Indiskt

Planeringsdag på Simons förskola = Han har varit hemma idag. Planeringsdag på min praktikplats = Jag har varit hemma idag.
Skolarbete med en konstant pratande son är en verklig utmaning, men har skrivit klart uppgiften i alla fall. Bara hoppas den är läsbar också ;) Simon har även varit och klippt håret. Jag fick inte vara med, utan sitta i väntdelen. Jag hörde en konstant pratande kille. Det var Simon det. Inte överraskad alls.

Och så lite god mat på det. Indiskt. Mums!

3 rätters på indian palace med härliga flickor. Egentligen skulle vi äta på curry house och satt även till bords med våra menyer. Vid borden på andra sidan rummet satt hela Sundsvalls alkoholist styrka, så vi tackade för oss och gick därifrån. Inte direkt en miljö att sitta och njuta av god mat i. Synd, för älskar deras mat där.

Indian palace var gott det med och utan störande, stinkande och jobbiga människor. En härlig kväll :)


Calippo 12 år

Idag fyller världens bästa Calippo 12 år! Oj oj så fort tiden går och han är fortfarande en riktig mysare. Han promenerar gärna långa promenader (inte för tidigt på morgonen ;) och älskar att ligga ute i solen.

Hoppas på många fler år tillsammans, även fast jag vet att det inte kan bli 12 till ❤️


Lugn lördag

Sol och ledighet. Hääääärligt! Tog en längre promenad med Calippo och ett ridpass på Glói. Hönsen har varit ute fritt och njutit och vi har varit på middag till syrran. Lite karra i soffan framför "Shameless" på det här så. En lördag i min smak.


Inglasning

Idag kom glasen till vår nya veranda. Varje helg har det jobbats på denna sen lång tid tillbaka och idag kom ett företag och satt in glasen. Blev jättebra tycker jag. Nu återstår att fixa innertaket, en innervägg och småfix så kan jag njuta där efter vintern. Blir härligt det! Ska sätta upp några spetsgardiner och så blir det ett matbord och en mysig soffa där sen med.

Blir som ett extra rum och ska ha en sådan mjuk matta på hela golvet. Undrar om detta blir katternas favorit plats?! :)


Häxa

Veterinärbesöket idag gick okej. Glói fick godkänt på spring test och böjprov och veterinären tyckte det såg bra ut.
Han ska nu fortsätta med sin rehab och ska skrittas i en vecka till och sedan ska andra gångarter läggas till i korta sträckor åt gången. Så nu får jag hoppas att han håller framöver!

Låt mig även presentera häxan Emma:

Det var maskerad på praktiken idag och självklart klär vuxna ut sig också. En häxa fick det bli och det var en härlig blandning av häxor, spöken, vampyrer, tigrar, superhjältar, prinsessor och andra spännande saker bland barnen. Verkligen en energi kick att starta dagen med. Dock slog dom blå igen i tv soffan för energin tog slut efter arbetsdagen. Det tar på krafterna att vara häxa ;)


Veterinär dags

Denna herre ska till veterinären imorgon. Det är dags för hans återbesök för att se hur det ligger till nu. Jag tror dessvärre inte på någon förbättring då samma symptom som innan finns kvar. Därför hoppas jag på en mer grundlig undersökning denna gång så jag får veta vad som är fel.

Tog i alla fall en sväng i skogen idag tillsammans (han får ridas) och det var skönt att andas lite frisk luft och se solen lite. Känns som om de senaste dagarna har varit ett enda mörker. Det är tur jag har djuren, samt får umgås med härliga barn hela dagarna!

Håll tummarna för imorgon hörni!


Bilj*vel

Jippie bilen gick igenom besiktningen igår! Lättnaden var stor... enda tills idag då den brakade sönder.

Man tackar. Bromsen fungerar inte och känslan när bilen inte riktigt vill stanna när jag vill det är inte sådär super trevlig. Något annat som inte är trevligt är verkstads kostnader och att vara utan bill tills den blir lagad.

Frågan jag ställer mig är dock; hur kan bilen gå sönder direkt efter den har fått OK på besiktningen? Den har ju endast körts hem därifrån liksom. Skit.


Piss

Regnigt, ruskigt, lerigt, mörkt, blött, deppigt, tröttsamt. Ungefär så känns denna måndag som. Satt även och såg på ett barnprogram med Simon i eftermiddag där de beskrev årstiderna och fick nästintill panik när jag tänkte på vad vi går emot nu. Den långa vintern som känns som en evighet. Jag orkar inte.
Och till helgen ska tydligen klockan skruvas. En timmes mörker tidigare. Usch.

