Solig lördag

En solig lördag i slutet av februari. Härligt vårväder ute! Har varit utomhus mycket idag och mest grejat med djuren. Men det är så skönt med sådana dagar så jag klagar inte. Det enda minus tecknet är min och Simons förkylning. Simon hade en riktig hemsk hosta inatt och är trött idag, men då passar detta väder perfekt att få lite extra energi utav. Bakade en kaka gjorde jag också. Förut brukade jag baka mycket, men nu för tiden tycker jag inte att jag har tid, men idag fick det bli något gott i magen i alla fall. 
 
 
Min önskan just nu är en till ridhäst så vi kan börja rida tillsammans igen -DET är roligt! Saknar det väldigt mycket och hoppas det kan bli så snart igen. 
 
 
Även hönsen och tupparna njuter av sol och värme :)
 
 
 
 

Dålig

Blääää....!! Hängig till tusen. Jag vill inte, jag orkar inte, jag har inte tid. Vaknade mitt i natten av ett rejält halsont. Var tvungen att googla på hur jag skulle lindra det, men som vanligt så möter man döden så fort man googlar på sjukdomar. Fick bli smärtstillande och halstablett och hoppas på det bästa istället. Skolan idag var seg, just för att jag inte var på topp alls. Dessutom strular magen med magsmärtor, det är något jag behöver kolla upp, men jag tar bara inte tag i det. 
Är det vid 30 kroppen börjar strula eller? 
*Måste kolla synen då jag ser dåligt på långt håll
*Måste kolla upp vad magsmärtorna beror på
*Måste till tandläkaren och fixa mina dumma visdomständer
 
Men när är en annan fråga... 
 
 

Te

 
Jag är en sådan som nästan aldrig, eller kan nog egentligen säga aldrig dricker te. Men nu har det blivit som ett måste varje kväll, för halsen den jävlas och har sig. Det bränner, det hostas och det killas. Behöver något lenande inför natten så då får det faktiskt bli en kopp te med honung i och det hjälper i alla fall lite för stunden. Gott? Njaee... Jag vet inte. Kan inte bestämma mig. 
 
Simon har varit ett energiknippe idag, så blir nog förskolan för honom imorgon. Själv har jag ju skola en dag till på plats i Härnösand och får helt enkelt bita ihop trots att jag känner mig hängig. Vill hänga med nu med ny kurs osv. Men det ska nog gå det med. 
 
So long. 
 

Sjukdom

 
Då var det dags igen då... Förskolan (ja, någon gång måste jag ju börja använda det ordet också) ringde idag och Simon hade fått feber. Andreas fick åka och hämta honom, då jag befann mig i Härnösand på skolan. Väl hemma hade han inte feber enligt termometern, men var trött och hängig. Somnade på soffan och när han vaknade hade han gult i ögonen. Kanske ögoninflammation på G också då... Ja, det är ju såååå roligt med sjukt barn. NOT! Såklart är det synd om Simon och han har verkligen varit mycket sjuk den senaste tiden. Men man förlorar även inkomst pga VAB, vilket heller inte är trevligt såklart. Men vad göra... bara hoppas att han blir frisk fort. 
 
Jag själv då... Jo, halsen är rivig och huvudet dunkar. Är väl något på gång här med med andra ord. Men skolan har jag varit på i alla fall och där var det minst sagt spännande idag. Herregud, man kan ju bli mörkrädd ibland. Nära döden upplevelse. Något sådant...
 
 
 
 

Ny skolvecka

 
Då var det dags för skolvecka igen. Härnösand och skolkamraterna väntar och det brukar både vara intensivt och jobbigt att lyssna, men även roligt! Mina klasskamrater är rätt tokiga, precis som jag själv ;) Samma dåliga humor med andra ord och vi brukar kunna ha det riktigt kul dessa veckor. Förhoppningsvis är det något som klarnar med kursen också och lite mer kunskap ska väl fastna har jag tänkt. 
 
Blev en prommis med Calippo och Ìsold på morgonen. Behövde energi och luft innan jag satt igång med skolarbetet. Har även mailat till hästkliniken vad den andra veterinären hittade på ultraljudet. Jag kan inte förstå hur de kan säga så olika?! Förmodligen är den ena duktigare på att läsa ultraljudsbilder... Jaja, jag kan inte utföra mirakel tyvärr, men jag kan göra allt för att Glói ska ha det bra i alla fall. 
 
