Partner in crime

 
Ja, det gäller att hålla i sig för här hemma går det undan numera. Inte en lugn stund, det är krypa, stå och klättra på schemat HELA TIDEN. Phu....!! :) Men han är så duktig. Har varit en lugn hemmadag idag, syrran kom förbi en sväng och då passade jag på att rida i solen. Härligt!
 
 

Mörker

Ikväll hade jag tänkt rida en tur själv i mörkret med min pannlampa som bästa vän. I sista stund ändrade jag vägval då det var halt där jag tänkt rida och red där det finns gatlampor istället. När jag sedan skulle gå ner till hagen med pannlampan i högsta högg hade batterierna tagit slut! Tänk om det hade hänt längst upp på vägen där jag tänkt rida, hade skitit på mig i mörkret själv!! Ibland har man flyt...
 
Blev en sväng in till stan idag för att träffa lite folk. Åt lunch på Café Piccolo, god mat och en bra hörna för barnen att sitta och leka på. Var trevligt att snacka lite och komma hemmifrån ett tag. Imorgon ska jag dock vara hemma hela dagen, för känner att både jag och Simon behöver det. Får hoppas att mannen har någorlunda bra humör då ;)
 
Här skulle det ha suttit en bild, men då det är något fel där bilden finns får ni vara utan :)
 
 
 

!!!!!!

Haha, ja det är nästan skrattretande vad dyrt det är med resor på sommarmånaderna. Då speciellt Mallorca, måste vara för att det är just barnfamiljernas mecka, det är alldeles för mycket pengar för en resa tycker jag på en så nära destination. Var in och tittade på olika alternativ idag och kan nästan säga att Mallorca är inget alternativ. Ska kolla själv på datorn sen istället och se om jag kan hitta något annat.
 
Sen så skulle jag hämta schemat... Inget schema klart givetvis, men det trodde jag inte heller. Brukar alltid vara såhär, försenat i 1 vecka och chefen kan inte ens säga vart jag ska jobba. Jo, man tackar...
 
Simpan är överallt och ingenstans nu för tiden. Sitter inte still i vagnen, heller inte i matstolen och sätter man kan på golvet har han börjar krypa iväg innan man ens hunnit sätta ner han :) Det är i och för sig roligt, men nu börjar en ännu mera intensiv tid, passa konstant hela tiden! För inte nog med att han kryper (på sitt alldeles egna speciella sätt) så ställer han sig upp emot allt, ALLT!! Nattningarna är rätt så tuffa, då han ska ställa sig upp massor av gånger innan han till slut inte orkar mer. Men det är så spännande när han lär sig nya saker :)
 
Imorgon ska bilen in på verkstaden för en inspektion. Idag ska jag vräka i mig wiener nougat. Jag ska leva i nuet.
 
 
 
 

Helgen

 
Då börjar helgen lida emot sitt slut... Tiden går alltid alldeles för fort då Andreas också är hemma. Vi hinner aldrig med allt vi tänkt göra, men det är väl bara att gilla läget. Denna dag har vi tillbringat i några affärer inhandlandes lite brädor till förrådet -som för övrigt snart är helt klart!!, mat och sådant tråkigt. Hälsade på syrran och hennes karl en sväng också. Där bjöds det på goda lax och räk smörgåsar. Mums! En ridtur fick starta dagen och jag tycker alltid det är lika mysigt varje år att rida i första snön. Att dessutom solen sken gjorde ju inte saken sämre :) Det var väl det vi hann med idag, långt ifrån allt vi tänkt...
 
Veckan som kommer har många inställda aktiviteter pga höstlovet, så får hitta på annat kul istället. Håller tummarna om att få schemat ifrån jobbet också och sen kan jag ju gå och lägga mig och dra täcket över huvudet. Var väldigt nöjd med det jag hade, så det kan bara bli sämre för min del...
 