En solresa skulle sitta fint. Jag är inte gjord för mörker och piss väder. En gnistrande, fin vinterdag kan jag ta, men tiden som är nu och säkerligen håller i sig november månad är blääää. Jag tappar lusten, motivationen och orken. Lägg på veterinärbesök med Glói och väntan på provsvar så har ni hur mitt humör mår just nu.

Så, nu har jag klagat lite. Känns bra att ha ett ställe att få göra det på ;)


Söndag

Hemmafix var det idag ja. Livet på landet, livet med djur, livet på gård. Det kräver att man orkar med att fixa med allt som hör där till och för det mesta är det inga problem för mig. Men när det är ruggigt och småregn i luften är det inte lika inspirerande att vara ute och greja och på vintern går det inte att göra särskilt mycket. Så min absoluta favorit tid har passerat för i år.
Men men bara att (försöka) gilla läget och se fram emot nästa vår och sommar istället. Hönshuset blev i alla fall städat idag, diket är rensat, häst och hund har motionerat, höpåsar fixade, varit till bonden och köpt säd och lite slapp i soffan blev det allt också.
Imorgon väntar en tidig dag på praktiken och ser fram emot att träffa alla härliga barn igen :)


Brasa

Idag fick brasan sprakas igång. Höstruskigt väder med småregn och sådär så att man inte vill gå utanför dörren kräver en värmande brasa... ända tills kvällen då jag höll på att svettas ihjäl i tv soffan. Blev visst lite väl varmt.
Har uträttat lite ärenden idag. Såsom varje helg och imorgon blir det städning hos hönsen, åka till bonden och köpa säd och greja på lite hemma. Det krävs en hemmadag varje helg för att komma ikapp det jag inte hinner på veckorna.

Men först en god natts sömn. Gosinatt!


Fredag

Godmorgon fredag och snart helg! :) Rösten kommer och går och dagen spenderas på förskolan till 16,30 idag så jag antar jag har en whiskey röst när jag kommer hem igen. Omöjligt att vara tyst och vila rösten ju! Men som sagt snart helg så får vila den då istället.
Ha en härlig fredag!


Tillbaka

Jippie! Idag kunde jag gå på praktiken för rösten var användbar igen. Vilken härlig känsla! Dock var den hes igen till eftermiddagen, men klarade mig igenom en dag på försklolan först och det är inte illa!

Tog en svängom på Glói och en liten promenad med Calippo på eftermiddagen och sen var denna dagen över. Dagarna går fort tycker jag och snart är det julafton. På tal om det.... måste nog börja tänka ut julklappar snart. Hm... Tips på julklapp till en blivande 5 åring som har allt och lite till i leksaksväg?


Väntar

Ja, men jag tog och körde en hemmadag idag. En ofrivillig sådan, för egentligen skulle jag befinna mig på praktiken. Men min kära förkylning verkar inte vilja släppa taget om mig och värst är rösten som fortsätter sin hesa stämma. Blir galen snart!! Dessutom har jag ont i halsen varje morgon, kväll och natt och huvudet pulserar i takt med nåt vrålande hårdrocksband. Snart varit såhär i en vecka nu och har aldrig varit med om att rösten fortsätter att vara hes såhär länge. Men den som väntar på nåt gott...

Väntar även på mina provsvar och väntetiderna inom det området är sjukt långa. Jag har tagit mina prover på kvinnokliniken och de har inte fullt lika långa väntetider då det är mer brådskande prover, men 4 veckor kunde det gott och väl ta. För vanliga cellprover är väntetiden ca fem månader (!!) Det är sjukt! Det finns för få personer som analyserar proverna helt enkelt och det är väldigt synd att så få väljer att utbilda sig. Tyvärr kan resultatet bli att vården inte kan erbjuda cellprover till kvinnor vart 3:e år längre och då kan tyvärr livmoderhalscancer bli allt vanligare.

Nåja. Jag fortsätter min väntan om en bättre röst samt hur min livmodertapp mår. So long.


Ingen förbättring

Inga underverk inträffade under natten. Rösten har sinat mer och mer ju längre dagen gått och jag känner mig riktigt less på detta nu. Det är otroligt frustrerande att inte kunna prata ordentligt. Dessutom har jag ont i halsen och känner mig hängig. Bläääää!!!


Hes..

Ja, men jag fortsätter väl på min hesa röst ett tag till då. Lika bra att göra det ordentligt när jag ändå håller på. Tyckte att det var bättre imorse, men allt eftersom dagen gick så tappades rösten mer och mer och halsen gör nu ont. F*n ta dig bacill!

