Lördag

 
Ja, som ni ser; En riktig mys lördag :)

Dagis kille

 
Inskolningen är över och nu anses Simon som en riktig dagis kille. Har gått bra i veckan, men idag hade han varit grinig och ledsen. Dom tror att han börjar bli sjuk, men det återstår att se. Han var pigg när han kom hem och fick vara utomhus i alla fall. Hoppas han slipper bli sjuk, även fast det inte skulle komma som någon överraskning. Dagis är ju bacillernas mecka. Verkar vara ett bra dagis. Trevlig personal och bra utegård att leka på. Han kommer vara där ca 3 dagar i veckan beroende på hur många vardagar jag är ledig. Det blir inte alla dagar i veckan i alla fall, vilket är skönt.
 
Till veckan börjar vardagen igen. Jobb och allt vad det innebär. Dra in lite stålar till hushållet igen :) Kommer vara konstigt att helt plötsligt ha två fulla löner, men ack så välkommet :) Kommer givetvis sakna Simpan massor då jag inte får träffa han då jag kommer hem, men har turen att få vara med han innan jobbet i alla fall och det är ju alltid nåt. Vinter och elände kommer också, men jag hoppas på några ljusglimtar. Snälla låt det gå min väg, även fast 2013 verkligen är mitt otursår...
 
 
 

Mycket gjort

Oj, oj, oj vad mycket man hinner med då man inte har en vild liten son springandes överallt. Simon lämnades på dagis ensam idag, jag fick snällt åka hem med telefonen beredd och vänta på ifall dom skulle ringa. Men ingen ringde... Jag städade huset och gjorde en klippning på Gauti. Det blev inte så mycket klippt med tanke på att han bara rids 3 ggr i veckan och då inte nå hårt pga sjukdomen, men jag tror att detta kommer göra det lättare för honom när han väl rids i alla fall. Slippa bli så svettig och orka mer. Glói ska jag försöka med imorgon, försöka, han gillar inte saker som låter och är ju allmänt lite orutinerad vid nya saker eftersom han är så ung, men jag hoppas att det ska fungera för han rids mer och behöver få bort lite päls så han slipper svettas så mycket.
 
Klockan blev 13.30 till slut och det var dags att hämta killen. Till min stora förvåning hade han somnat på en gång efter lite kli på pannan och sovit i hela 1 timme och 45 minuter (!!) Ja, man blir trött utav dagis, det är tydligt det!! Men superglad är jag att han fann ro att sova där. Duktiga killen. Han hade haft det bra och han är ju som sagt, överallt hela tiden... :) Det är Simon det ;) Bra att han visar sitt rätta jag redan ifrån början. Grinade när jag gick, men det gick över lika fort som tur var. Imorgon lämnas han själv redan kl 8 på morgonen, jag hoppas att det går lika bra som idag.
 
 
Inte den snyggaste klippningen, men det var trots allt första gången jag någonsin klippte en häst :)
 
 

Dagis

 
Ja, det är ju nästan så att kreativiteten flödar, jag vässar geni knölarna och fantasin bara flyter fram... Eller så inte. Resultatet av dagens "uppgift" ser ni på bild här ovan och jag vet faktiskt inte om jag ska skratta eller gråta?! Var jag ens med på syslöjden i skolan? Tydligen inte. 3:e dagen på Simons inskolning idag och jag skulle sy en docka till Simon. Dom har med dessa dockor som föräldrarna skapat på samlingen och sätter dom i ett hus som symboliserar avdelningen dom går på. Detta är då Simon. Det finns lika många olika dockor som det finns olika barn. En kul grej tycker jag! Denna ska följa Simon genom dagis tiden. När han såg den tittade han på den och gick sin väg... jag kan nästan förså varför. MEN vänta ni bara, ni ska få se att han kommer tycka detta är SIN docka sen och tycka om den ;)
 
Än så länge går inskolningen bra. Men då har jag bara lämnat honom själv med personalen utomhus än så länge och ute älskar han ju att vara så det är ju ingen utmaning där inte. Det är imorgon den stora fasan kommer -sova på dagis, utan mig... utan vagn, inomhus på en madrass tillsammans med andra barn som väcker varandra. DET kallar jag utmaning.
 