Nu blir det lite hemmagjord glass :)

Sundsvall

Har haft en heldag på stan idag och det ska ni tro hör inte till vanligheten. Är väldigt sällan jag befinner mig i stan, men idag blev det Sundsvall tillsammans med Andreas, Simon, Jenny, Stefan och Agnes. Mycket trevligt, förutom att maten på O´larys tog hela 50minuter att laga till. Hade nog kunnat slängt ihop nå burgare något fortare jag. Maten var god dock, men det är inte lätt att roa trötta bäbisar i väntan på maten. Gick dock bra med majskrokar och smörgåsrån. Tycker att dom kunde ha berättat att det var så pass lång väntetid, för då hade vi inte ätit där. Hörde flera gäster i restaurangen som klagade på väntetiderna och att dom inte sa det innan man beställde. Handlade absolut ingenting i stan, skulle köpa en mössa, men kunde inte hitta Cubus barnavdelning, har dom inte en sådan på stan? Hade sett en mössa där nämligen, men i Birsta, men kom hem utan. Var väl tur att vi inte shoppade loss också för nu ska ni få höra -BILEN ÄR TRASIG IGEN!!!! Denna gång är det avgasröret som har lossnat ifrån sitt fäste. Jag tror tamme faaaaan jag skrotar bilen snart. Så blir en sväng till verkstaden igen då. Suck...
Blev en svängom till mamma&pappa med, för Simon skulle få äta innan vi kom hem. Har varit en trevlig och härlig lördag allt som allt :)
 
 
Simon åt lite meny i väntan på maten

Islandhästar

Kollade på en film på youtube ifrån Globen horse show -givetvis islandshäst numret och varje gång jag ser dom härliga hästarna ryser jag! Herregud vad duktiga dom är och vilka fina gångarter!!! Givetvis vill jag ha en sådan tävlingshäst NU, dom är som en gummiboll då dom töltar, jätte mjuka och följsamma. Ligger dock mycket träning och pengar bakom dessa hästar och jag har varken möjlighet till att träna för tränare eller pytsa ut 100.000kr på en häst. Men man kan få titta och dregla och drömma om att någon dag ha en sådan duktig häst.
 
Min Gauti har exteriören emot sig med sin överbyggda rumpa. Dessutom har han inte gnistan som krävs -Men han har fina och rena gångarter och ett hjärta av guld. Snällare häst får man leta efter och det kommer bli en perfekt häst om Simon vill rida. Kommer aldrig att göra mig av med Gauti, han är min första häst och har en speciell plats i mitt hjärta.
 
Glói är långt ifrån klar, han är nyss inriden och han har framtiden för sig! Där vet jag inte alls vad jag sitter på än, kanske en till familjehäst, kanske en häst för tävling? Han vill jag ta lite lektioner med. Men nu när han ska komma igång efter vilan igen så ska jag fokusera på frammåtbjudning och att han har roligt vid ridningen, samt kondition och muskel uppbyggnad -I en lugn takt givetvis. Jag önskar att han får betydligt mer vilja än vad Gauti har. Även han ett hjärta av guld. 
 
Syrrans hästar som också står här på gården är fina på sina sätt dom med. Prinsens personlighet och Gunnas frammåtanda. Och så lilla Sóldís, henne tror jag på. Hon kommer bli en stor, rejäl islandshäst och sådana gillar jag. Kanske får jag låna henne av syrran sen?! ;)
 
Alla 5 är väldigt olika och det är det som gör allt så roligt. Älskade, älskade hästar ♥
 
 

Pengar

Igår skrev jag på mitt Facebook konto "Hur ska jag kunna vinna på lotto när jag aldrig spelar??" och som någon skänk ifrån ovan ramlade det in lite pengar på mitt konto som jag inte visste att jag skulle få. Kanske ska ta och skriva så lite oftare? :) Blir till att spara dessa extra pengar till sommarresan tror jag. Om det nu blir någon... Kostar svinmycket att åka på sommaren till Mallorca osv. Det är faktiskt sjukt att det kostar lika mycket som en vinterresa till andra delar av världen kostar. Sen vet jag inte om mamma & pappa är sugen på att betala dessa summor heller för en resa. Jag och mamma ska åka till Ticket på måndag och kolla på resor, så får vi se sen vad priserna hamnar på. Vet inte om det är värt pengarna faktiskt. Jag brukar aldrig bry mig om vad resor kostar, men det finns en gräns för vad jag betalar för vad jag får för pengarna. Och då är liksom tex Mexico lite häftigare än Mallorca om man ser det så... Men skulle verkligen vilja åka.
 
 
Betalade 10.000kr till underbara Dominikanska republiken med all inclusive. Samma summa som Mallorca kostar med all inclusive med samma standard vi hade då. SJUKT!!!
 
