Förlorat en vän

 
Det skär i mitt hjärta att veta att du nu är borta för alltid. Du har fått lämna livet och har inte ont längre, men i mitt minne kommer du alltid att finnas kvar. 10 fantastiska år tillsammans har satt djupa spår i mitt minne utav dig. Spår som aldrig någon kommer att kunna sudda ut. Det kommer aldrig att finnas någon som dig igen och jag kommer sakna dig varje dag som går i resten av mitt liv. Min älskade fina vän.

Jag kommer att tända ett ljus för dig varje kväll och minnas dom fina stunder vi har haft tillsammans. Du förtjänar att bli ihågkommen och att bevaras i minnet som den fina hästen med hjärtat av guld du alltid har varit.

Jag älskar dig. Jag saknar dig. 

 
Världens bästa häst ♥
 
 
 
 

Distans studier

Hur spännande är det att sitta hemma och läsa på distans? Jo, det ska jag nu förklara för er. 
 
-Tänk er att försöka läsa något och förstå något vettigt med en 2 åring som också ska knappa på tangenterna, dra i boken för att han också ska titta i den och sitta i knät och leka med leksaker på tangentbordet...Det är en utmaning
 
-Det kan faktiskt vara så att det är något mer intressant på tv:n, det KAN vara så!! 
 
-Just ja... jag måste nog ta och gå ut till djuren, plocka undan lite, tvätten ska ju tas ur maskinen... Prova att lägg upp tiden du bara!! 
 
-Äh, jag kan ju göra det ikväll -Nä, för serru då, då är du supertrött och kan inte koncentrera dig efter en lång dag med andra måsten
 
-Så lika bra att göra sakerna på morgonen, direkt när du kliver upp. Läs, läs och skriv en massa, raffsa ner något som sedan bara ser ut som något osammanhängande virrvarr utav bokstäver. 
 
Men hur underbart är det inte att kunna lägga upp tiden som du själv vill?? Det är lycka det :) I vanliga fall ska Simon inte vara hemma då man försöker göra något -men sjuk som han blev, blev det ju så. Därför tar jag nya tag imorgon och hoppas på att få ihop en bra text som jag känner mig nöjd med. Jag fungerar bäst på morgonkvisten, så då gör jag det mesta, sen när man känner sig klar DÅ först får man göra lite roligheter. Ja, kanske något roligt på en liten paus med... 
 
 
En rolig paus grej är Glói :)
 

Trött kille

 
Det sägs ju att februari kallas vabruari och det kan nog mycket väl stämma, förutom att den börjar tidigare än nämnt. För nu är det dags igen. Senast var i måndags han var dålig. Igår var han bra och idag så har han haft lite feber igen och varit trött och loj. Kan inte påstå att jag får mycket skolarbete gjort med Simon hemma, ja faktiskt ingenting alls kan man göra då. Men det är bara att gilla läget och försöka hitta andra hål att stoppa in lite skolarbete i. Han får vara hemma imorgon också och så tar vi en tur till BVC för att kolla om dom kan hitta vad som är fel. Ska kolla hans exem också på en gång. Nu får det vara nog. 
 
Äh, tar och beställer en ny iphone 5s, ja så får det bli ;) Måste pigga upp mig med något kul å :) 
 

Yr i bollen

Olika syn på barn, teorier, berättelser, intervju frågor, artiklar hit och dit... långa böcker, mycket text. Ja, så kan jag nog sammanfatta denna dagen. Är inte klar på långa vägar med denna uppgift, men jag känner nu att det har tagit stopp i huvudet och inget mer går in. Det blir bara korvstoppning och jag får inte ut något utav att fortsätta läsa idag. Har trots allt suttit sedan tidigt imorse, men några små avbrott, så jag är nöjd för dagen. Fortsätter imorgon istället med nya friska tag. Ja, så får det bli... 
 