Orden om Simon so far... "Han kommer man måsta sätta GPS väst på", "Han är överallt", "Han är inte blyg den där killen" Jag är beredd att hålla med.
 

Första dagis dagen

Första inskolningsdagen för Simon på dagis idag. Det var bara en timme han var där idag och det gick som jag trodde. Han tyckte det var roligt med nya leksaker och var inte ett dugg blyg för personal eller andra barn. Får se hur det går de kommande dagarna... Det jag är mest orolig för är ju sömnen. Dom sover inne på madrasser på detta dagis och det är ju verkligen ingenting han är van. Men men... hoppas det ska fungera i alla fall. Hade helst önskat att han fick sova ute, men man kan ju inte få allt tydligen. MEN jag vet ändå inte vad jag tycker... Han är för liten. Hade jag kunnat hade jag väntat till åtminstone 2 år, men nu har jag inte den möjligheten. Hur kan dom se 16 barn samtidigt???? När jag har fullt sjå med att hålla koll på 1. Nä, just nu känns det inte bra detta med dagis, men kan ju ändra åsikt, vi får se.
 
 

Shoppat

 
1 collage tröja, 2 långärmade vanliga tröjor, 2 pyjamaser, ett par ullstrumpor och en halskrage. Ja, nu har jag varit i farten och shoppat igen. Det är så att det ryckte lite i min köp nerv. MEN han är i stort behov utav nya kläder. Han är påväg upp i en ny storlek och i den storleken har han ingenting alls, så lika bra att börja köpa. Nu fattas byxor, tröjor fick han ju igår också och så dessa vi köpte idag. Ska titta över vilka han fortfarande kan ha först, han är ju inte så lång min Simon.
 
Imorgon är en stor dag. Då är det nämligen dags för inskolning på dagis (ja, i våran familj heter det dagis!!) Ingenting jag egentligen ser fram emot, då jag hade önskat att han var lite äldre innan han började, men nu kan jag tyvärr inte styra över det, så det får bli som det blir i alla fall. Och självklart hoppas jag att det ska gå bra, utan grin och tårar för Simons del. Jag hoppas att han ska trivas och att vi ska känna oss trygga med att lämna honom där. Hoppas på bra personal! Ska bli spännande att se hur det ser ut på dagiset. Har aldrig varit där. Blir nog bra. En veckas inskolning är det som gäller... har dock redan hört att barn blivit sjuka av dagis bacillerna där, så jag håller tummarna att han ska hålla sig frisk och kry nu.
 
Go´kväll!
 
 
Blivande konstnär??
 
 

Kalas

 
 
När det är kalas ska det bjudas stort! 2 olika tårtor, tigerkaka, silviakaka och hallongrottor fick tjocka släkten mumsa på hemma hos oss idag. Vi firade alltså mig och syrran då ;) Som ni kan se på godistårtan är vi inte vuxna än, utan långt ifrån. Barnasinnet finns kvar och vi fyllde faktiskt bara 29 19 år. Ingen ålder att tala om med andra ord. Släkten mumsade på som bara den och som vanligt blev det mycket över ändå. Får mumsa tårta imorgon igen då...
Fick fina presenter. Pengar, presentkort, ljuslykta. Även Simon fick presenter -kläder, kex och en traktor. Ja, minimodell av traktor då givetvis även fast hans pappa nog hade önskat en fullstor.
 
Grillat blev det till middag med syrran och hennes karl. Gott! Tog även en tur med Gauti. Hästarna sätter vinterpäls för fullt nu, så vi har kommit fram till att dom ska klippas i år för att orka mer och slippa stå blöta på lösdriften när dom blir svettiga. Det blir inga helklippningar, men halsen, fram på bogen och bak under magen får det nog bli. Hoppas på pigga hästar till vintern då, i fjol var dom rätt orkeslösa i den tjocka pälsen.
 
Vad morgondagen bjuder på, får morgondagen visa...
 
