Långa&Korta

Att en kort dag kan kännas längre än en lång dag är alltid lika förvånande. Kanske är det för att jag alltid tror att mina korta dagar ska gå så fort? Men timmarna ska ändå göras och arbetas igenom. Mysko.

Imorgon: Heldag i blå kuben.
Nu: Greek :)


Frusen kropp

Långkalsonger, vantar, A`s lumpen tröja, skidstrumpor... ändå frös jag som en giraff i Alperna. Nåja, händerna var väl värst. Tjockare vantar nästa gång (och kanske en mössa? Får man ha det än?, absolut. Allt som allt en bra tur. Längtar dock tills fler hästar anländer, för då blir det bus turer!!

Fläsket har även fått röra på sig i form av en promenad. Provsprang någon meter, men gav upp lika fort. Att springa är verkligen inte min grej, det finns ingen go i mig gällande sådant.

Ska dra mitt strå till stacken sen också...jobb väntar. 14.30-20.30, en kort dag för en gångs skull.


Blåsigt

Nu till morgon tror jag bestämt att jag håller i hatten och trotsar stormen och beger mig ut med min bruna springare. Vaddå, man kan ju inte mer än att blåsa bort. Lill stackaren tror väl att han är tillbaka på Island i detta väder -På Island blåser det jämt. Men gud vad jag älskar landet...♥

Morrn Morrn!


Mums

Han stog där så brun och fin. Med sina härliga vita små flarn på sig. Men jag lyckades trots stor lust att hålla mig borta ifrån honom. Älskade chokladbollar. *Duktiga jag*
Däremot blev de 4 gravlax smörgåsar då jag kom hem istället. Hungrig var jag allt.

Sängen väntar med sin härlighet, upp i ottan för att ta en ridtur med Margit. Men ska försöka hålla mig vaken liiite längre först. Kanske läsa lite i en bok? Ett kapitel kan jag väl klara av...


Annonser

SÖKES:
Charmig liten räka med brunt öra och brun fläck vid svansen önskar dejt med dig mysiga, snälla människa mellan den 11/10-12/10 medan matte & husse åker bort. Önskar mycket mys, gos och promenader. Jag är väldigt snäll, rumsren och gosig. Du kommer inte att bli besviken. Kom med förslag!

SÖKES:
Fodervärd till islandshäst. 1100kr i mån. Ett piggt roligt sto eller en pigg trevlig valack. Kommer att stå i Birsta i Gautis stall. Ridsällskap och olika ridvägar erbjudes. Hästarna kommer gå på lösdrift, så det enda som behövs är tillsyn och motion.
Kyla

En sak kan jag konstatera. Anna Anka vet inte att hon lever som slav i sitt eget hem (av sin man förståss) Maria Montazami dock, hon är cool. Som jag sagt tidigare; Min nya favorit människa. "Svenska Hollywoodfruar" = Sevärt!

Hur mysigt har det inte varit att sova denna natt? Kallt i rummet, man småfryser och kryper längre in under täcket. Så ska det vara! Nu väntar en promenad ute i kylan, måste bara väcka A först. Han kommer att bli sur...

Fläsket har motionerat

Såja, nu har fläsket fått röra på sig. 3 dagars stillastående gör sitt, så var extra skönt att komma ut på promenad idag.
Min bruna springare fick en långtur också och min lill räka fick följa med matte i elljusspåret idag. Faktiskt en pigg hund, det är ovanligt för att vara Calippo. Han bantar som ni vet och kanske gör det sitt. Tycker mig se en mer slimmad Calippo nu för tiden faktiskt. Matte däremot provade sitt underställ imorse då temperaturen visade skrapa bilrutan (ja, jag fick göra det IGEN) temperatur och insåg att det var för litet. FÖR LITET! Men jag ignorerar det och köper ett nytt, för att köpa ett ännu större nästa år...Nej, då får det vara nog. Men i år kan ett större få komma hem till mig, för tänker inte frysa ihjäl i vinter.

Syster har det värre... det snöar hos henne idag. Japp, nu är vintern på väg. Bara att ställa in sig.

Ridtur på g

Ingenting går upp emot en morgontur med min bruna springare. Därför är det exakt det jag tänker göra nu till morgonen...

Morrn Morrn!

Snurrigt

Livat i holken. Så summerar jag min dag. Huvudet klarar inte hur mycket som helst, blev snurrigt där ett tag. Skriker alla barn jämt eller? Mitt barn ska vara tyst och snäll jämt. Sådeså. (inte för att jag någonsin tänker ploppa ut ett barn men ändå haha)

Suget blev för stort efter jobbet, godispåsen väntar nu på mig. Bäst jag går dit! :)


Ridsällskap

Repris ifrån gårdagen. Hur kan det då bli en spännande dag? Det återstår att se... Alltid händer det något nytt. Eller?

09.45-19.00 = Massor med OB timmar. YES! Nu blir jag rik.

Väntar bara på att det ska bli mitten av oktober snart, NU vill jag ha ridsällskap ofta ofta ofta. Det blir självklart Andreas (men som vanligt vet han inte om det själv än), Anna (OF COURSE!!) och Cecilia som får rejca runt med mig, men är glatt överraskad om det blir någon fler också. Dom som gillar att rida får hojta till!