Tog en svängom med Glói idag. Var några veckor sedan sist, men nu har han visat tydligt att det är slut på vilan. Vet inte om han ångrade sig sen, för svettig var han och jobbigt var det att komma ut. Ringrostig och dan. Men så blir det efter vilan när man bara står och äter hela dagarna. Kommer nog igång snart igen tror jag och då hoppas jag att det ska gå mest frammåt med ridningen...! Till min stora besvikelse hade dom sandat på vägen här också. Jag som igår tyckte det var helt perfekt sparkföre och jag och Simon susade fram i väldans fart här i krokarna. Men nu är det ett minne blott. Hann med en gång i alla fall innan sanden förstörde alltihopa. 
 
 
Ikväll ska jag titta på Morgan och Ola-Conny på tv:n, förmodligen sukta, dregla och längta tillbaka till älskade Australien... Andreas kommer få något fel på mig när jag kommer att tjata om att jag vill tillbaka osv osv osv... Blir till att hämta Simon nu -Om han kan slita sig ifrån taktorerna på dagis... hm.. förskolan heter det faktiskt! 

Nära men så långt bort

 
Även fast jag har varit medveten om det ett tag, så har jag på något sätt ignorerat tanken på att du snart inte är bland oss längre. I minnet och i hjärtat, men inte fysiskt. Det skär i mitt hjärta när jag vet att jag aldrig mer kommer få sitta på din breda, trygga, härliga rygg. Det skär i hjärtat när jag tänker på att jag aldrig mer kommer att få se dig. Jag älskar att se dig leka med de andra hästarna och jag älskar att bara se dig stå där i hagen -där du hör hemma. Hemma hos oss här på gården. Det är därför jag har valt att du ska få din viloplats just här. Din kropp kommer att finnas här och vi kommer att tända ljus för dig varje kväll. Din själ kommer att flyga vidare och jag vet att du kommer att hamna på ett fint ställe tillsammans med gamla kompisar och nya. Vi har fått okej ifrån försäkringsbolaget nu, vi har fått okej ifrån kommunen och länsstyrelsen. Nu väntar vi bara på ett svar ifrån grävaren, som ska fixa din grav. Givetvis väntar jag också på att boka in dagen och tiden du ska lämna oss. Men just den biten vågar jag knappt tänka på nu. Åh, vad jag kommer att sakna dig ♥ 
 
 
 

Inte som jag tänkt

 
Hade tänkt att bjuda hit några vänner idag på överbliven tårta, men istället smaskade jag, Andreas, mamma och pappa i oss det som var kvar. Att bjuda hit folk till en sjuk Simon tror jag tyvärr att ingen skulle nappa på och han behöver trots allt lugn och ro när han är hängig. Han är fortfarande febrig och har en liknande krupp hosta när han lägger sig ner. Äter ingenting -men det är ju inget nytt- och är blank på ögonen. Så det blev inte riktigt som jag tänkt mig idag. 
Var ändå ute i friska luften imorse ett tag. Tänkte ta med Glói på promenaden, men ångrade mig snabbt när jag kom till gårdsplanen med honom. Han var en tickande bomb. Lite för kul att komma ur hagen med andra ord och då tror jag faktiskt att jag hellre sitter på än att försöka leda han när han är så. Så han får snällt vänta tills vilan är över helt enkelt. 
Imorgon hade jag tänkt att sjunka ner i skolböckerna och börja med mina uppgifter, men Simon blir hemma ifrån dagis, så blir nog att jag måste sitta med det ikväll istället. Inte som jag tänkt... 
 
Hela dagen har blivit lite upp och ner. Men vad gör det? Allt löser sig till slut i alla fall. På något vis. 

2 års kalas

 
Eftersom jag befinner mig på jobbet nästa helg -på Simons 2 års dag, så firade vi den idag istället. Släkten var bjuden och humöret på topp. Kalasdags med gott i magen är aldrig fel. 
 
 
I år dukades det fint med pirat tema
 
 
Plockade fram Simons gamla "isgrej" som är bra när det kommer tänder... och tänder det kommer det i massor. 
 
 
Mormor hade bakat falska potatisbakelser, moster hade bakat choklad kakor med godis i och själv stod mamma för det enklaste; chokladbollar. Jag försvarar mig dock med att jag alltid brukar baka annars till sådant här, men nu med skolan och allt som varit såsom sjukdomar osv, så orkade jag helt enkelt inte. 
 