 
 
 
 

Napp

 
Från att inte vilja ha den alls, är det nu Simons bästa vän -Nappen. Han älskar och avgudar sina nappar. Vill alltid ha dom och snutta på. Försöker bara att ha dom då han är ledsen eller trött, men han har kärt sig bra att sätta i dom själv, så hittar han en så är den snabbt i munnen. Något annat han blivit duktig på är att ta sig fram själv. Lämnade han i vardagsrummet för att gå upp och mäta en gardin och hittar han vid ytterdörren. Jo, där ser man... Går fort när dom väl kan. Har varit iväg på babysång idag. Jag sjunger ju hellre än bra, men det är roligt att komma ut och träffa lite folk. Fick lite saker sålt också, för det är min bästa vän för tillfället -säljsidorna på Facebook. Försöker bli av med sådant jag vet att jag aldrig kommer att använda och istället få lite kosing. Det tycker jag är jättebra. Vill helst inte röra sparpengarna, så säljer jag saker kan jag köpa många fina julklappar i år med :) Mammapengen ger tyvärr inte mycket mer än att huslån, mat och vanliga räkningar blir betalda. En liten slant varje månad lägger jag undan till Simon med, men mycket mer än så finns det inte utrymme för. Men å andra sidan är det viktigare med Simon och familjen än att kunna spara massor med pengar. Säger jag som älskar att spara...! Allt går till sig sen igen när både jag och Andreas jobbar.
 
 

Pissed off

Simon var överlycklig idag på babysimmet när det endast var han och 3 andra bäbisar i bassängen. Han gillar inte när det blir för mycket och blir lätt ledsen eller stressad när andra barn skriker eller grinar. Så idag var perfekt för honom. Han dök och gjorde alla övningar utan problem, trots sin snoriga näsa. Så det var kul!
Fick bli en kort promenad då vi kom hem, lite frisk luft när även solen visade sig kunde man inte motstå. Nu ikväll blev det en ridtur. Något knas i Gautis rygg. Något som liksom låser sig. Var bra igår, men idag var det tillbaka igen. Han har ingen rörelsestörning, så förmodligen har han sträckt sig ute i leran eller så. Blir till att hålla koll här fram över och se hur det utvecklas.
 
Fortfarande skit förbannad också... Fattar dom inte hur många personer dom förstör för??? NÄ!! För dom bryr sig inte alls, som vanligt.
 
Lite varm choklad på det här och Hollywood fruar, så kanske jag blir på lite bättre humör :)
 
Go´kväll

Dåliga

Idag har jag och Simon haft en riktig hemma dag. Tur var väl det, för Simon var tydligen jätte trött på förmiddagen och sov över 2 timmar. Det händer aldrig ska tilläggas. Förmodligen har det med förkylningen att göra, som tyvärr verkar vara här för att stanna. Snorig, hosta och väldigt lös i magen. Även Andreas har åkt dit på förkylningen nu, så är väl bara att räkna dagarna innan jag själv faller dit. Fick slänga Simpan i diskhon vid ett tillfälle idag också, då hela han och hans kläder var fulla med nr 2 om man säger så... Ja, man tager vad man haver helt enkelt.
 
Idag känner jag mig även sådär förbannad igen. Frustrerad för att jag inget kan göra och frustrerad hur resultatet kommer bli. Stressar upp mig och ser det värsta senariot. Och inträffar det värsta senariot, säger jag bye bye för ett tag, det kan jag lova.
 
Nåja... Ska försöka lugna ner mig lite i soffan nu. Mysa under filten, där trivs jag bra i alla fall.
 
 

Söndag

Åkte in till Birsta för att handla lite idag. Det som var ett måste var ett bälte till våran begagnade bilstol vi köpt och det kom vi också hem med. Det kom också hem en lära gå vagn till Simon som det var extra pris på. En Bamse vagn. Han har redan invigt den och det gick finfint det. Lite mat i kassen blev det också, men that´s about it. Hittade många fina kläder till Simon jag gärna skulle ja köpt också, men julen smyger sig på och jag ska handla julklappar, så det får vänta. Han behöver faktiskt inga nya kläder heller, men det är ju såååå kul att titta :)
 
Hästarna fick även en ny bal att mumsa på. Det blev dom nog glada över, även fast dom inte hade tid att ens titta åt vårat håll. Vi kom mitt i buset, så dom ignorerade den rullande höbalen som kom emot dom. Det är så roligt att se när dom leker med varandra, en riktig härlig flock som trivs superbra i varandras sällskap -precis som det ska vara.
 