Ha en härlig måndag allihopa! 
 

Sidsjön

En riktig härlig, solig dag i Sidsjön. Bilderna får tala för sig själva :)
 
 

HönsenNu börjar hönsen våga sig ut igen. Snön har smält bort litegrann vid ladugårdsväggen och där älskar hönsen att gå och picka i sig gottigheter :) När det är snö är hönsen väldigt mesiga på att gå ut, men nu njuter de :) De har även börjat komma igång med äggläggningen efter vinterns uppehåll, vilket såklart är väldigt välkommet. 

Flocken

 
Åh, vad jag saknar denna stora flock! Nu har vi ingen flock, utan bara individer om man kan säga så. 2 stycken hemma för tillfället, då Sóldís är på inridning. Men hon kommer tillbaka om några veckor. Om några veckor är det närmare att Glói kanske försvinner... Då är det ändå bara 2. Funderar på att hyra in någon och om Glói går bort så blir det förmodligen en ny häst för mig, även fast det varit tufft den senaste tiden. Tänker att någon gång måste det väl vända, eller så vilar det helt enkelt en förbannelse över denna gård. 
Vad är oddsen att vi måste ta bort så många hästar under 1,5 år?? 
 
Gauti i spatt
Prins i åldersrelaterade sjukdomar
Glóis benskada
Sóldís har även hunnit med att vara halt och få kolik
 
Gunna hade turen att flytta till fjälls och får förhoppnigsvis leva ett långt, bra liv :) 

Min fina fina Glói

 
Det är med tunga besked jag skriver detta blogginlägg. Sällan är jag ledsen, utan jag är mer en person som blir arg och frustrerad, men när det kommer till mina älskade djur; då blir jag ledsen enda in i själen. Och ledsen över Glói, det är jag efter dagens besök hos veterinären. 
 
Enda tills man går innanför dörren och påbörjar undersökningen så finns alltid hoppet där. Kanske, kanske ser det bättre ut denna gången...
Utsidan ser bättre ut, men på insidan är det fortfarande väldigt trasigt. Kanske precis som jag ger sken ut av att vara också. När till och med veterinären säger flera gånger att han tycker synd om mig för att jag ser ut att vara en sån orolig själ, så börjar det nog lysa igenom. 
 
Och orolig är något jag varit i snart 1 års tid över denna häst. Från början trodde jag att han skulle bli bra, för det sa alla prognoser och veterinären, men de senaste månaderna har det sett alltmer mörkt ut och ni ska tro att det verkligen sätter sig på psyket hos en själv. Man pallar inte hur mycket som helst och till slut rinner det över. Innan Gloi var det Gauti och Prins som hade problem och fick tas bort och nu står jag här på samma ruta igen. Bestämma över liv och död. JAG ska bestämma. Jag är ingen Gud, det är inte mitt val att avgöra, men så fort man tar på sig ett djur i sitt ägo så är det faktiskt ägaren som ansvarar för hästens liv och då även om hästen måste tas bort. Tillsammans med veterinären...
 
Vi pratar faktiskt om detta just nu. Att Glói ska få sluta sitt liv. På bilden här ovan är precis när jag fått hem min fina häst. Jag var så glad och så nöjd över min nya fina kille. Många gånger har vi efter det haft våra duster, men han är bland de roligaste hästar jag någonsin ridit och hans psyke och personlighet går inte att jämföra med någon annan. 
 
Prognosen på hans ben just nu är att det bildats mycker ärrbildning och sammanväxtningar, vilket gör att benet inte blir lika hållbart. Veterinären jag var till idag tycker det är väldigt konstigt att kliniken sa nej till operation av benet och tycker att de borde ha gjort den för längesedan. Framtiden visar på ett mörker som jag är rädd för. Benet kommer inte att hålla med den dåliga läkning som har blivit. Kanske håller det att ridas på, för det är under kontrollerade former, men gör han en brallning i hagen, från noll till hundra och trampar ner benet hårt då kan det gå riktigt illa. Ärren går upp och trådar i mekanismen går av, vilket resulterar i en halt häst. 
 
