigt för att börja arbeta "på riktigt" i mitten av augusti. 


Betyg

V.25 är på intågande, vilket (förhoppningsvis) betyder att betyget är påväg på C -uppsatsen. Spänningen är olidlig! Behöver även betyget för examensbeviset för att kunna få rätt lön.


Tyvärr tar dock både examensbevis och  lärarlegitimation låååång tid att få så blir intressant att se vad min lön blir till hösten när inte papperen är klara då... 

Helgen har i alla fall varit bra. Paddlingen igår var som sagt väldigt kul och idag har vi varit till Birsta en sväng sen bara tagit det lugnt hemma. Glói fick komma ut en sväng och det var kul då det var ett tag sen jag red nu pga resan osv. Tyvärr börjar en förkylning göra sig påmind känns det som, men hoppas på att bacillerna försvinner illa kvickt. 

Håll tummarna för godkänt betyg nu till veckan!! Paddla kanot

Idag tog vi och gjorde en väldigt rolig utflykt, nämligen paddla kanot i Ljustorpsån. Det är något jag tänkt göra länge, men det har aldrig blivit av. Men nu passade vi på innan det blir för lite vatten i ån. 

Stannade på en sandbank för fika. Allt som allt tog det ca 3 timmar att ta sig från Ljustorp till Lögdö. Man kliver av alldeles bortanför oss. Förutom några fastkörningar, krockar med diverse träd, avglidningar från kanotens säte och ett fall där jag hamnade under kanoten på land (fråga inte hur det gick till...) så gick det bra! 


Jättekul och många skratt blev det :) 


Skador

Första jobbveckan är över på nya jobbet. Jag trivs väldigt bra där och hoppas det ska förbli så. Lönen är inte klar än heller så får se hur det blir sen. Måste få alla papper från skolan osv först, vilket tar lååååång tid. 


Här hemma fortsätter vi med skadade djur. För nu är det inte bara Molly utan Melker också som är biten. Han har två hål efter tänder och hur djupa dom är ska gudarna veta. Leker lite veterinär igen med andra ord. Rakat bort päls och tvättat så får vi se vart det leder. 

Syrran såg att en katt flög på honom idag och han sprang upp i trädet stackarn. Vems katten är håller jag på att luska i, så blir lite detektiv arbete framöver. Ännu ett yrke till listan. 


Trevlig helg! 


Veterinären

Att leka veterinär blev lite övermäcktigt så det fick bli en tur till djursjukhuset. Molly stackarn har tydligen blivit biten i tassen av någon. Kanske annan katt? Kanske räven? Ja jag vet inte. Men såret var djupare än veterinären först trott så blev ett stygn och nu ett blått bandage över benet. 


Lite medicin och hålla sig inomhus för damen är ordinerat och jag hoppas det ska läka bra nu så hon får vara ute i sommar (och vi kan ha dörrar och fönster öppna i sommar...) Förra sommaren blev hon också biten, men då i ryggslutet och fick vara inne. Man blir matt. Vem gör illa henne kan man undra? 

Billigt och bra (eller inte) och givetvis synd om min fina kisse. 


Fler yrken

Eftersom jag tycker det är så kul att leka tandläkare så har vi nu i hemmet avancerat till sjukbiträden också. Simon stackarn åkte på magsjuka och det vet ju alla hur det är. 


MEN vi nöjer oss inte där. Veterinär är också ett yrke jag tydligen skulle testa på nu. Molly kom in med ett haltande ben. En skärskada i trampdynan och ett sår på övre delen av foten. Har tvättat en skrikande Molly och avvaktar och ser hur det ser ut imorgon för att kanske behöva ta henne till den riktiga veterinären. 

Vad blir nästa yrke mån tro?! 


Jobb

Andra dagen på nya jobbet. Eller nygamla kanske man ska säga. Har ju jobbat där som vikarie så känner redan all personal och barn. Det känns skönt. Just nu är jag dock fortfarande vikare för att börja min tjänst i mitten av augusti. Min syster jobbar där med så det är kul. Nu väntar jag bara att se vad lönen blir för det vet jag inte än. 


I alla fall. Heltid. Med allt vad det innebär. Inser att jag måste börja planera min tid bra för att den ska räcka till till allt min fritid består av. Glói, promenader med Calippo och Simon givetvis. Alla de tre tar mycket tid så det gäller att planera sin tid väl. 


I eftermiddag blev det en promenad vid sjön med Calippo. Jag nattade Simon och imorgon blir det Glói som ska ut. Gäller att hitta en balans men den balansen känns väldigt långt bort just nu. 


Tandvärk

Det här med att leka tandläkare är inte helt enkelt. Mina metoder visar inte rätt resultat och det fortsätter att pulsera i tandraden och göra ont. Ringer då den riktiga tandläkaren "han har semester till mitten av augusti" jaha... 

ringer nästa "vi har tyvärr ingen tid till dig, ring 1177 och få tag i en jourtandläkare" 

Tack för den. Bara tanken på jour så las det på en slant på summan. Och när ska jag få tid för det då? Åka in akut? 

Kanske ska ta till tången själv. 


Plant

Nu har jag äntligen vågat mig på att sätta ut sommarplant. Var och inhandlade en massa fina blommor idag som nu pryder gården vart man än går. Älskar det! Får hoppas på en fin sommar med så att de får växa och blomma hela sommaren lång. 


Det var kul att komma hem och se alla plantor som växt bra mycket på bara dessa dagar vi varit borta. Tomater börjar komma på en planta, smultronplantorna har växt sig stora och kraftiga och blomsterkrassen har grott i utekrukorna. Kul. 