Imorgon blir Simon och jag bara hemma. Tror ingen vill bli smittad av hans snorande och kan vara skönt med en hemmadag för en gångs skull också. Ska bli spännande att se om jag tycker samma sak imorgon... :)
 
 
Lilla busungen ♥
 
Andreas är ute och laserar förrådskarmen nu, så jag ska väl också ta och göra någon nytta. Dvs, titta på resor inför sommaren 2013 ;)
 
 
 
 

Snorigt

 
Istället för att sova var det roligt att klättra på lådan
 
Då var det dags igen då. Snorig näsa... Simon är den som drabbats och då gissar jag på att jag själv kommer ha likadant inom en snar framtid. Jobbigt. Kanske förklarar det natten som inte var som den brukar... En ledsen Simon som vaknade väldigt ofta och grinade. Får se om det är förkylning eller om det är en tandsing på G.
 
Bortsett ifrån en ridtur så har denna dagen varit lugn och skön. Hållit mig hemma hela dagen och städat mitt linne skåp som hade alldeles för mycket skit i sig. Då det var gjort kunde jag plocka utan andra saker och lägga däri istället, så slipper det ligga på golvet i Simons rum. Så nu är det ordning och reda. Får se hur länge det håller då...
 
Imorgon tror jag bestämt det får bli en sväng till Birsta. Ska handla en grej till bilstolen och så känner jag för att småtitta lite. Bara strosa runt. Kanske börja kolla lite klappar? Julen närmar sig med stormsteg.
 
Trevlig kväll :)

Förbannad

 
Ja... Då var det strul igen då. Och samma sak gäller det varje gång. Jag blir tooooookig!! Hade jag kunnat ändra detta hade jag gjort det på en gång. Och då menar jag verkligen PÅ EN GÅNG!!! Vet liksom inte hur mycket jag orkar stå ut med gällande detta längre, så hoppas på något nytt i framtiden och det inom en snar framtid...
 
Jag och Simon tog bilen hela 5 minuter bort idag för att hälsa på en ny vän i Bergeforsen. Jessica och hennes lilla Liam. Dom är i samma babysång som oss. Mycket trevligt :) Synd bara att Simpan blev övertrött och ingenting dög, men jag visste att det skulle hända då han egentligen sover då vi var där, men men... Gick ju bra i alla fall.
 
Ska fortsätta att vara förbannad ett tag till nu... sen ska jag se på film och äta skit. Ja, för det är vad jag gör om kvällarna..! :)
 
 

Parken Zoo

 
Är fortfarande förbannad för hur Parken Zoo i Eskilstuna mörkar vad dom gjort med djuren där...  Kollade givetvis på Kalla Fakta igår, då jag alltid haft saker emot djurparker. Tänkte nu får man se hur det verkligen är och nog fick man det alltid. Att dom har djur i frysar osv är väl en sak... Någonstans måste ju de döda djuren förvaras tydligen, men att chefen står och blåljuger och hittar på historier om vad som har hänt djuren är nog bland det värsta! Sen att dom väljer att avliva utrotningshotade djur pga platsbrist är oroväckande. Djurparker har program för att BEVARA utrotningshotade arter, inte göra så att dom blir färre. Och jag kan garantera att såhär är det på alla djurparker i Sverige och då vill jag nog inte ens veta hur det är utomlands där dom inte har lika bra lagar om oss gällande djurhållning.
 
Jag vet åtminstone att jag tar hand om mina djur på bästa sätt. Har nu ikväll behandlat min ena höna Gullan för kalkfot. Dvs kvalster som sätter sig i huden på främst benen. Så det blev ett dopp i såpavatten med fötterna, samt insmorning med fet salva, så får vi hoppas att det ska försvinna. Givetvis blir det en upprepning utav behandlingen, men jag håller tummarna att det ska gå bort. Ska även få tips om en annan behandling som tydligen ska vara effektiv. Har varit skonad ifrån detta fram tills nu, men det är tyvärr en vanlig åkomma bland höns.
 
Nåja... Jag hoppas innerligt att alla djurparker nu tar åt sig av det som har uppdagas, så att djuren får det så bra som det bara är möjligt.
 
