Julgran

 
Granen står så grön och grann i stugan.... tra la la la la la...:)
 
Ja, nu kom den upp tidigt granen, men jag vill hinna njuta av den ett tag innan jul. Efter jul behöver jag ingen gran. Hade velat ha en äkta gran, men har inte orkat engagera mig i det, så fick bli den gamla vanliga istället. Det är faktiskt första året vi sätter upp granen här i huset, innan har vi skippat den. Vet inte hur katterna kommer att kunna låta den vara, men det återstår att se... hihi. Simon är i alla fall så stor nu att han inte rör den. Han var med och klädde den och var så stolt att han kunde sätta dit kulorna. 
 
Nu ska jag njuta i soffan innan en ny praktik vecka börjar. Några roligheter väntar denna vecka också, så det ser jag fram emot. 
 

Adventsfika

 
Den första skinkmackan har slinkit ner och gott var det. Adventsfika hos mamma & pappa var det dags för idag, trots att första advent är imorgon. Vi fuskar här hemma också med att tända adventsstakarna tidigt och jag tror bestämt att julgranen kommer att åka upp här i dagarna också. Måste bara se ifall julgransslingan fungerar. Mysigt. 
 
Sprang in i lite affärer också tillsammans med resten av stadens befolkning. Jooooobbigt. Som tur var visste jag vad jag var ute efter, så det gick snabbt och smidigt. Nu väntar jag på att åka iväg till en klasskompis, vilket ska bli väldigt trevligt. 
 
Go´kväll :) 
 
 
 

Helgen väntar

 
Åh, det är så fint ute när frosten ligger, termometern visar på -10 grader och solen håller på att stiga upp. Älskar den kombinationen, då ljuset ute blir så vackert. Kan liksom inte låta bli att knäppa massa kort då. 
 
 
3:e veckan på praktiken är nu gjord och en helg väntar. Som vanligt är helgen fullpackad med saker vi tänkt göra och den innehåller både trevligheter och nödvändigheter. Bra kombination :) Men börjar med fredagsmys och en lugn kväll hemma i tv soffan. Häääääärligt :)
 
 
Trevlig kväll och helg allihopa! :)
 
 
 

Dåligt med tid

 
Redan torsdag. Tiden springer iväg. Känner att jag börjar bli lite, liiiiiite stressad här över saker jag inte har fixat inför jul. Har julklappar kvar som jag måste fixa och jag känner att tiden inte riktigt finns där. Har praktik i 2 veckor till och sen är det skolvecka i Härnösand, vilket betyder lite tid för annat. Några ska beställas på nätet, men en grej måste jag åka och köpa i butik. Jaja, det ska nog gå det med. 
Det är inte bara veckodagarna som är uppbokade heller, utan det är nästintill fullspäckat även på helgerna. Adventsfika, julmarknad på Norra berget, julmarkad på Jamtli i Östersund, träffa klasskamraterna och lite annat smått och gott. Skulle behöva handla nå nya kläder också och om en vecka ska jag på seans -det blir väldigt spännande!! Har även skoluppgifter jag behöver bli klar med under de kommande 2 veckorna. 
 
Mycket att göra, men roligt är det :) 
 

Promenader

 
Det jag saknar nu som jag inte riktigt känner att jag har tid för är mina promenader. Trots att det ibland känns motigt att gå ut för att promenera, så brukar jag göra det varje dag i vanliga fall. Men nu under praktiken hinner jag inte riktigt med det tyvärr. Men idag var Simon hos sin mormor eftersom han varit lite hängig, så idag kunde jag ta en promenad efter praktiken. Även fast det inte var en så lång promenad så kändes det otroligt skönt att röra på fläsket och få lite luft. Calippo är en vovve som inte kräver mycket av sådant, men även han tyckte det var jättekul att komma ut på en lite längre tur :) 
 

Vinter väder

 
Såhär fint var det igår. Idag vill jag inte visa en bild. Storm och spöregn hela natten och hela dagen. Lera, mörkt, blött och jävligt. Hästarna står inne i stallet och torkar upp och jag hatar att inte kunna vara ute ordentligt. Nä.... bläääääää för regniga, milda vintrar!! 
 
 
 

Mys söndag

 
Söndag kväll och jag tror bestämt det får bli lite chirre och dipp i soffan sen framför tv:n. Något mysigt att se fram emot. Såååå skönt att slå sig ner i soffan om kvällarna tycker jag, det är då batterierna laddas och kroppen får vila. Det är min kvalitétstid det. 
 
