Blandad dag

Då är jag fullproppad med begrepp, teorier och gamla gubbars namn som finns kvar pga något smart de kom på för längesedan. En dag med vetenskapsteori plugg sätter sina spår, dock snurrar det mest runt i huvudet. 


Lite roligt hann jag med också. En fartfylld ridtur på min springare! Det behövdes. 

Och sen blev det middag på Pinchos i Sundsvall med syrran och vänner. Det var nästa restaurang ut i vårt test av restauranger i Sundsvall. Konceptet var annorlunda - man beställer maten via en app och så består all mat av mini versioner av olika rätter. Men väldigt gott och trevlig miljö därinne. Kommer bli fler besök dit! Vilse

Ja... jag finner inga ord. Jag och syrran i skidspåret är väl kanske den sämsta kombon, i alla fall om det gäller skidspår där vi aldrig åkt förut. Startade i alla fall vid Lögdö bruk och åkte längst med en väg vi brukar rida. När den vägen tog slut var det dags att korsa ån och det var väl där någonstans vi började villa bort oss... 


Vår tanke var att spåret på något vis skulle gå runt, men det var inte spårets tanke, så istället kom vi bara längre och längre hemifrån. I en skog där vi aldrig varit förut. 


Spåren var bra i alla fall och det var en väldigt mysig slinga att åka. Förutom två plattfall för mig och lite blodvite så gick turen bra. Men hur kom vi hem då kanske ni undrar? 


Det gjorde vi inte... hamnade uppe i Edsåker hos en klasskompis till mig och där fick Andreas snällt komma och hämta oss. Mörkret hade börjat falla och det finns varg i skogarna här... Ja. En tur på skidor var det ja :) 


Kalasdags

En fullspäckad söndag och en proppfull mage. Tror jag spricker snart! Men är det kalas så är det. Simon fyller 5 år på torsdag så idag kom släkten på besök. Det bjöds givetvis på hembakat och mumsigt var det. 

Kanske tur att vi tog en sväng i skidspåret innan med tanke på alla gottigheter hihi :) Åkte i spåret här i Lögdö igen bort till Bergeforsen. En mysig slinga i skog och mark. Simon tränade i backarna han och tyckte det var roligt att swischa nedför i full fart. 

Ny vecka imorgon och den innehåller en blandad kompott. Börjar med en dag på förskolan imorgon. Gosinatt! 


Skidor

Har rännt runt som någon galning på affärer idag. Enbart mathandling till oss och till djuren, men det kräver flera olika affärer det. Jag vill liksom klara av det på fortast möjliga tid, då affärer verkligen inte är något jag vill lägga min tid på. 


Så när jag sedan befann mig i skidspåret här hemma i Lögdö tillsammans med Simon då fick själen ro. Utomhus, rödrosiga kinder, sol, naturen. Det är det som är det allra bästa. 1,5 timme var vi ute och åkte. Så mysigt! 

Älskar att bo med naturen inpå knuten. Vi har skidspår på vintern, en härlig badplats på sommaren, massor av härliga rid/promenad vägar, bärskog och en å som rinner genom här med. Ikväll stod även älgen och mumsade på träden :) Finbesök med andra ord. 


Imorrn blir det annat finbesök, för då ska Simon ha kalas med släkten som kommer och hälsar på. 


Pullor

Mildväder. Igen. Kan inte vädergudarna förstå att det ska vara vinter nu?! De som är glada är dock hönsen som mer än gärna går ut och spatserar i hönsgården om dagarna. Just nu får man inte ha höns lösa pga fågelinfluensa, men då är det tur de har en stor utegård att vara i istället. 


Jag är inte så förtjust i mildvädret dock. Allt skit i hästhagen tinar fram. Bokstavligt talat... så bara att börja städa den allt eftersom. Ett evighetsgöra, men ett ont måste. 

