Weekend

Nu är det här igen, resesuget. Sitter och tittar runt på resor, men kan ju inte påstå att jag hittar något till ett bra pris. Då är frågan; vad är ett bra pris? Ja, på en weekend vill jag nog inte betala mer än 5000kr beroende på vart jag vill åka. Valet är mellan Amsterdam och Reykjavik just nu. I maj månad. Vill åka med syster yster, men att få henne att bestämma sig är verkligen inte det lättaste man kan göra. Jag ÄLSKAR ju Island, men samtidigt vill jag se något nytt. Åker jag till Island vill jag dessutom göra en massa utflykter, vilket såklart är svindyrt där. Amsterdam har jag aldrig besökt och det sägs att det är väldigt fint där på våren. 
Och så är det ju såhär... Jag vill bo på ett hotell som har fått bra rekomendationer, där frukost ingår, helst vara över 3 stjärnigt och ligga bra till. Då går priset givetvis upp. Har hittat ett bra alternativ där alla mina kriterier uppfylls, så nu återstår bara att klicka på "Boka" knappen... :)
 
 

Ägg

 
Varje kväll går vi ut i hönsgården och plockar in färska ägg. Det är en utav höjdpunkterna med att ha höns hemma på gården. Dom förser oss med ägg så gott som varje dag. Lite mer vissa dagar, lite mindre andra dagar. Nu när det börjar ljusna ute så lägger dom mera ägg och det är alltid roligt att gå ut och titta hur dagens skörd ser ut :) Dessutom vet jag att äggen kommer ifrån höns som har det bra och det är det allra viktigaste! 
 
Vi förser även mamma&pappa, syrran och grannar med färska ägg och det är nog alla glada för :) 
 

Huvva

Vilken chock jag fick igår när jag skulle gå och tända ljuset på Gautis & Molles grav. På vägen dit träffar jag nämligen på något mystiskt i snön. Hade pannlampan på mig, så lyste på det i snön. Först trodde jag att det var en stor död stork, men vid närmare titt så ser jag att det är ett rådjushuvud (!), delvis ätet på. Jo, man tackar... Kanske inte riktigt det jag hade velat träffa på min kvällstur ner i hagen. Förmodligen en räv som dragit dit det, men frågan är om något annat rovdjur har dödat det ifrån början? Lo går ju här, men dom brukar inte he av huvudet på sina offer. Nåja... obehagligt i alla fall och vi tog genast bort det ifrån hagen. 
 
Just nu sitter jag och luskar lite på skoluppgifterna framöver här. Svårt att ta tag i något konkret, då jag väntar på saker som måste göras tillsammans med andra studiekamrater. Vissa saker vill jag heller inte göra klart för tidigt, då det handlar om muntliga uppgifter och dom vill jag gärna ha färskt i minnet inför inneveckan V.13
Så blir väl att läsa vidare i lite böcker helt enkelt... Lära sig något nyttigt förhoppningsvis :) 

Hemska dagar

I söndags upptäckte jag en knöl i mitt ena bröst. Känslan som infann sig då är obeskrivlig och jag hann tänka både det ena och det andra. Var den verkligen där eller hade jag misstagit mig? Men, nej den var där... Den kvällen var jag väldigt orolig vill jag säga, då både min mormor & farmor hade bröstcancer. Ringde vårdcentralen dagen efter och fick komma på koll igår. Läkaren kände och klämde och ville då skicka mig vidare till mammografi. Inga klara besked fick jag på vårdcentralen så har varit sjuk av oro, nervositet och hade bokstavligt talat ren dödsångest. Jag är ju bara 30 liksom... Hann tänka både det ena och det andra där också och har aldrig i hela mitt liv varit så rädd. 
Fick en återbudstid på mammografin idag och mamma fick följa med mig. Sjukt nervös!!! Väntan där var nog det värsta jag varit med om. Innan beskedet kom... Hade redan då ställt in mig på allt negativt jag skulle få höra, hur jag ska kunna gå vidare osv. MEN läkaren sa att allt såg normalt ut! Phu... den lättnaden vill jag lova; den var bland den härligaste känslan jag känt! :) Läkaren fick till och med en kram :) 
 