 
Mycket fin ljuslykta fick jag från kusin vitamin & hans flicka :)
 
 
 

Mysig dag

 
Han älskar att vara inne i friggeboden och leka
 
Idag har jag och Simon haft en riktigt mysig dag tillsammans. Ja, det är alltid mysigt att vara med han såklart, men idag har vi MYST mycket så att säga. Han brukar sällan ha tid för sådant och sover ju bara ute i vagnen osv, men idag när jag tog upp han efter sin sovstund och han skulle få vakna till i knät så la han sig till och somnade på mig ♥ Han hade redan sovit så länge som han brukar utomhus, men tydligen var han mer trött för han sov 1 timme och 15 min på mig också -och efter det väckte jag faktiskt han, så han ska kunna sova inatt också. Han sov riktigt djupt och gosade ner :) Detta händer aldrig, så det var extra mysigt idag att få ha han i famnen och mysa med han så lång stund.
 
Annars då... jo, tittat på flygplan, äpplen, humlor, stenar, bussar, lastbilar, leksaker och läst böcker. En vanlig ledig dag med andra ord :)
 
Nu blire chirre! ;)
 

Födelsedag

Hipp Hipp hurraaaaa idag är det Emma Nylunds födelsedag!! :) Och liiiite syrrans dag också ;) Fick främmande på förmiddagen utav Andreas pappa, Lisa & Lasse. Med sig hade dom fina blommor som nu pryder vardagsrumsfönstret, en god tårta och presentkort på Hööks hästsport. Det är inte dumt att fylla år inte :) Blir inget mer firande idag, utan det får bli till helgen när alla är lediga. Istället ska jag få främmande utav fina flickor. Tror jag Simon kommer tycka är roligt och även jag. Så sällan jag träffar vänner nu, då det ofta krockar med jobb och andra saker. Så det ska bli kul :)
 
 
I eftermiddag blir det ridning med Sandra. Ska testa ett annat bett på Glói idag så håll tummarna att han ska gilla det bättre än det förra. Han fipplar en massa med bettet han har nu, biter på det och grejar hela tiden. Det andra jag provat lägger han tungan över, så nu ska jag prova ett tredje. Hoppas han blir nöjd...! :) Detta är mindre än de andra och i ett annat material, så snälla snälla Glói tyck nu om detta!! :)
 
 
 
 

Djur

 
Det mest spännande idag var när det brakade till på åkern och 3 älgar infann sig. Brölande åt varandra, sprang dom en och en förbi mig och Simon. Mycket vackra och ståtliga. Jag älskar det djuret och nu den senaste tiden har jag sett dom ofta. Denna gången var det inte kon med kalv, utan 3 andra älgar som kom på besök mitt på ljusa dagen :) Fina!
 
Och då kan ni tänka att det alltså inte varit en så händelserik dag... Varit ute mycket såklart, tittar in varenda grässtrå, äpple på backen och grus på grusplanen. En lugn och behaglig dag tillsammans med min lilla älskling.
 
Nu ska jag ut och se vart hönsen och tupparna befinner sig, dom brukar sprida ut sig runt hela gården så man får verkligen räkna in dom för kvällen så att alla är där dom ska vara nattetid. Precis som det ska vara -frigående höns!
 

Höstskor -check!

Idag hade jag tänkt att baka inför kalaset på lördag, men vem orkade det i denna värme?! Först ridning, sen mockning och sen var hela högen slut som artist. Ingen orkade ställa sig och baka, slå på ugnen och stå inne i ett varmt kök, så hoppade över det helt enkelt. Lathet till 100%, men kanske hinner slänga ihop något i alla fall. Måste ju ha nåt att bjuda tjocka släkten på :) Fyller egentligen år på torsdag, men bättre att ha kalas på helgen.
 