Over and out

Skrik, frågor, städning, bajs (hallå jag vill inte torka baken på barn!) och lite mera skrik. Det är vad min dag har bestått utav. Klagar dock inte, det har varit en bra dag! Info/Småland is the place to be. Ja, idag i alla fall.

Imorgon gör jag om proceduren och adderar en timme till på arbetstiden. Ja, så blir det.

Gauti fick ett besök av matte efter jobbet också. 2 hela morötter fick han att smaska på. Han är bäst min Gauti. Operation "få Andreas att rida" har startat, mitten av oktober anländer 2 isisar till till stallet som jag har tillgång till, då j*vlar ska Andreas få veta att han lever!! :) Långritter here we come...!

Nu väntar chipsen så det är bäst jag avrundar. Go´kväll!

Jag vann slaget

Lockelse: Röd vinäger, socker, vatten
Dödsfälla: Lite diskmedel

Ytspänningen på vattnet försvinner med lite diskmedel, dom drunknar. Kanske är det mord, kanske är det grymt, men i krig & kärlek är allt tillåtet. Jag har vunnit slaget! Dom är borta mina flugor. Jag ser det som en vinst. Jag är glad.

En lördag som denna ska jag slita häcken av mig. Det väntas över 10.000 besökare idag. Min plats idag blir bland skrikande ungar och frågande kunder. Jag är nöjd.


Movietime

Åh som jag har längtat. Hela dagen har jag tänkt på honom. Han innehåller så mycket godhet, så mycket kärlek, han får mig att må bra och må gott. När dagen har kännts tung så har jag tänkt på att han väntar där hemma. Jag älskar dig min godispåse!

Film nu? Ja, absolut!


TGIF

Lön. Den är alltid lika välkommen. Alltid lika rolig att få. Och alltid lika uppskattad av oss alla. Lön är nog min bästa vän. Den kommer när man absolut behöver den och bara finns där på kontot så fin så fin. När den är större än vad man hade väntat att den skulle vara så är det speciellt roligt att välkomna den till kontot. Välkommen!

Fredag = En bra dag. Då får man äta godis. 3 av 4 dagar får man det. Mycket, ja. Men livskvalité? Ja, tack! Försöker dock dra ner det till 2, men det skiter sig alltid. Det är ju såååå gott...
Jobb väntar för mig denna fredag, 12-20.30. Blir inget annat. 
Vädret vill inte vara på min sida så blev ingen promenad som jag hade tänkt mig. Skit också.
  
Någon som känner någon som önskar foderhäst (1100kr i mån)?? Islandshäst ska tilläggas och ska stå i Birsta området.


KulkorvTitta vad jag hittade i affären idag!! Jag tror att jag är kär i idén, frågan är om jag kommer bli kär i smaken. Dock fick dom inte följa med mig hem idag, utan det får bli en annan gång. Men absolut värda att fotografera för dom ser riktigt lustiga ut! Korvbollar :)

Frusen själ

När jag kom ut imorse låg den där...vit, kall och helt täckande. Det var bara att hugga i och börja ta bort den. Inte trodde jag att den skulle dyka upp än, men tji fick jag. Utan vantar var det inte roligt, mina händer frös. Jag fick självklart skrapa bilrutan!

Fortsatte att frysa några timmar efter det. Jag och min bruna springare bestämde oss för att ta en lång tur idag för att testa mattes kunskaper i skogen. Kunde jag hitta vägen eller inte? Gick bra tills slutet, då hamnade jag fel och inte sa Gauti något heller. Kom dock på det rätt så snart då jag började närma mig motorvägen för nära. Vid en tidpunkt hade Gauti mer rätt än mig även, han gjorde en tvärsväng och vi hamnade rätt. Tack Gauti! Min bruna springare uppskattade nog turen, för han sprang på som aldrig förr. (Det visade sig dock när vi kom till stallet, han var hur svettig som helst)

Idag väntar städning (fy faaan, hatar det!) och en promenad på Norra Berget tror jag. Kall, frisk solig dag, precis som den ska vara!

Många fler lik i mina glas. 1-0 till mig mohahahaha

Vapenvila

Kriget fortsätter här på Aprilvägen. Än så länge ligger vi lika jag och flugorna. Nu finns några fler dödsfällor uppsatta och lite fler lik ser jag nog i botten på mina glas. Dammsugaren är ett bra redskap även den, har sugit in ett flertal flugor i den också. Gjort rent till sjusovarna och där hittade jag många fler krigare (som nu är döda, ligger i dammsugarpåsen) Just nu har vi vapenvila, med nya tag imorgon.

Att vara ledig är riktigt skönt! Flängt runt på Birsta med mamma idag. Hon shoppade loss som en galning, medan jag mest tittade på och kände att mina pengar trivs bäst på sparkontot. Absolut där dom hör hemma. Några saker slank dock med hem, med det var nödvändigheter -bla vinäger som jag ska använda som lockbete till mina bananflugor.

