Ny vecka

Måndag och ny vecka.... nya möjligheter brukar man säga också... men nääää... skulle inte tro det. Denna vecka består av många jobbdagar och även långa sådana och med det sagt så blir det inte mycket mer gjort än jobb dessa dagar. HInner inte med mig då tyvärr, men pengar är bra dom med! :) Och att träffa lite arbetskompisar och kunder är roligt det med. Får hjälp med Glóis motion denna vecka också, vilket är superbra. Han måste röra på sig. 
 
I övrigt så händer inte så mycket just nu, väntar på sommaren och semestern och de utflykter man kan göra då. Väntar även på att ett projekt här på gården ska starta och letar häst för fullt. Det sistnämnda är svårt, men man får leta tills man finner helt enkelt. 
 
Trevlig måndag allihopa! :)

Gråmulen dag

 
Söndag... grått och trist, en sådan dag som jag bara skulle vilja ligga i soffan och plöja igenom någon serie... men något soffliv på dagtid existerar inte sen 2,5 år tillbaka ;) Så istället blev det att åka och handla och sen på middag hos syrran. Hälsade på deras nya familjemedlem Melker. Han är så söt och go. Simon tyckte att han var väldigt festlig :) 
 
 
Söndagen är snart över nu och nu tänker jag faktist sitta i soffan ett tag och se i alla fall något avsnitt av serien jag följer just nu -Make it or brake it. Sådeså! Sen är det jobb 3 dagar, ledig två, jobb två, SEMESTER 8 VECKOR ;) Jag längtar. 
 
 
 
 

Lögdödagen

 
Idag var det dags för Lögdödagen. De hade ordnat med olika knallar och trevligheter borta på bruket så vi tog och pallrade oss iväg de 10 min det tar att gå dit. Solen sken och den till och med värmde lite, så det var perfekt väder för att vara ute och titta på folk och saker. Jag hade redan hemma ställt in mig på att köpa hembakat tunnbröd, men tji fick jag, för det fanns inget klart så länge jag var där. De bakade för fullt, men det var även kö där hela tiden, så fick inte med mig något hem. Synd -äääälskar sånt bröd! Hittade fina mössor till Simon också, men herren bestämde sig för att sova precis innan jag såg dom, så kunde inte prova på han. Så mössan får snällt vänta till någon annan marknad istället. Ingen sån med hem heller alltså. Däremot fick en tavla följa med hem. Ska ha den på Simons rum. Tyckte den var lite festlig faktiskt och kostade bara 40kr. Ett loppis fynd. 
 
 
Korv stoppades i magen, Simon fick sitta i brandbilen -såååå spännande och dessutom med en dagis kompis, det tyckte han var toppen och snack med folk. En mycket trevlig dag med andra ord. 
 

Magar

 
Mina magproblem har kommit tillbaka igen (intresseklubben antecknar va?!). Jag blir så less och besviken. Hade lyckats få det bättre, men nu kommer dom tillbaka... Inte roligt såklart och jag vet inte vad jag kan göra åt det. En bidragande orsak kan vara att jag jobbar oregelbundna tider nu och äter väldigt konstiga tider. Ibland ingen lunch och ibland ingen middag, sen mycket på kvällen för att jag är hungrig efter jobbet. Får hoppas det går tillbaka till det normala igen när semestern börjar. Har en vecka kvar på jobbet. Vill inte ha det såhär...! 
 
 
Glóis mage håller jag på att banta. Det går sådär. Han får bara äta gräs ca 2 timmar per dag och resten av måltiderna får dom hö. Mer motion också -i den mån han klarar av det pga skadan och kontrollerat matintag hoppas jag ska göra honom smalare. Det får ta den tid det tar helt enkelt, men ner det ska han. Egentligen borde han inte äta gräs alls, men vill kunna ha han på bete senare i "sommar" (någon sommar har jag inte sett till än!!) och då vill jag inte behöva vänja in han på gräs igen sen. 
 