Bland det värsta med allt detta är att Glói fortfarande är jättepigg och glad, han visar på en livsgnista trots att han stått i sjukhage i 7 månader och från och till i sjukhage sen i maj. Han är nöjd och tycker det är roligt att komma ut på sina promenader. Det är denna jäkla skada i benet som kommer sätta stopp för allting. Det är bra att han är glad och pigg givetvis, men... 
 
Hur kan jag bestämma över liv och död på en häst som har gjort illa sitt ben??? Hur kan jag se han i ögonen och se en livsgnista utan dess like och bestämma att han inte ska få leva mer? Med Gauti och prins var det "lättare", de hade stängt av livet, de hade ont, de ville inte mera, gnistan var borta och de var dessutom mycket äldre än Glói. 
 
Glói har inte levt sitt liv än, vi hade inte ens börjat riktigt tillsammans. 
 
Jag orkar inte. Jag vill inte. 2 månader ska han få stå i sin sjukhage nu och promenera mer promenader. Men det kommer inte göra någon skillnad. Varför vi väntar 2 månader nu är för att vänta på bättre underlag ute, för att sedan kunna se vad han håller för, men veterinären såg inte ljust på framtiden. KANSKE går det att prova operation sen, men det är om kliniken vill, för det har dom inte velat de senaste 4 månaderna, just för att de trodde han skulle bli bra ändå. 
 
Min älskade, älskade fina häst. 
 
 
Vem hade anat att inom loppet av 1 år skulle alla dessa 3 fina hästar bli skadade, sjuka och få försvinna ur våra liv?
Gauti med sin spatt för 1 år sedan, Prins med dåliga tänder och utslaget immunförsvar i maj och så nu min Glói för en dum benskada, en olycka i hagen, en riktigt oturshändelse. 
 

Veterinären imorgon igen

Hur tråkigt är det inte utan bilder i bloggen?? Super tråkigt tycker jag, men har inga nya bilder på lur för tillfället. Ni får klara er utan just nu helt enkelt. 
 
Imorgon väntar domen. Glói ska till veterinären och jag har som vanligt ingen aning om vad som kommer att sägas där. Jag ska åka till en annan veterinär som jag var till i september denna gången för att höra hans syn på saken. Kanske finns det några andra sätt, några tips och idéer jag inte vet om och kanske någon annan behandlingsplan. Vem vet... Ska bli intressant i vilket fall och som vanligt är det jobbigt att inte veta vad som kommer hända. Jag håller i alla fall tummarna även fast oddsen varit emot oss länge nu. 
 
Håll tummarna ni med!! 

Fjällresa

Eftersom det är så långt till maj och min Budapest resa, så tog vi och bokade in en fjällresa i mars också. Då blir det hela familjen som åker tillsammans med syrran och hennes kille. Bokade en stuga i Åre/Tegefjäll och ska bara vara där och mysa en helg. Blir ingen skidåkning, även fast det skulle vara otroligt kul med lite slalom, men bara att byta miljö, strosa runt och äta gott duger långt för mig! Det ser jag fram emot. 
 
Funderar fortfarande på sommarresan och har hittat ett hotell som faller mig i smaken, men har inte tryckt på någon boka knapp än. Vi får se. 
 
 

Skolarbete

Ögonen går i kors, huvudet är snurrigt och alltihop jag läser blandas ihop!!! Aaaahhhh, det är inte alltid lätt att försöka få ihop en text och det på begränsat antal sidor. Dessutom ska man försöka luska ut vad det är som ska med och vad man kan sålla bort -DET är alltid svårt tycker jag! Får fortsätta imorgon, för just nu blir det inge bra alls känner jag. 
 
 

Dåligt humör

 
Då var det dags, Simons skridskopremiär. Han ville verkligen prova och var intresserad på väg till skridskobanan, men väl där dog ju det rätt snabbt... Han ville inte ens testa att stå själv på skridskorna och benen bara vek sig för han vägrade. Så, så roligt var det... Får prova fler gånger, men jag själv kan inte påstå att jag fick mersmak efter de sura minerna han visade där. Kan ju inte tvinga han liksom. Skulle behöva något han kan hålla i och dra framför sig så han får hjälp med balansen, någon som har en barnspark till övers?? 
 