Storfrämmande ute också. Foderautomaterna är uppsatta och klara för vinterns främmande. Massor av pippi som har kommit redan och kalasar där ute på våra solrosfrön. Jag tror dom tycker om oss. Det gör dom.

Nu "Greek" (♥), "True blood" (fy faaan sooooookieeeee!) "Gossip Girl" (äntligen kommit igång igen) eller "One tree hill" (lägg ner skiten snart) Alla serier måste tittas på, dom två G:na är absolut bäst, de andra följer jag för att det känns som ett måste. Måste se hur det slutar och vad som händer härnäst.

Krig

Dom förpestar min vardag, dom finns där, överallt, surrandes, flygandes, osynliga för att sedan dyka upp när man minst anar det. Ett stort irritationsobjekt, samtidigt som det är riktigt vidrigt att dom bor i mitt kök, samt i sjusovarnas terrarie.
Pratar om dom små flygfäna bananflugor. (dom har även ett fint latinskt namn Drosophila melanogaster) Hur f*n får man bort dom??? Och vart kommer dom ifrån? Jag tillhör den sorten som aldrig har frukt hemma, så där kommer dom inte ifrån. Har satt ut några tänkbara dödsfällor för dom, har redan fångat 5 st. Men alla ska bort, nu är det krig!

Ridningen höll även den på att sluta i en dödsfälla. Jägarna sköt som aldrig förr, visste inte vartifrån det kom, men när jag satt tryggt i min bil på väg hem så ser jag dom. Likt krigare på åkern med sina byten. Stolta vovvar och jägare som förmodligen har kissat ner sig (dom gör det för dom blir så nervös när dom ska skjuta). Dom som inte hade turen på sin sida idag var mina fina kanadegäss som jag tittar på varje dag där. Dumma som dom är satt hela flocken kvar på åkern trots att dom mist många av sina nära och kära. Hallå, flyg därifrån!!

Nu väntar en promenad, sen lite shopping med mamma (det är hon som ska handla!)


Massor med träffar

Att tvinga upp Andreas på min bruna springare gick inte som jag hade tänkt mig. Det blev ingen ridtur som jag hade hoppats på. Mestadels berodde det på vädret -regnade vid den tidpunkten jag hade tänkt att A skulle rida, men skyller ändå på att han inte vill. Man måste ju skylla på något vettigt och vädret är inte en sak som ingår under kategorin vettigt. Åkte dit och pratade lite priser med stallägarna i alla fall, vi kom nog fram till en bra deal, även fast det mesta hänger på syster yster. Sen att jag har världens mysigaste häst måste också nämnas...!

Träff med både Anna & Jimmy och Maria har hunnits med också. Båda väldigt trevliga såklart. Mötet på jobbet var också bra, men trött i huvudet blir man.

Allt som allt har dagen innehållit mycket skratt och trevligheter och bryter min annars dåliga trend med tisdagar.


Världen erbjuder många skitstövlar, tyvärr korsas våra vägar med flera stycken under en livstid.


Montazami -My hero

Det är bara att konstatera; Maria Montazami är min nya hero. Jag älskar den människan. Dessutom står det även klart för mig att Anna Anka är satan själv, det måste bara vara så. Men åh vilket underhållande program. Me like big time! Agnes är söt, virrig, lite "uppe i det blå", men ändå inte satan och det får vi vara glad för. Det får bara finnas en sådan här i världen.

Idag tisdag. Jag gillar inte tisdagar. Ändå har jag hoppet uppe om att denna kommer att bli bra, jag känner det på mig. På agendan står först möte på jobbet 08.00-12.00 (fy vad tidigt man måste kliva upp!!! Jag är inte van detta nu!) Sen lunch med Maria. Ikväll träff med Anna & Jimmy. Som sagt, kan knappt gå fel idag. It's gonna be a gooood day!

Ska även tvinga upp Andreasmin bruna springare. Men det vet han inte om själv än...


Mystiska saker

Efter en lång arbetsdag är det extra mysigt att krypa ner i tv soffan. Där trivs jag bra!
Arbetet har gått smidigt idag, en knepig kund som promt skulle scanna själv dock i den vanliga kassan. Fick så snällt stå där och titta på jag. Mystiskt.

En annan mystisk sak (Ja Frida här kommer svaret!) var att kvinnan med jobberbjudandet ifrån förra veckan ringde. Dock så kunde jag inte svara eftersom jag var upptagen. Vill man ens veta vad det handlar om? Hon hade lämnat ett meddelande på min telefon. Men har inte bestämt om jag ens kommer att ringa upp. Hela grejen verkar helt psyko. Eller!?

Go´kväll!

Promenadspåret, ge plats!

Vinterjacka och full mundering. Det var vad jag möttes av i promenadspåret idag. Tilläggas ska väl att människan inte var på promenad utan på springmarsch. Hallå? Sååå kallt är det inte ute. Speciellt inte när man ser ut att springa för livet (kanske var det de hon gjorde?) Och att dom dessutom alltid tror att dom har förtursrätt i spåren är illa. Jag menar jag som promenerar får alltid flytta på mig, ut i gräset och bli blöt om fötterna ψ (ska föreställa en djävuls gaffel!) Nä vi som promenerar har lika rätt till spåren vi, sådeså!