Jaja. Bara att inse att de vintrarna man kom ihåg från förr är ett minne blott och istället har de ersatts med ett väldigt svängigt väder med varmare temperaturer och regn om vintrarna. Blääääää! Då kan det lika gärna få bli vår och sommar. NU! 


Saknad

Fick en sådan otrolig saknad efter min älskade Findus idag. Saknar han jämt såklart, men ibland sköljer det över mig lite extra. Saknar hans gosande och ständiga mysande. Han var en speciell katt som var lika go med alla han träffade. Kommer aldrig glömma den dagen då han som körde på honom plingade på dörren...


Nu är det istället Korven, Melker och Molly som får stå för mysandet. Och de får även stå ut med vissa andra sysslor :) Idag plockade Simon fram alla kammar och borstar och gjorde Korven fin. Det är tur han är snäll den där Korven, de andra två hade inte gått med på samma behandling. 


Baka

Snart är januari över. Skönt! Längtar till våren och ljusa dagar. Känner mig så trött och orkeslös och jag ogillar det skarpt. Men först kommer februari och den brukar inte vara bättre än januari, enbart med tanke på att det är snäppet närmare vår då. Och så fyller ju Simon år. Bakandet inför kalasen är i full gång. 


Men än är jag inte klar. Han ska ha ett kalas för släkten och ett barnkalas så det gäller att ligga i med bakningen. Men gillar ju att baka så det är bara kul så länge det inte blir stressigt :) 


Sidsjön

Skidspåren svek oss idag med isiga obefintliga spår bitvis, så det blev lite väl knivigt för Simon (och mig!) att åka. Istället blev det en tur på snowracern för Simon och en promenad för oss andra runt Sidsjön. 

Fikat var givetvis med och likaså madrassen, så det blev några åk på den i pulkabacken med. Kul! En mysig utflyktsdag, precis som jag vill ha helgerna till. 


På längden

Tog och dammade av längdskidorna idag för en sväng i spåret hos syrran i Indal. Mördarbackar (läs; lite uppför), nära döden upplevelser (läs; utförsåkning i samma mördarbackar) och blod, svett och tårar (okej, mest svett då... kondisen är inte vad den borde). 


Men kul var det! 

Simon kämpade på bra i spåret han och det är bara att inse att faror kommer med åldern. För Simon han körde järnet i backarna han. Ramlade och tog sig upp för att sedan fortsätta i samma backe som för mig höll på att ta livet av mig.


Det här med att spåra ur är liksom höjden av rädsla och man liksom ser lårbenshalsen och höftkulan rulla iväg ikapp med varandra. 

Tanken är att det är lika bra att fortsätta vid denna nyfunna kärlek redan imorgon. Men då för en mysig utflykt där inga backar existerar och man får dricka varm choklad och äta korvmacka som belöning. Helt i min smak. 


Skolarbete

Aaaaaahhhh, jag sliter mitt hår! Vem har kommit på tanken att vetenskapliga artiklar behöver förekomma på engelska?! Och vem har kommit på tanken att databasen man söker artiklar i är så krånglig och svårjobbad? Jag kan säga såhär; Google translate är min bästa vän. Vad vore jag utan dig?!


Blev en härlig promenad i pluggpausen för att sedan slita mitt hår igen. Men nu tar jag helg från pluggandet och återkommer till veckan :) Lika bra att skingra tankarna lite emellanåt. 


Snörvel

Ja, men dåså. Då är det som det brukar då. Med andra ord inte 2 av 3 förkylda, utan 3 av 3 möjliga. Resten av familjen har smittat mig så nu är det min tur att snörvla och ha mig ett tag. Jag är i alla fall klar med inneveckan för denna gång i skolan och ska nu kämpa med vetenskapliga artiklar och hur man analyserar dessa de kommande veckorna. Kämpa var det ja... 