Humöret har fortsatt varit dåligt på herrn hela dagen och det smittar av sig. Gick dåligt med hästarna på morgonen då båda var taggade till tusen, vilket gör det svårare givetvis. Sen så har jag känt mig stressad över kommande skoluppgift då jag har dåligt med tid för den till veckan. Så kan inte påstå att mitt humör varit på topp heller. Men till slut började vi om med Isold i alla fall och det gick bra då vi tog en promenad istället för ridning och skoluppgiften kom till slut med information om vad den handlar om, så då kan jag börja med den direkt imorgonbitti. 
 
Hämtade ut Simons nya softshell overall också och hans nya mössa. Nu får våren komma :) Älskar dessa overaller och kör alltid med dom vår och höst. Superbra! Nu önskar jag en sådan jacka till honom också. 
 
 
Veckan som kommer är jag lite nervös för då det väntar veterinärbesök. Håll tummarna hårt!!!! 
 
 

Toppen lördag


 
En härlig lördag med roligheter är nu förbi. Magknipen har nu tagit över istället, men så kan det gå efter allt skit man proppat i sig idag. 

Började dagen med Himlabadet för lite roligheter. Simon är inte så van vid att bada i bassänger, då vi inte har gjort det så mycket, men han hade ändå roligt där. Jag själv upptäckte kroppens tyngdkrafter då tuttarna åkte iväg före resten av kroppen i strömmen i bassängen. Snacka om gamm - hängpattar!! Haha :) 

Blev en sväng på den sällan besökta staden sen och ja, jag blev än en gång påmind om varför jag aldrig är där. Snoffsiga människor, affärer som slagit igen och absolut ingenting att se. Lär dröja minst lika länge tills jag åker dit igen. 

Sen så råkade jag visst klicka hem en resa med syrran när vi var där och åt middag. Det blir en weekend i maj till Budapest i Ungern. Nytt ställe, nytt land, mycket spännande :)  

Nu väntar huvudkudden på mig, så bäst att lyda order att hoppa i säng. 

Håll tummarnaDå vankas det helg igen och jag håller alla tummar jag kan för att vi får en frisk sådan! Var evigheter sen vi kunde göra nåt kul nu. Planen för morgondagen är i alla fall Himlabadet, sen lunch på nåt onyttigt ställe, följt av fortsatt umgänge med syrran och hennes karl och sist middag hos dom. Jag tror på en bra dag!

Denna dagen bjöd på lite shopping. Simon behöver massor med nya kläder i nästa storlek, så bara att sätta igång och handla. Han fick även besöka leklandet på IKEA för första gången, vilket han tyckte var superkul! Hoppade i bollhavet på en gång. Syrran tog även en sväng på Isold, jag har läst lite skola och promenerat med vovven. En fullspäckad dag med andra ord. 

Gosinatt :) 

Vila i frid

Idag tänker jag på en granne som ska förlora sin vän idag. En fin häst, som har haft ett toppen liv hos sin människa. Men, ibland går det inte att göra mer för de fyrbenta, utan sjukdomar eller skador tar över och det finns ingen annan utväg. Då får man tänka på hur bra de haft det i livet och minnas alla bra stunder tillsammans med dem ♥
Jag vet precis hur det känns. Är vi någon som ska bestämma över liv och död? Och, ja, det är vi faktiskt. Djuren kan inte fatta de besluten själva, men vi, i samråd med veterinärer måste tänka på vad som är bäst med djuren. Det är tyvärr baksidan med att ha djur. 
Jag saknar min Gauti varje dag och syrran saknar sin Príns. Vi minns dem båda med stor glädje och givetvis hade dom ett super liv hos oss, enda in till slutet. Det är det man får tänka på! 
När jag tänder ljuset i gravlyktan på deras grav, där även syrrans hund Molle vilar, så tänder jag det även för Maja från och med nu. De finns kvar inom oss och förtjänar att tänkas på ♥
 
Vila i frid.

Resmål

 
Nu ger jag upp! Det finns ingen sommarresa jag fastnar för. Jag vill åka till ett land där jag inte har varit, eller där det finns utflykter att göra till länder jag inte varit förut. Men allt jag hittar ser sunkigt och fult ut. Är det inte hotellet det är fel på, så är det stranden som är en liten remsa mellan en hamn och en väg typ. Näääää!! Jag har nog redan varit på alla fina ställen. Vilket problem... De ställen jag inte har besökt i semester Europa är inte direkt barnvänliga, dvs det är sten stränder eller klippor. Och dessutom finns inte så många familjehotell heller. 
 