Jaja... matte skulle behöva banta också, men det är en helt annan sak... 
 
 

Resor

 
Jag drömmer ofta att jag är ute och reser om nätterna. Jag ser nya spännande platser eller återupplever platser jag har besökt förut. Häromnatten var jag på Island med syrran och i natt befann jag mig i någon ny spännande stad ute i världen. Vaknar då ofta med den härliga känslan av att ha upplevt någonting, fått nya härliga minnen och sett fler delar utav denna värld. Trots att det bara är drömmar, så fylls jag av energi som resor alltid ger mig. Jag tycker att Sundsvall är för litet. Jag tycker att Sverige är för litet. Jag vill utforska världen. 
 

Norra Berget

 
phu...! Äntligen en ledig dag! Det har varit 3 långa, intensiva, men roliga dagar på jobbet. Men kände i hela krpppen att jag behövde en ledig dag nu. Hade så ont i benen och fötterna igår efter att ha stått så länge så jag visste inte vart jag skulle ta vägen. Men nu så... en dag vila åtminstone. Tog med Simon och syrran till norra berget nu på förmiddagen. Tittade på djuren och lekte i lekparken. Blev en mcdonals lunch och sen raka vägen hem till vagnen för en tupplur för Simon. Önskar jag kunde vila också någon gång, men det finns det aldrig tillfälle till :) 
 
 
Sitter och tittar ut genom fönstret nu och funderar på NÄR regnet ska komma. För det regnar verkligen varje dag nu, så trist. Värsta sommaren någonsin känns det som. Vill gå ut och promenera sen med Calippo och så har jag tänkt ta en ridtur också -så vill gärna ha uppehåll just då i alla fall... Men ser mörkt ut på himlen. Typiskt. 
 
 

Tentaresultat

Men JAAAAAAA!!! Godkänd på tentan och därmed godkänd på hela kursen. Sköööönt! Nu kan jag lägga den åt sidan och ta nya friska tag på nästa kurs till hösten. Jippie!! :) 

Allergisk

Höet till hästarna är på plats och bantningen kan börjas. Dock får de äta lite gräs om dagarna fortfarande, då de ska få gå på gräs igen senare i höst. MEN det visar sig att jag är väldigt allergisk emot höet...! Igår när jag skulle packa iordning påsar tills idag så fick jag en allergisk reaktion. Jag visste sen innan att det kan börja klias lite på armarna där höet kommer i kontakt, men inte att det skulle bli så illa som det blev. Halsen blev röd utanpå, innuti blev halsen svullen och började hosta. Kliade fulla armarna också givetvis och fick hjärtklappning.... Tog en allergi tablett och gick in. Herregud. Läskigt. Nu får Andreas packa höet framöver, för sådär vill jag inte ha det....

Lördag en kall juni dag

 
Svensk sommar när den är som bäst? Näääää, det vill jag inte påstå. Så fort jag går ut för at göra någonting så kommer spöregnet ifrån ingenstans! Snacka om konstigt väder. Hann med en sväng på Glói imorse innan regnet kom i alla fall. Känns bra, då jag inte kommer kunna rida något på de 3 kommande dagarna pga jobb. Han känns fräsch i skritt och det lilla travet jag provat. Så får se om han håller nu, jag hoppas verkligen det! 
Andreas och pappa har fortsatt i ladugården idag, men nu måste det börjas att inhandla saker innan vi kan fortsätta. Hittills har vi använt oss utav brädor vi har haft hemma, men nu måste plånboken börja öppna sig. Tjohoooo! 
 
