Trevlig kväll

Igår var det en trevlig kväll. Var ut och åt med jobbet. Dom är roliga mina arbetskamrater, det vill jag lova :-)

Inte mycket har hänt senaste tiden, inget särskilt sådär. Jobbar och står i, har målat staketet -okej, börjat att måla staketet. Det tar ju så lång tid!! Ska fortsätta när jag känner för det, men det är faktiskt rätt så kul att måla!
Gauti har äntligen fått nya skor också, nästa gång byter jag hovslagare. Hon sköt nämligen upp tiden en gång till också och nu orkar jag bara inte med det nå mera.

Imorgon är jag ledig, då kommer Andreas pappa hit, får se om jag umgås med dom eller inte. Är det finväder så vill jag vara ute -åka på någon strand och ta med Calippo så han får bada. Han har fått sitt premiär dopp för i år, han simmade på bra som alltid. Han älskar att bada :-)

Just nu är jag hos mamma och pappa. Andreas jobbar. Vi ska gå upp på Norra berget i finvädret, härligt att vara ute då. Då vill man inte sitta inne inte. På söndag är det jobb...egentligen hade jag varit ledig men tog på mig ett extra pass för att få ihop mer timmar. Kan behövas när det är fel på bilen hela tiden!! Och så kommer skatt och försäkringar på det också :-(

Har varit till frisören idag, klippte mig lite och färgade håret. Ja, utväxten då i alla fall. Blev okej.

Ha en trevlig helg! /Emma

Erik (om du läser) antar det var du som kommenterat ;-) - Har lämnat in bilen och dom bytte tomgångsmotorn och någon ventil till vevhusventilationen. Så nu funkar den bättre. Men den börjar få andra fel istället...

Varför inget svar?!

Har ringt till hovslagaren hela dagen igår. Säkert 20ggr totalt. Och inget svar. Har ringt idag också och inget svar. Gauti måste skos nu så är det bara och hur ska jag göra om hovslagaren inte svarar?? Klarnar bara ännu mer för mig att jag måste byta hovslagare, men han jag ska byta till är bortrest. Blir tokig snart!!

Helgen har varit sådär. Mycket folk på jobbet, så det har varit lite jobbigt. Mest jobbigt var nog värmen, det var så varmt att jobba, kvavt och inget syre. Blev så tung i huvudet. Så är det alltid inne på jobbet då det är varmt ute. Har dom inget ventilationssystem? Jobbigt är det i alla fall.

Idag är jag ledig. Ska inte göra något särskilt. Får se om jag börjar att måla staketet på uteplatsen. Ska måla om och fräscha upp lite är det tänkt. Sen tänkte jag ju rida, men det går ju inte med dom lösa skorna. Så får se vad jag hittar på istället.
Har bytt invisalign skena nu, trodde att det skulle vara svårare än det var, men det gick väldigt smidigt. Trycker ens knappt på tänderna, vilket jag blev besviken över, för trodde det skulle kännas något -så man vet att det händer något. Ska det vara så?? Endast en tand som känns lite. Aja, 3 veckor med denna nu, dom förra 3 gick rätt snabbt förbi. ska till tandläkaren då också på koll.

I veckan är det lite blandat med jobb och ledighet. Imorgon är det en lång dag jag inte ser fram emot, men resten av veckan är helt okej.

/Emma

Förbannad

Åh, jag blir så less på folk man bokat tid med och så ringer dom samma tid man skulle träffa dom och säger att dom inte kan komma. Hur vore det att ringa tidigare istället så att man slipper ställa in sig på saker och ting och slipper vänta och/eller stressa? I detta fall handlar det om min hovslagare som skulle komma och sko Gauti idag. Hon ringer när hon skulle varit där och ställer in och skjuter upp det till veckan istället. Vilker är så j*vla irriterande då Gauti har 3 lösa skor och det går inte att rida med. Så nu måste han stå en massa dagar när jag egentligen hade kunnat rida. Och det ska tilläggas att detta inte är första gången hon gör såhär, utan dom sendaste gångerna har det varit samma visa. Förhoppningsvis kan hon komma på måndag och efter det byter jag nog hovslagare. (Tyvärr kunde inte den andra sko nu i veckan, annars hade jag bytt redan nu). Det är riktigt irriterande att hon hela tiden byter tiden -Gautis hovar blir mer och mer trasig och går inte att rida när skorna är lösa, samt att man har ställt in sig på en viss dag och tid, dessutom är det jättevårt att få tag på hovslagaren, hon svarar sällan i telefonen. Nä nu är jag less på detta, jag är ändå kund åt henne och ska inte behöva vara med om detta hela tiden...

