Mer sjukor

Men vad är det som är så svårt att förstå? Sjukdomar är inte välkomna. Förkylning, feber, blåsor i munnen och kräkningar för Simon. Stackarn! 5 dagar på dagis...

Jag själv känner mig slutkörd i huvudet just nu. Kämpar med skolan och långa dagar och hinner inte med mig hemmavid, vilket är jobbigt såklart. Kommer liksom inte ikapp. Men men vad gör det egentligen? Det får bli som det blir. Veterinärtid har jag bokat för Glói med och det känns bra att få honom kollad så jag vet vad felet på honom är. Saknar ridningen och skogsturer med Glói.

Nu pulserar huvudet av huvudvärken så lika bra att slå ihop dom blå snart. Gosinatt :)


Baciller

En vecka på förskolan. Nu är Simon förkyld och fick feber nu ikväll. Det var väntat. Efter måååånga veckor hemma och möte med alla baciller på förskolan så går det inte att undvika. Välkommen höst och alla bacillusker.

Eller så inte. Inte ett dugg välkommet.


Hösten

Snart september! Det känns sjukt. Vart tog sommaren vägen som jag har längtat efter och väntat på så länge? Nu är den som bortblåst och istället är hösten här. En årstid som jag gillar, då jag gillar den klara, kalla luften. Vintern däremot hoppar jag gärna över.

Med hösten kommer även skolstart och hemma uppgifter har redan startat. Har två fullspäckade veckor framöver nu, vilket känns okej. Jag är nöjd över sommaren som varit i alla fall. Jag har kunnat tagit det lugnt och faktiskt njutit av tid med familjen, samt de saker vi gjort. Jag har kunnat koppla bort tankarna och haft det bra. Vi har besökt Stockholm, jag var till Wien och Bratislava, Trollska skogen fick sig ett besök och vi var en vecka på Mallorca. Vi har även varit vid sjön och badat flera gånger och gjort lite små utflykter hemmavid. Dessutom har altanbygget hemma kommit igång och jag har haft roliga ridturer med syrran.

Men nu börjar alltså allvaret igen. Det är nu jag kan känna mig pressad. Och när jag känner så kommer även tankarna. Jag måste försöka fokusera på skolan nu. Det är trots allt bara 9 månader kvar nu! Det måste bara gå bra.

Ordnat med hö och halm idag och haft "kalas" med släkten. Ja, det var det. Full fart mot verkligheten!


Storm

Ojojoj.. som om vi inte hade fullt upp med veranda bygget redan... Tydligen valde stormen att slå ner träd i hästhagen idag. Inte ett träd, inte två träd... Utan mer än 20 träd, varav många har rejäla rotfällor. Det är som ett plocke pinn där nu och allt ligger verkligen huller om buller. Ingen vacker syn. Ingen vacker syn alls.

Nägot som däremot är vackert är min goding. Idag plockade vi fallfrukt vid äppelträdet.


Deppig

Det lilla jag har lyckats kravla mig upp ur gropen i sommar genom att göra saker jag tycker om och ta dagen som den kommer utan (inre) stress har känts bra för mig. Äntligen har det gått lite uppför istället för nerför.

Jag har kämpat och lyckats hålla mig över ytan, men återigen är det någon som drar mig tillbaka, håller mig i benen och låter mig inte gå vidare. Jag förstår inte varför det bara inte kan kännas bra ett tag!

Min älskade Glói är förmodligen halt, kanske på flera ben och han måste till veterinären. Glói min stöttepelare, vän och glädje. Som ni vet har han haft en allvarlig skada tidigare som ingen riktigt trott ska läka, men har nu ridit i över ett år och det har gått bra. Tills nu. Nu är gränsen nådd. Nu håller han inte.

Jag håller inte. Kravlar åter under ytan och kippar efter luft. Försöker hitta mening med att kämpa vidare, men till vilka odds?

Veterinärbesök väntar. Sjukhusbesök väntar. Oro väntar. Ångest väntar. Det gamla ordspråket säger "den som väntar på något gott väntar aldrig för länge", men jag har väntat alldeles för länge redan. När vänder det?


Djuren

Min gos vovve, snart 12 år gammal (!!) Lite små skavanker här och där och ibland matvägran, samt vägrar gå på promenad. Men vad kan man begära av en sådan gamling? :)
En tredjedel av mitt liv har han funnits där med mig. Det är lång tid det. Jag hoppas det blir många fler år, även fast jag vet att de inte blir så gamla som man önskar.