Ett par höstskor har vi handlat till Simon idag också. Fick bli Timberlands Gore tex skor som jag nu hoppas ska hålla hans fötter torra i höst. Hans gympaskor blir blöta så fort han doppar tån i gräset, så var så illa tvungen att skaffa ett par nya skor mer gjort för höstigt väder. Givetvis har han gummistövlar också, men vill även att han ska ha skor. Han har börjat hämta sina skor eller stövlar inne nu och så kommer han med dom till oss för då vill han gå ut. Och denna lilleman vill alltid vara utomhus, så ni kan tänka vad ledsen han blir när vi har tänkt att vara inne -vid måltider etc.  Men han är för gullig när han kommer där med skorna ♥
 
 
Simon klar för att gå ut... huvudsaken stövlarna är på, så behövs inga byxor tydligen ;)
 
Imorgon är det tillbaka till vardagen igen. Andreas börjar jobba. Själv börjar jag jobba i början av september, men det är väldigt snart det med. Skönt att få lite mer pengar på kontot igen, men tråkigt att vara ifrån varandra hela tiden igen. Det är liksom bäst när hela familjen är samlad :)
 
 
Höstskor. Köpta på XXL sport.
 
 

Overall och jacka

 
Sprungit i varenda affär i hela Birsta idag tror jag. Vi var som sagt innan på jakt efter många olika saker inför vintern till Simon. Hittade en vinter jacka på Nameit som han ska ha till och från dagis, när man åker på affären osv. Vill inte dra på en klumpig overall då. Och på Handelshuset hittade vi en overall till honom -i grön färg! Tycker alltid att det blir blått jämt, vilket också är fint, men kul med något annat som omväxlings skull. Allt som allt 1080kr eller så... Jo, man tackar. Men en rejäl overall är ett måste och en jacka ville vi också ha. Kollade på skor också, men hittade ingenting som vi fastnade för. Vinterstövlar kommer senare, men behöver någon slags höstsko/stövel. Han har bara gympadojorna nu och ofodrade gummistövlar... Kan bli lite kallt i höst. Får kolla vidare.
 
 
Är nöjd med inköpen, även fast det är svårt att veta vilken storlek man ska ta!! :)
 
 
 
 

Måla

 
Måla, måla, måla.... fint blir det och nu är det KLART. Känns skönt! Fick mer hjälp idag så det gick fort som blixten och vi har till och med målat hela förrådet två omgångar, så nu slipper vi måla igen till våren. Perfekt. Tog ju sin tid ändå såklart, så har inte direkt gjort nåt mycket mer spännande idag. Glói fick komma ut på en sväng och skötte sig bra. Tränar tölten med han för tillfället och det går både bra och mindre bra. Men så är det med unghästar, eller egentligen hästar överhuvudtaget. Dom har också bra och dåliga dagar, precis som oss. Men idag gick det bra tycker jag. Han blir bättre och bättre på att skölja munnen som han ska göra varje dag också, inte lika läskigt längre ;) Gauti har fått vila, tror jag tar ut han en sväng imorgon. Han ska börja töltas nu också, så får se hur länge lyckan håller...
 
 
Imorgon hoppar jag in i overall, vantar, mössa, fleece ställ, stövlar, höstskor.... osv osv träsket igen. 1 vecka till inskolning på dagis. Ojojoj, vad nervigt!! Och spännande :) Jag hoppas verkligen att både Simon och vi ska gilla dagiset, man vill liksom lämna han till några man litar på och känner förtroende för, samtidigt som man vill att miljön ska vara stimulerande och främja leken och utvecklingen för Simon. Namnlappar till kläder och saker är beställda också så hoppas jag blir lika nöjd med dom som alla andra verkar vara.
 
Nu väntar hönsen och tupparna...

 

Marknad

Spöregn påväg till marknaden, gjorde att vi tog ett besök på den nyöppnade veterinärmottagningen först. Marknad i hellregn är inte direkt nåt man strävar efter, så istället gick vi tipsrunda, köpte hundmat till reducerat pris, kollade in lokalerna och pratade med virrigt folk. Bra med en till veterinär, slipper vi åka till stan för att köpa Calippos mat.
 
Men... efter regn kommer solsken och klädd som jag var för att gå på marknaden i lite regn höll jag på att svettas ihjäl!! Men det var lika trevligt som alla andra år att strosa runt där och titta på samma saker som alla år och köpa exakt det jag köper varje år... :) Men det är kul med marknad tycker jag, sådana här marknader med många stånd då vill säga. En cocosboll slank ner, några munkar följde med hem, en ny höstmössa till Simon, strumpor till mig och Andreas -herrstrumporna innehöll porr... God ost ifrån Strömmens mejeri, en korv och festis och givetvis samisk glödkaka -mitt favorit bröd.
 