Det har varit några hemska dagar för mig och jag har verkligen inte kunnat koncentrera mig på något annat eller tänka på något annat än detta. Googlat och hittat allt möjligt det skulle kunna varit. Åh, lättnaden nu. Lättnaden är STOR!! Det jag lärt mig av detta är att man inte ska ta livet för givet, utan leva nu och här. Göra det man vill och inte tänka så mycket, bara "go for it" :)
 
 

Talang

 
Måste bara dela med mig utav detta klipp. Jag vet att dom flesta redan har hört detta då det sprids som en löpeld i sociala medier, men jag tänker inte vara sämre jag, utan delar givetvis det jag med. Jag har träffat denna kille i Östersund då han är bror till en jag kände då. Köpte hans skiva för väldigt många år sedan och tycker verkligen han förtjänar denna uppmärksamhet han får. Riktigt duktig! 
 
 

Magen

 
Nu ska ni få höra! En månad, en hel jävla MÅNAD (!!) har jag varit UTAN magproblem. Det är helt otroligt och känslan går inte att beskriva. Från att ha haft problem någon gång varje/varannan vecka och däremellan varit väldigt orolig i magen och mått dåligt har jag nu sluppit både själva problemen och sluppig känna av magen alls. Någon gång har jag känt av den litegrann, men i det stora hela så har jag kunnat leva på utan att tänka på magen. Såååå skönt! Får se hur länge det håller, men jag måste säga att denna månad utan magproblem har varit en riktigt bra stund :) Jag har ändrat på lite saker som möjligen kan ha hjälpt mig mycket, så jag hoppas nu att jag slipper problemen för ett bra tag framöver. Det jag har ändrat på kan dock medföra andra problem, men dom tror jag mig ha en lösning på också. 
 

Mys Mys

 
 
Söndag och sista dagen på veckan. Herregud vad tiden går fort hela tiden. Nästa helg är det mars och jag kan faktiskt inte fatta vart februari tog vägen?! Jag njuter i alla fall av all den tid jag har tillsammans med Simon och djuren hemma igen. Det känns otroligt skönt. Syrran och Jimmy är här idag också och porter steken puttrar på spisen. Åh, så gott det ska bli!! :) 
 
Varit ut en sväng med sparken imorse, det är så kul tycker jag! Perfekt före nu också när det kom lite mer snö. Glói fick komma ut en sväng också och skötte sig fint. Det är upp och ner med det haha. Imorgon ska vi få sällskap av en tjej som har hästen hos en granne, så det blir onekligen spännande. Sist med en ny häst i sällskap blev det både stegringar och bockningar av lycka... Jo, man tackar... 
 
Trevlig fortsatt söndag! :)
 
 
 

Myslördag

 
Vilken härlig vårdag denna lördag bjöd på! Strålande sol som faktiskt värmde och gav ny energi. Skönt! :) Vi har varit ute mest hela dagen. Blev en ridtur på morgonen där Andreas gick med med Simon och Calippo och sedan var vi ute och grejade på gården. Simon kramades med en höna och vi lekte i snön. Mys. 
 
 
Sen så packade vi iordning höpåsar inför veckan. Ingen mer fri tillgång på hö blir det för pållarna som alla 3 är alldeles för runda om magen. Så nu blir det exakta högivor istället och för Glóis del mer motion. Hoppas på att många kilon ska tappas här framöver... 
 
 
Blev en sväng inöver till civilisationen också. Handlade fodrade gummistövlar till Simon, för om man tittar på vädret framöver så ska det vara varmt = Plaskigt ute. Dom kostade endast 200kr på kampanj och när jag kom till kassan blev det 150kr, som hittat. 
 
Blir nog lite Vampire diaries nu och dregla lite över Ian Somerhalder... Ja, så får det bli ;) 
 
 
 

Elände

Nä, jag tror jag lägger mig ner och drar nåt gammalt över mig... Lyckan över den nya hästen blir förmodligen väldigt kortvarig då vi idag såg att hon haltar och har ett fult sår på hasen. Sitter verkligen inte bra till och hon är ordinerad vila av veterinären. En vila vi själva inte kan erbjuda då vi inte har något stall att ställa in henne i. Hon står tills vidare i ligghallen ute. Så har vi gjort förut och det brukar fungera bra, men när man inte vet hur lång tid det tar innan benet blir bra så är det ingen lösning i längden. Hon flyttar därför några hus bort imorgon för att få stå inne i riktig box och syrran har tyvärr inget annat val än att skicka tillbaka henne, då boxen endast är tillgänlig tills på lördag nästa vecka. Ja, såhär är det när man inte har något stall -Vilket jag verkligen skulle vilja ha!! Men det är dyrt att bygga och allt handlar om pengar hela tiden... :( Ett litet stall med 2 boxar räcker långt, men det är den där j*vla grunden som kostar multum. 
 
