Magsjuka

Som pricken över i:et tar jag och kör en magsjuka när jag ändå ligger på botten... 

Var är du vintern?Åh, vad jag önskar att detta var idag! Snö och mysigt (och då gillar jag inte ens vintern!). Istället är det grådassigt ute och trist. 


Inte en flinga på backen, bara regn och deprimerande. Nä, välkommen vintern säger jag! 
Vi fortsätter att kämpa på här hemma med allt som händer och försöker hålla modet uppe. Tog och for till en klasskompis mitt över dagen för att komma bort en stund från tankarna och allt här hemma. Det var klokt, för hon är som ett vandrande lyckopiller den damen :) Mycket trevligt. 

Imorgon börjar sista praktikveckan och innan jag vet ordet av har även den swischat förbi. Jag trivs som sagt väldigt bra, men saknar att kunna jobba och tjäna lite extra pengar nu. Dom behöver jag! 

Gosinatt :) 

Tungt

Oro, tankar och svårt att känna glädje. Inte riktigt så jag önskar mitt liv just nu, men det har helt enkelt blivit för mycket på sista tiden. Jag har liksom nåt min gräns nu och vet inte hur jag ska kunna gå vidare. Förhoppningsvis kan jag utesluta några av de negativa sakerna framöver, men just nu måste jag få säga att det rent ut sagt känns skit. 

Sóldis är inte bra än och syrran har kämpat på allt hon kan med henne. Veterinären har varit här idag igen och kunde fortfarande känna en förstoppning. Det ger liksom inte med sig. Aldrig någonsin har jag önskat att se en hög med bajs så mycket som jag gör nu...! 

Tog i alla fall en ridtur imorse, där vi träffade både rådjur, älgar och farliga människor i skogen. Busat med Simon har varit dagens höjdpunkt och han är verkligen allt för mig den kloka lilla mannen. 

Nu ska jag försöka få mig en stunds sömn, blev mycket vaken tid natten som var och hoppas på att få sova bättre inatt. 


Kolik

För två veckor sedan damp brevet ner i brevlådan där mitt besked om cellprovet stod. 

Nu i detta nu kämpar Sóldis för sitt liv med svår kolik/förstoppning och oddsen är inte på vår sida. Jag känner mig så hjälplös, ledsen och undrar varför alla våra hästar drabbas av allt man kan tänka sig komma på. Denna gård verkar ha något ont emot hästar, det är ett som är säkert. 

Jag går och lägger mig nu med en stor klump i magen, med vetskapen om att syrran kommer att ringa i natt om att beslutet måste tas, det där beslutet som man aldrig vill ta som djurägare. För något så dumt som stopp i tarmen. Jag slits itu i bitar och det gör så ont, så ont!! 


Fina Sóldis, född här på gården och endast 4 år gammal nu. 

SkoluppgiftJag har nu betat av en till skoluppgift och det känns skönt! Postern här ovan som handlar om likabehandling blev jag klar med idag och den sitter nu uppsatt på förskolan. Nu återstår en uppgift och sen drar nästa kurs igång. En vecka på mig att bli klar, samtidigt som praktikens sista vecka drar igång. Kissen

Som katt har man många sovplatser! 

TisdagMen alltså hur söt får man vara??!!! Årets dagisbild på min goding. 

Något som inte är sött är brevet från sjukhuset idag med besked om att min tid är avbokad och en ny tid kommer senare. Jag vill veta när jag ska dit så jag kan ställa in mig på en dag. Gå och vänta är inget jag vill och mamma hade sökt om semester och allt för att följa med... Jag blir så less!! Imorgon ringer jag dit, men något säger mig att de inte kommer lyssna på mig och vara hjälpsam. 

Krassel och kyla

Brrr... -13 grader ute och man är inte direkt van det än. Kröp ner i småkalla sängkläder nu för att Andreas tjuvsänker värmen -Jag hatar det! Även halsen känns krasslig, vilket aldrig är passande. Orkar inte med det just nu. Känns som det är nog mycket som det är redan. 