I övrigt så leker jag tandläkare just nu. Min visdomstand krånglar (igen!!) Jag rengör, gurglar med bakteriedödande och knaprar ipren. Får se om jag kan mota bort det onda med mina egna huskurer eller om jag förlorar massa tusenlappar hos den riktiga tandläkaren... Blääää! Svensk mark

Zürich resan är nu över och jag befinner mig på svensk mark igen, närmare bestämt någonstans på E4:an påväg hem till Lögdö. Bilturen tar längre tid än flygresan så än på ett bra tag är jag inte hemma. 


Är i alla fall väldigt nöjd över resan. Jag har sett och upplevt mycket både i Schweiz. Lichtenstein och Tyskland. 

Zürich som jag utgick från är en väldigt mysig stad, men tyvärr är allt svindyrt vilket gör att man inte kan njuta fullt ut av semestern då man "måste räkna slantarna" hela tiden. Men förutom det så finns det mycket att se i Zürich och det är en liten stad vilket gör det lätt att promenera runt och det är lätt att hitta där. 

Schweiz som land är superfint och det finns så mycket att se och göra! Jag har fått uppleva både norra, östra och södra delen och vart man än åker så är allt jättefint. 


En väldigt bra resa! Om ca en månad bär det iväg igen, men då på en all inclusive resa till Zakynthos. 


Black forest och Rhinefalls

Blev en liten utflykt idag igen. Denna gången besökte vi Tysklands black forest och staden Titisee. En väldigt charmig liten stad alldeles vid en sjö med samma namn. På vägen passerade vi även många andra mysiga små byar längs landsbygden. Tyska landsbygden är väldigt fin. Det är kulligt och alldeles grönt överallt. Vi besökte även Rhine falls på vägen tillbaka till Schweiz. Där tog vi en båttur som tog oss så nära vattenfallet man bara kunde komma. Jättefint! 

Imorgon går planet åter till Sverige, men inte förrän på eftermiddagen så lite tid till i Zürich har vi. 


Alperna

Ojojoj vilken dag! Vilka berg, vilka dalar och vilket väder. Strålande sol och en dag i alperna. Det var så vackert överallt och tyvärr blir det svårt att fånga de hisnande vyerna på bild. Men jag kommer sent glömma alla vyer vi sett idag för det är något jag aldrig sett förut. 


Simon var mycket nöjd med och skötte sig fantastiskt bra på den långa utflykten. 

Vi var i Interlaken, Bern oberland, Kleine Scheidegg, Jungfraujoch (dock inte enda till toppen) och så passerade vi fina Luzern, Grindelwald och Wengen. Vilka platser! Alperna är fantastiskt och jag är väldigt glad att jag äntligen har fått uppleva dom.  


Heidiland och Lichtenstein

Vilken land! Och vilket landskap! Jag vet inte vart jag ska titta för det är så fint överallt. Har liksom svårt att ta in landskapet och att förstå att det är på riktigt och inte bara en bild. 

Har besökt Heidiland och Lichtenstein idag. En bussresa där vi såg massor av fina platser. Lichtenstein är ett väldigt litet land men de har ett slott där prinsen bor och väldigt fin utsikt över alperna som kompenserar upp storleken. Väldigt nöjd med utflykten. 


Imorgon ska vi till andra delar av alperna och det ska bli väldigt spännande. 


Zürich

Framme i Schweiz och Zürich. Flygresan gick bra och fort. Skönt. Har gått runt i staden för att kolla vart vi hamnat och än så länge är jag nöjd. Det är en mysig fin stad som verkar lätt att hitta i. 


Blev lite smått förälskad i Alp topparna som man ser från stan. Så fint!! Kollade även in lake zürich och även den var fin. 

Imorgon ska jag och Andreas på en utflykt, men inte förrän kl 11 så vi ska njuta av fluffiga täcken och kuddar här på hotellet först. Hörs imorrn! 


Good morning hotell

Skriv inläggstext 

Ligger nu i ett fluffigt hotelltäcke på Good morning hotell Arlanda. Hade tänkt åka till Arlanda i natt men det lockade mer att få sova riktigt natten före resan istället. Så då fick det bli så. Kliver upp imorgon bitti, äter hotell frukost och sen beger vi oss till flygplatsen. Zurich imorgon! 


Amplar

Det är nästan för bra för att vara sant, men idag så skänkte, SKÄNKTE trädgården i Ljustorp amplar till de som gillar deras facebook sida. Helt otroligt! Jag och Andreas hämtade varsin och nu har vi ytterligare två fina amplar som förgyller gården, samt insekters liv. 

Super fina! 


Jag har nog sagt det förr, men jag älskar verkligen blommor! Man kan aldrig ha för många. De ska finnas överallt, särskilt sommartid. När jag kommer tillbaka från semestern ska jag handla plant och plantera. Vågar inte riktigt det än pga frostrisk. Men sen så blommar det överallt på gården! :) 


Rabarber

Äntligen lite skördetid här i trädgården. Det är rabarben som är färdig för att njutas av. Först ut för året blev rabarbermuffins. Mumsigt värre! 


Nästa gång blir det säkert en knäckig rabarberpaj. Inte illa det heller! :) 


APA

Igår firades examen tillsammans med klasskamraterna på APA i stan. Alltså den lammburgaren var inte nådig inte. Så smarrig!! Blev intag av lite alkohol, många härliga skratt och mycket tokigheter som vanligt med de härliga människorna. 

Tänk nu kommer jag aldrig mer se vissa av personerna i klassen. Dels för att många bor i andra städer och dels för att man delas upp på olika sätt ändå i livet. Lite konstig tanke då vi ändå studerat ihop i 3,5 år. Men jag önskar alla lycka till i framtiden. 


Nu några pirriga veckors väntan på betyget på uppsatsen. Det sägs att vi ska få veta i början av v.25 så håll tummarna! 


RSS 2.0