Första snön föll idag. Det har kommit några flingor innan också, men idag la den sig vit och fin på backen. Så härligt att komma ut till ett vitt landskap. 
 
 
Något annat jag också gillar, precis som soffan, är att gå ut på morgonen i lugnet som är här där jag bor. Det är alldeles tyst och stilla. Det jag gör är att gå och mata hästarna, men ibland dröjer jag mig kvar ute ett tag just för att det är så lugnt. 
 
Middag hos syrran blev det idag och varit på lite affärer också. Nu väntar en veckas praktik igen, vilket blir kul :) 
 
Trevlig kväll! 
 
 
 
 

Lördag

 
Vilket besök vi har haft idag! Solen kom och visade upp sig ett tag. Sköööönt. Kan inte minnas när jag såg solen sist och är det något jag behöver så är det just sol och dagsljus. Dock blev det inte så mycket utomhusvistelse trots det, utan har bakat kakor hela dagen. Bakat kakor och grejat lite med pållarna vill säga. Tyvärr har det blivit en hinna med is ute på vägen, så Glói kan inte gå sina promenader han behöver. På torsdag får han brodd då han ska skos, men så länge får vi nog knata runt i gräshagarna med honom. Inte det optimala, men bättre än att bara stå. Typiskt. Det fick bli borstning på alla och träna lite på att stå inne i stallet istället. Nåja... fick i alla fall umgås med dom :)
 
 
 

2 veckor

Då har två veckor av praktiken passerat. Tiden har verkligen gått fort och roligt är det att få vara ute i verksamheten :) Tre veckor återstår och det är dags att börja med lite uppgifter vi har medans också. Men det får bli på måndag det för nu är det helg! 

Ska greja hemma imorgon. Syrran kommer och vi ska baka kakor. Andreas ska fixa lite saker ute och på söndag får vi se vad vi hittar på. Jag vill inte vara hemma, så blir väl nå annat roligt. Bjöd in oss på middag hos syrran i alla fall, det brukar alltid vara smarrigt. Måste även fixa dom sista klapparna, för känner att julen närmar sig med stormsteg! 

Gosinatt :) 

Tjejerna bus

 
Ursäkta suddiga bilder, men det är svårt att fånga två tjejer i bus :) De fick springa av sig lite på gröngräset igår. Sóldís var överlycklig och sprang som en galning, medan Isold var lugnare och helst ville smaka det gröna. Glói stackarn fick stå och titta på han. I januari skickas Sóldís iväg till Östersund för utbildning. Hon ska ridas in och bli ridhäst hon med. Spännande! Medan Sóldís är borta så ska Isold bantas, hon har haft trivselkilon sedan hon kom hit och när hon då kommer stå själv i hagen så är det lättare att banta, så det är hennes plan. Självklart ska hon komma igång också, men just nu har hon sin unghästvila. 
 
Jag själv behöver också bli av med trivselkilon och mer därtill. Det är svårt att hinna med nu med praktiken och allt annat som ska göras om dagarna. Men när praktiken är över har jag tid för mina promenader igen i alla fall och jag hoppas att jag kommer igång med ridningen snart igen också. Den ger mer än man tror. Och SLUTA ÄT ALLT GOTT!!!! Jag har ingen karaktär. Jag hatar det. Jaja, nångång kanske något kilo trillar av, även fast jag önskar att en tvåsiffrig siffra är vad som kommer försvinna. 
 
 
 
 

Glóis veterinärbesök

 
Då är vi hemkommen ifrån veterinären. Det blev inte riktigt det som vi trott, utan idag blev det enbart att veterinären kollade igenom Glói och gjorde böjprov. Han fick endast skritta och trava i gången, ingenting på böjtspår och inget ultraljud. 
 
Ultraljudet var för tidigt att göra nu. Det skulle inte synas något än ifall vi hade gjort det idag. Så har ingen mer info att ge hur det ser ut innuti benet tyvärr. Utanpå är det fortfarande galligt och svullet, men det visste vi ju redan. Han haltade varken i skritt eller trav och heller inte efter böjprov, så han har förmodligen inte ont av sin skada i alla fall. Däremot blev han något halt på böjprov höger fram. Vilket är det diagonala benet, så kanske har han gått och avlastat? Fick inget exakt svar där, förutom att vi inte skulle bry oss om det då det var så pass lite. Och hans främsta skada som behöver läka är på vänster bakben, alltså senskada och ringbandsblödning. 
 