Något annat jag hoppas på är att Glói ska vara kvar. För han är väldigt viktig för mig. Han har känts lite ofräsch den senaste tiden och jag tänker såklart på skadan på en gång. Kanske den blivit sämre eller att något annat tagit skada pga felbelastning. Behövde verkligen inte denna oro just nu.
Suck.

Katterna och hönsen förgyller mitt liv också. Älskar att pyssla på hos hönsen och katterna livar upp hemmet.

Vad vore livet utan djur?


Mat vs bak

Jag är en person som ogillar (läs; nästintill hatar) att laga mat. Jag har noll fantasi eller engagemang för det och tycker mest det bara är ett ont måste. Skulle gärna ha en personlig kock som kom och fixade allt och att jag bara kunde sätta mig till bords. Vilken lyx det hade varit! Just matlagning är något jag älskar att slippa när man är på semester, så skönt att slippa tänka på vad det ska lagas för mat.

Bakning. Det är däremot något helt annat! Baka tycker jag är väldigt roligt och provar gärna nya recept eller kör på mina favoriter jag bakar om och om igen. Tycker det är roligt att bjuda på det jag bakar och tycker såklart att hembakt är allra bäst.

På söndag ska syrran och jag ha "kalas" och självklart bjuder vi på hembakt -något annat skulle aldrig hända! Blev ett gäng med drömmar idag. Det är en av mina favorit små kakor. Mums!


Avtryck

Melker hjälper husse att måla. Katten som är överallt, precis hela tiden. Han fick sig ett bad, för just röda tassavtryck hade jag inte tänkt måla inne i huset med ;)


Födelsedag

Vad är det för dag idag? Är det en vanlig dag? Nä, egentligen inte, för det är syrrans och min födelsedag, men när man fyller 32 är det liksom inte mycket att fira. Känner mig inte äldre, men tittar jag mig i spegeln ser jag äldre ut. Ja, inte över en natt, men nog har några rynkor tittat fram alltid.

Ska jag vara glad över att fylla år? Ja, det borde jag. För jag vet att man inte kan ta livet för givet. Men samtidigt är jag rädd för tanken att inte våga planera för framtiden, för vem vet om den finns? Leva i nuet var det, men jag måste kunna se framåt med. Jag är inte riktigt där än.


Inte redo

Nä jag var inte redo att komma hem. Komma hem till vardagen, måsten och är inte inspirerad eller motiverad alls för skolan just nu. Men jag måste. Hade gärna kunna stanna längre utomlands. Brukar vara nöjd efter en vecka med sol och bad, men denna gång kändes det som om jag ville stanna mycket längre. Jag älskar världen. Jag måste vara ute i världen. Men nu väntar en låååång höst och vinter utan något spännande inbokat. Men så är det för många. Skillnaden är att jag adderar operation osv på det med. Jag vill inte. Kanske har jag försökt att fly från verkligheten, men nu har den kommit ikapp igen. Det känns inte bra.


Hemresa

Varje gång efter en semester resa så önskar jag att det är Stockholm jag bor i och inte 40 mil därifrån. Bilresan hem tar liksom längre tid än vad flygresan gör och man är redan rätt mör efter att ha åkt transfer buss på semesterorten, väntat på flygplatsen och sen flygit -ibland med hjärtat i halsgropen. Var lite väl guppigt i planet idag då vindar på 150m/sekund blåste runt planet uppe i luften. Me don't like!! Men landade välbehållna. Phu...

Så var det det här med bilresan då. Sitter fortfarande och åker, åker och åker. På den tråkigaste vägen. Man kommer ju aldrig hem! Längtar efter djuren nu och min egen säng. Vill liksom bara vara hemma när man väl är på väg hem.

Dryga 1,30 timme kvar. Kämpa, kämpaaaaa!


Veckan på Mallis

Då var det dags. Imorgon går flyget hem igen och denna vecka har verkligen gått fort! Har haft en kanon vecka här på Mallorca, bortsett från en giftig fisk ;)

Är väldigt nöjd med hotellet -Blue village Alcudia pins. God mat, rent och fräscht, ligger alldeles bredvid havet och har fina pooler.