Svårt

Det är krävande dagar på skolan denna vecka. Då med tanke på svårighetsgraden på kursen. Det krävs att man tänker till både en och två gånger. Och vad gör man då? Hoppar över sista lektionen och tar en promenad med vovven. Skingrar tankarna lite och försöker förstå kursen. Försöker... 


Kursen handlar om vetenskapsteori och bara namnet är skrämmande tycker jag. Hur ska detta gå?! 

Nya tag imorgon. På't igen ba! 


Söndags sysslor

Vi byts av lite här hemma. Simon har varit piggare idag. Istället har Andreas varit hängig och jag känt mig lite småkrasslig med. Men det är så det är. Varje vinter. Varje år. Bacillerna går bara runt, runt. 


Så... vi har roat oss med att måla lite, jag tog en promenad, packat höpåsar, grejat med hönsen och sett på tv. Bakade en kaksort inför Simons kalas med. 


Skola väntar i 3 dagar nu och starten på en jobbig kurs. En mycket tung, jobbig kurs... 


Sjukling

Sjukstugan fortsätter här hemma. Simon har legat i soffan mest hela dagen och jag har grejat ute hos hönsen. Städat åt dom och gjort fint. Tog en promenad med Glói med. 

Mycket mer än så har inte dagen bjudit på faktiskt, förutom någon tandj*vel som har bestämt sig för att plåga mig. Liksom pulserar och när jag tuggar känns det liksom i tanden. Blääää! Får se hur det artar sig. Kanske dags för en tandläkartid ändå, kan inte ens minnas hur många år sedan det var jag gjorde en undersökning senast. 


Opps! 


Sjukdomar och hemtenta

4 dagar hann Simon gå på dagis efter julledigheten innan sjukdomarna började rulla in. Vaknade imorse med nästan 40 graders feber och tempen har sedan legat på över 39 flera omgångar under dagen. Stackarn. 

Och jag då? Skrivit hemtenta över 8 timmar. En tenta som vi först skulle ha på skolan som skulle ta 4 timmar. Hur tänkte dom där? Hade varit omöjligt. I alla fall så känns min som något dravel bara och jag lyckades inte få till den riktigt. 

Fick bli en tur utomhus innan jag läste igenom den. Allt snurrade i huvudet och nacken höll på att gå av efter att ha suttit vid datorn hela dagen. Skola igen på måndag och då ny kurs som kommer bli svååår! 


Men först en lugn helg hemma utan skolarbete. Phu...! 


Skola

Skola, skola, skola. Hela dagen och hela morgondagen och så avslutar jag med en hemtenta på fredag. Och på måndag börjar nya kursen och då blir det skola, skola, skola igen. Jag vill vara klar nu!! En termin kvar. Fatta, det är ju egentligen ingenting. Har gått 3 år i skolan nu. Det har jag tamme fan gjort bra alltså! :) 


Ekorrhjul

Jag har egentligen inte så mycket att berätta just nu. Vardagen har börjat och med den de vanliga rutinerna, ekorrhjulet. Allt går runt runt. Börjar på måndag, slutar på söndag och så om och om igen.


Denna upprepning måste jag bryta ibland. Annars känns det som att livet bara rinner ur en och man hinner inte ens reflektera kring det som varit. Men hur bryter man egentligen hjulet? 
Jag har sedan många år tillbaka använt resor till detta och kommer fortsätta med det, men jag söker något annat att stanna upp vid också. Det behöver inte vara nåt stort, dyrt eller avancerat. Något enkelt som förgyller vardagen helt enkelt.

Det är vad jag behöver just nu. 


Socker

Eftersom beach 2017 kommer tidigare än jag anat så är det väl dags att hålla igen lite på det goda i livet?! 

Inget godis, fika osv på veckodagarna är tanken. Och fredag är också en sådan dag... får se hur länge det håller. Sockerberoende är mitt andra namn. Socker är även en bov på andra sätt än att sätta sig likt ett äpple runt midjan. Tumörer gillar socker och cancer tycker därmed att det är väldigt smaskigt med det goda. 
Och jag gillar varken att vara rund som ett äpple eller cancer, så hur svårt kan det vara? 