Han ska fortsätta att vila i sjukhage och skrittas för hand i 30 min/dag. Alltså precis som det var innan. Vi ska på återbesök om 6 veckor för att göra ett ultraljud då. Inte förrän då vet vi om det läker eller om det är oförändrat. 
 
Veterinären tycker att vi ska kämpa på, även fast det känns rätt så lönlöst och förhoppningarna bara dalar nerför för oss. Men vad göra? Det är bara att låta tiden utvisa vad allt det här kommer att leda till. Han har fått en deadline till våren, för då ska en skada av sådant här slag vara bättre. Ja, vi får helt enkelt se vad framtiden har att erbjuda denna herre. 
 
Kostsamt, oro, nervositet, en häst som bara står... Ja, att ha en konvalecent är ingenting någon önskar sig och Glói är en väldigt fin häst som förtjänar ett riktigt hästliv! Och vi vill ha han vid liv och njuta av hans härliga gångarter såklart.
 
Önskar allra mest just nu att han blir helt återställd!
 

Fågelinfluensan

 
Jaha... då går det larm om fågelinfluensan. Alla som har tamfåglar uppmanas att hålla dom inomhus. Detta är givetvis inte roligt för mig som gillar att ha hönsen ute. Men allra mest är det ju tråkigt för hönsen såklart. Nu går de inte ute fritt så mycket eftersom jag inte är hemma om dagarna, men de får vara i utegården. Dock tror jag att enligt anvisningarna ska de hållas inomhus. Inte bra!! Hoppas det larmet drar över fort, för enligt mig ska höns gå fritt och utomhus. 
 
Imorgon väntar veterinären för Glói. Håll nu alla tummar ni kan!! 
 
 

Gloi

Gloi var så pigg och glad idag på promenaden. Det skär verkligen i mitt hjärta att behöva se hans skada och se han stå i sjukhage hela dagarna. Det är inget liv för han och jag märker att han gärna vill vara med sina kompisar. 

Jag tror att han saknar att springa, att komma ut i skogen och att jobba. 

Kommer det någonsin att hända igen? 

Julmys

 
Idag blev det en shopping dag. Handlade lite smått och gott, men ändå inget särskilt. Julklapparna är ju så gott som klara, men nu behövde ljus förrådet fyllas på och så behövde jag köpa lite hästmat. Syrran och Jimmy hängde med också, så det blev en trevlig dag. 
 
Har fortsatt mitt pyntande lite hemma också. Köpte hyacinter och så plockade jag mossa för att dekorera med. Jag gillar naturmaterial och använder mig gärna av det naturen har att erbjuda. Blir liksom finare så tycker jag :) Tallriset står precis som förra året på vedspisen och jag tycker det ser så mysigt ut. 
 
Imorgon är det dags för en ny praktikvecka, har tänkt göra några uppgifter då också. Sen så är det Glói som ska till veterinären på onsdag, så det blir lite oro fram tills dess. Vill även fortsätta mitt pyntande, kanske sätta upp gardinerna. Det är bland det tråkigaste jag vet, men blir mysigt när dom är uppe. 
 
 
 

Julpynt

 
Nu kan det hända att julpyntet börjat komma fram ;) Det blir ju så mycket mysigare inne med alla gulliga tomtar och ljuslyktor. Sen när jag byter till julgardiner blir det ännu mysigare och adventsstakarna kommer göra mycket dom med. Jag gillar att pynta tidigt, för jag tycker att julsakerna ska vara framme länge innan jul så man kan njuta av dom. Efter jul vill jag ta bort dom fort, då behöver dom inte stå framme längre. Nu saknas snön och minusgraderna för den rätta känslan, men jag håller tummarna att det kommer att infinna sig innan jul, även fast jag tvivlar starkt på det. 
 
Ska handla lite hyacinter imorgon och lite annat smått och gott. Blir en sväng i affärerna med andra ord. Men först en myskväll i tv soffan. 
 

1 vecka

 
Då har en vecka redan gått på praktiken. Tiden har gått fort och det har varit roligt att vara ute i verksamheten. Barnen är så härliga och personalen är jätte trevliga, så det känns bra. 4 veckor kvar, sen är det snart jul. Ser ut att bli en grön, varm och blöt sådan. Fyyyyy!! Var är du vintern? Jag vill ha dig här NU! Kanske ska jag ta och julpynta lite för att få lite stämning? 
 