Stranden är fantastisk och likaså havet. Har badat massor under veckan och Simon har verkligen blivit modig i vattnet. Det har varit en vecka med avkoppling, där all inclusive har varit toppen.

Nu väntar höst, vardag och oro. Semester lät mycket bättre.


Fisk

Av alla fiskar i hela havet råkar jag givetvis kliva på en riktig fuling. Nerbäddad i sanden låg den endast med den taggiga fenan i beredskap. Där klev jag. Av alla ställen på hela havsbotten. Ont som satan gjorde det och väl uppe på land hade jag gärna velat hugga av mig foten. Den pulserade, sved och stramade liksom. Fick besöka doktorn och där fick jag sitta med foten i hett vatten i 40 minuter för att "döda" giftet. Men vad kul, NOT! Nu gör det lite ont kring själva sticket, men får hoppas giftet är borta nu!

Bortsett från det så har dagen varit toppen. Solsken, värme och dopp i både hav och pool. +37 grader idag, liiiiite väl varmt men skönt att sitta och ta det lugnt med en bok i skuggan.


Solen tillbaka

Sådär ja, då var ordningen på semestervädret återställt igen. Sol, sol, sooooool. Värme och bad i det underbara havet. Något dopp i poolen med, men jag håller mig gärna därifrån.

Äter även en massa gott så kommer kunna rulla hem, flera varv runt jorden med tror jag. Men är det semester så är det :) Och jag njuter till fullo!


Dåligt väder

Jaha men vad är nu detta!? Mulet och regn. Så ska inte semestervädret vara! Men man kan inte styra över vädret tyvärr. Mallis har alltså inte levererat sol idag, men däremot bad. Har badat i havet som inte har innehållit en enda våg idag och Simon har haft så kul. Det är huvudsaken.

Men det får gärna bli sol resten av dagarna ;)

Blir det samma imorgon igen åker vi in till Alcudia en sväng.


Måndag på Mallis

Här på Mallorca lunkar livet på rätt så bra! Jag älskar ju detta klimat och skulle gärna bo någonstans där vinter inte existerar. Dessutom älskar jag havet och stränder så detta är liksom paradiset för mig. Visst blir jag påmind om den dystra verkligheten nu som då med, men försöker njuta av stunden och när jag ligger där i vågorna i havet så har jag det riktigt bra.

Simon var med på Bamse klubben idag. Även han gillar att vara här och ska tydligen flytta hit när han blir stor. Han njuter av bad i poolen, men har nu även avancerat och tycker det är roligt att åka madrass på vågorna i havet med. Dock gillar han inte socker vattnet ;) (läs; saltvattnet)

Jag lessnar aldrig på att resa, jag lessnar aldrig på att guppa i havet, jag lessnar aldrig på fina stränder. Det enda som saknas är syrran och djuren. Ser inte mycket djur här alls och syrran har jag inte sett skymten av heller ;)


Bad

Nog har semesterlunket infunnit sig alltid. Men hur lätt är det inte att vänja sig med att bara sätta sig till bords, slippa städa och ta dagen som den kommer!? Superlätt skulle jag vilja säga. Dock är jag en rastlös själ, men huvudsaken jag har något att göra så går det bra. Varierar med att bada i havet, bada i poolen och att ligga på solstolen och titta på folk. Gick en liten promenad imorse med och kollade efter snäckor på stranden. Stranden och vattnet här är superfint och är den största anledningen till varför jag valde Mallorca som destination igen.

Ögonlocken känns tunga nu efter en heldag ute, så ska krypa till kojs snart. Gosinatt :)


Mallorca

Då befinner jag mig ute i vida världen igen. Denna gång är det Mallorca som får sig en påhälsning och då härliga Alcudia. Flygresan gick smidigt utan att jag blev skräckslagen som tur var ;)

Hotellet är fint och har god mat. Ligger precis vid stranden och har flera pooler att välja mellan. Vi bor på Blue village Alcudia pins med all inclusive. Mycket smidigt!

Sedan vi kom hit så har Simon legat i blöt och jag själv har såklart badat också. Jag är ju en havs människa och har plaskat runt i vågorna i havet, medan Simon föredrar poolerna. Havet är dessutom varmare än poolerna. Termometern för luften stod på +33 grader idag, men det blåser friskt så kändes inte så pass varmt.

Grabben ligger redan och sover för fullt och vi tar igen oss på hotell rummet efter en intensiv dag. Imorgon lär semester lunket infinna sig på riktigt.