Hoppas på att boka en vårresa nu snart i alla fall. Det är alltid något :) Men än har jag inte gett upp, jag letar vidare...! 
 
 

Älgar

 
Jaha... Då har älgarna varit och ätit upp mina träd igen då. Grenarna är avbrutna och detta vet jag har hänt förut. De små tjuvarna. Överallt är det älgspår där jag promenerar och det är ofta man ser dessa djur häromkring också. Ett älgtätt område med andra ord, men mig gör det ingenting, för jag tycker att dom är fina, ståtliga djur! :) Så länge de håller sig borta ifrån hästhagen och tråden där bara ;) 
 
Vad gör jag idag då?! JO, Simon är på dagis och jag läser skolböcker. Har svårt för att läsa när jag inte vet vad jag läser till, då blir det lätt att jag läser samtidigt som jag sitter i min egna värld. En tenta ska skickas ut på söndag och då vet jag mer vad exakt jag behöver läsa, så just nu fokuserar jag på att få en överblick av vad som står i böckerna helt enkelt. Men det går trögt... Finns så mycket annat att fokusera tankarna på. 
 

Cloetta paket

 
Det kom ett paket ifrån Cloetta i brevlådan. I det paketet fanns en ny smak på läkerol tabletterna. Den har jag redan hunnit smaka och det var lika bra som de tidigare tycker jag. Passar bra nu när jag känner mig lite krasslig i halsen. 
I paketet fanns även en ny lakrits. Jag älskar lakrits så jag är säker på att den kommer falla mig i smaken också :) Sen fanns det även 3 paket med pastiller att äta efter måltider. Det tror jag på, då jag själv inte gillar tuggummi så mycket. Då kan detta vara ett bra alternativ -bra för tänderna! 
 
Tack Cloetta! 

Helgens sjukor

 
Vi har lyckats genomlida helgen med en pigg Simon som hållit sig borta ifrån mer sjukor. Skönt. Magsjukan gjorde sig inte påmind nå mer än någon gång på fredagen när vi hade kommit hem från dagis. Och då var det enbart vatten som kom upp som vi hade pytsat i han. Sen har han ätit som vanligt och varit pigg. Men självklart har vi hållit oss hemma med honom ändå, då jag är av den typen som faktiskt håller hårt på 48 timmars regeln och inte vill smitta andra. Därav är Simon hemma med mig idag också. Även fast det gått 48 timmar redan igår. Men lite extra tid är bara bra. 
Skulle ha behövt ha gjort skolarbete, men det får bli resten av veckan det. Jag hinner nog med det också. 
 
Ska strax ringa veterinären för att försöka få en tid på ett annat ställe. Håll tummarna.. sista chansen nu...
 

Igen...

 
Ja, jag vet inte vad jag ska säga... Helgen som var proppad med roliga saker och även "måsten" ströks ju direkt... Simon är sjuk IGEN. Hämtade han ifrån dagis igår och möts av en kille som precis spytt ner mattan på dagis. Han var väldigt bekymrad att han just hade spytt på bilmattan, stackarn. Det var en till som hade spytt under dagen också och fler som varit dåliga tidigare.... Ja, denna härliga småbarnstid. Det som är negativt med den är utan tvekan alla sjukdomar man får dras med. Och magsjukan är såklart inget vi vill ha och speciellt inte när vi hade det för 2 veckor sedan. Suck. 
 
Han har dock varit helt okej idag. Vi har varit ute i luften och åkt spark och vi får väl se helt enkelt vart detta bär. Fick i alla fall en hel del gjort hemma med djuren och det är ju alltid något... 
 
MEN nu vill jag gärna att vi alla håller oss friska ett bra tag!!! 
 

Fredag

 
Ny dag, nya tag... Så sägs det ju i alla fall. Känns skönt att helgen närmar sig, trots att jag har haft en bra vecka tillsammans med härlig personal och underbara barn. Helgen är välkommen på det sättet att jag kan lägga mer tid på hästarna och verkligen kolla Glói noggrannt. Det är Andreas som promenerar med honom på veckorna och det är på helgerna jag har chansen att se hur han rör sig osv. Kanske att det blir uppsuttet i helgen också. Vi får se vad underlaget bjuder på för något. 
 