Och så bilen då... Det var inte felet som vi trodde. Det var givetvis ett större fel som kostar mer och tar längre tid. SÅKLART! Så får inte tillbaka den förrän på måndag. Jag behövde bilen på måndag, men får se om jag kan lösa det på något annat sätt. 
 
Ett ljus i mörkret är väl att jag får ut 45.000kr på Gautis livförsäkring. MEN missförstå mig inte, hade jag fått byta hade jag mycket hellre fått tillbaka min älskade Gauti. Som jag saknar honom! Pengar är ingenting i jämförelse och hade velat ha många fler år tillsammans med han. 
 
2014 är INTE mitt år som jag hade hoppats på... vad ska vi säga, 2030 eller nåt för att inte ha för stora förhoppningar. Ja, så säger vi. 2030 blir mitt år... 

Vårvinter

 
Igår vågade sig hönsen & tupparna ut på en sväng i solen. Det är en lång tid kvar innan våren är här på riktigt och dom kan börja vara ute hela tiden, men lite härlig sol fick dom allt känna på igår i alla fall. Likaså jag... Idag är det vinter igen med snöstorm ute. Har inte sett så mycket snö på hela vintern och nu tycker jag att den kunde ha hållit sig borta. Det går ändå inte att göra nåt ute. Inga skidspår, isigt väglag under snön och hård skare. Hårda snövallar täcker för ingångarna till skogsstigarna, vilket gör att man mest rider på vägarna. Nä, vår tack! 
 
MEN jag håller mig inte inomhus för det. Ska strax ut på en ridtur i snöstormen... roligt? njae... 
 

Thoka

 
Idag har den nya medlemen till flocken anlänt :) Ett 13 årigt sto som heter Thoka ska nu bo hos oss fram till oktober då syrran har tagit henne på foder. Ska bli spännande att se hur hon är i ridningen, hon har vilat ett tag, så är lite muskelfattig och tanig, men det ska nog ordna till sig. Hon kom i alla fall in i flocken lätt, inga problem där. Det är det som är så fantastiskt med flockuppfödda islandshästar. Nu blir det mycket roligare framöver för mig och Glói också då vi kan rida med sällskap igen. Jippie!! :) Roligare för dom ute i hagen också med en till kompis :) Ska bli roligt att lära känna denna lilla tös och se vad det är för en liten krabat. 
 
 
Blev följa John ute i hagen...! Alla var nyfikna på vem den nya individen var som helt plötsligt stod ute i hagen. 
 
 

Hårfärg

 
Jag är så trött på min hårfärg och håret i allmänhet! Råttfärgat, stripigt, tunt hår. Fy vad fult!! Skulle behöva klippa mig för längesedan och så skulle jag även vilja färga håret i någon annan nyans. Blont igen eller åt det mörkare hållet? Kanske lite kopparfärg? Men då krävs först:
1. Hitta en ny frisör då min ordinarie är mammaledig
2. Ring och boka tid
3. Skamla ihop slantarna till detta extremt dyra nöje
4. Pallra dig till salongen
5. Säg hur du vill ha det. Och hur är det då??? 
6. Betala
7. Nä... inte nöjd denna gången heller.Färgen blev inte som det var tänkt. 
 
Alldeles för många steg...! 
 

Biljävel

 
Måste pigga upp mig själv med lite solljus...
 
Ja, nu var det då dags igen. Fel på biljäveln!!!! När jag åkte hem ifrån jobbet så började en lampa att blinka. Och det vet ju till och med jag att det inte är bra när en lampa helt plötsligt ploppar upp på kontrollpanelen. Bilen kändes inte så pigg heller, så var bara att ringa pappsen så fick han komma och kolla. Han vet dock inte heller vad felet är, så det blir verkstaden = Dyrt! Blir galen på att det heeeeela tiden är något som går sönder, eller något annat man ska oroa sig för. Bilen är jag dessutom väldigt beroende utav eftersom jag hämtar Simon på dagis med den... Så får hoppas felet kan fixas fort. 
 