Dagen då. Jobb 12-20.30. Både info/småland & kassan. Bra blandning där tycker jag. Mer hinner jag inte med, för jag är gammal nu och orkar inte något när jag kommer hem den tiden. Men ska titta på "Svenska Hollywood fruar" i alla fall. Maria Montazami är min nya hero, Anna Anka mitt nya hatobjekt.

Have a nice day! :)

Frogs, grey and a sister

Grodor, gråa hår och en syster yster som har begett sig hemmåt. Det är vad min dag har bestått utav.

Blev inget av med släktträffen då syster inte kände för det. Istället blev det Gauti och en liten groda. Dom är söta dom små grodorna. Nu håller vi tummarna att stallägarna ska komma på ett bra pris så att syster kan ha sina hästar där. Vi hoppas in i det sista att det blir så. Vore super! (såklart) Alltid ridsällskap, I hope so...

Gråa håren är det Andreas som står för. Jag tror att han börjar bli gammal. Själv skyller han på sin pappa. Men jag vet inte. Han är ändå 25 nu, så dom börjar väl krypa fram dom små grå ;) Måste nog införskaffa en färg till håret, man vill inte leva med en gubbe inte!

Syster har åkt hem. Men nu kallar vi det inte hem längre, utan håller tummarna att hon kommer tillbaka till Sundsvall och MIG. Detta har jag väntar på i flera år nu och NU hoppas jag att det blir verklighet. Hon ska vara där jag är. Så är det bara.

NU Greek i tv soffan. Jag älskar den serien ♥

Kvitter på morgonkvisten

Kvitter, kvitter, kvitter. Trodde det hade flugit in en stor flock med fåglar här imorse. Fattade ingenting. Men det visade sig att det var mina undulater. Matte hade glömt att natta dom igår, så glad som dom var imorse började dom kvittra en massa till morgonen :) Små pippina där.

Vad händer idag för Emma Nylund då? Jo. En liten get together med min släkt. En lycklig själ i den ska nämligen åka och jobba i Argentina! Är jag avundsjuk? JA! Of course. Vi ska fika (antar jag!) och önska henne lycka till. Good luck ska vi säga.
Ska titta på något hus också -jag älskar det! Att titta på hus alltså. Att jag även tjatar om hus varje dag är ingen nyhet. Till Gauti och ge han morötter ska jag hinna med också, samt handla mat inför veckan.

På återseende...

Kändisar

Nu har dom landat. Mottit & Fattir. Mamma & Pappa. Mor & Far. Mother & Father. Ja ni fattar.Tror dom har haft det bra eftersom dom såg ut som två negrer när dom kom där på flygplatsen. Jag vill också åka. NU! Helst igår. Men väntan är min bästa vän just nu verkar det som. Den lämnar aldrig min sida.

Spotted at Midlanda airport: Takida mohahaha, coolt, eller?

Shopping

10 minuter max, det är vad jag klarar på Birsta. Att shoppa är verkligen inte min grej, jag hatar det. Kommer oftast hem utan någonting alls också, för jag hittar aldrig något som passar. Byxor är svårast, men tröjor hittar jag sällan heller. Dessutom blir jag alltid på lika dåligt humör. Tacka vet jag arbetskläder, slipper man köpa massa egna kläder för att ha på jobbet.

Fast det är klart en hel affär med Billabong, rip curl, Roxy, volcom osv skulle jag inte tacka nej till... om det var USAs priser förståss :) USA nästa?? Hoppas det!

Helg

Äntligen helg! Att det är en ledig sådan gör bara saken bättre. Som vanligt när man är ledig har man massor med saker man vill hinna med.
Allt ifrån saker man måste inhandla till att fixa på uteplatserna (där har blommorna varit döda läääänge!) Vi får se hur mycket som hinns med, det kommer en dag imorgon också...

Hur som helst så hoppas jag att det blir ett bra veckoslut! (herre gud använder man det ordet fortfarande?)


Fredagsmys

Chips med creme fraische (dippa i det såklart), choklad, IDOL och en film. DET är fredagsmys. Att dessutom syster yster är här gör det hela ännu bättre :)

Utvecklingssamtalet gick bra. Jobbet gick bra. Men NU ledigt i 2 dagar, vilket är jätte bra. Vad har jag då planerat?! Jo, rida, promenera, hämta mamma&pappa på flyget och handla lite saker jag behöver.

Ha en mysig helg allihopa!


In the air

Friskis&Svettis. Det är Elin och jag på promenad det. Frisk luft och svettiga kroppar, det är grejer det till morgonkvisten. Att röra på fläsket innan jobbet är guld värt, för afta tha work orkar man inte.

12.00-19.15 jobbar jag idag. I info/småland, har även utvecklingssamtal med chefen idag, det om något blir spännande värre. Får man höra om alla dumheter man har gjort (eller?)

Elin får låna min bruna springare idag med, hon har tur hon.