Har i alla fall åtstadkommit en ridtur, en promenad med Calippo, städning av köksskåp (hur många glas behöver man egentligen?!?!) och några timmar framför tv:n.

Imorgon är det praktik dags igen och jag hoppas att natten gör nåt slags underverk med rösten...


Haloween

Simon har bestämt att han ska ha Haloween fest. Vi brukar inte "fira" Haloween, men han måste ha blivit påverkad från förskolan och reklamblad för en dag kom han hem och hade bestämt sig för att ha fest.
Idag var han och handlade en dräkt -mycket viktigt att han ville vara en pumpa, olika dekorationer och så vidare. Nu återstår att bjuda in andra små Haloween firare och fundera ut vad man ska bjuda på, samt några roliga aktiviteter. Hm... jag ska klura vidare.


Ingen förbättring

Ingen röst! Ingen röst alls! Det enda som kommer ur min hals är ett väsande som ingen människa på denna jord kan förstå. Detta är riktigt frustrerande då jag vill kunna göra mig förstådd och jag hatar att vara tyst.
Hela dagen har jag ägnat mig åt att vila rösten, druckit ljummet honungsvatten, sugit på halstabletter och sipprat hostmedicin. Men vad hjälper det!? Ingenting tydligen för rösten är lika dålig som imorse, dvs obefintlig. Andreas har åkt till Finland och Simon sover hos syrran. Tur är väl det för då slipper jag bli ännu mer frustrerad över att inte kunna prata. Får se hur jag kan lösa morgondagen. Inte lätt att ta hand om en 4 årig surrkuse utan att kunna prata..

Tanken är i alla fall en sväng till Birsta imorgon. Hoppas jag inte träffar någon jag känner. De måste tro jag är väldans otrevlig då som inte ens kan få fram ett ynka litet hej.

So long.


Hes

Men blääää, vad är nu detta? Halsen ömmar ännu mer och rösten försvinner mer allteftersom jag pratar. Detta har jag inte tid med! Hes och ont. Fy för förkylningar som dessa. Vik hädan du äckliga bacill, vik hädan!


Förkylning på g

Huvudet dunkar och halsen ömmar. Det ska kännas att man är på förskolan hela dagarna ;) Och då menar jag bacillerna som far runt och inget annat. Det går liksom inte att undgå.

Tog i alla fall en ridtur i eftermiddag. Skönt att skingra tankarna lite på hästryggen. Det är bästa platsen för det. Önskar dock att Glói vore hel så jag kunde få susa fram i galopp med...


Godkänd

Phu...! Mångfalds uppgiften godkänd och därmed en till kurs klar att lägga åt sidan. Skönt! Det var en stor, klurig uppgift på kort tid så jag är glad att jag klarade den. Nu blir det enbart fokus på praktik uppgifterna och sen återstår enbart några få (men svåra!!) kurser innan jag är klar men skolan. Ska bli så skönt. Vill jobba nu och inte behöva tänka på skoluppgifter hela tiden. Lääääängtar!


Drottning

Hade finfrämmande på lägdan när jag kom hem idag. Ingen mindre än skogens konung (okej skogens drottning förmodligen) hade jag nöjet att få träffa. Jag älskar älgar och blir lika glad varje gång jag får se dom -så länge det inte är en meter framför bilen.

Inte nog med att de kommer djur på besök på detta vis så hade de även hjälpt till med att plocka bort massor av äpplen som jag hade krattat ihop och varit för lat för att gå och slänga i skogen. Vips så var hela högarna borta, uppätna och så var det problemet löst ;) Inte illa måste jag säga.

Ridtur, trimmning av gården (jag är manisk, kan inte sluta!!) och en 3 rätters på curry house har denna söndag också bestått av. Inte illa det heller, inte illa alls.


Kusinbarn

Tog en liten road trip till Härnösand idag. Kan säga att jag inte saknat den vägen då jag åkt den till skolan måååånga gånger nu, men idag var anledningen att åka till Härnösand en annan. Åkte nämligen dit för att välkomna nytillskottet i släkten, lilla Linnea. Det är min kusin som har fått barn och det är även den enda släkting Simon har förutom närmsta familjen -moster, morbror och mor&far föräldrar. Han har inga kusiner, men nu en tremänning i alla fall :)
Han tyckte hennes fingrar var små och tyckte det var roligt att få hålla bäbisen.

Här hemma fortsatte myset med mina fyrfotingar. Melker, Katten Korven och Calippo gosar ofta med mig i knät på kvällarna. Det är så mysigt. Molly gillar att mysa i sängen på morgonen och gärna utomhus när man sätter sig ner på gården någonstans.