 
En mysig dag på Selångers marknad tillsammans med Andreas, Simon, mamma & pappa :)
 
 
 
  
 
 

Målning

 
Simon vill hjälpa pappa att raspa kanter
 
Utflykten idag blev inte av då vi inte kunde komma på något ställe att åka till. Har besökt det vi tänkt i sommar, men ibland är det skönt att komma bort lite, även fast det inte är långt. Men var total idétorka just idag. Kanske lika bra det, för istället har vi målat förrådet. Alla väggar utom en hann vi med. Sen ska ju allt målas en gång till också, men huvudsaken vi får på ett lager nu. Gick bra och resultatet blir fint.
 

Innan
 
 
Efter
 
Pappa kom och hjälpte oss med målningen idag, nästa lager tror jag att jag ska ragga lite mer hjälp så det går ännu fortare att bli klar.
 
Annars då... Jo, jag håller på att bli galen på flugorna som har bosatt sig här hemma. Dom surrar runt mig hela tiden och landar på kroppen, her ut sin snabel och smakar på mig. USCH!!
Imorgon hoppas jag på marknad, men ska tydligen bli massor av regn, så får se hur vi gör. Vill köpa den årliga glödkakan som jag äääääälskar! :) Samiskt bröd, riktigt smarrigt!! Sen vill jag även smaka alla goda ostar och sukta efter Tilda dockor. Jag hoppas vi kan åka dit.
 
Trevlig kväll :)

Svåra val

 
 
Kodiak "Kotten" -Syrrans vovve
 
Allvädersstövlar, overaller, gummistövlar -fodrade eller ofodrade, regnställ, vantar, mössor, höstskor, jackor... Det är ord som surrar i mitt huvud för tillfället och jag blir absolut inte klokare när jag tänker på det. Försöker höra med andra vad som är bra och vad man behöver. Googlar, men där säger ju alla olika, såklart. Tittar lite i affärerna, men allt har inte inkommit ännu. Ett regnställ har han, ofodrat. Tänker nog köpa ett fleeceställ att ha under istället för att köpa helt nytt fodrat regnställ. Kanske om jag har tur kan han ha fleece kläderna han redan har hemma -måste prova imorgon! Gummistövlar har han också, ofodrade. Dock tror jag inte han får i en tjockare socka, så dom får han ha tills kylan kommer. Men sen då???? Vad har man sen? När det börjar bli kallt ute, vad har man för stövlar då? Folk pratar om allvädersstövlar, men vad är det för något? Är det samma som fodrade gummistövlar? Vantar och mössor har jag koll på i alla fall och vet vad jag söker i overall väg. Så någon vänlig själ kan väl svara på mina frågor tack :)
 
När jag inte har tänkt på allt detta idag, så har jag mockat hästhage, ridit en sväng på något loj Glói (han sätter vinterpäls, inte lätt i värmen som var idag!) och varit in till affären en sväng. Blir en utflykt imorgon, men har inte bestämt vart än. Får se vad vädret tillåter helt enkelt :)
 

Älandsbro

 
 
Idag tog vi vårat pick och pack och åkte på en liten utflykt. Målet för dagen var hör och häpna... godishuset i Älandsbro. Har hört om det på reklam på radion, skulle ju finnas maaaaassor av sorter, så varför inte ta en sväng dit liksom?! Ja... handlade en liten påse, samma sorter jag vanligtvis handlar på ICA. Jag var inte så imponerad, Andreas la väl i nån ny sort i påsen i alla fall. Men nu är det besökt i alla fall. Väl på plats passade vi på att hälsa på Andreas fd arbetskompis som bor i Älandsbro också, så Simon var överlycklig över nya saker och nytt hus att utforska.
 
 
Båda hästarna fick komma ut på motion också. Gauti en skritt tur i skogen och Glói tölttränades på vägen. Är nöjd med båda. Mycket mer än så har jag inte gjort idag, men har varit en helt okej dag :)
 
 
Tog lite nya bilder på Simon också. Blir bara att jag knäpper med telefonen och dom blir inte bra vid framkallning, så några kort fastnade han på i alla fall.
 
