Återbesök

Återbesöksdagen. Dagen jag väntat på och samtidigt aldrig velat att den ska komma. Men tyvärr har jag inga val än att gå på dessa om jag vill veta hur allt står till. Träffade den bästa läkaren och den som är allra bäst på att förklara hur läget ligger till -så att man både förstår och inte ger upp hoppet om livet.
Undersökningen var ett kapitel för sig och väldigt smärtsam. Så smärtsam att vissa prover inte kunde tas, då hon inte ville plåga mig. Dock var det inte jag som sa ifrån, men hon lyckades inte med det hon tänkt och istället ska jag nu vänta svar på de prover som hon tog i övrigt. Beroende på vad dem visar kanske jag behöver komma tillbaka och ta proverna då istället.

Så nu väntar jag. Den eviga väntan.


Vezzo

Blev en liten AW idag med några härliga brudar. Syrran, samt två tjejer från hennes jobb. Vi har tänkt att testa Sundsvalls restaurang utbud under höst/vinter och först ut var Vezzo.

Jag valde en pizza som var väldigt god. Den fysiska miljön i restaurangen var bra med och priserna var okej. 153kr för pizza och dricka.
Lite stojigt med mycket folk, vilket tenderade i hög ljudvolym, men absolut ett bra ställe ändå. Det var ingen servering till bords där, utan man beställer maten där den tillagas och betalar sen i en utgångskassa.

En trevlig middag såhär på en torsdag.


Höst

Snart oktober och det är fortfarande så varmt ute att man kan tro att vi istället går in i september månad. Världen är upp och ner. Jag älskar dock denna fina höst vi haft och är glad så länge ingen flinga börjar dala. Men än är det ett tag till den lååååånga, hemska vintern. Som tur är. Samtidigt vill jag att tiden ska gå fort för vill vara klar med skolan nu. Ska bli otroligt skönt att slippa all press som skolan ger. Därför spolar vi fram tiden fort och välkomnar juni månad och hela sommaren framför oss ;)


Tenta ångest

Huvudet känns tugnt efter en skoldag, men mest för att vi ska ha en tenta i kommande kurs. Är det något jag ogillar så är det just tentor då tidspressen gör mig stressad och jag är rädd att inte förstå uppgiften i tid. Jag är ett mycket större fan utav uppsatser, inlämnings uppgifter och liknande och anser även att jag lär mig mer på det sättet. Men men bara att gilla läget. Skolan kommer bli tuff såhär i slutet och det ställs höga krav (med all rätt!) och det gäller att fokusera. Men först ska jag göra klart denna kurs vi läser nu och sen är det praktik i 5 veckor. En sak i taget :)


Dimmigt

En dimmig morgon innan skoldagen börjar. Det gäller att samla lite energi och frisk luft innan :)

Energi -positiv sådan är något jag verkligen behöver denna vecka. Så jag hoppas att jag kan finna sätt att hitta den under dessa kommande dagar.


Fönsterputs

Herregud vad fönstren hemma var smutsiga! Så smutsiga att de knappt gick att få rena. Och så gamla och lite repiga på det. DET är en utmaning det. Phu...! Tog tid och då är vi ändå inte klara med dom. Det är liksom även en utmaning med spröjsen, samt att de är krångliga att putsa då de öppnas på gammalt sätt. Dvs så krångligt som möjligt ;)

Imorgon är det skola inne på campus. Jag räknar ner och är rädd för kommande kurser då de verkar krävande och svåra. Blääää


Veterinär

Baksidan med djur. Veterinärbesök och höga kostnader. Självklart alltid på helg och kväll för att göra priserna än mer smarriga. Men stackars Korven har varit dålig idag så hade inget val. Förmodligen har han fått en reaktion på vaccin sprutan, eller så har han något fel efter kastreringen. Han fick i alla fall vätska, koll på allmäntillståndet, smärtstillande och febernedsättande och mys med veterinären. För är det något Korven är så är det en riktig stor mysare. Nu får jag hoppas att han piggnar på sig och blir sitt vanliga jag igen.

Molly var där i andra ärenden som ni vet och ja; det är tur de är försäkrade!


Suget

Japp. Nu händer det igen. Ressuget har satt igång. Har det märkliga problemet att jag vill resa, men ingen som kan resa med mig pga pengafrågan. Det hindrar mig dock inte över att sitta och dregla över varenda resesajt, titta på lockande bilder och fundera över vart i världen jag skulle vilja vara. Ååååhhhh, vad jag önskar att jag hade en resa att se fram emot. Men först ett j*vla sjukhusbesök, övertala någon att de visst har råd att resa, välja land och plats och sen njuta av vida världen igen. I love it!