Hade även en milt sagt intressant ridtur idag. Syrrans häst blev livrädd för något i skogen och vi hörde jakthundar nära oss. Glói blev även han lite skraj och dummade sig. Förmodligen kände de av någon lukt från något djur som jagades och kan säga såhär att vi gick fort ut ur skogen! Bläää för jakt!

En dag med blandat innehåll med andra ord. Och ett tips kan jag slänga in såhär på slutet med; se serien Shameless. Sååå bra! :) Bara så att ni vet ;)


Glass i stora lass

Hemmagjord glass lessnar jag aldrig på! Det är sååååå smarrigt. Gör alltid samma smak -daim. Mums! En riktig favorit. Det bästa är att det räcker till flera dagar så man kan njuta hela helgen.

En vecka på praktiken har gått och jag trivs bra där jag är. Veckan har gått fort och det är roligt att vara tillsammans med alla härliga barn såklart. Har 4 veckor kvar nu, men först blir det helg och har lite olika saker inplanerade. En dag i taget :)


Ängel

När man läser på facebook och inser att en arbetskollega har förlorat kampen mot cancern så sliter det i hela hjärtat. Hon var inte bara en arbetskamrat för mig, utan ställde upp och lyssnde på mina funderingar och oro kring min sjukdom trots att hon själv kämpade en otroligt hård kamp.
Trots det var denna person utåt sett så positiv och glad när man än träffade henne och det känns konstigt att hon nu är borta. Jag vill trycka på messenger och skicka iväg ett meddelande till henne. Det är svårt att förstå att det inte går. Att en människa bara slutar att existera från en dag till en annan.
Cancern tog hennes liv. Men inte utan en helvetes fajt!
Vila i frid fina människa.


Saknad

De senaste dagarna har jag fått en otrolig saknad efter min fina kisse Findus. Självklart tycker jag om mina katter jag har nu med, men Findus var så mycket mer än "bara en katt" för mig. Vi hade ett särskilt band och jag älskade den katten otroligt mycket. Det är verkligen baksidan med djur att hemska saker kan hända dom och han blev ju dessutom påkörd av någon ouppmärksam människa!! Jag HATAR den människan! Min fina kisse hann inte komma undan bilen och jag fick aldrig mer gosa med honom efter den dagen.
Det gör ont i hjärtat, det gör ont i själen. Jag saknar honom så mycket :(


Nere

Har känt mig deppig idag. Jag har mina upp och ner dagar och idag var en ner dag på olika sätt. Glói var inge bättre visade det sig hos veterinären och det är såklart jobbigt då jag lägger ner mycket tid och pengar på att han ska bli bra. Återigen är det rehabilitering som gäller och med det enbart skritt i några veckor till. Det jobbiga är inte det dock, utan snarare att skadan är diffus och att veterinären fortfarande inte kan ge någon prognos eller säga exakt vad som är fel. Sen så är det min egen väntan på provsvar med och lite annat som gäller andra saker som jag inte vill gå in på här.

Stoppade i mig glass och choklad som tröst och hoppas på en bättre morgondag. Jag vill kunna blicka framåt.


Fin höstdag

Ännu en fin höstdag fick vi idag. Simon har varit på kalas och jag har gått en sväng på marknaden vid bruket. Samma gamla vanliga saker som säljs, men ändå trevligt att gå ett varv.

Gick och letade mossa i skogen med Simon sen för att göra lite höstfint ute. Älskar att använda det naturen erbjuder -fint och billigt ;)

Imorgon ska Glói till veterinären på morgonen, sen börjar min 5 veckor långa praktik. Ska vara på samma ställe som sist och det känns bra!


Frost

-2 grader imorse. Nu börjas det. Vantar och mössa fick åka på under morgon promenaden och ridturen inehöll tjocka strumpor på fötterna. Jag gillar frost, tycker det är vackert när allt fryser till för att sedan tinas fram under dagen. Dock inte lika mysigt för kroppen när det blåser en massa och kylan går in i märgen på en.

Hönorna har gömt sig i en buske mest hela dagen. De verkar inte heller gilla blåsten. Men de är nöjda och glada över denna fina höst vi har i år. För Glóis del är kylan bra på många sätt och jag hoppas han ska bli bättre i sin skada nu så vi kan rida på under hela hösten. På måndag är det dags för hans återbesök hos veterinären. Håll tummarna.

Nu dags för john blund. Han är envis och besöker mig alltid i tv soffan, men nu ska jag ta och besöka honom för ögonlocken känns tyngre och tyngre. Godnatt!


RSS 2.0