Katten verkar städsugen i alla fall, så hon får väl ta över mina sysslor när jag känner mig krasslig då. Mycket bra initiativ ;) 

Äh, sova bort bacillen kanske?! Jag provar! 

Julpynt

Dagen i bilder och julen har intagit vårat hem, eller åtminstone jultomtar och annat fint! ;)
MYS! 

Lördag

Nu börjar det likna något. Många julklappar är inhandlade och redan inslagna till och med, några har inte fått papper på sig än och några är beställda på internet och väntas på att komma hem. Några är i tankarna fortfarande, men jag ligger bra till -det måste jag säga! 

Årets första snö yr omkring ute i skrivandets stund också, men får se hur länge den blir liggandes... Brukar ju ha en tendens till att smälta bort lika fort igen. 
Imorgon blir det att fixa vattenbaljan till hästarna, har köpt en som värmer vattnet så de slipper dricka iskallt vatten och jag slipper hacka is :) 

Gosinatt! 

Fredag3 veckors praktik har flygit förbi och nu återstår 2 veckor. Jag trivs väldigt bra där och min handledare är så lik mig på många sätt. Enda nackdelen med praktik är att man inte kan jobba extra och tjäna lite pengar, det skulle verkligen behövas. 

Har tänkt handla lite klappar idag och imorgon blir det fix hemma. Kanske åker julsakerna fram ;) 

Förkylning

Då var det Simons tur att falla dit på förkylningen som härjar hos var och varannan människa just nu. Hosta och hes på rösten, vissa ord väser han fram stackaren. Har bäddat ner han bredvid oss i sängen nu så vi kan hålla lite extra koll i natt. Lillgodingen. Han får vara hemma med Andreas imorgon och mysa på. Jag hoppas det är snabbt övergående. 

Hot

Seriöst börjar jag för första gången någonsin känna mig otrygg i Sverige. Jag trodde ärligt talat att jag aldrig skulle känna så, men med allt som försigår nu så är det inte det trygga Sverige jag lever i längre. Det är inte så att jag är rädd när jag lämnar huset på morgonen, men jag skulle nog inte ta en tripp till tex Stockholm just nu och absolut inte besöka ställen med stora folksamlingar. Igår skrev jag om att jag inte vill resa ut i världen just nu, men jag ändrar det och innefattar även Sveriges gränser i det. Tyvärr. 

VärldenUpp och ner. Vad händer i världen egentligen?! Så mycket hemskheter hela tiden så man blir mörkrädd. Jag kan ärligt säga att suget efter resor dalar kraftigt när världen inte känns trygg. Hoppas det blir ändring snart och att alla människor får känna sig trygga. 

Min vardag flyter på i alla fall, det måste den liksom göra. Skolarbete, praktik, promenader och ridning. Det är min vardag. Såklart mys med Simon också! Skolarbetet känns lite stressigt dock, måste ta tag i det mer nu. Jag måste... 

Jobbigt

Mellan rädsla, oro och ångest har jag lyckats få något gjort denna helg i alla fall. Ridturen imorse kändes bra och rolig och har myst en massa med min gos Simon. Han var jätte busig på gympan med och jag har fixat och donat med lite ute hos hästarna. Det är dock svårt att tänka positivt och få tankarna att lugna ner sig ett tag. 


Imorgon börjar praktikvecka nr 3. 2 veckor är redan gjorda och nu gäller det att sätta in högväxeln på alla uppgifter som ska bli klara också. Får bara hoppas jag kan skingra tankarna för det... 

MorgonenBästa starten på dagen är på hästryggen -ingenting slår att börja morgonen med sin pärla. 

Ingenting slår sedan att spendera hela dagen med sin älskade Simon heller. Handlat lite julklappar idag och lyckas aldrig motstå Simons försök till att få någon liten grej på affärerna. Jag ger med mig för lätt, men han behövde ju veeeeeerkligen ett litet Dusty flygplan ;) Superbra då jag kom till kassan dock och de visade sig att det var extrapris; 30kr istället för 99kr -Perfekt! Julklapparna är långt ifrån klara, men en början är bra och måste filura lite på vad vi mer ska köpa... 