Har jobbat idag, men bara på morgonen. Skönt att sluta tidigt. Har jobbat på dagis 2 dagar nu också och det har gått bra. Barnen är gulliga och roliga. Ska jobba hela helgen, men det gör mig inte så mycket. Har ändå inget inplanerat. Finns några saker som stör mig med jobbet också, men det är bitar som facket ska ta upp snart vilket känns bra. Behovsanställda tar på sig en massa timmar som vi fast anställda vill ha, vilket är fel, för vi fast anställda ska gå före behovarna enligt lagen fick jag höra idag. Ska se imorgon om det finns några extra tider, juni ser mörkt ut för mig annars, har inte många timmar då.

Annars händer väl inte så mycket mer hos mig, samma gamla vanliga bara.

Ha en trevlig helg!

/Emma

Underbar helg

Ja, helgen är snart över och den har verkligen varit underbar! Bästa helgen på mycket, mycket länge. Syrran och Marlene var ju här och hälsade på. Alltid trevligt att ha syrran på besök och Marlene är trevlig och rolig så det var självklart jättekul att ha henne på besök också. (Marlene är syrrans pojkväns syster).
Vi var på affärer på dagarna, Elin ska alltid gå i affärer då hon är här. I fredags kväll tittade vi bara på film och igår kväll hade vi fest. Det var hur kul som helst!! Det blev en riktigt trevlig fest. Kusin Thom och hans tjej kom, Janne och Andreas Ö kom, samt Jannes tjej en sväng. Joy och Johan var här, likaså Håkan -även fast han inte stannade nå länge. Och så var ju syrran, Marlene jag och Andreas också här såklart. Det blev mycket av det goda, lite för mycket för Andreas dock, haha. Idag mår inte han så bra, han som jobbar ikväll. Får hoppas det ska gå bra. I alla fall en jättekul kväll!! Många roliga minnen. Sätter in några bilder ifrån kvällen;


Ikväll händer inget särskilt, ska ta det lugnt bara. Imorgon är jag ledig, sen är det jobb alla andra dagar resten av veckan, olika långa pass både på IKEA och på dagis. Känns tråkigt att syrran har åkt hem, blir alltid lika tomt efter henne :-( Önskar hon bodde närmare så man kunde träffa henne oftare.

/Emma

Äntligen en ledig helg

Efter att ha jobbat 3 helger i rad, så har jag äntligen en ledig helg. Det ska bli hur skönt som helst. Är dessutom ledig måndag också, så det blir en till ledig dag i rad. Härligt!

Elin och Marlene kommer hit snart, vilket ska bli jättekul. Ska titta i affärer idag, se någon film på kvällen och sådär. Imorgon lär det bli mer affärer (Syrran passar på när hon är i stan) och sen är det ju partaj för hela slanten. Det kommer fler personer än jag trott, vilket känns jättekul såklart. Många gamla godingar! :-) Ska bli trevligt. Elin och Marlene åker sedan hem igen på söndag.

Jag har haft 2 roliga dagar på jobbet. Mest beror det på mina underbart roliga arbetskamratet!! Känns kul att kunna ha det så roligt även när man jobbar. På tisdag och onsdag blir det dagis jobb igen, var ett tag sedan nu. Men blir nog trevligt.

Invisalign skenan börjar jag bli van med nu. Känns inte alltför klumpigt längre och det blir som en vana, något man alltid har haft på något vis. Men vill vara klar nu!! :-) Men ett år till så haha.