 
Tårtan köpte vi -precis som förra året- hos Kerstins tårtmakeri i Söråker. Denna gång fick Pingu pryda tårtan. Simon blev glad och kallade den "Burta". Hans ord för tårta :)
 
 
Många paket blev det till grabben
 
 
Med mycket fint innehåll :) 
 
Ett bra kalas :) Tyvärr blev Simon sjuk med feber och läskig hosta. Så jag hoppas nu att han ska krya på sig fort och slippa känna sig dålig. Han har även diaréer och många tänder som kommer samtidigt, så han har det inte alltör lätt den lilla killen. 
 
 
 
 

Veckan

Då är skolveckan över för denna gången och det känns otroligt roligt att göra någonting nytt. Verkligen rätt i tiden för mig. Träffa nya människor, lära sig nya intressanta saker, styra över sin egna tid och slita sitt hår i frustation för att man inte förstår någonting ;) Jag hoppas att allt klarnar med tiden och att man lär sig att lägga upp tiden rätt, just nu är det otroligt svårt att veta hur mycket tid man bör lägga på varje uppgift osv. Men det visar sig nog. Är intressanta ämnen och kul att kunna referera till Simon i det man läser. 
 
Men nu väntar en helg utan skolböckerna. Ska ha kalas för Simon imorgon, då jag jobbar nästa helg då han egentligen fyller år. Söndagen blir nog rätt lugn. Behöver en sådan söndag. Vara hemma. Gosa med djuren och greja på. Får hoppas det blir lite varmare än det är just nu så att man kan vara ute och andas frisk luft också. 
 
Trevlig helg! 

Känsla

Jaha, då kommer den här sjuka längtan efter Australien och då främst Sydney igen då...! Den kommer med jämna mellanrum och det är otroligt vad man kan komma ihåg en viss känsla man hade just där. 
Bara jag hör ordet Australien brukar jag haja till. Nu klickade jag in mig på en blogg där tjejen som skriver bloggen befinner sig i Sydney just nu. Och tänka sig vad sugen jag blir på att strosa runt i Manly, bada på Bondi beach, gå runt och njuta av känslan i Darling harbour, blicka ut över vattnet vid opera huset och känna på en fluffig koalas päls. 

Åh, Australien vad jag saknar dig! Jag hoppas att vi ses igen. 

Snurrig i bollen

Då sitter jag här i soffan mer snurrig i huvudet än vanligt. Det är viktiga saker hit och uppgifter att hålla reda på dit... Det är hästens okej från försäkringsbolaget jag behöver och Simon är besatt av traktorerna på dagis och gallskriker varje dag vid hämtning för att han vägrar släppa dom. Sen så ska vi ha kalas för Simon på lördag och då ska det fixas till det också, samtidigt som jag försöker tänka ut andra saker och ting. 
 
Ja, just nu jobbar hjärnan på högvarv vill jag lova...!

TisdagVad gör Emma idag då!? Ja, inte är jag i skolan i alla fall -missar kursintroduktion, gemenskapen (lära känna de andra) och uppgifter. Så frustrerande och ledsamt. Magen känns bättre nu i alla fall och har suttit på soffan mest hela dagen. Tog en promenad med Calippo också så jag skulle få lite frisk luft. 
Imorgon ska jag banne mig till skolan i alla fall! Och även resten av veckan. Sådeså! 

Kul och jävligt

Ja då var första skoldagen över och denna dag och vecka hade jag verkligen sett fram emot med spänning även fast jag är väl medveten om att det kommer bli lite korvstoppning både här och där. En salig blandning utav folk var det som precis som jag har tänkt att sitta i skolbänken 3,5 år. Samåkte med en trevlig tjej som det känns som jag alltid har känt. Är nog rätt lika till sättet. Så det känns bra. 

Mindre bra och så jävla typiskt är att jag har legat hemma på soffan från kl 13 med vääääldigt dålig mage. Orolig, uppspänd och allmänt jävlig rent ut sagt! Kunde liksom inte komma mer olämpligt. Simon var krasslig i kistan förra veckan med kräks och lös bajs, så kanske han som smittat. Nu ber jag till högre makter om att denna åkomma ska vara som bortblåst efter en natts sömn. Är det att begära för mycket? Nä det tycker jag inte efter all skit den senaste tiden... 