Åhhh!!! 2014 levererar verkligen ingenting bättre än 2013 hittils. 
 

Hem och förskola

 
Om jag säger att bilden ovan är det enda jag har sysslat med idag så ljuger jag. Bra vore det om det var sant, men jag måste ju få göra liiiiite annat också. Började med skolarbete och slutade med skolarbete i alla fall. Emellan hade jag en paus för promenad med Calippo och ridning på tjurig/rädd/fjantig/billig Glói. Ja, alla dagar kan det inte gå bra...! 
Förföljs fortfarande utav vatten också -precis som jag gjort ett bra tag nu. Men tro på fan att det blir vatten där det inte ska när det är vårväder ute i februari. Vattnet har ingenstans att ta vägen när tjälen i marken ligger. Blir galen på det!!! 
Ja, skolarbetet ja... Försöker få rätsida på vad jag ska göra och när det ska vara klart. Börjat lite smått på nästa uppgift och ska boka in en dag för att vara en dag på en förskola också. Men det ska nog gå bra det här. Håll tummarna. 
 
Imorgon blir det vila ifrån skolböckerna för då ska jag infinna mig på jobbet och tjäna pengar istället. Det om något är bra det! :) 
 
 
 

Blött och eländigt

Jag blir så less på denna skit vinter!!!!! Eller vinter, den får inte ens kallas så. Plusgraderna blir bara högre och högre och snön är blötare än blötast. Fick ta ut 3 (!!) skottkärror med vatten ur hästarnas ligghall idag! Har aldrig varit så blött där inne förut. Inte roligt givetvis, aldrig varit med om det förut. Det ska liksom vara deras torra liggplats, men med denna blötsnö, regn och is som smälter och rinner in där är det svårt att hålla torrt där inne hela tiden. Som tur är är vissa delar torra, så dom har i alla fall en liten plätt att ligga på. Skulle faktiskt inte skada med några minus grader framöver... det är inte vår än. 
 
Ny vecka snart. Återstår att se hur länge Simon kommer att hålla sig frisk efter att han återgått till att vara på dagis. Håller tummarna hårt att han ska vara frisk ett bra tag nu. Jag ska ta tag i skolböckerna igen och så jobbar jag på tisdag. Så har det jag gör. Pausar med ridning och promenader ska också läggas in, frisk luft behövs när man sitter uppslukad av böcker och skrift hela dagarna. 
 
Nu blir det hemmagjord glass!! :) MUMS! 

Stormigt

 
Men OJ vilken storm det blev ute!! Bara att ställa in sig på strömavbrott då... Brukar hända nästintill varje gång det är såhär blåsigt ute. Bara att hålla tummarna att denna gång är ett undantag, så att vi kan först och främst mysa framför soffan ikväll, men även ha varmt i huset i natt och kunna göra välling imorgon bitti. 
 
Tog ut Glói på en tur på morgonen. Knäppte lite bilder för att ha att jämföra med senare. Tyckte han kändes bra idag, även fast jag vet att det är en lång väg kvar i hans utbildning. Men just för stunden är jag nöjd med hans prestation. Han är en rolig ridhäst och mycket mer begär jag inte eftersom jag inte är en tävlingsmänniska. Blev lite shoppande efter det och åt en fet pizza till middag. 
 
 
Nu mys i soffan. Länge får jag hoppas. 
 