Godsaker

Vad är det här? Vad är detta?? Ja, inte är det att hålla igen på godsakerna på veckodagarna inte! Det var heller inte chokladbitarna som talade till mig att bli uppätna, eller de smarriga rostade mackorna. Aaaahhh!! Vart är min självdiciplin? Borta. Putsväck. Gone with the wind.
Men gott var det ;)


Varmt

21:a september och så varmt på dagen att jag gick runt i t-shirt. Vädret har verkligen varit konstigt i år. Jag vill ha klar, kall luft nu för även om jag gillar värme så gillar jag inte detta halvdana väder. Hösten ska vara kylig, sådeså!
Några som däremot älskar detta väder är hönsen. De njuter för fullt. Likaså katterna. Men hästarna ogillar det och stackars Soldis är svettig bara av att vara i hagen.

Och så var det det här med energin då. Den kom som ett brev på posten idag. Med full kraft. Tog därför tillfället i akt och fortsatte med trimningen. Håller på att trimma vårt gigantiska dike just nu och resultatet blir riktigt fint. Men är inte klar än. Ryggen och armen säger ifrån som på en gammal kärring. Jag är gammal nu. Krämporna blir bara fler och fler. Kanske dags att börja träna?
Nä, orkar inte ens tänka tanken ;)


Down

Humöret är inte på topp och är inne i en dålig period igen. Mörkret och tröttheten gör det verkligen inte bättre, men det som tynger mig mest är att verkligheten springer ikapp mig med stormsteg. Har levt som i en bubbla ett bra tag och det har känns skönt. Hade velat stanna i den bubblan mycket längre tid...


Test

Nu har gottegrisen - det vill säga jag hunnit smaka på flera av nyheterna som Cloetta skickade till mig.

Full pott får mixed toffee och mixed fudge. Otroligt goda kolor! Perfekt konsistens och god smak. Mums!!

Pollyn var god den med, men lite missvisande att den heter polly mint på ett vis. Mint smaken, dvs polkan var rätt klen, men i övrigt var smakerna goda.

Simon har smakat lördagspatrullen och kalaspatrullen. Helt okej påsar med bra blandning av godisar. Man får det man förväntar sig av dessa påsar.

Cloetta bite var smarrig! En godis i min smak. Halstabletterna är inte testade än och inte bonbons. Är väldigt nyfiken på vad dessa bonbons smakar!


Kisse

Småpojkarna vill vara ute mer och mer och upptäcka världen. De är överallt och spanar och vågar sig längre bort hela tiden. (Än så länge bara på gården tack och lov).
På onsdag ryker deras kulor, de ska vaccineras och chip märkas. Lika bra att göra allt samtidigt.

Även jag har varit ute hela dagen. Håller på att röja på gården, trimma osv. Diket är vad vi tog tag i idag. Halva blev gjort då det är mycket gräs och sly, så andra halvan får bli en annan dag. Men bra blir det!

Nu väntar en fullspäckad vecka och det är bara att kavla upp ärmarna och kämpa på! Gosinatt :)


Ombytta roller

Den där energin och orkeslösheten jag pratade om här om dagen kan vi stryka. Idag infann sig orken och herre j*vlar vad jag grejat på. Trimmat i 4 timmar, ridit, promenerat, bakat maränger, vänt på hö i hagen och småfixat på tomten.

Sen somnade jag i soffan, men det är en annan historia ;)


Ridtur

Tänk vad en skrittur i skogen kan göra mycket. Kändes toppen att vara på hästryggen igen! Glói håller nu på med sin rehab och då är det skritt som gäller. Massage innan och sjukhage under dagarna.

Hade saknat hästryggen och allt som hör därtill. Jag behöver det.


Snurrigt

Ojojoj. Huvudet snurrar rejält när man sitter med skolarbete i flera timmar i streck. Så pass mycket så att jag glömde mata hästarna till lunch, tog fel på tiden för ett webbseminarium och höll på att glömma ringa veterinären för ombokning av en tid. Det är en svår, stor uppgift just nu och det gäller att inte bli störd. Jag vill skriva klart och lägga åt sidan. Tur att ämnet är intressant i alla fall!