Rymmare

Vi har en rymmare här hemma. Han är brun, busig och har fyra ben. Han lämnar inte ett spår efter sig, kryper emellan trådarna på hagen på något vis och är överlycklig över att vara "fri". Det är på något vis gräset som lockar på andra sidan. Gräset som ligger begravt under snön, men tänka sig att det vet han! Gräver gladeligen fram det och suckar stort då vi hämtar in han till rätta hagen igen. Jag blir toooookig! Strömmen fungerar knappt på vintern, det leds nästan ingen ström alls då marken är frusen, vilket är synd. Hade behövt lite el på den kroppen nu så han fattar att tråden är ett big no no!! Måste nog sätta upp en till tråd, så han inte kan trycka sig igenom -hur han nu gör. Det är fortfarande en olöst gåta... 
 
Man älskar dom, men ibland är dom inte värda lika mycket ;) 

Vinterland

 
"Snön ligger vit på taken och endast Emma är vaken..."
 
Ute i vagnen ligger Simon och slumrar så sött, har dock en känsla utav att mannen kommer slå upp sina blå strax och då är det slut på friden. Är hemma och vabbar idag och jag tycker att Simon känns pigg igen. Dock är det ju det här med smittorisken som jag kör stenhårt på! Inte gå ut på minst 48 timmar bland folk efter SISTA symtom. Tänk om alla kunde köra på den regeln... 
I alla fall... vaken och vaken kan man ju säga om mig. Alltid då Simon sover sin lur på dagen så brukar jag läsa bok. Och i vanliga fall blir jag alltid jätte trött. Vet inte vad jag läser till slut och ögonlocken känns jätte tunga. Men eftersom Simon sover ute, så är det big no no att tro att man ska sova en stund. För tänk om jag missar när han vaknar? Så jag får snällt hålla mig vaken. Lägga ifrån mig boken och göra något annat istället. Har läst klart alla "Sagan om Isfolket" böcker nu och har istället börjat på en ny spännande bok. Har redan sett filmen och den tyckte jag var jätte bra, så sa bli kul att se vad jag tycker om boken nu. 
Ikväll blir det filmen "Frozen" och den ser jag faktiskt fram emot att se. Verkar rolig. Precis en sådan film jag behöver just nu. 
So long. 
 
 
 

Dålig början

2014 skulle bli mitt år, men kan än så länge inte säga att början av det levererar något stort och spännande direkt. Som ni redan vet så kommer ju min älskade pärla att tas bort. Det enda vi måste vänta på är tillstånd ifrån länsstyrelsen att vi får gräva ner han hemma på gården, ett okej ifrån försäkringsbolaget och lite andra småsaker. Saker som är viktiga, men som inte spelar någon roll i det stora hela. Det enda som betyder något är att han kommer försvinna och det är jag verkligen ledsen för :( 
 
Som om inte det vore nog så har Simon åkt på någon släng av magsjuka. Kräktes på natten och haft diarée. Verkar pigg i övrigt, leker och grejar. Men så har han varit förr när han haft magsjuka också. Nu återstår att se om vi klarar oss. Jag är ju en sådan som bara jag hör ordet magsjuka, så blir ja sjuk. Inbillningssjuk... Men så är ju min mage knäpp jämt också så. Så imorgon blir det VAB med Simon. Jag håller tummarna hårt att jag slipper denna hemska sjukdom. 
 
Vad mer?! Ja, jag försöker lära mig miuns hemsida med allt vad det innebär. Gäller att veta vart man ska skicka in uppgifter och främst se vad man har för uppgifter. Ja, inte är det lätt inte!! :) 
 
Go´kväll

Värsta beskedet

 
För ca 10 år sedan åkte jag och min syster till Tierp för att kolla på hästar. Vi hade bestämt att vi skulle ha en liten häst med en ovanlig färg. Den skulle vara född på Island och inte vara så gammal.
Provred EN häst. Mer behövdes inte. Du var stor och brun -långt ifrån det vi hade tänkt oss, men vi båda fastnade för just dig på en gång. Det var kärlek vid första ögonkastet.
 