Onsdag

Praktiken är nu i full gång och det är roligt att vara ute i verksamheten. Kul att träffa nya människor och att få vara med alla härliga barn om dagarna. 

Givetvis blir det också en stor omställning och det gäller att planera sin tid väl. Det är svårt att hinna med hästarna och Calippo får dåligt med promenader. Det blir ju mörkt så fort nu. I alla fall så försäker jag vara lite social med djuren och se till att dom har det bra. Har bokat en ny tid för Gloi nu, så det blir nästa vecka vi åker in med honom istället. Jag blir så nervös. 

Det jag vill allra mest just nu är att Gloi blir bättre och allra helst bra! 
Negativ

Nu är det alldeles för mycket motgångar för min smak.
Glói blir sämre och kommer måsta åka in till veterinären tidigare än tänkt. Kommer inte gå bra med honom, trots lovord från veterinären. Jag känner det på mig. Har gått med denna skada i 3 månader nu utan någon som helst förbättring. 
Vädret vill jag inte ens uttala mig om... grått, blött och trist. 
Väggen i ligghallen, alltså väggen på ladugården blir mer och mer lös och kommer förmodligen att rasa. Vad göra då liksom?!?! 
Sen har jag lite andra saker som stör mig som jag inte kan skriva här. Jag hoppas att jag någon gång får känna bara glädje och lycka. Det har varit alldeles för mycket den senaste tiden, (läs året) och jag ger snart upp allt som har med djur och gård att göra. Vart finns det positiva i det hela?
 
Simon är i alla fall min ljusglimt. MIN, vissa andra verkar tycka han är väldigt jobbig. 
 
Negativ? Ja, jag måste få skriva av mig lite. Imorgon är en ny dag. 

BakaTitta vilka fina lussebullar som Simon hade bakat hos mormor. Många russin blev det i :) Ska ta och baka jag med, men gäller att hitta tiden för det. Brukar göra "stora julbaket" med syrran, så är ett måste i år med. Brukar bli mycjet gott som bakas, mums! 

Pappornas dag

 
Idag är det alla pappors dag och jag har firat min pappa med god tårta. Andreas fick smaka han också, så vi kan säga att jag firade båda papporna i en smäll :) Jag är inte mycket för dessa dagar egentligen, då det inte ska behöva finnas en speciell dag för att uppskatta sina föräldrar. Men en tårta slinker alltid ner och så vann jag faktiskt en present till pappa på en tävling också, så han fick en present ändå. 
 
Har varit hemma på gården hela dagen. Lagt in mattorna i stallet, ridit en sväng på Isold, promenerat med Calippo och Glói, plockat tallris till dekoration, sett TVÅ älgar :) :) Jag älskar dessa djur. Först var stora älgtjuren på besök på lägdan, sedan såg jag en älgko när vi åkte en sväng med bilen. Så fina så :) Såg en häromdagen också. Rådjuren var på besök imorse och syrran har varit på besök hela dagen. Ja, en dag med mycket aktivitet, men ändå en lugn skön söndag. 
 
Imorgon börjar praktiken och jag hoppas att jag har hamnat på ett ställe där det är lärorikt och roligt att vara. 
 
I övrigt är jag sååååå sugen på att börja julpynta. Kanske hände att jag åtminstone satt fram några juligare ljuslyktor idag.... ;) Snart kommer tomtarna om jag känner mig själv rätt. Jag älskar julpynt! 
 

Ibland så

 
När man inte tror de ska hända, så sitter han still och är jätte duktig. Det var alltså Simon som skulle klippa barret idag hos frisören. Trodde aldrig att han skulle sitta still, men skam den som ger sig. Han satt riktigt bra under hela klippningen. Resultatet blev bra också och nu har han inte en hel kaluffs på huvudet :) 
 
 
Imorgon ska den lilla mannen vara med sin mormor och morfar och även sova där. Jag ska ut på jakt efter en jacka inför praktiken och även lite andra saker, sen blir det middag på la stada med syrran och Jimmy. Kan inte ens minnas sist vi gjorde något sådant, så nog är det på tiden alltid. 
 