 

Regn & Rusk

Jag som brukar gå promenader varje dag är väldigt less på detta regnväder. Hade det inte varit för Simon hade jag gått ut i alla fall, för lite vatten dör man inte av, men jag vill inte att han ska bli kall och blöt, därav är det ont om promenerande för tillfället. Hade som alla andra hoppats på en fin höst med soliga dagar, åtminstone uppehåll någon dag...men är väl bara att konstatera att hela detta år är sämst vädermässigt. Calippo är heller inget fan utav att promenera i regnet och det är väl tur att man har en vovve som helst ligger i soffan (eller sin egna fotälj!!) inne och myser. Men jag behöver dessa promenader, jag behöver röra på mig. SÅ SNÄLLA VÄDERGUDAR GE OSS FINVÄDER NU!!! Tycker så synd om bönderna också, dom kan inte slå sina grödor och potatis osv ruttnar och går inte att ta upp alls. För dom måste detta vara väldigt stressande, för mig är det bara deprimerande...
 
Jag ber inte om mycket... men några dagar med uppehåll vore faktiskt uppskattat.
 
 

Snö

När jag öppnar facebook imorse läser jag att alla har fått snö och att det är värsta vintern ute. Alla skrev om det som om det vore världens nyhet. Behövde inte kolla ut igenom fönstret eftersom alla redan berättat att det är fullt med snö ute. Jag som verkligen inte vill ha snö än blev bara less och förbannad då jag inte har satt på vinterdäcken än. Men så till min stora glädje bor jag på en plats där det INTE var någon vinter till morgonen och heller inte på resten av dagen. Inte en flinga på backen. Det tackar jag vädergudarna för, för jag tycker verkligen att snön kan vänta lite till med att komma. Fick dock uppleva vintern ändå idag då jag åkte in emot stan, för visst -det är sant som hela Facebook säger; Det har faktiskt snöat idag!
 
Babysim och blivit klättrad på utav Simon är väl det jag ägnat dagen åt idag. Det enda Simon gör om dagarna nu är att ställa sig upp emot allt han kan komma åt. Han drog tag i syrrans hunds skinn idag för att ställa sig upp... Han tar verkligen alla chanser han får :) Duktig är han! Babysimmet idag var lite tristare än de 8 fåregående gångerna då vi var tvungna att byta grupp. MEN nu är ordningen återställd för Jens & Ingela har bytt till våran grupp, så nu får grabbsen simma ihop igen -JIPPIE!!!!-
 
 
Min duktiga stora grabb
 
 
  

Guld

 
Ja, jag vet inte hur jag ska tolka denna bild, men jag antar att det borde finnas en påse med guld nergrävt på min åker. Regnbågen var precis där, så det är väl bara att hoppas på det bästa. Ut med spaden och gräva för livet... för just nu skulle det inte sitta fel med en extra slant. Hovslagaren har varit här hela dagen och det är alltid en stor konstnad, sen har vi ju båda våra bilar som har strulat den senste tiden -DYRT!!, förrådet kostar sin beskärda del det också och så har vi ju alla vardagliga ting. Hö leveransen ska betalas även den... Skyldig pappa för någon kabel är jag också. Nä... det enda positiva med att tiden går just nu är att det är lite närmare tills att vi får normala inkomster igen. Mammaledighet gör en inte rik tyvärr, i alla fall inte vad gäller pengar. Visst hade jag kunnat välja att börja jobba tidigare -MEN som tur är handlar inte allt om pengar, utan familjen är viktigast.
 
Och nu ska ni få höra -BILEN GICK IGENOM BESIKTNINGEN!!!!!! JIPPIE!!!! :)

Helgen över

 
Ja, då är helgen över IGEN då. Jag tycker alltid att helgerna bara swischar (hur stavas det??) förbi. Imorgon är en ny vecka igen och nu tycker jag faktiskt att tiden kan gå liiiiite saktare. Det går alldeles för fort nu känner jag. Vill vara hemma och njuta med Simon länge till, men tyvärr går det ju inte för alltid och man måste tillbaka till verkligheten igen. Men inte än, som tur är. Jag och Simon ska fixa med hovslagare och nya skor till hästarna imorgon, på tisdag verkar det bli en träff med Elise & Idun. Onsdag är det babysång, torsdag babysim och på fredag träff med Jessica och Liam. Så vi är inte görolösa direkt -Precis som vi vill ha det.
 