 
 

Midsommar

TREVLIG MIDSOMMAR ALLIHOPA :) 
 
 

Blääää

 
Badande hönor betyder äggtjuvar i form utav skator. Så fort hönsen går ut så kommer skatorna i en samlad trupp. Sätter sig på hagstolparna och väntar. Väntar på att JAG ska gå därifrån så att dom lätt kan flyga in och hämta sina mumsbitar. Jag blir såååå less!! Sätter för, försöker skrämma dom osv osv, men dom är smarta dom fåglarna. Lär sig på en gång och rädd är dom inte heller. Vill liksom inte mata skatorna... 
 
Är även less på Glói. Ja, inte på han i sig, utan allt runtomkring. Hans ben är fortfarande dåliga. Nu har han gallor på alla benen och han blir bara fetare och fetare. Jag begränsar betet till han genom att han bara får gå där X antal timmar per dag, men önskningen just nu är att ge han hö istället. Men hittar inget någonstans :( Han behöver mer motion också, men pga skadad får han inte motionera ordentligt. Så det är verkligen en ond cirkel vi har hamnat i nu... 
 
Ja. Jag tror jag slutar med djur. Det ska vara glädje också, inte bara oro som nu... 
 

Önskelistan igen

 
Många önskningar, mycket på "to do" listan. Just nu är detta det jag önskar allra mest:
*En egen ridplan
*Göra klart boxarna och taket på ladugården
*Laga åk gräsklipparen -såååå jobbigt utan!
*En resa till Krakow
*Semester med sol och värme
*En ny häst
*Banta Glói
 
Som vanligt är det mycket som handlar om djuren med på listan och man kan ju undra om livet vore enklare utan? Ja, givetvis, men inte lika roligt heller. 
 

Önskelistan igen

 
Många önskningar, mycket på "to do" listan. Just nu är detta det jag önskar allra mest:
*En egen ridplan
*Göra klart boxarna och taket på ladugården
*Laga åk gräsklipparen -såååå jobbigt utan!
*En resa till Krakow
*Semester med sol och värme
*En ny häst
*Banta Glói
 
Som vanligt är det mycket som handlar om djuren med på listan och man kan ju undra om livet vore enklare utan? Ja, givetvis, men inte lika roligt heller. 
 

Regn och kyla

 
Då var Midsommarveckan här med sitt tillhörande kalla väder och regn! Men jag klagar inte, medan man jobbar kan det gärna få vara sämre väder för att sedan skina upp och bli varmt lagomt till semestern :) Dessutom tycker hästarna det är skönt att slippa alla flugor och de gillar det lite kallare vädret mina tussar. Glói väntar i skrivande stund på att equiterapeuten ska komma och klämma och känna på han. Ska få lite övningar på saker jag kan göra själv med honom. Han behöver mjukas upp, men just nu är det svårt när han bara får gå rakt fram pga skadan. Men, men snart så... hoppas jag! :) 
 
Sen ska Simon och jag in på lite affärer, hade tänkt åka och titta på djuren på Norra berget, men det får bli en dag utan regn det. 
 

Boxbygge

 
JA, vi har inte kommit långt, men vi har i alla fall kommit en bit frammåt. Det är väl det som är det viktiga?! Golvåsarna är nu på plats och nu väntar innerväggarna. Blir inte så mycket gjort då man sällan har tid att greja på därinne, men man får göra så gott man kan. Så småningom blir det i alla fall klart och jag hoppas att resultatet kommer att bli bra. Det är alltså 2 boxar vi ska bygga inne i ladugården. Sjukboxar -att ha vid sjukdom eller skada. Därav blir det inget lyx bygge, men det kommer i alla fall fylla sin funktion. Återkommer under bygget. 
 

TröttUngefär såhär trött känner jag mig just nu. Ögonen går i kors och ögonlocken känns tunga. Det har inte varit särskilt jobbigt att jobba i helgen, men trött det blir jag onekligen ändå. 
Ska nog ta och slå igen dom blå nu och ladda med energi för ännu en jobbdag imorgon. Godnatt och sov gott :) 

Lördag

En blandad dag som innehållit både det ena och det andra har denna lördag erbjudit. Varit på jobbet så gott som hela dagen och bara där kan mycket inträffa. Kan sammanfatta dagen som följer: 
*Man ska tydligen prata fint språk
*Tar man in katten kan man få musen på köpet
*Barn kan vara väldigt svåra att ha å göra med
*Lita inte på folk du inte känner

Ja, nya tag imorgon. Då väntar en likadan dag som idag. 