Ha en trevlig kväll och helg! /Emma

En vecka avklarad

Helgen gick fort förbi, jobbat är väl det enda jag har gjort kan man säga. Sett lite film på kvällarna, mycket mer har inte hänt. Jag jobbar idag också, men är ledig 2 dagar efter det vilket ska bli skönt. Vet inte vad jag ska göra dock, mer än att åka till hästen, samt så ska bilen in på verkstaden igen på onsdag, men det skulle gå fort. Andreas är också ledig på onsdag, så får se vad vi hittar på då.

Idag har jag dödat en massa myror... Andreas hade ställt tomflaskor på bänken och då kommer hela myrstacken fram, kändes det som. Fattar inte vart dom kommer ifrån. Små svarta myror hela diskbänken, vill ju inte ha dom inne! Det är många sådana ute på uteplatserna också, men det är ju en annan sak. Ute får dom vara, även fast jag inte vill ha dom där heller. Andreas har ringt Anticimex, så får dom komma och göra något åt problemet. Hittade även en gigantisk geting inne, det kommer bli stora getingar i år om alla ser ut som den...
Nu väntar jag bara på att ormarna ska komma fram vid stallet, det brukar vara massa orm där... huggormar ska tilläggas.

Har haft min skena i en vecka nu. Än så länge känns det okej. Men stör mig fortfarande på en vass kant längst bak. Får inte bort den heller. Har provat att fila, men det hjälper inte. Önskar dock att jag fick byta skena oftare, men tror jag skulle få göra det senare, var bara nu med dom första skenorna som jag skulle ha samma i 3 veckor.

/Emma

Helg, bra eller dåligt?!

Fool´s Gold var en bra film, underhållande och lättsam, precis som jag vill ha det :-) Jag är en sådan som inte vill behöva tänka i filmer för att förstå dom, utan det ska vara lättsamt och roligt att se bara.
Det var väldigt trevligt att träffa Maria igen också, hon är en toppen tjej!

Bilen är inte klar på verkstaden än, men ska i alla fall få hämta den idag för att åka tillbaka med den i nästa vecka istället då dom har fått hem delarna som behövs. Felet var i alla fall att tomgångsmotorn hade kraschat och så var det nåt med ventilationen. Blir några tusenlappar att betala. Men mindre än jag hade trott i alla fall. Knepigt bara att den gick igenom besiktningen någon vecka före utan anmärkning. Men, men fel kan ju uppstå snabbt.

Nu väntar 4 dagars jobb i rad, känns drygt. Men idag är det en rätt så kort dag i alla fall. Men nästa helg ska jag vara ledig i alla fall för då kommer Elin!!! Och Marlene ska också komma, blir väldigt trevligt att träffa dom! :-) Joy & Johan lär också hälsa på då och det är alltid trevligt att träffa dom. Har även bett Håkan komma på besök, men lär få tjata lite till om det ska bli av :-)

Ha en bra helg allihopa! /Emma

Invisalign

Ja, nu är första skenan på plats! Såklart känns det ovant i munnen och sådär, men jag tror att man vänjer sig rätt så snabbt. Det enda som egentligen stör mig är en vass kant längst bak på skenan (ena sidan) som tar i tungan hela tiden :-( Det är väldigt irriterande, men förhoppningsvis kan man bli van en sådan sak också. Vi får se. Annars i övrigt känns det bra, gör inte ont eller så. Ska ha 16 stycken skenor, tar väl dryga året skulle jag tro. Det är lite trixigt ibland att få av skenan när man ska äta osv-går dock mycket lättare att jag trott och tar inte lång tid alls, men att ta på den är lätt. Får hålla tummarna nu att resultatet kommer att bli bra och att det inte uppstår några problem under vägen.