Jag har under åren fått äran att lära känna dig, du är en fantastisk häst. Hästen med hjärtat utav guld. Du som alltid ställer upp i vått och torrt, som man ALLTID utan undantag har kunnat lita på till 100%. Aldrig någonsin har jag känt mig osäker uppe på din rygg. Vi har plumsat genom djupsnö, vi har badat och plaskat i vattnet som du älskar, vi har flyttat tillsammans, galopperat över ängar så fort som bara den, töltat en massa -för det är det du är så bra på. Vi har myst tillsammans och haft härliga skogsturen. Du gillar skogen. På långa tyglar bara få gå på som du vill. Det är det bästa du vet. Sen vet jag att det finns en herre ute i hagen som jag vet älskar dig mer än livet. Det kommer att bli svårt för honom nu och inte bara för mig. Ni leker tillsammans varje dag och tar hand om varandra. Du har alltid varit lekfarbron, som alla hästar har gillat. Vi har alltid varit ett team du och jag. Jag känner dig utan och innan och vet precis hur du fungerar. Jag vet att det aldrig kommer bli detsamma med någon annan häst.
 

När du för ca 1 år sedan började visa obehag vid ridningen trodde både jag och veterinären att du hade fått en sträckning utav just leken i hagen. Du fick vila i några veckor och tycktes repa dig väl. Ännu en gång fick jag äran att sitta på din rygg och ingen var mer glad än jag för det. Men sen kom sommaren och du visade än en gång att du hade ont. Ondare än vi någonsin hade kunnat ana, för du, precis som islandshästar är visade inte hur allt egentligen stod till. Veterinären kom då ut och tittade på dig och tog röntgen plåtar. Det jag befarade var tyvärr sant. Du fick diagnosen spatt. Medicin fick du och återigen en vila. När veterinären kom tillbaka så hade du inte ont och jag fick än en gång sitta på dig min älskade springare.
Vi har under den tiden tagit det lugnt tillsammans och känt efter varje dag hur du verkligen mår. Och som den sanna kämpe du är har du inte visat att du har det väldigt svårt. Förrän nu. Nu har du väldigt, väldigt ont.
 
Jag har beslutat att du inte ska behöva lida mera, även fast det är det svåraste beslut någon någonsin kan ta. Du förtjänar inte att ha ont efter alla våra år tillsammans. Jag vet att du har haft ett rikt liv, med många fina stunder, men nu ska du få springa vidare på de evigt gröna ängarna, där ingen smärta existerar.
 
Än får jag några dagar till med dig och jag ska överösa dig med kärlek och morötter som du älskar. Du ska veta hur mycket jag verkligen älskar dig och jag hoppas att du inte kommer att glömma mig; För en sak är säker; Jag kommer aldrig någonsin att glömma dig. Världens bästa häst ♥
 
Älskade, älskade Gauti

Inne dag När temperaturen visar på -18 vill inte kisse missarna gå ut. De går till dörren, men vänder då de känner kylan strömma emot dom. Calippo springer ut och kissar och det går dubbelt så fort in igen. Jag själv brukar vara ute när det är kallt, men jag utsätter inte Simon för så låga temperaturer. Går liksom inte att skydda kinder och näsa, så vi har haft en inne dag idag. Han fick dock sova ute i vagnen som vanligt. Vi besökte även Erika och hennes 2 flickor idag, vilket var trevligt :) Kul även för Simon att leka med andra leksaker och sådär. 

Ja en bra dag helt enkelt. 

VinterNu börjar det likna nåt! Vinter kyla och snötäckt backe... Ja täckt i alla fall, men inga mängder än. Dock mycket ljusare ute när det ligger ett vitt täckte över landskapet och det uppskattar jag! 
Hästarna har fått hela vinter hagen till sitt förfogande nu. Jag hoppas att det inte ska bli halt åt dom. Syrran har tryckt ner snön emot isen så att den har frusit fast, så jag hoppas att det nu förblir bra underlag! Jag vill såklart att de ska kunna röra sig över hela stora hagen. 