Socker vik hädan! 


Resa

Som ni vet älskar jag att resa. Sverige känns för litet för mig och jag bara måste ut i världen för att se och uppleva andra spännande länder där ute. En dröm har länge varit att få besöka Maldiverna, därför får nästa resa gå dit! 


Det blir syrran och jag som åker och vi stannar även till i Dubai för att se vad den staden har att erbjuda. Blir nog en väldigt intressant, rolig och härlig resa :) 


Fin dag

Åh, så härligt väder det var imorse! Soluppgång, -17 grader och så det fina snötäcket på det. Blev en mysig promenad med pållarna det. Resten av dagen har jag bara varit hemma. Simon har haft en kompis här och jag vet inte ens vad jag har gjort idag. Allt och ingenting kanske :) 


Krispigt

Lite krispigt ute idag vill jag lova. -29 imorse och det är inte förrän nu det har blivit så varmt som -19. Rena värmeböljan i jämförelse. Men pållarna fick sig en promenad i alla fall. Det finns inget dåligt väder, bara dåliga kläder. Och så länge man klär sig riktigt kan man vara ute åtminstone en stund i alla fall :) 

Har kalasat hos morfar som fyllt år idag och så har jag börjat titta på serien SKAM som alla pratar om. Ojoj stor igenkänningsfaktor och kanske att ett och annat minne väcks till liv. Så längesedan man var ung och dum haha! 


Nu ska jag leta resor. Känns som att det är det enda jag gör varje kväll. Har bokat en, men varför nöja sig med en?! 


Kyligt

Brrr...!! -29 grader i skrivandets stund. Vedspisen har gått varm idag och kylan har verkligen bitit tag i kinderna så fort man satt foten utanför dörren. Lite väl kallt med andra ord. Har enbart varit ut för att mata djuren, mer än så går det inte att vara ute. Däremot blir det väldigt fint ute när solen lyser på det snötäckta landskapet och man kan riktigt se hur krispigt det är. 


Imorgon hoppas jag dock på lite varmare väder. Både häst och hund behöver komma ut på promenader. (Och jag med för den delen!) Beach 2017 kommer närmare än man tror... ;) 


Vinter

Och så kom vintern. Och det gjorde den med massor av snö på en gång! Jag och Simon skottade som några galningar på förmiddagen medan snön fortsatte att vräka ner. Men härligt med kall och fluffig nysnö! Hästarna fick ta ett rejs i sommarhagarna och det gillade dom skarpt. Galopperade som några tokar :) Hönsen däremot gillar inte snö och katterna var inte så förtjusta heller. 
Hemmafix

Plockat, kastat, sålt, städat, tvättat, rensat, prövat... och så har dagen fortsatt hela dagen. Varken jag eller Simon tog ens av våra pyjamaser idag. En riktigt mysig hemmadag med andra ord. Det var -15 grader så ingen av oss hade lust att gå ut heller. 


Men sen hörrni, ja då kom snön och den fortsätter komma! Äntligen. Så imogon hoppas jag på snällare temperatur så vi kan vara ute. Allt blir så mycket mysigare med snö på vintern. 


Leos lekland

Idag har vi busat runt på Leos lekland. Är som ett träningspass att vara där. Phu...! Men kul är det. För både stora och små. 


Sällskapsspel

Detta är vad jag har ägnat dagen åt. Spelat spel. Och jag älskar det. Monopol junior, Vampyrjakten och Fia med knuff är de spel som cirkulerar här hemma just nu. Kul med sällskapsspel och göra något tillsammans, något som alla tycker är roligt. 


Simon har en vecka ledigt kvar nu, så än börjar inte vardagen. Lär bli en hel del spelandes framöver också med andra ord :) 


RSS 2.0