Energi

Den där energin som varit som bortblåst har denna vecka varit tillbaka igen. Så skönt att känna att man faktiskt orkar någonting. När energin kommer tillbaka kommer även inspirationen tillbaka. Åtminstone när det gäller gården här hemma.

Planerar trädgården och hur jag vill ha det ute på gården. Grejar och donar, krattar och gör fint. Men inte klart än...! Stor gård att fixa! Tur man är ledig imorgon med :) 


Stress

Flängt runt som en galning idag. Uträttat ärenden och grejat på hemma med olika saker. Dagen har gått i fullt upp och sakerna har bara avlöst varandra på löpande band. Men nu så kan jag låta bli Birsta ett tag framöver. Skööönt!


Blir hemmafix imorgon så jag hoppas på i alla fall uppehållsväder. Vill bli klar med krattning och städning av gården. 


Men nu säger jag godnatt först :) 


Värme

Jobbat hela dagen. Varit utomhus mesta delen av tiden. I solen. Och värmen. Den lilla värmen som finns. Ingen varm vår än inte. Bilden är tagen för några dagar sedan bara då snön bestämde sig för att dyka upp. Önskar varmare temperaturer nu! Funderar på att köpa penséer i helgen och göra fint och då vill jag inte att dom ska frysa...


Nåja. Imorgon är det en lika lång arbetsdag med härliga barn, så bäst att sussa lite nu :)


Phu

Jag tar tillbaka det där med att det bara är en månad kvar i skolan... Just nu känns det som att det är 1000 miljoner år eller nåt innan den är över. Kämpar på med c uppsatsen, men det känns verkligen som en uppförsbacke utan dess like. 


Huvudet är fullproppat och tankarna snurrar. Hur är det rätta sättet att skriva!? Svårt att veta när alla gör olika och även lärare lär ut olika. Blir nog galen snart. 

Blev en härlig tur ute i skogen med Glói som paus. Det behövdes. Men nu är huvudet igång igen för att försöka förstå... Aja. Det löser sig. Får jag hoppas. 


En månad

Det slog mig idag att det är drygt en månad kvar av skolan. En MÅNAD! Fatta, 3,5års studier är snart över och jag jublar inombords. Om vi får godkänt på uppsatsen vill säga ;) 


Har skrivit tillsammans med min klasskamrat hela dagen idag och vi ska fortsätta imorgon igen. Vi är inne på sluttampen och lite fix återstår med, men snart så. Kan säga att knoppen snurrade rejält efter alla timmars skrivande idag. Att sitta framför datorn länge har aldrig varit min grej. 

Nu lite sömn innan vi drar igång igen imorgon bitti. 


Hängig

Förkylningen fortsätter att hålla ett hårt grepp om min kropp. Hostan kommer några gånger per dag i en väldigt konstig form. Får några attacker, tappar andan och så okej igen. Rösten funkar inte bra den heller. Kan säga nåt så försvinner den bara. Känns liksom torrt och kärvt. Väldigt jobbigt. 


Och så är det tröttheten. Orkeslösheten. Bristen på energi. Har liksom ingen kraft i kroppen. Hållt på några veckor nu och önskar en bättring snart! 

Jobbat hela dagen och där är det ingen rast, ingen ro. Dessutom varit utomhus hela dagen så känt mig frusen om vartannat. 

Blir det ingen bättring får det bli doktorn. Men det jag egentligen behöver är att vila. Men det finns det inte tid till... Saknad vän

Idag har jag haft besök av en saknad vän. Träffade henne i Östersund när jag bodde där och jobbade då med henne, men efter flytten tillbaka till Sundsvall så blir det att man träffas allt för sällan. Men idag kom hon på besök och det var sååå kul att träffa henne igen. Det är alltid som om det var igår man träffade henne när man ses. 


Med sig hade hon en fin blomma och jag bjöd på nybakad sockerkaka. 

Nu är det dags att ladda för en ny vecka som består av jobb 3 dagar och skolarbete och uppsatsskrivning 2 dagar. 


Storm

Ja, då var det storm igen då. Tycker det inte gör annat än att blåsa nu för tiden. Hatar blåst! Man blir liksom begränsad i sysslorna på gården. Ville kratta, men det var ju bara att glömma. Blev städning av hästhagen istället och så en tur på springaren.Hoppas på lite värme snart nu så vi kan färdigställa altanen. Det längtar jag till! Men den borde väl komma snart hoppas jag. 