 
Imorgon blir vi nog hemma. Mocka hästhagar och dona lite. Ska hoppa ner i godispåsen nu. Go´kväll.
 
 
 

Bitterfitta

 
Sommarens väder har varit toppen, verkligen. Kan inte klaga alls. Men just nu, just i detta nuuuuuuu, skulle jag önska lite uppehåll ifrån regnet. Vill kunna vara utomhus, få frisk luft och inte sitta instängd hemma inne. Jag blir galen!! Simon klättrar väl på väggarna snart och jag har tänkt att städa hästhagarna. Rida i spöregn är heller inget jag önskar, men tyvärr har man inget val. Det är så mysigt när kläderna klistrar emot kroppen så att man knappt får av sig dom sedan. Som en enda stor kroppsstrumpa, som sitter som berget. Åh, känner mig bitter idag med. Men såhär är fallet:
*Hagarna måste mockas även fast det öser ner
*Hästarna ska ha motion i regn
*Gauti är kroniskt sjuk
*Hade kommit in i skolan alla andra terminer och år -UTOM denna höst då jag bestämde mig för att söka
*Ja... mitt schema på jobbet behöver jag knappast nämna
**pip** -detta är bland det värsta
*Bilen måste in på verkstaden
*Det regnar in på logen, så allt är dyngsurt
*Skulle ha målat förrådet i helgen, men givetvis kommer hela sommarens regn precis då
 
Nä, jag slutar nog där. Det finns dom som bara skriver bloggar då något roligt har hänt, men vad är det för fantasi värld som visas då? Folk har dåliga dagar och jag står för mina.
 
 

Icke godkänt

 
Besiktningen av Clion fick SÅKLART icke godkänt. Hade inte förväntat mig något annat alternativ heller, då detta är år 2013 -INTE Emmas år med andra ord. Så 1500kr till verkstaden på fredag. Jag blir toooookig!
 
Glói fick icke godkänt på tandläkarbesöket också. Tandfickor. Nu är det ordinerat att spola munnen på han varje dag. Skrattredande.... Spola munnen på en häst jag knappt får svampa av efter ridturen med en fuktig svamp. Ja, en utmaning var det ja. I övrigt filades ojämnheter ner som orsakat tandfickorna, så jag hoppas på en ren icke illaluktande hästmun i framtiden. + i kanten för super härlig veterinär dock. Han är bara för kul. Gauti ordinerades travarbete. I våran värld blir det alltså börja med lite tölt igen. Absolut ingen galopp. Det får han inte göra alls. Och vänta på nästa hälta... när den kommer skulle vi ha en dialog. Jo, jag vet nog hur den dialogen kommer låta... :( Han får gå med sina kompisar igen i alla fall och det kommer han gilla!
 
Jag själv har inte besiktas idag, men lingsonsylt har jag kokat i alla fall. Skulle jag gå igenom en besiktning i det skick jag är i nu, skulle betyget knappast bli icke godkänt... för det är trots allt ett betyg. Den kursen skulle nog strykas totalt ur systemet. Nåja... det finns förhoppningsvis en väg upp ur detta träsk.
 
Nu blev det ju ett sånt här negativt inlägg igen, men se det såhär: "Efter regn kommer solsken" Jag kommer tillbaka till mig själv någon gång i framtiden. Det måste jag. Men just nu är det åskskurar...
 
 

Grill


Helgerna bara rusar förbi, men än så länge har jag fortfarande semester så det gör inte så mycket. Varje dag är en ledig dag och jag tar tillvara på varenda ledig minut jag kan. Igår grillade vi med syrran och hennes Jimmy. I spöregn. Men med en parassol löser sig allt och vi åt gott grillat till middag. Idag har vi handlat mockasiner inför dagis och kollat runt lite bara. Är ju massor vi kommer behöva handla till Simon. Han växer givetvis ur det han hade i vintras, så bara att köpa nytt. Hade dock inte kommit hem så mycket till affärerna än, så det får vänta ett tag till.
 