 
 

Lördag

-Plockat bort trädgårdsmöblerna
-Tvättat bilen inför besiktning på måndag
-Grävt ner elkabel till förrådet
-Städat bort gammalt hö i hagen
-Slagit upp en regel inne i ladugården
-Hämtat halmbal
-Handlat mat
-Tagit en liten promenad
-Grejat med Simon
-Städat huset
-Fikat x 2
-Tvättat hästarnas vattenkar och fyllt det
 
Ja, man kan inte påstå att vi legat på latsidan denna lördag.
 
 
Imorgon blir det ridtur, främmande och träff med ny eventuell medryttare
 
 

Hemma dag

 
Idag har jag haft en riktig hemma dag. Inte tagit bilen någonstans alls, utan varit ute rätt mycket och njutit av fint höstväder. Varit mycket inne också givetvis och inte gjort något särskilt alls förutom att underhålla Simon hela dagen. Med andra ord -Ingen rast ingen ro :)
 
Det har byggts på förrådet idag också. Snart, snart klart nu. Allt utejobb på det är klart, nu återstår lite inne bara. Ska bli så skönt när det är klart, så man kan börja göra annat på helger osv. Jag längtar!!!
 
Några andra som njutit utav höstdagen är hönsen och tupparna. Överlyckliga över att gå ute på gräsmattan, i hästhagen, i ligghallen och på alla dess möjliga ställen. Ute och sprätta i höstlöven och ligga och njuta ute i solen vid ladugårdsväggen är balsam för själen för en höna/tupp. Livsnjutare.
 
Go´kväll

Fördelar

En utav många positiva saker med att vara mamma och mammaledig just är att man har chansen att träffa mycket nytt folk. Människor som är på samma plan i livet och som har lika mycket fritid som en själv som man vill lägga på något roligt. Har nog aldrig träffat så mycket nya människor som jag har gjort sen jag fick Simon. I början var jag mest hemma, men då allt lagt sig och man kommit in i "rollen" så har jag träffat mycket nytt folk genom olika träffar, babysim, babysång osv. Vissa som bara blir bekanta och vissa som man träffar mer. Idag åkte jag och Simon och träffade en ny vän. En tjej i Bergeforsen som har 2 gulliga bäbisar. Jätte roligt! Det bjöds på gott fika, trevligt sällskap och en mysig promenad.
 
Ja, man kan inte annat än att njuta av att vara mamma, samt att vara ledig och ha tid till sådant man inte alltid har tid för annars. Tack älskade Simon för att du förgyller mitt liv på många sätt och vis ♥
 
 
Älsklingen är glad då han sitter och tittar på hästarna, Molly och Calippo ute idag :)
 
 
 
 
 

Hästar

Det är ett måste, det kostar pengar, det är mycket jobb...MEN vad roligt det är när man kan rida ut på en tur tillsammans med härliga tjejer och bara ha kul! :) Hade tänkt att vila ifrån ridningen idag, men fick ett sådant sug att följa med medryttarna ut, så det gjorde jag. Och glad är jag för det, för det var verkligen vad jag behövde. Gauti var pigg och fräsch. Synd bara att mörkret kommer så snabbt, blir till att plocka fram pannlampan nu, så man kan rida i skogen även fast det är mörkt ute. Men det brukar fungera bra det med.
 
Var med Simpan på babysång imorse, trevligt att träffa lite folk och surra lite efter sången. Blev en promenad då jag kom hem så Simon fick sova lite ute i vagnen. Imorgon ska jag hälsa på en tjej i Bergeforsen som jag aldrig träffat förut, det blir kul.
 
Men nu först -Bonde söker fru ;)
 
 
 

Sover eller är vaken?

Jag är en sådan person som ofta upplever ett tillstånd då jag inte vet om jag sover eller är vaken. Jag befinner mig i någonting mittemellan och kan inte röra kroppen, men kan tänka saker helt klart. Detta kan bli riktigt läbbigt ibland, då jag ofta upplever det som att det står personer inne i sovrummet. Personer som vill mig någonting, men jag kan inte röra mig. Detta hände mig imorse och jag var riktigt rädd. Vet inte om jag drömde eller var vaken, allt känns så verkligt!! När Andreas kom in i rummet med Simon släppte allt. Ska tilläggas att detta endast händer då jag ligger själv i sängen, då Andreas är på väg till jobbet. Såg faktiskt ett program om just detta tillstånd på tv:n för ett tag sedan. Det kallades något jag ej minns och var just ett tilltånd man befann sig i mellan sömnen och vakenhet. Det är för övrigt i detta tillstånd många tror att dom blir bortförda av Aliens.
 