Idag har jag jobbat, imorse, sen la jag schema inför perioden september-april. Lång tid tog det och det är bara önskemål man lägger, sen är det inte säkert att det blir som man vill. Så vi håller tummarna även där att det ska bli ett bra schema! :-)

Imorgon är jag ledig, tänkte gå på bio på kvällen och se "Fool´s gold" med Andreas och Maria. Den verkar vara helt okej. Ska bli kul att träffa Maria också! :-) Ska även lämna in bilen på verkstaden imorgon, får hoppas att det inte blir alltför dyrt. Men det lär det ju bli...Vi håller tummarna igen för det också :-)

Go´kväll!
/Emma

Vad för fel på bilen?

Ja, då är det fel på bilden då... Så typiskt när man ska spara pengar till annat. Vet inte vad som är felet heller, så om någon bilkunnig läser detta så kan ni ju tipsa om vad det kan vara! När man startar bilen så går tomgången ner så långt att bilen stannar. Detta hände även när jag var ute och körde igår :-( Jag hade inte kört långt och helt plötsligt så stannar bilen och det gick inte att styra. Jag befann mig då i en rondell och kämpade som satan för att få runt bilen, på något vis så fick jag igång bilen igen (antagligen för att jag trampade ner kopplingen och växlade och det var lite nerför) och kunde parkera.
Det händer för det mesta när bilen är kall... Så vad kan detta vara??!! Pappa tror att det är fel på tomgångsmotorn.

Gick bra att jobba igår, var bara en liten stund det blev jobbigt. Idag blir det säkert också mycket folk pga vädret ute, men jag jobbar inte så många timmar idag.
Har varit ute idag ridit på morgonen, det var härligt. Gauti skötte sig bra, trots att han var rädd för det ena och det andra idag, men det är bara fjanterier :-)

Ha en härlig lördag!
/Emma

Människors blickar

När man handlar barnmat i affären, så ser man hur folk tittar knepigt på en och vad tänker dom egentligen? Att man är för ung? Att det är konstigt att man bara tar något utan att knappt titta vad det är för mat i burken? Ja, något tänker dom i alla fall...för man ser hur dom tittar på en.
Nu är det ju inte till barn jag handlar barnmaten, utan till mina husdjur -sjusovarna. Dom älskar barnmat. Men det jag undrar är hur folk ens orkar lägga sig i, tänka och titta på vad andra gör. Varför inte bara sköta sitt? Nej, vi människor är nog väldigt nyfikna av naturen, vi vill veta, titta och undra vad andra håller på med. Jag är nog likadan, jag är väldigt nyfiken. Man är intresserad utav vad andra gör helt enkelt. Vi är flockdjur vi också.

Jag och Andreas fastnade för ett naturprogram igår, det är riktigt intressant att se hur jorden och dess natur & djurliv är uppbyggt, man funderar mycket över det efteråt. Allt är verkligen genomtänkt... Oroligt!

Jobbet väntar, det är "peak dag" idag, vilket betyder att IKEA förväntar sig mer än 10.000 besökare idag, jippie! Men det blir kul, tiden brukar gå fort, personalen får gratis mat och godis ;-) och mycket bra saker till kunderna också givetvis.

Ha en jättebra helg!

Vad vore livet...

...med syrran?

Ja, antagligen mycket bättre. Tänk om hon kunde bo närmare vad mycket roligt man kunde ha tillsammans -precis som förr. Man skulle alltid ha någon att rida med, någon att gå i affärer med, något att ha filmkvällar / middagar med. Åh, det hade varit såååå roligt. Varför kan du inte bo närmare Elin?! Nej, istället väljer hon Ankarvattnet, dit det knappt ens finns några bra färdsätt att ta sig med. Hade varit lättare om det varit ett större samhälle, men först tåg, sen buss och sen taxi är jobbigt. Hoppas du flyttar närmare i framtiden... v. 20 kommer hon hit i alla fall och Marlene ska också med, det blir nog superkul!

Idag är det jobb och även 3 dagar efter det också, jobbigt, men ett ont måste. Kommer nog vara mycket att göra, men men sånt är livet :-) Går nog bra ändå.

/Emma

RSS 2.0