-19 i skrivandes stund, huset är uppvärmt med en brasa i spisen. Luktar så gott då och blir en mysig värme inne. Nu sussilura :) 

Himlabadet

Idag har det varit en fartfylld dag! Åkte till Badhuset direkt när dom öppnade och det var ett smart drag. Knappt nå folk där alls, så vi behövde inte trängas. Skönt. Simon var lite fundersam i början och har ju aldrig varit någon vatten älskare, men efter ett tag kom han igång och då gick det bättre. Han tyckte det var spännande och roligt. Roligast tyckte han att bubbelpoolerna var. Jag älskar ju att bada, så det får bli mer turer till badhuset nu när jag kommer att ha mer tid med min familj. Han pratade om badet flera gånger efter vi åkt därifrån. Eller "tinta" som han säger. Det är hans ord för bada det. Så det tar jag som något positivt och att han uppskattade våran tur dit.
 
Efter badhuset åkte vi till Härnösand för att reka lite vart skolan ligger och sådär. Gäller att veta vart det är man ska åka liksom. Simon skulle ändå sova i bilen, så det passade ju bra att ta den turen då. Hade missuppfattat lite med schemat, så det var måndag den 20:e vi börjar och inget annat.
 
Känner mig slut i knoppen efter idag, så ska bli skönt att sjunka ner i tv soffan när Simon har lagt sig och bara ta det lugnt.
 
 
 
 

Ute väderÅh vad härligt det är att vara ute i flera timmar efter att ha jobbat dagarna innan. Frisk luft och rosiga kinder, det är grejer det :) Visst att tårna och fingrarna höll på att ramla av under ridturen, men det jobbades snabbt bort under inrullningen av höbalen till hagen. Än är våra hagar inte bra. Nu är det kall pudersnö på blankisen istället, vilket gör den minst lika hal som innan snön kom. Och går hästarna på sommarhagen äter dom massa gräs heeeela tiden. Det är svårt detta!! Har snart slut på saker att göra för att det ska bli bättre... 

Imorgon tänkte vi åka till badhuset och leka loss :) Jag hoppas att Simon kommer tycka det är kul, om inte annat så tycker jag det i alla fall ;) 

Gosinatt :) 
Nya utmaningar

Många saker har jag ångrat här i livet och många fel beslut har jag tagit. Att börja skolan nu är dock helt rätt beslut och det känns så bra att få göra något nytt. Jag är en sådan som vill att det ska hända saker. Jag gillar inte vardagen med "ekorrhjulet", utan jag behöver nya utmaningar och lära mig saker för att må allra bäst. Hoppas även på att få träffa många nya roliga människor och att studierna ska gå bra givetvis. Jag gillar mina arbetskamrater på jobbet och att få träffa mycket kunder, så det känns bra att även få vara kvar och jobba där någon gång i veckan. Det sociala är viktigt för mig och skulle nog inte kunna sitta hemma varje dag utan att träffa folk.
 
Det väntas 2 jobbdagar nu och det är låååånga pass. Men sen ledig helg och jag tror jag ska åka och reka lite vart skolan faktiskt ligger, vart man kan parkera osv. Är något av en kontrollfreak också ;)
 
 

Bilden

 
Här kommer bilden ;) var tvungen att visa att solen fortfarande existerar...! :)
 

Nya datorn

Har ju som jag skrev för ett tag sedan köpt en ny dator. Och med en ny teknik pryl kommer också en massa saker man måste lära sig... Jag tror tamme faaan jag håller på att bli tokig på det nya windows. Ingenting är ju som det var förut. Och inte till det bättre tycker jag. Jag gillar det gamla hederliga skrivbordet med mapp systemet. Sådeså. Hade även tänkt att lägga in en bild till detta inlägg, men inte ens det klarar jag av. Nä, när det kommer till teknik prylar är jag inget proffs alls och jag är heller inte intresserad utav sådant. MEN vissa saker måste jag lära mig. Får fråga Andreas, han kan han.
 
Ja, så får det bli.