Lägg på några konstiga drömmar efter det, bland annat en flygplanskrasch och att jag befann mig i en skyttegrav i Afganistan, mitt i kriget, så kan ni ju gissa hur utvilad jag kände mig imorse... Hela dagen har jag varit supertrött, åkte som i en dimma då jag körde till stan förut idag.
 
Men tänker inte lägga mig tidigt för det, är ju Hollywood fruar på tv:n idag. Det gillar jag!
 
 
Älskade Calippo

Drakborgen

 
Idag har jag, Ingela och Grabbarna Bus provat på Drakborgen. Jag hade aldrig varit där innan, så var kul att se hur det är där inne. Givetvis kan inte våra grabbar leka i borgen, men för dom dög det lika bra med mjuka stora "klossar", drakar, bilar att sitta på och för Simons del dög även Ingela som lekplats. Simon vill verkligen ställa sig upp mot allt nu, så han tog till och med tag i Jens vid ett tillfälle och skulle ställa sig upp haha :) Gograbbarna.
 
 
Som ni ser blev Jens som besatt utav näsborrarna på draken :)
 
 
Simon körde bil
 
 
Bra klossar att luta sig emot
 
Blev en trevlig stund där! Kul att se någon annan miljö för dom små och en bra plats att bara umgås på. Blir säkerligen fler besök dit.
 
 
 

Fel person

Ja, så hände det igen...
Är syrran jag? Eller är jag syrran? Hon var på IKEA igår och som vanligt är det någon som tar fel och tror att det är jag, kommer och pratar. Måste vara rätt "pinsamt" för dom att ta fel och även för mig om syrran inte svarar om någon hejar osv haha :) Ja, detta kommer nog alltid att förfölja mig... 

Pyjamaser

Ja, idag så har jag handlat pyjamaser... Nu måste ni tro att jag alltid handlar pyjamaser och det är faktiskt så det känns också. Handlade en för ett tag sedan, men den visade sig vara för stor... och givetvis visade sig alla jag hade hemma vara för små...utom en, som nu är smutsig och behöver tvättas så det fick följa med 2 pyjamaser hem idag som passar perfekt. Dock utan fot, då dom med fot inte fanns i rätt storlek. Attans! Fick följa med lite Delicato bollar hem också. Dom har ju öppnat en outlet i shopping området för ett tag sedan och om ni inte redan vet det så är jag en riktig sucker för just Delicato bollar. BARA det märket, dom andra kan slänga sig i väggen. Jag och Andreas gjorde alltså Birsta lite idag. Tillsammans med 2 nya bekantskaper och deras supersöta lilla tjej. Mycket trevligt!
 
Imorgon är en annan dag och då väntar busigheter tillsammans med Ingela och Jens. Det ser jag och Simpan fram emot :)
 
 
Ni får stå ut med en till bild på Simon, då han verkar vara det enda som fastnar på bild numera... :) Jag personligen ogillar blogginlägg utan bild nämligen
 
 

Stora killen

 
Simon är stor kille nu och fick sitta i kundvagnen idag då vi var på IKEA. Så mycket enklare än babyskyddet eller att gå och bära han. En spegel till Simons rum fick följa med hem, samt lite leksaker till honom. Var och tittade på bilstolar på Babyproffsen också. Lutar åt en Maxi cosi mobi då den satt bäst i min lilla bil. Men jag tycker den ser bra ut och vet många som använder den och är nöjda. Ska titta på internet efter det bästa priset nu också. Vad mer då? Jo... lite lasyr till förråds dörren och lite gotta på Dollarstore. Simon köpte sig en badstol och en badanka också, så han fick bada i hans mormors badkar och det tyckte han var kul. Middagen intogs där idag, skönt att få allt serverat en dag :) Har jätteont i huvudet och känner mig hängig. Tror tyvärr att det är en förkylning på gång... och det vill jag absolut INTE vara med om igen. Sist höll den i sig i 3 veckor.
 
Blir en sväng ut till hönsen nu och samla ägg, sen ska jag krypa ner under filten i soffan och förhoppningsvis vila bort dom dumma bacillerna. Trevlig kväll :)

Fredag

Ja, vad har då denna dagen bjudit på?
 