Cancerfonden

Glói är min terapi. Han som gör så att jag tänker på annat och som gör mig sysselsatt. En viktig del av mitt liv som jag verkligen behöver just nu. Vi tränar på tillsammans och försöker utvecklas. Glói har mycket kvar att lära och jag med! Har nu fått den stora äran att få rida en lektion för en tränare som bodde i Sundsvall tidigare -Sofie Kandre. Hon red in Glói och är en väldigt bra instruktör. Nu har hon valt att ge mig en lektion då hon kommer upp till Sundsvall. Hon har även valt att skänka alla pengar hon får in från andra som rider lektion under dessa dagar till cancerfonden.

Jag blir rörd. Jag blir glad. Det finns godhjärtade människor! ❤️


Kallt

Och så blev det höst. Hela 5 grader ute imorse då jag gick ut och matade djuren. Liiiiite tidigt för så kyliga temperaturer kan jag tycka. Men skönt med frisk luft ändå även fast jag vet att vintern är på väg... Usch!

En sväng på Erikshjälpen i Härnösand blev det idag. Handlade en trasmatta till kommande altan och lite annat smått och gott. Svängde även in på en hästaffär som är inriktad på islandshästar och där fick ett par tyglar följa med. Glói fick ett ridpass på ridplanen idag och han om någon gillar dessa kyligare temperaturer. Han blir en helt annan häst.

Nu väntar john blund eller ja han har jag redan besökt från soffan, men nu är det dags igen. Gosinatt :)


Mys och bus

En regnig dag blev till en mysdag, skräpmat på Big boy (mums!) och bio med Simon. Lite handling inför resan med. Och en stor påse med godis.

Kvällen blev en fight. 2 timmar tog det innan Simon behagade att somna, så nu är jag slut vill jag lova. Han somnade i bilen hem, så förmodligen tyckte han att han hade sovit klart redan. Slår vad om att han kommer kliva upp runt halv 6 som vanligt imorgon bitti...

Dessa kontraster i vardagen.

Andra kontraster är kattungarna. Ena sekunden mysiga och lugna, andra sekunden är det full fart genom huset. Men det är som det ska vara :) Hur roligt vore det egentligen om allt hela tiden var likadant?


Duktig

Det är helt fantastiskt när den lilla, stora människan knatar runt på promenad med oss. En promenad som tar en timme att gå. Han är duktig! Tur han älskar att vara ute precis som jag.

Han är inte lika duktig på att lyssna och att göra som man säger... ;) Han är inne i värsta trotsen någonsin! Får se hur vi klarar shoppingturen imorgon då, han brukar kunna spåra ur när vi är i affärer. Phu...! Önska mig lycka till :)


Familjedag

Livskvalité kan vara väldigt mycket och självklart olika för olika människor. För mig är livskvalité många saker, där en av dom är att spendera tid med familjen.

Idag blev en sådan dag. Fiske, grillad mat på murikkan och en mysig tur till Gudmundstjärn där vi gick runt i alla dom gamla husen och tittade.

Livskvalité innebär också tid med mina djur, samt att åka på resor ut i vida världen. Det innefattar också att göra fint hemma och trivas i området man bor i.

Livskvalité är att få vara frisk och riktigt där är jag inte. Denna punkt drar tyvärr ner de andra punkterna vare sig jag vill det eller inte. Just nu funderar jag mycket på operationen och vad den kan innebära för de saker som är viktiga för mig. Det är en lång väntan och det gör inte funderingarna och besluten lättare...


Slit

Ändrade utflyktsdagen till en hemma dag, som ändrades till en jobbar dag. Har nog inte varit still många sekunder idag. Hönshuset har städats, hästen har ridits, fläsket har motionerats, massor av saker ute har målats, Calippo har promenerats.

Altanen har också byggts på och idag sattes fönster på kortsidan in. Det blev bra, men ska målas runt om med.

Phu. Nu är kroppen slut och vi tar en utflyktsdag imorgon istället.