Cheezdippers

Testar cheezdippers genom Buzzador. Simon var först ut att prova och för honom var detta en fullpott! Han tyckte mycket om dom. Jag tyckte också om smaken och gillar idén med att dippa. Det är liksom min grej det. 

God smak och bra konsistens på osten. Brödpinnarna är knapriga och goda dom med. 


Ett godkänt betyg med andra ord! 


Helg

Jobbveckan är över och nu väntar 2 lediga dagar. Det ska bli sköööönt! Vara hemma och greja på och dona på med djuren. Fick även en överraskning iform av att en gammal kompis ville hälsa på i helgen! Hoppas verkligen det blir av, för det är en saknad tjej det. 


Annars då? Jo resesuget är här. Så långt till juni, känns som en evighet!! Vill byta miljö och komma bort ett tag. Men men den som väntar på nåt gott... 


Saknad

Under åren jag hade min älskade Findus hos mig märkte jag inte att hans ena fläck formade ett hjärta. 

Det var när han blivit påkörd som det uppmärksammades och han hade verkligen ett hjärta av guld.
Saknar honom varje dag och tycker fortfarande det är otroligt jobbigt att jag misste honom. Det har gått över ett år sedan -den människa jag hatar mest av allt- körde på honom och jag önskar så att han hade funnits kvar här på gården. 

Nu är det syrrans häst som är dålig igen. Med en dålig prognos och en skada veterinären inte vet hur han ska behandla. 

Djur skänker glädje, men också den största oro och ledsamhet när man mister dom som man bara kan tänka sig. Livspusslet

Nu kommer den igen. Stressen. Har känt av stress mycket den senaste tiden, men det har kommit i omgångar. Vet inte riktigt vad det beror på, förutom de vanliga vardagsbestyren som man ska hinna med samtidigt som man jobbar och gör skolarbete. Men så har det varit länge utan att jag känt någon stress. 

Men nu får jag inte ihop vardagen. Jag hinner inte med allt jag vill. Det resulterar i en trött knopp och kropp som inte har mycket energi kvar när dagen är slut. 
Vet inte hur jag ska vända detta och få livspusslet att gå ihop igen utan att känna att jag inte hinner eller orkar med det jag vill göra. 

Men jag hoppas det löser sig snart. 


Trötter

Den där tiden på kvällen då det inte går att hålla upp ögonlocken för att dom känns som bly... 

Ja, det är då man missar tv programmet man tittar på och det är då man ligger som en döing i soffan och inte kan kliva upp för att orken inte finns någonstans. 

Jobbat hela dagen och varit ute mesta delen av tiden. Det tar på krafterna att vara ute i friska luften! Sen lite skolarbete på det och det är som bäddat för att somna i soffan. Zzzz 


Vårstädning

En gård i all ära, men det är mycket vårstädning som tar tid. Plockat bort kvistar, eldat gräs och krattat idag och det är inte en bråkdel av gården som är klar. Får dock vänta lite för mycket är fortfarande fastfruset så det går inte att kratta överallt. 


Men jag gillar sådant arbete! Jag gillar att vara ute och greja och göra fint. Jag älskar ju att vara ute och är för rastlös för att sitta still, så då passar lite arbete bra. Men jag längtar ändå tills städningen är klar och man får greja med blommor osv istället. 


En ridtur blev det också idag. Fortfarande is och snö i skogen på stigarna. Och så tog vi en skogstur med Simon och Calippo också. Härligt! 


Nu väntar fyra låååånga jobbdagar. Men först gotta i tv soffan. Mums! 


Bästa vän

Lycka är när bästa vännen som har flyttat kommer och rider på en brun springare och man får hoppa upp och rida med en sväng. För att sedan leka som om de aldrig varit ifrån varandra efteråt. 

Tyvärr flyttade hon och går inte på samma förskola som Simon längre, men hennes farmor är en granne till oss så de kan ses ibland ändå. 