Boende

Boende. Sånt är inte lätt. Försöker hitta något till syster yster, men en etta har superdyr hyra om man ska ha en hyreslägenhet. Köper man en är det svindyrt att köpa istället. Samtidigt som man har krav på hur man vill ha det. Ja, inte är det lätt inte.
Boende till hästarna är lättare! Sjukt.
Kanske mamma & pappa har några tips när dom kommer hem. Mammor & pappor är bra dom.

Nu Idol :)


It´s bad

Torsdag morgon. Trodde att jag skulle frysa ihjäl inatt, men det gick bra. Klarade mig fint trots bitande kyla. Men är det inte jätte mysigt att krypa ännu längre in under täcket då och kura ihop sig?!

Dagens erbjudande idag är jobb 09.45-17.45 Jag tror inte att det kommer att bli så spännande. Syster yster ska få låna min bruna springare och motionera honom lite. Hon har tur hon.

Är det verkligen så att man kan ha en bad hair day precis varje dag?

Idolen

Idol, mitt Idol. Tycker det är lika underhållande varje dag, samtidigt som jag blir lika less på det varje dag. Jag menar folk borde väl veta att dom inte kan sjunga. Till och med jag skulle ju ha gjort det bättre själv (nåja kanske inte ändå) Men tur är väl att det faktiskt finns dom som kan sjunga också.

Klockan är nu snart 12 på kvällen (!) och det är snart inpå spöktimmarna. Då brukar jag vanligtvis inte vara vaken, det måste hänt nåt strange.
Men nu säger jag ändå Godnatt och hej så länge, det kommer en dag imorgon också...


Jobb till moi?

Kunden: Trivs du med ditt jobb?
Jag: Ja, fast det är lite trist när det är så lite kunder som idag
Kunden: Jaha, vad synd. Annars hade jag kunnat erbjuda dig ett jobb
Kunden går och packar sina varor och kommer sen tillbaka till mig
Kunden: Men jag kanske kan ta ditt namn och nummer i alla fall?
Jag: Okej och så får hon det.
Lite småsnack också angående hur mycket jag jobbar osv.

WHAT?!?! Intressant, får se om någon ringer i min lur någon dag då. Inte den blekaste vad det kunde vara för jobb hon pratade om. Tyckte dock att det var en kul grej, för det betyder ju att hon måste tyckt jag var bra på det jag gjorde i alla fall.

I övrigt tycker jag att det har varit en bra arbetsdag. Tunnbrödet jag såg på affären efter jobbet kunde jag inte gå förbi, så nu ska jag smaska i mig tunnbrödsmackor och vindruvor. Det blir mumma det.

Later: Hämta syster yster vid tåget. *Vi ska fixa detta tillsammans*

Det dallrar i luften

Fläsket dallrar, svetten porlar, benen värker -när jag är ute och promenerar. 3:e dagen i rad denna vecka som jag är ute på morgon promenader nu och det är riktigt skönt att hinna med det innan man ska jobba. Riktigt duktig med promenaderna nu faktiskt, men har man en hund (läs mig själv också!) som måste banta så gäller det att hålla hårt i promenaderna. Calippo äter numera ett diet foder som ska göra att han går ner 1-2 kg, tänk om det vore lika lätt för mig också. För det är ju det här med chipsen på helgerna som jag inte kan sluta med.

11.30-18.30 är jobbpasset idag. 23.00 ska jag hålla mina blå öppna till ikväll för då ska jag hämta syster yster på tågstationen. Hon ska bort ifrån vildmarken lite, då det tyvärr hänt en tråkig sak där uppe.

over and out

Välkommen pengar

Dagen är över. En seg dag har det varit. Avslutade den med middag från restaurang Canton, kyckling med cashew nötter, det var ingen höjdare. Smaklöst. Jag älskar dock häftet "Restaurangchansen", för man provar på sådant man aldrig annars skulle köpa då. Och att man äter 2 för 1 är ju självklart ingen nackdel heller.

Nu Idol. Sen Greek ♥

GRATTIS till Andreas också. 5 månaders vikariat heltid. Klirr i kassan, det gillar vi.

Vampyrer

Tisdag. Den absolut värsta veckodagen av dom alla. Enligt mig i alla fall. Jag gillar inte tisdagar alls. Denna bjuder dock inte på så mycket som jag måste ogilla, utan det är först jobb 11-18, sen hem till mamma&pappa och göra om katt proceduren.
En promenad ska jag hinna med innan jobbet också, att vara ute i friska luften är däremot något jag tycker om!

Igår såg jag det första avsnittet av "Vampire diaries". Oj, oj, oj säger jag bara. Första intrycket var att detta är nog en Emma Nylund serie. Lättsam, skola i USA, fin människa (Ja, min favorit Ian Somerhalder är ju med!!!!) Ska bli spännande att se vart den leder. Och tack och lov så hade den inte tönt "True blood" vampyr tänderna med heller, för fy så löjligt det ser ut i den serien.
På tal om vampyrer... nya trailern för "New moon" är ju bara såååååå bra, åh så jag längtar tills nästa film!!