Tjuv
Mat tjuven när jag kom hem ifrån jobbet och skulle äta... :) 

Sluuuuta NU

Ja, vad ska man hitta på?? Regnet över ner och det är ishalka ute. Försökte oss på att vara ute en stund med Simon förut, men han bara gallskrek för att han inte kunde gå någonstans utan att halka :( Hann i alla fall rida Glói en sväng innan regnet kom och han skötte sig helt okej. Nu väntar 6 veckors vila för honom. Hade dock tänkt att han skulle njuta av dom och inte stå på en liten plätt för att det är is jävla skit överallt!! Får hoppas det vänder till helgen... Han ska få följa med på lite promenader under vilan ändå, så att ledarskapet behålls. Han har varit lite till och från med det i början då vi började hålla på med han, så det vill jag inte tappa igen. Plus att han nog uppskattar att komma ut lite :)
 
Nä... åka en sväng till IKEA och titta på sängkläder kanske?? Blir deprimerad av att sitta hemma inne bara...
 
Ja, jag är bitter.

Is
Härlig vinter... Det är såhär det ser ut hemma på gården. Översta bilden visar våran hästhage, där hästarna givetvis inte kan gå för tillfället... Detta skapar stora problem då vi ju har lösdrift och hästarna ute dygnet runt. De får istället gå på mindre sandad del och släppas lös i sommarhagen några timmar per dag för att rasta av sig. Väderprognoserna och tidningarna visar kallt om en vecka och även snö så det håller jag tummarna hårt för nu! 

Detta är bland det värsta jag varit med om. Ingen vinter liksom?! 

DrakborgenIgår var jag, mamma och Simon på Drakborgen. Simon visste vart han skulle och var superglad redan ute på parkeringen :) Väl inne hade han såklart jätte roligt! Var längesedan vi var där, så var kul att göra något annat för omväxlings skull. Åkte hem när det började bli alldeles för mycket folk där. 

Idag och imorgon är det jobb som gäller. Har dock börjat stänga 18.00 på helgerna nu, så kommer hinna säga godnatt till gosen ikväll!! :) Super bra! :) 

Trevlig helg :) 

Resor

Reseåret 2014... vad ska du bjuda på? Har några önskningar, men jag vet också att allt inte brukar slå in. Jag vill dock komma iväg på några resor både inom och utom Sveriges gränser. Det blir ingen solsemester denna sommar utomlands, men har tänkt att åka iväg lite i Sverige istället. Besöka Stockholm -akvariumet, Gröna Lund och Skansen. Och får se om vi kommer iväg på något annat spännande i Sverige med. Det gäller att semestra för Simon, men självklart ska man även göra något man själv tycker är roligt. Och just de 3 grejerna i Stockholm brukar även jag tycka är kul. Det blir alltid små utflykter i närområdet också givetvis, men att just åka iväg på semester är ju något speciellt.
När det gäller utom Sveriges gränser hoppas jag på att jag och Andreas kan komma iväg till Krakow/Polen i höst. Det lutar även åt en resa till våren med syster yster och då favoriten Island. Men allt är som sagt önskningar och inget är bokat än.
 
 
Vore skönt med Cyperns härliga stränder och hav, men upplevelser och äventyr är nog så roligt det med :)
 

FramtidenDå börjar helgerna lida emot sitt slut och vardagen och alla dess ting börjar smyga sig på. Jobb imorgon och jobb till helgen... Snart är det dock inte min vardag längre utan jag ska sluka massa böcker och lära mig allt om barn och deras behov. Spännande. Det kommer bli en helt ny värld, men något jag verkligen behövde just nu -ett avbrott och göra någonting nytt. Det kommer säkert bli svårt i början att veta hur man ska lägga upp allting, hur mycket tid som krävs och sättet man studerar på, men förhoppningsvis kommer man in i någon slags rutin även med det. 

När det kommer till hästarna så väntar nu Glois vintervila på ca 6 veckor. Jag kommer att sakna att rida honom, men en unghäst behöver vila och smälta lite vad dom lärt sig. Blir mer tid till Gauti istället och där ska jag troligtvis boka in en ny träff med veterinären för att se hur han ligger till med spatten. Ska trots allt bli mysigt att vara med min guldklimp Gauti mer igen. 

Godnatt :) 

RSS 2.0