Sen väntar det även ett kalas och vi måste även en sväng in på affärerna för att handla lite saker vi behöver. Så inte är vi görolösa inte. Dock känner jag mig lite hängig. Som om en förkylning lurar runt knuten, som inte bryter ut. Varit så hela veckan. Jobbigt. Orken finns inte där liksom. 
 
Jaja... slut på gnäll. 
 

Hemska besked

 
Min älskade häst kommer troligtvis att tas bort. Pratade med veterinären idag som säger att han blir utdömd vid nästa veterinärbesök ifall det inte har blivit bra då. Och bra det vet jag att det inte är, då benet fortfarande är svullet och galligt. Dessutom börjar hans andra bakben att reagera på något, då det också blir galligt. Veterinären sa att en sådan här skada skulle ha varit läkt för längesedan och nu har det gått snart 7 månader med denna skada och innan dess hade han andra skador. Han är dessutom ung och det brukar underlätta läkning, men inte på honom... Ingenting konstigt har jag gjort med denna häst, så måste ha köpt ett måndags exemplar, en klen individ med andra ord. Han är inte riden hårt och han har satts igång försiktigt vid inridning. Vad som har hänt innan jag ägde honom vet jag dock inte och hans griffelbensfraktur sägs vara en gammal skada som jag inte fått veta om. 
 
Självklart känns detta jätte tråkigt och ledsamt då jag verkligen älskar denna häst. Han har en så gudomligt snäll blick och är även en väldigt snäll häst på alla sätt och vis. Att han sedan är väldigt rolig och positiv att rida och alltid vill ha kul är också något jag älskar med honom. Vi har kommit varandra väldigt nära och han kommer lämna ett stort hål efter sig. Först min älskade Gauti och så nu Glói, man undrar vad man gör gör fel för att förtjäna att slitas ifrån sina älskade hästar. 
 
Även om skadan hade blivit bra, så är det ingenting som säger att han skulle hålla för ridning i framtiden, med alla fel han har haft den senaste tiden så talar tyvärr allt emot att han skulle kunna bli ridhäst igen. 
 
Men mirkel kan ske... och jag håller ändå tummarna för nästa veterinärbesök, även fast det ser becksvart ut. 
 
 

Tulpaner

 
NU vill jag ha vår!! Har köpt mig ett gäng fina tulpaner för att locka fram våren lite, men ute blåser det ändå storm och snöar... Det har det gjort flera dagar nu och det börjar bli lite tröttsamt. Tanken var att jag skulle komma igång med promenaderna igen efter alla sjukdomar, men jag drar mig för att gå ut och gå nå längre turer i detta väder. Får hoppas det ger med sig snart. 
Det är trots allt februari redan och nu går det bara mot bättre tider... Jag vill ha ljust på morgon, ljust på eftermiddagen och snöfritt. Det är vad jag vill just nu. Jag vill även boka resor. Tulpanerna får mig att tänka på Amsterdam resan och det är ett ställe jag verkligen gillade. Men nu lutar det åt andra städer och andra länder, men ännu är ingenting bokat. Har inte riktigt hittat det jag söker än... Men snart så ;) 
 
 

3 årFör 3 år sedan hade man den här färskingen i famnen. Nu är det en stor kille, som är världens busigaste jag har istället :) Tiden går fort och det är så kul att se han växa och utvecklas! :) 

Grattis på 3 års dagen Simon 

Kalas för Simon

 
Idag var det dags för kalas för Simon som fyller 3 år imorgon. Herregud vart tar tiden vägen?? 3 år!! Sjukt. Blev bakning för hela slanten imorse och självklart hjälpte kalasgrabben till... att smaka på smeten... :) 
 
 
Familj och släkt kom på besök och Simon fick många fina paket. Leksaker, pengar, kläder, klocka, badringar, snölass, madrass till sängen m.m. Han är nöjd och glad. 
 
 
Nu är magarna mätta efter allt det goda och vi ska snart lägga den stora killen för natten. En ny vecka har sin början imorgon och den är fullproppad som vanligt. 
 
 

RSS 2.0