Vampire Diaries

Blandad kompott

Gävle tur och retur. Det här med tåg är inte riktigt min grej, men en ond nödvändighet när man ska ta sig längre sträckor. Tandläkaren stog på schemat, eller i mitt fall idag tandsköterskan som jag för övrigt alltid tycker är virrig och osäker. Men det gick bra får jag hoppas och förhoppningsvis är jag klar med allt om en månad. Skulle vara sååå skönt! Resultatet är väl sådär tycker jag, men ack så mycket bättre än innan, det får jag inte glömma bort!

I övrigt så är det ju en ledig dag för mig idag, men då Gävle tar sin lilla tid så hinns inte mycket mer med, har varit till mamma&pappas katt och klappat han, gett han mat och städat hans toalett. Ikväll är det en bra tv kväll, då både "Svenska Hollywood fruar" och "Sveriges fulaste hem" börjar idag (tv nörd? Javisst!)

Annars så tycker jag väldigt synd om min kära syster yster :´( samtidigt som jag gärna skulle befinna mig med mamma&pappa just nu utomlands. Life isn´t easy.


Ressugen

Har pratat så mycket resor på jobbet idag så nu känner jag mig ännu mer (om möjligt!) ressugen. Snälla varför får jag inte åka någonstans snart?!?! Är sugen på New York faktiskt, skulle vara kul att se den staden, älskar ju USA i övrigt.

Imorgon är det tandläkaren i Gävle som väntar, trist, men förhoppningsvis är det näst sista gånger jag åker dit nu.

Nu tv soffan med chips, mums! :)

Vill bort

Det finns inget bättre än att starta morgonen med en uppfriskande promenad... och det var precis det jag gjorde idag. Härligt i det kalla, soliga höstvädret :)

Idag väntar jobb 11-18,15 så mycket mer än så händer inte. Tv kväll ikväll som vanligt antar jag haha. Mamma och pappa befinner sig där jag helst av allt skulle vilja befinna mig just nu = Utomlands, men vaddå? 5-6månader går väl fort?? Jag hoppas det! Jag vill åka NU!


Taken

Jag slutar aldrig att förvånas över hur människor behandlar varandra. Såg en sjuk sak på jobbet idag. Mer behöver jag inte säga. Man blir både arg och förvånad.

Att sen se filmen "Taken" gör inte saken bättre, för det skrämmande är att sådana saker händer runt om i världen dagligen. Men vad är det sjukaste?! Dom som säljer människor eller dom som köper dom?
En film att rekommendera, verkligen!


Planet

Då var det helg igen, men tyvärr är det min jobbhelg. Känns dock okej ändå. Tiden jag jobbar idag är 12.00-18.00 och innan dess ska jag ut på en promenad i det fina härliga kyliga vädret. Precis som en höstdag ska vara!
Önskar dock att jag fick sitta på planet med mamma och pappa ikväll till Turkiet, men pga att syrran inte var sugen på det så fick vi stanna hemma :( Hade behövt en vecka i utlandet känner jag. Februari känns så avlägset just nu...

Men man får göra det bästa av situationen helt enkelt...Har ju trots allt min resa bokad och någonting att länga till :)

Trevlig helg!

Fredagsmys

Nu ska det bli riktigt mysigt att krypa ner i soffan med lite gott :) Det är fredagsmys till 1000 det. Jobbandet idag gick bra, några incidenter, men tror det mesta gick bra. Fortsätter med jobb hela helgen, något mer händer inte förutom att skjutsa mamma & pappa till flygplatsen.

Nu är det Idol som gäller :)

Småruggigt

Lite kallt och ruggigt kändes det imorse när jag klev upp för att åka ut till stallet och ta en ridtur. Solen hade inte gått upp över trädtopparna än, så både fötter och händer kände sig lite frusna, men ack så skönt att komma ut i solen sen :) Hösten är härlig tycker jag! Likaså ridturen idag, så skönt att vara ute i luften innan man ska jobba hela dagen.

12-19,15 är jobbpasset idag, helt okej känner jag ändå. Får hoppas det går bra i info bara, har inte riktigt lärt mig alla rutiner där än hihi :)

Ha en mysig fredag och en toppen helg!

Den som letar...

...han finner. För där stod han så fin herr kantarell. Jag och Margit red i skogen idag, så skulle visa Margit vart jag hade hittat svamp förut och visst fanns han där så gul och fin. Margit fick alla svamparna vi hittade, jag tyckte det var sååå kul att plocka idag bara. Orkade inte med resten av proceduren.

När jag kom hem åkte jag och Andreas och Calippo och plockade lingon. 18 liter blev det idag. Nu har vi så att vi klarar oss till nästa år så det räcker och blir över (ska ge bort lite också!) Hade nämligen kvar sen förra året i frysen också.

Nu blir det läsa klart boken som jag tänkte göra idag, sen blir det tv soffan. 3 dagars jobb i info/småland väntar, spännande spännande :) Ska även hinna med en ridtur innan jobbet imorgon. Får hålla tummarna att inte jägarna tror att Gauti är en älg bara!