Sommartid

 
Nu känner jag på mig att det kommer bli likadant som alla andra år... man går och väntar på att sommaren ska komma, enda tills att sommaren faktiskt redan har varit. Sommartiden går alltid för fort tycker jag och det är redan mitten av juni!! Som alltid tror jag att sommaren inte har börjat förrän den är över. Nu är den ju inte över ÄN, men att tiden redan har gått så fort gillar jag inte. Jag gillar sommar, jag gillar barmark. Jag gillar när alla stigar är framme och man kan ta sig fram överallt. Så vill jag alltid ha det. 
 
 
Har en ledig dag idag, för att sedan jobba 3 dagar igen. Ska försöka göra det bästa utav denna lediga tid, dvs massor med saker :) Trevlig helg! 
 
 

Morgonstund

 
Morgonstund har guld i mun... Och ja, visst har den det. En riktigt härlig morgon fick kickstarta min torsdag. Som förövrigt kommer att bestå utav jobb hela dagen lång idag med, men då är det extra viktigt att få sig lite frisk luft innan jobbet. När solen dessutom skiner och ger landskapet här runtomkring en riktig sommarkänsla, ja då mår själen bra. 
 
 
Calippo blev först ut med en promenad bort mot bruket och i skogen där. Flåsig, men med gott mod. Han börjar bli gammal det märks, han äter lite (förutom det Simon kastar på golvet!) och ligger mest och myser i sin fotölj. Men än så länge *peppar peppar* håller han sig frisk. 
 
 
Näste man ut var Glói. Han fick sig en promenad åt motsatta hållet. Inte så gott mod där, utan snarare sniglade han sig fram på vägen. Att skritta och promenera är inte riktigt hans grej, det är ju sååå tråkig. Han fick dock trava en bit också och det var roligare tyckte han :) Så, bli inte förvånad ni som bor i närheten att det kom något stort flåsande springandes (nära döden upplevelse) på vägen, för det var bara jag. 
 
 
Ja... resten av dagen blir inomhus. Men pengar klirrar till och med pengar kan jag göra roliga saker. Sådeså. 
 

Energi

 
Försöker att ladda lite energi inför jobbet, men tycker bara att jag blir tröttare och tröttare istället. Hängig och jävlig känner jag mig, så känns inte sådär jättekul att åka och jobba ända till 20. Men jag ska i alla fall göra ett försök, för jag behöver pengarna. Var ute på en promenad i friska luften med grabbarna för att försöka få en liten energikick i alla fall. Behändigt att kunna ta med båda två så man slipper gå 2 gånger :) Glói promeneras och rids i skritt för tillfället och jag hoppas att han ska hålla ett tag nu. Eller väldigt länge rättare sagt, nu är det slut på skador och allt vad det heter tycker jag...! 
 
 
I helgen kommer det en storhäst hit som ska gå på bete, dock ett försök först och den får gå i egen hage. Har alldeles för mycket gräs!! Våra hästar ser ut som ballonger redan och det ska givetvis göras något åt. Det är svårt när man inte kan motionera dom ordentligt, men man får göra sitt bästa. 
 
Jaja, ska greja på lite nu och sen blir det jobb hela dagen lååååååång. 
 
 

Förkyld

Nääää...! Vad är detta? Jag har inte tid, lust eller ork att vara förkyld nu :( Det är nu jag ska jobba och tjäna pengar och helst inte gå runt i min egna bubbla på jobbet. Känns alltid som om man gör det när man är förkyld tycker jag, jobbig känsla. Nä, usch -vik hädan du hemska bakterie!! Bara att härda ut trots täppt näsa och brännande hals, för dessa 4 veckors jobb ska jag banne mig klara av galant. 