 

Bra känslaMåste ännu en gång säga vad bra det känns att jag valt att studera. Visst, man har hela tiden uppgifter hängandes över sig, böcker som ska läsas och datum att passa -MEN jag har så mycket mer tid! Lediga kvällar & helger är verkligen guld värt!! När alla andra är lediga så är jag det också och det känns super bra :)  

Så även denna helg. Ledigt! Ska åka iväg och fixa en skrivare idag, handla lite mat osv. Imorgon kommer Andreas föräldrar och så ska vi på middag hos syrran. Då hoppas jag att hon någon gång kan bestämma sig om någon resa...!! ;) 

Trevlig helg :) 

Lurig

 
Tänka sig vad denna lilla filur kan hitta på. Han är lite lurig ibland och idag var han en riktig åsna. Syrran skulle prova att rida han. Det har hon knappt gjort alls förut och tyckte det var dags att prova han idag. Han frös fast. Vägrade att gå, frös fast, gick någon meter och frös fast. Självklart lät hon inte han vinna, men för mig är detta jätte konstigt. Med mig gör han inte så, brukar vara så positiv och glad att komma ut. Behöver aldrig driva på han eller så. Snacka om att han testar nya ryttare med andra ord!! Kanske är lite nyttigt om någon annan rider han någon gång ibland. Ska bli spännande imorgon när jag själv ska ut med han. Om han gör så då med eller om han är som vanligt då... Men det blir inte förrän imorgon eftermiddag, för imorgon blir det en Simon och mamma dag :) Dock hade jag gärna vilja rida i dagsljuset, men man kan inte få allt...
 

Nya kunskaper

Oj oj oj vad trött man blir utav att lära sig nya saker :) Det är väldigt intressant och super kul att veta att man faktiskt tar in nya kunskaper och inte står och trampar på samma ställe i livet. Hjärnan jobbar på högvarv och knoppen är riktigt trött efter dessa dagar på inne veckan. En dag återstår och det är imorgon, sen är det återigen dags att ta tag i distans studierna på allvar. Har träffat många roliga människor och trivs bra i klassen, så det känns bra. 

Ja, det känns helt rätt helt enkelt

Sydney

Snart börjar det. 20.00 ska jag sitta bänkad framför tv:n. Inte för att se den larviga Ola-Conny och mesiga Morgan, utan för att se mitt älskade, älskade Sydney som dom befinner sig i i dagens program. Åh, vad jag kommer att längta tillbaka, tänka mig tillbaka och njuta av den härligaste stad på denna jord. Jag äääääälskar Sydney. Känslan i den staden går inte att jämföra med någon annan plats och jag hoppas jag får visa Simon den staden en dag i framtiden. 
 
Nåja... Härnösand är platsen jag befinner mig på denna vecka. Kanske inte lika exotiskt, men många lärdomar rikare. Inne vecka denna veckan, vilket betyder träffar på campus. Gäller att hänga med i svängarna där, för det är mycket att ta in och lika många synvinklar som det finns människor. 
 
Go´kväll

Bus och sjukdom

 
Skratt, bus och roliga människor. Till en början på Drakborgen, som SCA hade abonnerat idag. Simon tyckte som vanligt det var roligt där. Springa runt och greja helt fritt :) Sen åkte vi hem till några vänner där buset fortsatte med deras barn. Kul att träffa dom, då det var längesen vi träffade dom nu. Middag hos mamma och pappa väntade efter det och tyvärr blev Simon sjuk :( Riktigt trött och hängig. Har varit jätte pigg hela dagen, varit på bra humör och busat hej vilt, men när vi kom hem så visade termometern 39,9 Blev en alvedon och sängen på en gång i hopp om att han piggnar på sig fort. Lillstackarn. Jag blir tokig på alla sjukdomar!! Han hade precis frisknat till efter det senaste utbrottet och börjat äta igen och nu tar allting om....! :( Vabruari var det ja...! 
 
I veckan väntar skola på plats i Härnösand för mig varje dag. Blir kul att träffa lite folk igen och förhoppningsvis lära mig något nyttigt :) 
 

Bra lördag

 
En fullspäckad lördag har vi haft idag. Åkte hemifrån rätt så tidigt för att hinna handla lite mat inför veckan och nytt spån till hönsen. Även en present inför imorgon var vi iväg och fixade. Därefter var det kalasdax för syrrans kille Jimmy :) God smörgåstårta och småkakor bjöds det på. Mums! Och trevligt sällskap också givetvis. Simon fick sova i bilen hem, så fick bli en liten extra sväng eftersom han inte hade sovit klart när vi närmade oss Lögdö. Kan hända att någon annan också somnade i bilen... det kan hända... 
Kom hem i lagom tid, så vi gick ut en sväng. Andreas gick gå med Simon och Calippo och jag tog pållen jag. Glói skötte sig bra och jag var nöjd med ridturen trots farliga snöhögar och många traktorer -som han inte ens bryr sig i. Nu har vi suttit vid barnprogrammen och varvat ner, Simon har lagt sig för natten. Ska väl slå på någon film strax, kanske den nya Hunger games? 
 