Tydligen så är det inte bara huvudet som snurrat idag, utan även mina fotografiska talanger. Denna bild hade jag tagit idag:

Kanske naturens sätt att visa att jag måste varva ner lite. Efter en promenad i skogen hade skärpan återfunnit sig igen.

Nya tag med uppgiften imorgon!


Negativ

Nu har denna j*vla trötthet slagit till igen. Den som infaller denna tid varje år när mörkret börjar tidigare och tidigare. Somnar i soffan, somnar till Simons filmer tidigt på kvällen, är trött på dagen och energilös. Jag HATAR det! Dessutom har magen börjar krångla igen -vilket den inte gjort på länge ett tag nu och så det värsta av allt cancern då. Väntar på återbesökstiden som kommer närmare och närmare. Jag vill inte slängas in i den skiten igen. Jag vill inte göra operationen.

Nä, mer energi, mer styrka tack! Jag vill känna mig pigg och stark.


Veterinären

Veterinärbesöket för Glói idag gick okej. Han gick på transporten problemfritt idag, vilket var skönt! Han kan trilkas väldigt mycket med det i vanliga fall.

I alla fall. Veterinären hade till en början svårt att hitta felet. Eller svårt och svårt han såg vart Glói kompenserade det onda och letade efter fel både i fram och bakben. Det pratades om allt mellan himmel och jord, där allt ifrån ländrygg till spatt nämndes.

Den diagnos han fick med sig hem blev till slut muskelbristning i bogen. Men denna diagos blir preliminär då han ska tillbaka om 2,5 vecka för koll igen. Så nu är det sjukhage, promenader, skritt uppsuttet som väntar. Han ska även masseras i området. Hoppas på ett snabbt tillfrisknande :)


Tröttmössa

Oh my lord! Är det något som gör mig otroligt trött så är det att gå i affärer. Somnade på soffan väl hemma igen till minionerna, helt slut. Sprang runt på massa olika affärer idag och pengarna bara rasslade ur plånboken. Kom i alla fall hem med några påsar och det ska ni veta inte hör till vanligheterna. Men praktiken är på intågande och behövde några lekvänliga tröjor till garderoben.

Imorgon kommer ett hål brännas i plånkan för då är det dags för ett veterinärbesök för Glói. Håll tummarna, håll dem hårt!


Nyheter från Cloetta

Ett paket kom lastat med smarriga nyheter från Cloetta. Tack så mycket :)
Denna gång var det olika kolor, en ny polly smak, nya halstabletter, blandade godis påsar m.m. Inte illa, inte illa alls. Smaskade på Pollyn igår. Päronen var god, fast jag egentligen inte gillar päron, polkan var god den med, men lite klen i smaken. Kolorna får nog smakas nästa helg för nu är jag proppmätt. Ni kan ju gissa vem som la beslag på godispåsarna ;)


Fixar dag

En hemma lördag fick det bli idag. Ni vet en sådan där lugn och avslappnad dag som jag alltid har på helgen. Noooot! Som vanligt har jag fixat och donat med allt och ingenting. Men jag gillar det och tar det alltid lugnt ett tag framför tv:n på kvällen, så det går ingen nöd på mig.

En äppelpaj blev det, maränger med och Simon fick följa med syrran ut i svampskogen.

Imorgon är det tänkt att handla. Shoppa, ja kalla det vad ni vill. Jag vet vad jag ger mig in på, men jag är så illa tvungen. Önska mig lycka till.


Förkylning vik hädan

Näääää!! Dumma, dumma förkylning. Halsen ömmar och känns strävare än sandpapper och rösten börjar svika mig! Inte så konstigt att jag blivit förkyld efter att typ halva klassen satt och hostade och snörvlade...

Men ingen rast, ingen ro för det inte.

Har ägnat förmiddagen åt skolarbete och hästarna har fått nya skor. Sen så tog jag och Simon min lilla röda räser och brummade iväg och handlade lite.

Och just ja; glass bör man äta när man är förkyld. Så tog och rörde ihop hemmagjord vaniljglass med daim i -min absoluta favorit. Tur som är har jag 2 till portioner kvar som väntar på mig i helgen. MUMS!


Hjälp

Då är inneveckan på skolan över för denna gång och jag har som vanligt haft väldigt kul med klasskamraterna! Är även nöjd över att vi numera håller till i Sundsvall, det känns liksom som en nystart.