Imorgon ska björkarna ute på gården friseras och så är det gympa för Simon. En ridtur till morgonen också -Bästa starten som sagt. Gosinatt! 

Dåliga beskedFredag den 13:e var det ja. Fick ett brev med posten där det står att cellprovet jag tog nyligen visar på cellförändringar. 
Jag känner mig ledsen, rädd och orolig. Hur ska jag kunna orka leva med denna ovisshet?! Som jag sagt förut är väntan inte min starka sida och ser alltid de värsta scenarion framför mig. Jag.orkar.inte! 

Mys

Simon mys 
Och Glói mys 


En underbar tur på min älskade häst och en mysig stund med Simon efter praktiken. Nu laddar jag inför morgondagen och sen har hela 2 veckor av praktiken swischat förbi -Trivs jättebra där! 

Mörker prommisarMörker promenader. Det är vad det blir nu för tiden och då enbart på ställen där det finns gatlysen! Jag gillar inte mörkret och jag gillar inte vad som lurar i mörkret, men trots det behöver både jag och Calippo motion, så har inget val än att gå ut trots att det är kolsvart ute. Oftast känns det ändå rätt okej när jag väl kommit ut, om man bortser från konstiga djurläten i skogen som jag hörde idag. Har börjat tagit med pannlampan, för tänker att jag kanske kan blända djuret vid en eventuell attack. Kan ju alltid hoppas i alla fall... 

Dåligt med tidDet är tur att man har mysigt sällskap i soffan efter att ha slitit sitt hår för att försöka få till en skoluppgift på kortast möjliga tid. Hur tänker de egentligen när man ska hinna med både praktik och uppgifter som ska göras på sidan om?!?! S.T.R.E.S.S.A.D. Jag hann inte... Får göra klart en annan dag, för lite fritid och ta det lugnt måste hinnas med det också! 

DimmaInte så bra sikt på promenaden idag direkt. Kan säga att jag är glad att den stoooora traktorn med släp uppfattade min reflexväst, för jag såg knappt hästarna som kom på vägen framför mig. Hörde enbart deras hovar som klapprade mot vägen. Riktig rådimma. 

Ungefär som i en dimma har jag känt mig nu ikväll också. Gjorde det stora misstaget att packa hö utan munskydd och det fick jag snällt äta upp när halsen började klia, både innuti och utanpå. Fick ta en allergi tablett och dom blir jag alltid såsig på, så var riktigt svårt att hålla ögonen öppna i tv soffan. Började även 06,00 på praktiken och känner mig krasslig i halsen och det gör nog sitt det med. 

Därför blir det en tidig kväll och hoppas på en god natts sömn så att bacillerna viker hädan! 

Söndag

Just hemkommen från Simons gympa, där det som vanligt var mycket spring och bus. Nu väntar snart en tv kväll i soffan med karra och gotta och ladda för en ny praktikvecka. Denna vecka måste jag börja med lite uppgifter också, så inte allt blir kvar till slutet. Hoppas det ska gå bra! Väntar på att få betyg på en essä från förra kursen också och den kan ha gått hur som helst känner jag... Gillar inte att vänta ;) 
Haft främmande idag, så då blev det gofika och en tur på Glói blev det också. Kan hända att jag råkade skrämma iväg älgen som jägarna skulle skjuta också, men det var inte meningen ;) 

Fars dag

Det får bli lite bilder... 

... firat fars dag en dag för tidigt, ridit min älskade pärla, ätit gott och myst hemma. Okej, handlat mat och lite annat i Birsta en snabbis -men snabbt därifrån då det var fullpackat där. En lugn, skön lördag! 