Själv skippade jag ridningen idag för Glói behöver sin vilodag också, ja jag skippade promenaden också, vilket jag gjort länge den senaste tiden. Förkylningen är inte okej än och igår fick jag någon allergisk chock av (förmodligen) höet och blev ansträngd i andningen. Men snart så är det promenadskorna på igen för nu börjar äntligen vägarna tina fram även fast det envisas med att snöa varje dag. Morr!! Omskolning

Idag skolas tomatplantorna om. Det var dags då de trängdes i de små krukorna. Dock måste jag handla fler större krukor för de räckte inte på långa vägar. 

Har även planterat buskkrasse. Så blir spännande att se om de vill gro nu. 

Kul detta med sådd, men är totalt nybörjare så får se vart detta slutar :) 


Glad påsk

Glad påsk allihopa! :) Jag är en person som älskar påsk. Tycker pyntet är så gulligt och jag tycker påskäggen är så fina. Sen så är det ju trevligt med lite längre ledighet också såklart. 


Kom bara ihåg att inte köpa äkta fjädrar till påskriset och köp ägg från höns som haft det bra. Det är viktigt att tänka på. 

Vi åker till Alby (Ånge) för att hälsa på Simons farmor och farfar idag. Ska höra allt om deras resa till Australien! Och så ska vi planera för vår Schweiz resa med. 

Ha en bra dag! 


Sådden

Här hemma växer sådden så det knakar. De som spurtar på allra bäst är pumporna och man kan nästan se hur de hela tiden utvecklas mer och mer. Därför har de nu fått ny näringsrik jord och lite större kruka atr växa på sig ytterligare i. 

Även luktärtorna pinnar iväg på längden. Satt om några idag i större kruka och med stöd att växa på. Får hoppas dom gillar flytten. Sen så är det tomatplantornas tur att sättas om. Dom har växt på bra dom med och det är lite olika sorter som kommit upp. 
Sist ut är smultronen, som endast är några fjuttiga små blad än så länge. Dom får vänta länge på omskolning dom. 

Kul är det i alla fall och jag hoppas dom alla orkar hålla ut tills det är dags att flytta ut när värmen kommer. 


Uppsats

Två dagar med påsk pyssel och bus med barn har nu varit och imorrn väntar istället c uppsats skrivande med min skriv kamrat. Mitten av april nu vilket betyder att det närmar sig än mer slutdatumet för uppsatsen. Lite nervigt är det ju, för vill ju få godkänt såklart. 


Vi väntar på respons från vår handledare på det vi skrivit hittills, men måste ändå fortsätta framåt med arbetet så det är vad morgondagen kommer handla om. Sen är det påsk. Älskar påsken! 


Present

Är det några jag tycker man ska visa uppskattning mot så är det förskolepersonalen. Och det säger jag inte för att jag själv jobbar inom det! Dom gör ett otroligt jobb varje dag, ett jobb som inte alltid är helt enkelt och som många gånger kan vara slitigt och svårjobbat. 


Därför gjorde jag och Simon iordning en varsin påskpresent till hans tre "fröknar" idag. 

Ägg från gården och god choklad. De blev jätte glada! 


Frödinge små desserter

Testar frödinges små desserter genom Buzzador och valde smaken toffee crumble. 


Tyvärr var det inget som föll mig i smaken då jag tyckte de var alldeles för söta och sliskiga. Kakbitarna som skulle vara knapriga var mjuka och sega vilket inte var gott alls. 

Inget jag kan rekommendera. De var dessutom väldigt lite i och de är inte värda priset de kostar att köpa. 


Gården

Krattat, räffsat, krattat eller räfsat? Ja spelar ingen roll. Det har jag i alla fall ägnat dagen till. Det plus eldat ris och diverse annat. Men fint blir det. Mycket kvar än, men måste vänta tills det torkar till på de andra platserna innan jag kan fortsätta där. Älskar att greja på gården. Älskar att göra fint. Hönsen får vara ute fritt hela dagarna då med och hästarna har börjat få vara i sommarhagen. Längtar tills man kan greja med blommor osv ute. Inne är det snart dags för omskolning av det vi försått. Spännande. 


Terror

Det är hemskt det som har hänt i Stockholm. Terrorn som har slagit till i Sverige. Det var bara en tidsfråga innan det skulle hända. Vart är världen på väg? Ingenstans går det att vara 100% trygg för vart man än är kan det finnas en sjuk jävla människa som har ett sjukt sinne som kan göra något så hemskt mot andra. 