Godmorgon bloggen

Dagen i ord:
*Ridtur
*Affären och handla lite mat
*Greek :)
*Läsa klart min bok (var lite väl positiv angående det igår, var många sidor kvar)
*Se Idol på tv

Skönt med ledighet, men sen är det 3 dagars jobb som väntar. Nåja, man behöver ju faktiskt lite pengar också!

Ha en härlig torsdag i det fina höstvädret!

Min nya kärlek

Jag har hittat en ny kärlek. Den är precis som jag vill ha den, underhållande, romantisk, komisk, lättsam, utspelar sig i collage miljö med massor av ögongodis. Mmmmm, "Greek" är det såklart jag pratar om. Snacka om en serie gjord precis för Emma Nylund. Det går inte att sluta titta, man vill bara se mer och mer. Väntar på att A ska komma hem till kvällen så jag kan fortsätta titta (Ja, han följer den också!)

Så har ni inte sett den serien är det verkligen något jag kan rekommendera! ;)


Ny dag

Ny dag. Nya tag. Men är ledig så det blir nog inte många knop! :) Hovslagaren kommer sen så tänkte rida efter det då jag vet att skorna sitter... Är så less på det där och ingenting kan jag göra åt det heller. Så irriterande när man kommer till stallet och har tänkt att rida så har han tappat skor hela tiden :( Dyrt blir det också...

Andreas jobbar eftermiddag/kväll idag så det blir jag och Calippo. Tänkte läsa klart en bok (eller åtminstone försöka) som jag har hållit på med lääääänge nu. Jag och böcker går inte riktigt ihop, om det inte är Twilight vi pratar om :) Nu är det dock inte det i detta fall.

Ha en härlig onsdag! :)


Bättre humör

Nu har agressionen lagt sig lite och jag är på bättre humör. Inte när det gäller mina förlorade pengar dock för dom vet jag fortfarande inte om jag får tillbaka av tandläkaren. Skulle ta med mig kvittot dit i alla fall så får vi se. Fick en ny tid på måndag efter tjat ifrån mig själv. Sköterskan ska göra det tandregleraren egentligen skulle göra, så jag slipper vänta 1 månad extra. Så det känns bra i alla fall.

Nu väntar jag på att Anna ska höra av sig efter sitt träningspass (vad är träning?! ignorerar mitt gymkort totalt) Har varit och inhandlat hästmat, hundmat (Calippo ska banta) och mat till mig själv. Skulle rida imorse men Emma Nylund är numera otursförföljd...Gauti hade tappat en sko igen!!! Hovslagaren var ju där igår senast...Imorgon ska han sko om hela hästen, så får prata med han då om detta. Jag är riktigt less.

Fick inget jobb där jag var på intervju heller, men det känns bra, då jag egentligen inte ens ville ha det. Intervjun gick dåligt kände jag redan då och jag trivs bra där jag är, var bara mer timmar jag var ute efter och det kunde dom inte ens erbjuda. Imorgon ska A på en till intervju, även fast han nyss börjat på ett nytt jobb -dock bara timanställning.

Over and out

ARG!

Är så j*vla förbannad!!!!!!!

Först så har X tåget ändrat sina tider, dvs det är numera 1 byte, vilket gör att jag inte hinner med tandläkartiden i Gävle och måste åka SJ som är dubbelt så dyrt. Bokar SJ (ej ombokningsbar eller återbetalningsbar) och måste vänta 1 timme innan tiden jag har börjar.

Men som om det inte var nog med det... Tandläkaren ringer en kvart innan dom stänger där och talar in på mitt mobilsvar (jag jobbade så kunde inte svara) och säger att min tandreglerare är sjuk och att jag måste boka om min tid.
= För mig för sent att ringa upp till dom, för det är stängt när jag ringer och jag har redan köpt tågbiljetter. Fy faaaaan säger jag bara!!! Att ringa en kvart innan dom stänger och säga detta är för mig helt sinnessjukt, dom vet att jag åker ifrån Sundsvall.

Jag vill ha mina pengar tillbaka för tåget av tandläkaren... tror ni jag kommer få det?! NEJ! Får väl säkert skylla mig själv helt enkelt...

Och som om inte det vore nog så skjuts behandlingen upp IGEN!! Jag som trodde jag skulle vara klar om en månad... Så less!!


Tåg

Hatar allt som har med tåg, speciellt SJ att göra. Nu hoppas jag att nästa gång är sista gången. Orkar inte med detta något mer nu!!!

Hösten är här

5 grader, sol och höstluft. Då är det riktigt härligt att vara ute! Blev en ridtur nu till morgonen efter att hovslagaren varit och slagit på en tappsko (igen) Härligt att vara ute i luften på morgonen speciellt efter en natt med huvudvärk. Trodde att hjärnan skulle explodera, dunkade i hela huvudet, sååå ont.
Blir en promenad innan jobbet också. Skönt att kunna göra det igen efter förkylningen som verkar vara över nu.