I veckan blir det nog någon utflykt, ridning och imorgon ska Glói och Sóldís kolla sina tänder. Ska passa på att höra med veterinären hur jag ska göra med Gauti nu framöver också då, se vad han säger. Till helgen är det Selånger marknad... Ja, jag tror nog att denna vecka kommer gå fort också...!
 
Go´kväll!

Ånge

 
En regnig dag som denna vill man inte vara hemma och tur var väl det att vi hade planerat in en tripp till Ånge idag. Hälsade på Andreas kusin och hennes barn. Simon tyckte det var kul med nya saker och gjorde inte mycket väsen av sig där han gick runt och kollade in alla deras grejer. Hade även tänkt att överraska Andreas pappa med ett besök, men han kom precis förbi hos Andreas kusin, så hann inte dit :) Även Andreas andra kusin med barn kom dit. En trevlig dag med trevligt sällskap! :)
 
Tog en tripp förbi Ljungaverks hemmagjorda glass på vägen hem. Gottigottgott :) Jag är inget fan utav typ GB glass och sådant, men hemmagjord glass är jättegott tycker jag och då helst i min egna maskin hemma. Men denna var också smarrig, helt klart godkänt betyg.
 
Hade tänkt måla förrådet i helgen, men tyvärr verkar inte väder gudarna tycka samma sak... Hästarna ska få sin motion i alla fall oavsett väder.
 
Nu TV soffan! :)
 
 

Weekend

Opps...! Det kan hända att jag bokade en resa, ja så blev det visst ;)


Problem


Hur jag än gör, så slår det tillbaka hela tiden. Kommer jag på någon bra lösning så är det något nytt som slår käppar i hjulet. Många bra ideér har jag, men även alltför många motstånd också. Jag hoppas att det åtminstone löser sig på något sätt för jag vill ha en ändring. Jag måste det. Så snälla låt det gå vägen någon gång... min väg.
 
Förutom det jag funderar på så funderar jag även på vad som ska köpas inför dagis start. Ja, i min värld heter det dagis och inte förskola... dagis, dagis, dagis, dagis
Vad behöver man ha och vad är onödigt för mycket? En ny snuttetrasa valdes ut idag av Simon. Givetvis tog han en exakt likadan som han redan har även fast jag själv tyckte det skulle varit roligt med en ny filur. Men nej. En ko skulle det vara. Och en ko fick det bli. Den ska bo på dagis. Textil pennorna var slut, så det får bli ett senare projekt -märka alla kläder, skor, blöjpaket, nappar... Men vad ska man ha för skor?? Det löser sig. Får snegla vad de andra barnen har på hyllorna, snoka lite. Är i alla fall säker på att på Simons hylla kommer det ligga för mycket saker och inte för lite. Så ska det vara.
 

Stornäset

Det blev en dag på stranden. Kanske inte samma strand som på Mallis, men ack så trevligt ändå :)
 
 
Vi umgicks, hundarna lekte, hundarna myste, Simon utforskade, Simon sov.... Simon och "Kotten" delade på hundmaten, jag njöt av att vara med familjen. Vi träffade kor, vi tittade ner i hålet på dass -kissade i skogen istället -mötte ny ko. Öga mot öga.
 
 
Underbara sommartid.

Mardröm

 
 
Nu börjar det goda mogna ute i trädgården. Äpplen i massor fyller grenarna och det godaste jag vet är just svenska äpplen. Jag gillar inte äpplen annars, men sådana som kommer härifrån gillar jag, dom har en helt annan smak. Så jag hoppas att det blir jag som får plocka dessa och inte alla fåglar som det lätt brukar kunna bli.
Även vinbären börjar mogna, men får se om jag orkar plocka. Det tycker jag är lite jobbigt att göra nämligen. Brukar bli god saft dock...
 