Människan är ett ont släkte. Vi dödar varandra, plågar djur, förstör natur och miljö, vi använder oss av jordens resurser som om det inte finns en morgondag. 

Vem är hjälten? Tydligen många under detta terror attentat. Folk hyllas och det med all rätt. Men tänk om vi kunde stanna upp varje dag och tänka på vardagens hjältar. De som varje dag hjälper folk vare sig det handlar om att hjälpa en äldre människa på ett sjukhem, släcka en brand i en villa, operera bort en äcklig cancer eller de som varje dag kör bussen så att du kan ta dig till jobbet. 

Jag är stolt över att jobba med barn. Barnen är vår framtid och jag kan vara med och bidra till att få ett bättre klimat i världen. Där människor bryr sig om varandra, står upp för varandra och hjälper till och ser världen på det sätt den borde ses.

Alla kan bidra med något och jag gör det på mitt sätt. 


Hes

Skriv inläggstext 

Har försökt att spara på röst resurserna idag, men det är inte det lättaste när man jobbar med barn. Klarade dock av dagen även fast jag raspade fram orden. Får hoppas helgen gör underverk med rösten nu för hatar att inte kunna prata ordentligt med folk. 


Vi ska fixa med altanen i helgen. Längtar tills den är klar. Vill fixa små piffet och göra fint där ute. Men snart så :) ska bli härligt att sitta där ute sen! 


Läkare

Idag har jag gjort något smidigt! Pratat med en läkare på videosamtal. En pling i telefonen, en trevig läkare i ena änden, jag i den andra. 3 minuter senare var samtalet över och ett recept på hostmedicin skickat. Mycket angenämnt! :) nu hoppas jag att hostan flyger sin kos och att min röst vill stanna kvar. Den har svikit mig under dagen. 


Tanken är att jobba imorgon precis som igår och idag, men utan röst fungerar det inte att jobba på förskola, så hoppas natten och sömnen (och medicinen!) gör sitt. Zurich

Ja... när det gäller resor är det inte lätt att låta bli, så efter velande fram och tillbaka blev det till slut boka knappen i alla fall. Velande pga priset -för detta land hör till ett av de dyrare, men är ett ställe jag verkligen vill besöka. 


Så i juni blir det Zurich - Schweiz tillsammans med Andreas, hans föräldrar och Simon. Jag tror det kommer bli en bra resa med härliga nya spännande platser att besöka! :) 


Kvalitetstid

Det jag kommer sakna med att studera är friheten det ger. Inte långt kvar med "frihet" nu och då gäller det att ta vara på den tid man kan. 

Hämtade Simon 11,30 idag. Sen var vi ute i solen flera timmar. Lekte med vatten bland annat. Tur man har en egen skog med bäck som det går att leka i :) 

Så skönt med vår! Mindre skönt är förkylningen som håller ett hårt grepp i mig. Tagit en hutt cocillana nu och hoppas på mirakel. 


Gosinatt! 


Dålig

Bacillerna fortsätter att hålla ett hårt grepp om mig. Blir inte bättre, snarare sämre. Varit en hängig dag idag. Skulle behöva vila. Vila från allt. Men det händer inte i mitt liv. Får hoppas det vänder snart och att jag blir piggare. Hatar att känna mig svag och energilös! 


Försökt samla lite kraft hos djuren och friska luften i alla fall. 

Men orken den fortsatt att hålla sig borta.


Får hoppas på en bättre morgondag... 


Växer och frodas

Att klippa buskar med små små taggar på är inte att rekommendera, men ack ett ont måste. Har kännt vassa små taggar i fingrarna hela dagen efter det och händerna består av skärsår lite här och var. Men nu är det gjort! Behövde klippa bort döda grenar osv. 

Nu längtar jag tills det torkar upp så jag kan ta tag i räffsningen. Blir alltid så fint efter det är gjort. 

Inne spirar det för fullt i sålådorna. Tomatplantor har börjat titta upp och pumporna växer så det knakar. Varje gång jag tittar på pumpasådden så har de dragit iväg ännu en bit i längden. Snabba krakar det där.  

Några fler som växer och frodas är syrrans kycklingar. Var dit och hälsade på en sväng idag. 


Ska sussa nu och samla energi inför veckan. Är hängig och förkyld med en äcklig hosta. Bläää för bacillusker! 


RSS 2.0