Jobb 15.00-20.30 idag, extra pass. Tack tack. Sen ledigt i 3 dagar för att jobba helgen. Mer än så händer nog inte denna vecka vad jag vet än. Får se vad som erbjuds :)


Fjällturen över

Regniga dagar, ridtur i skogen, ridtur på stranden, ridtur med tillhörande avramling (blå slagen nu, men what the hell!) massa gå gå gå och leta herr kantarell. Fann herr kantarell i MASSOR och plockade han även. Plockade även herr taggsvamp (stora exemplar!), men den gavs bort. Jag & Andreas gav upp våran rensning av herr kantarell efter ett tag och gav bort lite av han också, för fy faaaan vad jobbigt det var att rensa! Vi plockade 4 ICA kassar tillsammans, gjorde 20 såspåsar av våra att lägga i frysen inför kommande goda middagar. Mmmmm så gott det ska bli. Jag älskar dessutom landskapet man befinner sig i när man letar kantareller där, fjället är sååå vackert och utsiktet var superfin.
Nu dröjer det ett tag innan vi åker dit igen då våran bil inte fungerar på deras vintervägar i säkerhetssyfte.Ha överseende med att vi alla ser ut som lodisar -Det får man göra när man är i vildmarken och letar svamp :)

Leta leta leta herr kantarell

Regn och rusk även idag uppe till fjälls. Får se om det blir några kantareller eller inte med oss hem. Egentligen spelar det ingen roll vilket som, för det är såååå skönt att komma bort ifrån Sundsvall.

Ska ut en sväng nu och leta i alla fall... spännande värre :)


Fjällvärlden

Regn och rusk här uppe i fjällvärlden. Så typiskt när man skulle plocka svamp. Håller tummarna om bättre väder imorgon, för vill gärna komma hem med lite svamp :)

Dock väldigt härligt att vara ledig. Och så skönt att komma bort ifrån Sundsvall och alla "måsten" också. Behövdes verkligen nu.

Ska fortsätta njuta av stillheten nu... Ha en bra helg :)

Snart så

Det återstår 3,5 timmar till.......LEDIGHET!!!!!! :) Ska bli såååå otroligt skönt!

Vi drar till fjällen

Äntligen torsdag och slutet på min slitsamma arbetsvecka på 9 dagar i rad. Har inte varit ledig på lääänge och har mest bara jobbat långpass, det ska verkligen bli skönt att vara ledig några dagar uppe i fjällen nu :) Det behöver jag verkligen och att komma bort ifrån allt är toppen det med.

Men först ett jobbpass på 11-18, sen 5 timmar i bil =/ Kommer till Elin sent ikväll, vilket är synd, men bättre så än att förstöra fredagen med bilåkandet.

Ha en bra dag  :)
Snart så

Hemma. Denna dag har gått bra, har inte känns så jobbigt som jag trodde, så det var skönt :) Fick även finbesök på IKEA idag, Elin & Krille var och handlade :)

Imorgon jobbar jag 11-18 och sen ska vi åka till Elin. Blir en långdag imorgon också med andra ord... pust. Gillar dock att åka bil, men inte i mörkret som det kommer att bli imorgon :( Usch för mörker säger jag bara!

Nu blir det vindruvor och trädäpplen som jag kallar dom. Dvs svenska höst äpplen, gotti gotti :)


För tidigt

Vaknade och tittade på klockan. Snart 08.00 var den, så tänkte jag kliver upp och hoppar in i duschen. Går sedan in i köket för att titta nåt och då kollar jag på klockan igen, då var den 07.45 WHAT?!?! Har lyckats ställa om alarm klockan i sovrummet igår kväll, så klev alltså upp 07.00. Detta får bara inte hända!!!!!! Jag som är så trött redan i kroppen och huvudet...

Ska hinna packa inför imorgon innan jobbet idag, handla lite smått osv. Jobbar 12.00-20.30 och jag känner mig redan matt och less inför det, jag behöver verkligen en ledig dag nu känner jag.Detta skulle jag vilja göra hela dagen idag...

Hallucinationer

Efter 10 timmar på jobbet så får man hallucinationer. Jag var helt säker på att det sprang en mus över golvet inne på kassakontoret på jobbet, i själva verket var den en fem krona som rullade iväg. Det fick Sandra bevisa för mig, för jag höll hårt i min mus teori jag haha :)

Det har varit en otroligt seg dag, nog den värsta jag varit med om. Trodde aldrig att den skulle ta slut, riktigt lught på kundfronten också, så det gjorde inte saken bättre.
Är helt slut i kropp och knopp nu, tror jag aldrig varit på slut förut faktiskt och då återstår även 2 långa dagar på jobbet och en 5 timmars bilresa direkt på det.

Kommer Emma Nylund vara alldeles borta på söndag kväll? JA!

Tisdag...

08.00-18.00 är jobbtiden idag. Här finns ingen tid till vila inte. Dom första 3 timmarna är dock möte och det ska bli intressant som vanligt.
Ja vad händer mer än jobb idag då?! Förmodligen ingenting, känner mig fortfarande hängig och krasslig så det blir väl tv soffan (som vanligt ändå!) ikväll. Håller på att se Greek nu och än så länge gillar jag den serien :) Precis min stil!

Ha en bra dag!Greek

RSS 2.0