Sitter just nu hemma med en klump i halsen. Och då är det inte min onda hals jag pratar om, utan gråten i halsen... hämtade mitt schema på jobbet och det var verkligen det värsta tänkbara jag kunde få. Dom har flyttat mig till en annan avdelning, vilket gör att jag inte jobbar mornar längre som jag verkligen ville göra. Nu är det till 99% BARA kvällar -kvällar som börjar 09.45, 11.00 eller 12.00 och slutar 19.00 20.00 eller 20.30... Skratta eller gråta? I denna fråga -BARA GRÅTA! Ska tilläggas att det är många, många dagar i rad också för att sen bara vara ledig i 1 dag. Och så har dom lagt in fler helger på det och slutar alltid 20.00 på fredagar innan ledig helg. Som sagt, det värsta tänkbara. När ska jag hinna träffa Simon?? Och när ska jag hinna med mina hästar? NÄR SKA JAG HINNA MED MITT LIV?
 
Synd att det inte gick vägen med skolan. Förra året togs 45 reserver in, jag är på reservplats 51 och det är fler sökanden i år... Ska söka till våren igen och även göra högskoleprovet, så hoppas jag att det bara blir 4 månader med ingen tid med familj, vänner, djur och fritid. Jag är inte glad just nu. Återkom och fråga hur jag mår när jag slipper vara ifrån det jag älskar allra mest hela tiden...
 
 
 
 

Mallorca

Då var vi hemkomna till Sverige igen. Det har varit en både bra och mindre bra semester kan man nog säga, men vissa saker kan man inte riktigt förutspå innan man åker.
Alcudia, Mallorca var platsen och vi bodde på ett all inclusive hotell alldeles vid stranden. Väldigt fint hotell, god mat och jätte trevlig personal. Tyvärr visade det sig att vad researrangörens katalog, samt hemsida visade inte stämde med verkligheten. Det fanns inte så många pooler som det skulle finnas enligt bilder och beskrivning och det som fanns på bilderna existerade inte. Det såg inte alls likadant ut. Vi pratade med guiderna om det och dom kunde inte bestämma kompensation för detta på plats då det är ett alldeles för stort "fel". Så vi har reklamerat resan nu och väntar på besked. Rätt ska vara rätt.
 
 
 
Väldigt nära stranden!
 
Stranden "Playa del muro" var superfin, klart varmt vatten. Tyvärr alldeles för vågigt för att det skulle passa Simon, så han doppade vi bara däri några gånger. På morgonen var vattnet lugnare, men då tyckte han det var kallt istället :) Skulle vara långgrunt och barnvänligt, men det passar nog lite äldre barn bättre. Jag njöt i alla fall utav havet och badade och hade kul i vågorna :)
 
 
En dag var vi in på marknaden i gamla Alcudia då vi alla kände att vi ville se något annat utav Mallorca än bara hotellet och stranden. Det var en mysig plats och fint med alla gränder som fanns där!
 
 
Tyvärr blev Simon sjuk med feber och utslag över hela kroppen efter några dagar så vi fick besöka sjukhuset. Där fick han träffa läkaren och ta blodprov, samt få dropp. Detta hade ingenting med solen eller värmen att göra, utan han hade fått ett virus i kroppen som vi bara kunde vänta ut. Han fick medicin emot utslagen som blev bättre efter ett tag och han fick en lapp som godkände att han fick flyga hem -tack och lov! Men vilken mardröm att vara utomlands och ens lilla skatt blir dålig :(
 
På hotellområdet fanns det en lekpool. Kanske för lite äldre barn främst, men Simon besökte den litegrann i alla fall.
 
 
Flygresan gick över förväntan också! Simon sov ett bra tag både på dit och hemresan och det är jag evigt tacksam för :) Landningen på hemresan var väl det värsta dock... konstig inflygning och skakig. Nä, den vill jag inte göra om.
 
Simon blev jätte förtjust i några tjejer som jobbade där och dom gullade alltid massor med han när vi satt och åt. Skönt med lite underhållning :) De ville att jag skulle maila bilderna till dom så det har jag gjort idag, får se om dom svarar :)
 

Simon och Desiire :)
 
 
Simon och Carmen :)
 
Om man bortser ifrån sjukdomen och att researrangören gjort fel så var den en bra resa! Skönt att komma bort, bada och se något annat än Lögdö. Stranden var helt klart det bästa tycker jag, men det brukar jag tycka när jag åker utomlands... :) Denna var som sagt superfin.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

RSS 2.0