Bekymrad

Nääää, nu känner jag mig sådär småless igen. Är det inte nu livet ska vara regnbågar, fina blommor, rosa fluffiga moln?? Det är sommar och livet ska leka för tusan!! 
Istället har jag en klump i magen. Kommer Gloi bli bra? Han känns inte helt fräsch och jag gör så gott jag kan för att det ska bli bra, men det känns som om det inte räcker på nåt vis. Har lindat benet nu ikväll efter inrådan från veterinären, får se om det sitter kvar imorgonbitti... 

Sen så har Simon blivit sjuk också. Över 40 graders feber har han lillstackarn. Säger att han är rädd också. Huga. Får hoppas det går över snabbt! 

Imorgon börjar jobbet igen också. 4 veckors jobb väntar och det ska bli kul att komma ut bland folk och få lite distans till livet hemma med alla bekymmer. Samtidigt vill jag vara hemma uppi allt för att ha koll och kontroll, så blir en krock där verkligen. 

Men men... Nångång ska väl livet vända emot lite medvind. 

Fel håll

 
Idag har jag tagit en tur på Glói. Kul att sitta på hästryggen igen, men mindre kul att hans svullnader i benet inte går ner. Det skulle tydligen bli bättre med motion, men det går bara åt fel håll. Han står i stor hage och jag rör på han mer efter veterinärens inrådan, men tyvärr blir det bara sämre. Funderar på att ringa veterinären imorgon som får komma ut och titta även fast det kostar skjortan. Less på att det bara blir sämre :( Vill ju självklart att han ska bli bra så att det inte utvecklar sig till något ännu värre. Jag vill ha en frisk och kry häst nu... 
 
 
 
 

Nationaldagen

Sommar och sol, värme och mys. En härlig lördag som har spenderats utomhus precis hela dagen. Precis som det ska vara! Att det var nationaldagen märkte jag inte så mycket av dock, orkade inte åka in på något firande. Istället har jag fixat och donat på lite och kan säga såhär; att klippa gräsmattan med en vanlig gräsklippare som inte åker fram av sig själv, utan man måste släpa och putta runt... ja, det är ingen höjdare. Hoppas på att kunna laga åkgräsklipparen snarast!! Men då förtjänar jag några extra chips i skålen nu ikväll... Blev som ett gympass det där :) 
 
 
Syrran och Simon plockade dom första rabarberna. Undrar om man kommer få smaka något utav rabarbersaften syrran ska göra? Så somrigt med sådan saft! Följde även med syrran som hämtade sin kattunge idag. Den är så söt så :) 
 
Imorgon är inte riktigt bestämd, men jag är säker på att dagen kommer fyllas med något kul i alla fall. 
 

Hästar

 
Ja, det är snabba puckar när det gäller hästarna. Från att ha haft 5st i flocken, så är dom helt plötsligt bara två kvar. Två små sprättar som önskar flera kompisar i flocken. Därav efterlyser jag nu någon som vill hyra in en häst + att vi själva kommer att köpa en ny häst när det dyker upp någon. Fattar inte varför det helt plötsligt är så svårt att hitta en häst som passar?? Är det bara ston som säljs nu för tiden? Mycket märkligt... Men vi letar tills vi finner ;) 
 
Sommarlov kallas det jag har nu. Men det känns inte som något lov. Tentan gick inge bra igår, tror jag förstod frågorna fel, så lär få göra om den i augusti. Men å andra sidan tänker jag inte sitta och läsa hela sommaren. Istället blir det 4 veckors jobb med start på måndag, sen, SEN 2 månaders ledighet! Det ska bli härligt!! :) Ska in till Birsta sen och köpa böcker av en tjej till nästa termin. Gäller att ligga ute i god tid. 
 
