Water for elephants

Som dom flesta av er vet så är bland det värsta jag vet när man är dum emot djur. Som den stora djurvän jag är kan jag inte förstå hur man kan slå eller skada ett djur på något sätt. Dom som gör det förtjänar exakt samma metoder på sig själv och jag skulle nog aldrig tveka om jag såg någon göra något dumt.

Såg en film igår som heter "Water for elephants" och i den filmen är det med en elefant som en människa är riktigt dum emot. Jag vet att det bara är på film och att det inte händer på riktigt för just den elefanten, men tänk vad många som utsätts för just detta våld varje dag! Därför tycker jag det blev riktigt jobbigt med just dom scenerna. Kan ju även tillägga att jag aldrig går på cirkus (som denna film handlar om) just pga att det är djur såsom elefanter, kameler, sälar osv med och jag tycker inte dom har någonting där att göra.
Sen börjar även tankarna rulla; Hur gör dom egentligen för att tämja ett så stort starkt djur som en elefant?

Annars en väldigt bra film, sevärd och välgjord. Ja, jag gillade den mycket. Kan verkligen rekommendera den till er alla :)Water for elephants

Vill bort

Drömde inatt att det blivit något konstigt med jorden & månen vilket gjorde att alla länder flyttade på sig. Det enda säkra var att åka upp i rymden medans detta pågick. Självklart följde jag med på den resan, även fast jag var livrädd för att gå in i rymdskeppet. Väl där inne märker jag att det var större än jag trott, men jag hade problem med alla knappar och dylikt man skulle lära sig så man inte fick någon tryck sjuka. Hamnade aldrig tillbaka på jorden igen innan jag hann vakna, men kan säga såhär; Nu räcker det med att sätta sig i ett flygplan och åka till varmare breddgrader. Jag vill bada!!! Men det fattar inte vädergudarna här.Jag längtar till strand och turkost vatten

Uppdatering

Ja, kankske är det dags för en liten uppdatering :)

Dagarna går här hemma, har semester och det har snart gått en hel vecka. Tiden går verkligen snabbt. Tyvärr blev jag ju sjuk veckan innan semestern och var hemma hela den veckan också, så man kan säga att jag varit hemma i snart 2. Dock återstår 3 veckors ledighet, men bara en med Andreas. Det känns trist. Kunde liksom lika gärna ha varit ledig bara 3 om jag vetat att han inte fick sin hela semester. Men får försöka hitta på något roligt i alla fall :)

Hittils har jag inte gjort så super mycket. Varit till stranden 3 ggr, men ena gången hade jag inga badkläder med mig och dom 2 andra var det alldeles för kallt i luften för ett dopp, så har inte badat en enda gång i sommar :/ Jag som älskar att bada! Har även varit till Hamnstugan och ätit gomacka och tagit en tripp till Västanåfallet. Var också och tittade efter hjortron, men det fanns dåligt med sådana där jag letade. Får se vad som händer resten av min lediga tid! Förhoppningsvis någonting roligt.4 iställer för 5

Vad som skulle vara 5 arbetsdagar kvar till semestern, är nu 4. Gjorde mig klar för jobb imorse och mådde helt okej. MEN skenet bedrar. Magen krånglar och har inte lust med en krånglande mage i mitt yrke, så fick stanna hemma idag. Får se om det blir bättre, just nu känns det sådär.

Hönorna har mått lite sådär den senaste tiden dom med. Först var det Maud nr 2 som blev hängig, sen Berit. Nu är det Kjell som är lite små hängig. Förkylning. Men vi har kurerat dom och vet nog vad det beror på också och det har vi åtgärdat. Väntar bara på första ägget nu, men lär få vänta ett tag till som det verkar. Tror inte dom har åldern inne än haha :)

På återseende.


Bada

Jag vill bada!! Det är det enda jag tänker på just nu. Simma ut i ett svalt hav (sjö, å vad som helst går också bra!) men istället ska jag stå inne i en varm bunker och svettas ihjäl (jobbet) 7 arbetsdagar kvar, sen börjar min efterlängtade semester. Då blir det massor med utflykter får jag hoppas, samt slappa och bara ha det skönt.

7 dagar...

Berg och dalbana

Mina dagar går verkligen upp och ner för tillfället. Är det inte så att ögonen kliar och jag nyser konstant, så är det problem med magen eller nästäppa. Blir tokig :( Hatar känslan av att inte känna sig pigg, men ändå är man så pass frisk att man kan jobba. Endra vill jag vara frisk eller så får sjukdomen bryta ut och försvinna igen. Mellantinget är faktiskt riktigt jobbigt. Har haft en ledig dag idag, men inte känt mig bra alls. Dock trotsade jag det och tog en ridtur med syrran. Fin väg och en häst som tyckte det var mysigt att klia sig på alla buskar och mini granar som fanns i skogen haha :)

4 dagars jobb väntar nu innan min lediga helg. Snart kan jag börja ha nedräkning inför semestern. Ska bli såååå härligt! :)


2 veckor kvar

2 veckor kvar till semestern. 2 låååånga veckor som det känns just nu. Många långa arbetspass som ska klaras av innan. Phu. Men sen ska det bli otroligt skönt med 4 veckors ledighet. Det behöver jag nu vill jag lova. Bara vara och ta dagen som den kommer. Härligt.

Medan tupparna väcker resten av Lögdö, så ska jag se om Andreas vill vakna till liv. Kurrar i magen, så lite frukost skulle inte sitta fel. Jobbar hela dagen idag så ingenting annat hinns med. Kanske någon film på kvällskvisten.Där innanför fönstren sitter hönorna alltid på kvällen och tittar ut :)

30 seconds to mars

Nu har jag sett dom! Och vilket UNDERBAR känsla när dom klev ut på scenen. Helt otroligt :) Väldigt bra LIVE artiser som verkligen får med sig publiken. Blev sååå avis på dom som fick gå upp på scenen haha. SÅ JÄVLA BRA!

Peace and Love i allmänhet var jag dock lite besviken på. Så utspritt område tycker jag. Men det spelar ingen roll, för var bara där för att se 30 seconds to mars ändå.

Idag blir det en ledig dag, får se vad som hittas på. Är väldigt trött i huvudet, så får se vad jag orkar och inte.


RSS 2.0