 
Trevlig helg allihopa! :) 

FästingMen näääää.... Bläääää.... Jag spyr!! Vad äckligt. Nu händer det igen, men denna gången med Isold. Står och myser med henne, klappar och gosar och inser snart att det inte bara är Isold jag myser med, utan även en fästing jävel!! Blääää! Stor som ett hus och ja vad gör jag?! Måste ju leta upp äckletför  att se var den satt, hittar den och ska dra ut den, men feg som jag är när det gäller sånt vågar jag inte ta tag i den med fingrarna. Går och hämtar fästingplockaren istället och då hittar jag inte det stora äcklet igen. Den måste ha släppt eftersom den var så stor. Kollade igenom isbjörnspälsen noga och kände, men ingenting där. Jag ville mosa det vidriga krypet, men får hoppas de fryser ihjäl istället. 

Konstigt med fästingar i november. Trodde jag aldrig. Har aldrig märkt någon på någon häst innan heller, men det märks att det blir mer och mer sånt här och jag HATAR dom! Vidriga kryp är vad de är. Jag ryser av bara tanken på att jag klappade den. Fyyyyy!! 

Onsdag

Men ååååååhhhh!!!! Lyckan varade ju länge. Ni kanske minns att jag var så nöjd över att Simon fortfarande kan ha sina vinter overaller?! Ja, det var en månad sen eller nåt det... sen hände något med längden tydligen, för dagis personalen tycker att den jag tog dit idag kommer bli för liten snart. Ja, det var väl kanske lite väntat, men hoppet fanns där in i det sista :) Jaja, bara att bita ihop och öppna plånboken då. Något som har tips på bra BILLIG vinterovarall? Ska prova den han har hemma igen, då den går att förlänga i armar och ben, grenen är det värre med...
 
Har gjort smarriga smurror idag. Vi fick transportmatta att ha i stallet och i gengäld önskades det smörgåstårta, så det är fixat idag. Gjorde en liten bit och mumsade på till middag själv också. Smaskigt. Några som alltid blir jätte glad när det fixas smörgåstårta är hönsen och tupparna. De får nämligen alla kanter ifrån brödet och det älskar dom! 
 
 
Har också fortsatt med inköpen av julklappar idag. Denna gången handlade jag och Simon klappar till Elin. Hittade några stycken och har tittat ut några andra som ska handlas. Sen är det Andreas kvar och jag vet vad jag ska köpa, så det känns ju toppen. Sen får julen komma :) Är såååååå sugen på att börja julpynta nu, det får nog bli snart ;) 
 
 

Tiden

 
Skriver, läser, grejar med texten, ändrar, tar bort, lägger till.... Ja, ungefär det är vad jag håller på med just nu. Men egentligen gillar jag inte att göra så, för jag vill egentligen göra som jag tänkt ifrån början. Då brukar det bli bäst. Det är när jag ändrar texten slutar att bli sammanhållen... Hm... Snart klar i alla fall och det känns bra, på fredag ska nämligen uppgiften vara inskickad för då är bild kursen slut och VFU (praktiken) kursen börjar. Herregud, snart är två terminer över. Tiden går foooooort! 
 
Något som inte går fort är Glóis skada. Det börjar tyvärr bli ohållbart nu för den lilla mannen. Han ser deppig ut och är inte lika lugn längre. Vid promenaderna är han en tickande bomb, som när som helst utan förvarning kan explodera och i sin lilla sjukhage är han rastlös och kan inte riktigt slappna av på samma sätt längre. Han saknar sina kompisar, hästlivet och att vandra runt i hagen fritt. Tror även han saknar att jobba lite, springa och ha kul. Ska boka nästa veterinär tid snart, men det är 5 veckor fram i tiden ungefär... Jag HATAR detta och tycker så synd om min vän som mer och mer för varje dag förvandlas till en häst jag inte känner igen. 

Prover Finish quantum

 
Proverna är utlagda på sambons jobb, där finns det många människor att Buzza till :) 

Vacker morgon

 
En härlig morgon fick vi idag, med sol och dimma som låg som en slöja över landskapet. Väldigt vackert. Blev en promenad för att samla lite energi, då jag lätt tappar den när det är gråmulet ute. Behöver liksom dagsljus och sol för att må bra. Har varit hemma hela dagen och tycker väl själv att jag inte gjort något särskilt, varit en lugn skön söndag. 
 
 
Sista veckan nu innan praktiken drar igång. Är skolarbete som ska göras klart och lämnas in och lite annat smått och gott som är planerat. Dagarna går så fort, så snart är det väl jul igen... :)
 
 
 
 

RSS 2.0