Och imorgon får Glói komma ut i stor hage igen, det tror jag han kommer att gilla :) 
 

Sov gott Prins

 
Det var tänkt att du skulle få en sista sommar. Med vila, härliga mysstunder och mycket gott gräs att smaska på. Det har du förtjänat efter att ha varit våran trotjänare i många år. Du som alltid varit så snäll och trygg. Ingenting var du rädd för och ingenting kunde få oss att känna oss rädda eller otrygga i din närhet. Du var den som höll ihop allting nu efter att Gauti lämnade oss. En trygg punkt som man alltid visste att man kunde lita på. Du hade givetvis dina små hyss för dig och visste vad du ville, men trots det så har du alltid varit omtyckt utav alla som har fått äran att både träffa dig och rida på dig. Tyvärr sa din kropp ifrån mycket tidigare än vad vi hade hoppats på. Vi visste att du inte riktigt var på topp längre, men att det skulle komma fler problem och krämpor innan din sista vila hade vi inte räknat med. Men så idag kom dagen. Dagen då du inte orkade kämpa emot nå mer, dagen då din kropp sa ifrån på skarpen -att nu får det räcka, nu vill jag inte kämpa mera. Din blick var borta och du gav upp. 
Efter råd ifrån veterinären så bestämde din matte att det var dags att du fick somna in. Aldrig mer ska du behöva tampas med några krämpor som åldern kommer med och aldrig mer ska du behöva lida. Du mår gott nu. Tillsammans med Gauti på de evigt gröna ängarna. Jag kan se er framför mig. Galopperandes, stegrandes och med en massa bus i blicken. Tillsammans var ni oslagbara och tillsammans ska ni nu vara för evigt. 
 
Sov gott älskade Prins. Du kommer för alltid att vara ihågkommen och saknad. 
 

SkolaOjojoj... Tiden går fort när man har kul! :) Har varit en härlig, rolig dag uppe i Härnösand idag. Mina skolkamrater är lite crazy, precis som jag, så man kan verkligen ha kul tillsammans! Uppgifterna flöt på bra både igår och idag, men det stora hindret är kvar tills imorgon -tentan. Bara att försöka att göra sitt bästa, så går det som det går. 

Nu skönhetssömn, kan behöva samla lite energi till 5 timmars skrivande. 
Skolan

1/3 skoldagar är avklarad och jag överlevde den muntliga redovisningen. Sånt har aldrig varit min grej, men det var många med mig som kände likadant...! Phu... Nya tag inför imorgon nu, då det väntar andra svårigheter. Men på det bara, bara att kämpa vidare :) 

Söndagen

 
En "stressig" dag som vanligt när det är helg och hela familjen är lediga. Finns ingen tid till någon paus eller bara vara, utan det är alltid full fart i hundratio för att försöka hinna med allt man ska göra. Men det behöver inte vara fel det heller, utan man får mycket gjort och det är även roliga saker, så ska inte klaga. 
 
Har dregglat över islandshästar på natioenall tävingen borta på Timrå ridstadion i förmiddags. Herregud, en sådan där läcker vill jag ha! Känns sådär nu när jag inte ens kan rida hästen som jag har... Ååååhhhh, bli bra snart Glói!! Han har förövrigt rymt idag igen... den lilla luringen. Tog en repa i full fart i hagen, så då kan man ju undra hur hans skada ska må utav det. Jaja, veterinären imorgon...
 
Handlat blommor och gjort fint ute har jag också gjort, älskar att pyssla med sådant, hatar att blommor är dyrt dock... Och lite annat småfix har jag också hunnit med. 
 
Väntar 3 dagar på skolan nu med många oros moment, men när det är gjort ska det förhoppningsvis kännas skönt att slippa tänka på skolan i några månader :) 
 
 
Planterade lite taklökar, får se hur jag lyckas hålla dom vid liv...! :)
 
 

RSS 2.0