Nu blir det studier hemma i 2 veckor, men som ni ser får jag hjälp med det. Katten Korven han är snäll han ;)


Paradis

Fina höstdagar har vi! Jag samlade energi genom en morgon promenad imorse. Inte själva promenaden dock, för tycker det är otroligt tråkigt att alltid promenera själv, men genom naturen. Älskar lukten av mogna äpplen på träd jag går förbi, dimman som lättar medan jag promenerar och släpper fram solen, den spegelblanka sjön och landskapet utanför min dörr.

Lögdö är verkligen ett paradis!


Skolan

Jag trodde jag skulle ogilla skolvecka i Sundsvall VS skolvecka i Härnösand, men ack så fel jag hade! Sundsvall är bättre på många sätt.
1. Det går fortare att komma hem (och dit)
2. Nya, fräscha lokaler
3. Sa jag att det går fortare att komma hem?

Något jag verkligen värdesätter är tid. Jag vill hinna så mycket som möjligt under en dag. Och trust me, det är mycket jag vill klämma in på de vakna timmarna under dygnet. Väl på skolan är det superkul att träffa skolkamraterna igen, en intressant kurs och det är faktiskt bara 9 månader kvar av studier nu! Gäller att kämpa nu sista tiden.

(Varför har jag en bild på mina höns i detta inlägg?)


Present

När man har egna höns så får man såklart fina, goda ägg. Vad passar då inte bättre än att ge bort dessa godingar i present? Detta fick bli en present i helgen till min moster. Jag vet att i alla fall jag skulle bli glad över en sådan present!


Söndag

En slapparsöndag har jag haft idag och det var verkligen något jag behövde också! Bara vara utan måsten. Sen så har jag inte legat på latsidan för det, utan har fixat och donat lite här hemma. Har målat en kryddhylla, gjort klart lite skoluppgifter, grejat hos hönsen, gått en sväng med Calippo, ridit och handlat mat. En slapparsöndag var det ja ;)
Nu är det innevecka på skolan som väntar med allt vad det innebär. Långa dagar med mycket information att ta in. Dessutom på en ny plats, för nu är det i Sundsvall vi ska träffas, i nya fräscha lokaler. Längtar dock tills jag är klar och slipper tänka på skolarbete. 9 månader kvar.


Lingonplock

Idag var det dags för lingonplocket. Tog med mig syrran och Simon ut i skogen för att leta bär. Det finns gott om lingon i år, men de var inte riktigt färdiga. Plockade ändå, men inte de som inte var klara alls såklart.

Nu är frysen fylld med lingon som blir sylt under ett bra tag framöver.


Min tur

Vad är det för riv i halsen jag känner? Och visst känns huvudet tungt. Har inte lust med någon förkylning nu, eller det har jag väl aldrig egentligen. Men är skolvecka till veckan och då blir det extra jobbigt om man är hängig. Så kurera i helgen får det bli! Simon stackarn är inte bra än han. Blåsor i munnen så han äter inte mycket alls, vilket resulterar i ett dåligt humör och trötthet.
Har ändå lite små saker planerade för helgen, men om allt blir av det får jag se. Ska bli skönt att komma ikapp sig lite hemma i alla fall efter en fullspäckad vecka.


Seans

Ikväll har jag varit på seans. Folk som inte tror på sådant får tycka vad de vill, men jag tror absolut på en ande värld. Någonstans måste själen hamna helt enkelt.
I alla fall, det var ett gäng med människor som var där då det var en grupp seans och med mig hade jag syrran och mamma.
Jag är så fascinerad över att mediumet kunde berätta precis hur man är som person. Alla som hon pratade till nickade instämmande och så även vi. Det var inte alla hon pratade med, men mamma var den första hon pratade till och jag och syrran de sista.
Till mig sa hon att hästar är väldigt viktiga för mig (vad är det jag skrivit här i bloggen det senaste?), att jag har en häst med någon skada i benet (stämmer bra det) och en med en annan skada (Sóldis). Dessutom sa hon att en kvinna från andra sidan lägger en förstående hand på min kind och att det var en kvinna som vi var mycket med när vi var små, dessutom visste hon att hon skulle dö. Jag är 100% säker på att det var mormor som vi alltid var med när vi var liten. Hon dog i cancer och för mig känns det bra att veta att hon finns där och förstår mig när det känns som om ingen annan gör det.

En otrolig kväll med andra ord!


RSS 2.0