Imorgon är en annan dag... också den full med aktiviteter! :) 
 

Fredagsmys

 
Nu är det slut på veckan och det är dags för fredagsmyyyyyys!!! :) Men först väntar hela dagen lång med många bestyr. Har suttit och läst igenom några studiekamraters uppgifter och gjort kommentarer på dom. Det är väl det enda skolarbete jag hade tänkt att göra idag. Känner mig klar med mina uppgifter, även fast jag inte helt kan förbereda mig för ett framförande på 5 min. Inte riktigt min grej att stå och prata inför folk, men jag hoppas att det är på ett avslappnat vis. Glói ska få komma ut på en svängom senare och även få nya skor på fossingarna. Även Calippo borde få komma ut på en liten tur. Sen är det dags att hämta godingen ifrån dagis, som idag valde att vakna 04.50 för er som är intresserade av att veta. Kul...? NOT! Hela helgen är fullspäckad med roligheter, så ser fram emot en rolig ledig helg! :)
 
Trevlig fredag på er! :)
 

Simon och mamma dag

 
Simon och mamma dag stod på schemat idag. Valde att ta paus ifrån skolarbetet och ha min gos hemma en dag. Han blir trött utav dagis, så idag fick han vara hemma med mammsen. Slumrade närmare 3 timmar ute i vagnen, så....ja trött var han som sagt :) Myste på utomhus på förmiddagen och sedan har vi varit inne och donat på. En mysig dag helt enkelt med den bästa. Valde att ta ut Glói en sväng på kvällen då jag har lite saker att göra imorgon. Det var en riktigt bra tur med en häst som såg både spöken och farliga snöhögar. Men rolig var han och bitvis riktigt fin. Skönt att komma ut bara han och jag och springa på. 
 
Imorgon blir det jobb för omväxlings skull. Men pengar växer ju inte på träd sägs det...
 
 
Världens bästa kille 
 
 

Vårdag

 
Vlken vårdag vi fick igår!! Massor med plusgrader, takdropp och fåglar som kvittrade. Var utomhus mycket, tog en ridtur och en promenad med vovven. Härligt! Hade tänkt att göra en snögubbe också, men dom planerna gick i stöpet på en gång jag försökte rulla en boll. Det var skare och kallsnö under, så fick inte till någonting alls faktiskt. Får bli en annan gång istället :) 
Grejar lite med skolarbetet nu, försöker finslipa lite på min text, men man vet ju liksom inte hur det ska vara riktigt -vad som är rätt eller fel. Så får väl helt enkelt se när man får tillbaka uppgiften sen hur det har gått. Intressant läsning i alla fall och jag har redan lärt mig mycket nytt. Så det är kul. 
 
Ha en trevlig tisdag allihopa :) 
 

I lekens värld

 
Idag är det du och jag boken. Men det är en intressant bok så det är lätt att läsa den. Efter en jobbhelg sjunker jag på en gång ner i skolböckerna, då man aldrig vet om man blir störd av något eller inte senare i veckan. Men, men... Så är det :) Blir en tur på min röda springare sen också och en promenad med Calippo. Man måste få en paus i läsningen också annars blir det tungt. Sen hämta gosen. Åh, jag saknar gosen!! 
 

Jobb

IKEA är platsen jag har befunnit mig på hela dagen. Och då inte shoppandes som en galning, utan jag har givetvis jobbat och tjänat pengar. Dagen gick relativt snabbt även fast jag hade ett långt pass. Skönt att vara hemifrån och fokusera tankarna på något annat för ett tag. Gauti har kommit ner i jorden idag, tillsammans med Molle vilar han nu här på gården i Lögdö. Precis som jag ville ha det. Hemma och inte ensam. Ljuset brinner i lyktan och jag ska se till att någon tänder ett ljus för dom varje mörk kväll. 
 
Imorgon gör jag om proceduren. Då är det jobb igen för hela slanten. 
 
Nu sooooofffaaaannn!! :)

RSS 2.0