Jo, sällskap i form utav Anna och hennes Simone. En promenad och frisk luft. En allmänt ledsen och kinkig Simon och oro för Molle mos. Pappsen var här en sväng och bilen har varit på verkstaden. 2700kr bye bye.. Skratta eller gråta?
 
 
Simon har även tränat på sin favoritsyssla -Att stå upp!
 

Fika

Det blev ingen kanelbulle idag på själva bullens dag, men desto mer utav det andra goda. Dvs andra bakverk, för idag var det fikabuffé/mammaträff/bäbisträff. Mycket gott hade alla bakat. Och många trevliga människor fick jag och Simon umgås med. Härligt.
 
För att kompensera upp allt det goda fick det bli en promenad då jag kom hem och en ridtur nu på kvällen.
 
Och för att kompensera upp den motionen får det tamme tusan bli varm choklad med en klick vispgrädde i nu... Ja, så säger vi :)
 
 
Jag stod för tosca kaka på dagens fikaträff
 

Hyvel

Tänkte jag skulle vara hurtig idag och gå en promenad. Som jag visserligen gör varje dag det inte öser ner regn, men idag sken solen, så tänkte att jag tar den lite längre, jobbigare vägen. Jo, tack... Efter halva promenaden möter jag väghyveln. Och ni ska veta att när den kommer får man knappt plats på vägen, plus att underlaget när dom är klar är allt annat än fast. Bor längs en grusväg och denna hyvel kommer nu som då för att få bort håligheter osv. Med 30 min kvar till hemmets trygga vrå fick jag gå i nyhyvlat grus, blandat med sand/lera. Om man säger såhär: Nog blev det en jobbigare promenad alltid!! Barnvagnen slirade runt i massan under oss och givetvis fanns inga bilspår att gå i heller, eftersom det jag hade framför mig resten av svängen var hyveln, som givetvis vände precis då jag gjorde det för att hyvla en gång åt andra hållet också. Det är åtminstone tur att Simon gillar när det skumpar -Han sov hela vägen :)
 
 
För en sekund trodde jag idag att Simon skulle lägga sig ner och mysa... Hann ta kortet och det var väl allt jag hann göra också... Sen var det full fart igen. Men visst ser han väl att mysa liiiiiitegrann i alla fall??
 
Nu ska jag ut till hästarna för att sätta ut säsongens första höbal. Det kommer uppskattas gissar jag på :)

Hm....

 
Det här är vad jag kallar klåfingrar...

Kusar i huvudet

Har i flera dagar knåpat på ett sår i hårbotten. Varje dag knåpar jag bort en liten skorpa, ifrån ett litet sår och jag funderar vad jag har gjort där. Kan inte minnas att jag slagit mig eller rivit mig eller liknande. Men så slog det mig då jag gick utomhus nyss. Det är ju dom j*vla småkusarna som biter mig i huvudet!!! Tycker dom kryper runt och suger på mitt huvud så fort jag kommer ut, men nu först reflekterade jag över att det förmodligen är dom som knaprat upp detta sår i min hårbotten. KNOTT är namnet och dom borde ha frusit ihjäl med minusgraderna vi haft på nätterna, men nej nej, dom är värre än någonsin. Stackars mitt huvud.
 
 

Mörker

 
Herregud vilket mörker. Bokstavligt talat. Det är kolsvart ute här på vischan och klockan är bara halv 8 på kvällen. Bara att konstatera att mörkret kommer tidigare och tidigare till min stora fasa. Jag gillar inte mörker, tycker det är läskligt. Ja, lite mörkrädd är jag nog. Kan finnas mycket monster och spöken där ute... Fantasin är mycket livligare då det är mörkt. Tur det finns lampor att tända och mysiga ljus. Längtar redan till ljusare tider...
 
Blev en shoppingsväng med en kompis idag. Kom hem med det jag tänkt, dvs en pyjamas till Simon och en hår klippmaskin till Andreas. Han ser ut som en lodis nu, det är så man får skämmas när man visas ute tillsammans med han haha :) Får bli ett klipp imorgon. Bitar i sås till katterna fick det också bli och så kan det ha slinkigt ner en nacho tallrik i magen. En trevlig sväng med trevligt sällskap!
 
Go´kväll

RSS 2.0