Lån

När motivationen tryter och orken inte riktigt finns där så passar jag på att låna ut Glói till syrran lite. Hon fick rida ett ridpass på ridplanen idag och känna på Glói lite. Sóldis är fortfarande inte bra, så syrran har inte ridit på länge, då blir det liksom en win win situation :)

De skötte sig bra båda två tycker jag. Spenderade sedan dagen i affärer. Köpte inget särskilt för som vanligt hittade jag inte det jag var ute efter. När folket sen började välla in över Birsta flydde jag fältet snabbt och åkte hem igen. Där byggde pappa och Andreas för fullt. Kul. Fick även plåstra om pappa lite idag. Han fick en fönsterkarm i huvudet, vilket resulterade i massa blod och ett jack. Sist plåstrade jag om ett jack efter en hammare han fick i huvudet och så har jag ringt ambulansen en gång då pappa ramlade ner från logen. Även Andreas pappa har råkat ut för olyckor under våra byggen, så nu får det vara slut på sådant tycker jag!

Gosinatt!


Utflyktsdag

Utflyktsdag var det ja. Blev en liten rundtur där lunch först åts i Härnösand. Därefter åkte vi till Höga kusten bron och tittade på utsikten och Simon lekte i lekparken. Vidare till några loppisar sedan -varför gör jag aldrig några fynd på loppisar?!?! Och sedan blev det fika i Västanåfallet. Undkom regnet hela dagen och hade en mysig dag trots att tankarna vandrar iväg mer och mer nu igen.

Det känns liksom som att tråkigheter närmar sig mer och mer. Sommaren är snart över och känner mig inte redo för skolan då det är så mycket annat att tänka på. Återbesöket till sjukhuset är i höst med och där efter känns det som om det bara kommer gå utför. Fy, hatar denna känsla. Men oroar sig det gör nog alla som är sjuka, så får bara hålla tummarna om bra besked i framtiden.


Plåttak

Plåttaket är på plats på altanen och nu är vi en bra bit påväg. Tyvärr kommer vi inte kunna göra klart hela innan vintern, men förhoppningsvis så pass mycket så det bara är lite kvar att göra till våren. Helst hade jag velat ha den klar redan, men tid och arbetskraft behövs och såklart pengar. För är det något som verkligen är dyrt så är det virke! Fy vilka priser det är. Och själva inglasningen kommer såklart kosta en bra slant även den.

I eftermiddag var vi på notdragning i Bergeforsen och tittade på laxar. Det är fascinerande med dessa stora fiskar som hoppar i vattnet tycker jag. Nu är ju inte Bergeforsen en naturlig plats för laxar, men då jag var i Norge fick jag uppleva en riktig laxfors. Det var en upplevelse jag inte glömmer i första taget!

Imorgon blir det utflykt, vart det får vi se.


Trolska skogen

Idag drog familjen ut på äventyr i de trolska skogarna. Där mötte vi älvor, häxa, trollkarl, drake, näcken, tandfén mfl. Det var en spännande tur och en rolig berättelse att följa längs med vägen.

Väl ute på äventyr tog vi även och spanade in havet längs med kustvägen och det var så fint! Jag har alltid älskat havet och bara lukten av det väcker många minnen till liv. Åt lunch och fikade med havet som utsikt.

En perfekt utflykt som passade hela familjen.


Bygget

Altanbygget fortsätter här hemma och man kan mer och mer se det färdiga resultatet framför sig, även fast det är lång bit kvar än. Själva storleken ser man nu och det går att föreställa sig de mysiga stunder man kommer att kunna ha där sen.

Det är ett litet pussel att klura ut hur själva inglasningen ska vara, men det blir nog helglas partier på 2 väggar och så halvglas eller fönster på en vägg. Det tror jag blir bäst med tanke på ljusinsläpp. Vi får inte så mycket insyn i alla fall då vi har buskar och träd framför, dessutom är altanen längre ner än vad vägen är, då marken lutar. Så jag tror att det kommer att bli bra.

Bjöd på äppel sockerkaka till byggarna och oss damer, smarrigt!

Imorgon blir det nog en utflykt -Äntligen!


Katten Korven

Låt mig presentera det nyaste tillskottet till familjen -Katten Korven. Ja, jag vet, det är ett märkligt namn, men han är döpt efter en katt i en barnbok som både jag och Simon gillar (nu ska här bli andra bullar).

Han har bott hos oss i några dagar redan och är en lugn katt. Dock busar han såklart mycket med Melker också.

Gården består nu av:
Hästarna Glói och Sóldis
Hönsen och tupparna
Vovven Calippo
Katterna Molly, Melker och Katten Korven

Och så vi tre människor såklart :)


RSS 2.0