Praktik

En vecka på praktiken har swischat förbi och jag trivs väldigt bra på min praktikplats. Min handledare är väldigt omtänksam och resten av arbetslaget har också välkomnat mig bra tycker jag. Barnen är superhärliga och arbetsplatsen i stort bra! Känns skönt :) Ska börja med lite uppgifter vi har under praktiken snart också, då det är en del att göra, men har 4 veckor kvar, så det ska nog hinnas med det med. Men nu är det fredag och helg, så nu tar jag ledigt i 2 dagar. Gjorde Simon fredagsfin idag också och han blev så stilig i sin skjorta han fått av sin mormor. Min älsklingsgrabb ❤️ 

Imorgon blir det smarriga smurran och farsdags "firande" med pappsen en dag tidigare. 

VackertEn väldigt vacker morgon gav mig energi för dagen :) 

Mörker ridningEfter dagens praktik blev det en tur på min älskade springare. Trotsade mörkret och klädde upp oss i massor med reflexer (alla syns inte på bild) och pannlampa. Glói har tidigare alltid älskat att komma ut såhär på kvällen och idag var inget undantag trots att det var väldigt längesedan vi red i mörkret då han inte reds på hela förra hösten och vintern pga skadan. Han var pigg och glad och njöt nog lika mycket som jag gjorde! Älskar min häst och hoppas och håller tummarna varje dag att han får hålla läääänge till. 

Trötter

Ojojoj vad trött jag känner mig i huvudet. Mycket nytt att ta in, både arbetssätt, rutiner, namn på barn och försöka komma ihåg vilka föräldrar jag redan hälsat på ;) Men jag är nöjd över platsen jag hamnat på och tror jag kommer lära mig mycket där och trivas bra så det känns skönt :) 

Det enda jag önskar nu är ljusare eftermiddagar för är redan sååååå less på mörkret :( Trööööött och det sätter stopp för mycket jag vill göra, men nu inte kan. Jaja, bara en sådär 5-6 månader innan jag får den önskan uppfylld.  

Flyg

Vad är det som händer ute i världen egentligen!? Jag som inte gillar att flyga blir inte direkt mer sugen på det efter alla flygolyckor hit och dit. Bara tanken på dom gör att jag hellre tar bilen och åker flera hundra mil istället. Meeeeen jag vill ju resa! Detta krockar verkligen med varandra och jag hatar det! Och ja, jag vet... Det är risker med biltrafiken också, det är risker med hästridning, det är risker med allt vad vi gör, men just känslan att man är så utlämnad där uppe i det blå... Jag kollade runt på språkresor här om dagen för att se om resan jag gjorde till Australien fortfarande finns kvar och hittade då några meningar som jag fastnade för, nämligen; 
Världen väntar, vad väntar du på? Och kan inte annat än att hålla med. Läste även en artikel på facebook där det i korta drag stog att människor reser för att de inte är nöjda med platsen de bor på eller livet i stora hela och att man istället skulle hitta en plats där man vill bo, där man trivs och inte har behov att resa bort från. FEL, FEL FEL i mina ögon. Det är inte därför jag vill ut i världen. Jag vill uppleva, se nya platser, andra kulturer och spännande människor, njuta av ett klimat vi inte har här och möta djur och natur som inte finns här. För att sedan komma hem till mitt hem och reflektera och minnas allt spännande och nytt man fått uppleva. Det är bakgrunden till varför jag vill resa. 

Jag hoppas på att få se många nya platser i framtiden, trots min flygrädsla för än är jag inte klar med dig stora, vida världen! 

Fullt

Bläääää, har stoppat i mig alldeles för mycket av det goda i helgen känner jag. Kunde liksom studsa upp i sängen, känner mig som en boll. Ibland finns det liksom inget stopp och denna helg var precis så. Men gott var det ;) 
Har i alla fall varit en lugn och skön helg på hemmaplan, vilket märktes extra väl på Simons gympa idag då all överskottsenergi skulle ut! Han älskar att vara där och det blir ibland lite svårt att lyssna på instruktioner när allt runt omkring är sååå lockande. Men han är duktig och har gjort många framsteg om man jämför med första gången där. Kul! 

En tur på Glói blev det också och lingonsylt kok på bären jag plockade för ett tag sedan. Imorgon börjar praktiken som ska hålla på i 5 veckor framöver. Önska mig lycka till! 

RSS 2.0