TokigtB-uppsats. Då ser man ut såhär! På't bah. 
Kämpa, kämpa, käääämmmppppaaaaaa!! 

Saknad

Are you with me after all?
Why can't I hear you?
Are you with me through it all?
Then why can't I feel you? 

Stay with me. Don't let me go.


Why can't I see you? 

❤️❤️❤️


Tid

Hur lång tid ska det behöva ta? Jag vill veta. Jag vill leva livet. Jag vill gå vidare. 

Men nä... inga svar. Stampar på samma fläck om och om igen. Ibland ett steg fram, ibland några steg bak. Andra lever livet. Jag står still. 

Snälla, ge mig svar. 

Promenad

Morgon promenad innan skolan... Det kan behövas det vill jag lova! Att sitta och lyssna är inte min grej. Jag blir väldigt rastlös och slutar lyssna efter 5 minuter typ. Då behövs energi. Det var en ruggig morgon och har frusit hela dagen känns det som. Men skönt med frisk luft. Imorgon börjar vi tidigt så då blir det ingen morgon promenad. Det kommer bli en lååååång dag. 

Middag

Lyx med påskhelg och inte behöva laga middag själv en enda dag. Jag gillar inte att laga mat så för mig är det toppen sådana här gånger då man blir bortbjuden på mat. Perfekt! Grillat hos syrran idag. Mums. 

Men nu återgår vi till vardagen igen... Skolvecka i Härnösand väntar. Håll tummarna om en bra sådan och håll tummarna om att provsvaret kommer någon gång...! 

Gosinatt :) 

Loppis

Loppisfynd. En gammal våg. Köpte även en tallrikshylla. Älskar loppisar! Men än har jag inte hittat allt jag söker... :) 
Bakverk

Sista dagen på praktiken mumsade barn och vuxna på gofika! MUMS! :) 

Alby tur och retur

Alby tur och retur. God mat, gott fika, trevligt sällskap, påskägg, loppis fynd. En bättre dag igen. Jag är glad så länge dom är på det sättet. 

Fyndade en trasmatta till Simons rum, hyllor som ska målas vita, ett "fönster" som även det ska målas, ett underbart sött tittskåp och en gammal ram. Fick även en fin korgstol av svärmor och två dukar. 
Inte illa pinkat det inte! 


Långfredag

Låååååååååångfredag. Den har spenderats i Roten hos moster med karl ätandes massa gott som hör påsken till. Till Simon hade påskharen kommit och kan hända att den hade kommit till mig med. Inte illa pinkat. 
Simon fick en vårfräsch dress av syrran som givetvis för tankarna till den bästa platsen på jorden. Svårt att gissa vilken? Jag gör det lätt för er och berättar det -Australien givetvis ;) 

Dagar som denna brottas mina tankar om det ska kännas bra eller om det måste kännas dåligt. Huvudet är i en ständig kamp med sig själv om hur jag får tillåtelse att tänka. Idag lyckades jag slå tankarna åt sidan. Då är det en bättre dag. Inga provsvar har kommit givetvis... snart väntat 5 långa veckor. Svaret finns där, men ingen tar tag i och berättar det för mig. 

Nåja. Imorgon blir det nya äventyr. Då styr bilen mot Simons farmor och farfar! 

PåskGlad påsk önskar Lögdös egen lilla påskkärring :) Nu väntar några dagars ledighet med (förmodligen) mycket gott att stoppa i munnen och möten med familj och släkt. 
Idag var sista dagen på praktiken och det kändes trist med tanke på att jag trivts så bra där. Förhoppningsvis får jag komma tillbaka och jobba lite sen så får jag träffa alla underbara barn och personal igen. Skolvecka i Härnösand och start på ny kurs är vad som väntar nu, men först ledighet som sagt! 

GLAD PÅSK 

Tapetsering

Jag hade på något vis förträngt vad detta hus är uppbyggt av för konstiga väggar och på något vis så är allt som vanligt märkligt gjort av tidigare ägare.
Det är alltså renovering på gång igen. Nya tapeter ska upp och då krävs det som vanligt lite jobb innan det... eller så mycket... Bläääää!! Jag gillar inte förjobbet, jag vill ha resultatet på en gång. Inget stort rum, men tamme f*n känns det ändå som en hel gympasal storleksmässigt när man ser allt som behöver göras. Önska oss lycka till. Punkt. 

TröttmössaÖgonlocken känns tunga som bly och soffan är värsta sömnmedlet. Har varit så trött på kvällarna den senaste tiden, så har inte sett klart det jag börjat se ens en gång. Hoppas det vänder snart för vill inte känna mig så trött. 
Zzz... 
3 dagar kvar på praktiken nu. Har lovat fika på torsdag så det är fullt upp denna vecka. Inga provsvar än heller. Har väntat i 4 veckor på dom nu. Det här med att vänta vet ni, jag ogillar det skarpt. Bläää

SöndagEn härlig vårdag som har bestått av lite gott och blandat. Fläsket (jag) har motionerat, pållen (Glói) har promenerat och vovvsingen (Calippo) har gått en sväng med. Den sistnämnda börjar bli gammal och orkar inte gå så långt eller fort längre, så får ta det lite lugnare. 
Blev även lite handling och Simon har träffat en dagis kompis och varit på gympa. En fullspäckad dag precis som veckan kommer att bli. Sista praktikveckan och sen påsk. På't igen ba :) 


Fixar dagen

Fixar lördagen. Jag har alltid som plan varje helg att ha en dag för att komma ikapp hemma med saker som behöver göras och en dag där vi kan göra något, handla osv. 
Idag var alltså komma ikapp dagen. Har plockat ut allt ur alkoven inför renoveringen och Simons rum ser nu ut som ett bombnedslag pga detta. Hönsen har fått rent och Glói har fått en promenad. Fick även främmande av en kompis och slapp i soffan har kvällen bestått av. 


Fixade iordning en gå bort present till ett kalas syrran skulle på med -hemägg är guld i mångas ögon inklusive mina egna. Och har även hunnit med skolarbete. 
Imorgon är alltså göra nåt kul dagen... Jag ser en loppis framför mig, jag ser lite handling och Simon ska på gympa. 

So long. 

KycklingarSmå dunisar har tittat fram en efter en igår och idag. I skrivande stund är det nu 4 dvärg wyandott, 1 hedemora och 5 maraner. De är så söta!! Ibland önskar man de förblev små och ulliga, men av erfarenhet vet jag att de fort får fjädrar och blir ruggiga unghöns för att sen bli fina vuxna djur. 
Det ser inte ut att kläckas fler nu, så det är väl bara att hoppas att många av dessa blir hönor nu. Tuppar finns det redan 4st av här hemma, så det räcker gott och väl. 


Ska se om jag kan få en bild på hela gänget imorgon. Det är en härlig färgskala på brunt, vitt, svart och grått. 

Nu blir det john blund för att imorgon kavla upp armarna och fixa och dona här hemma på gården. Gosinatt :)

Barmark

Jag har alltid tyckt det kännts speciellt första gången man går på barmark igen efter snön har legat alltför länge. Det luktar vår och snön har smält i raketfart. Jag veeeeet; det sägs ska komma snö igen, men jag har njutit av att se våren vara påväg. Hönsen var ute ett bra tag efter jag kom hem med och de älskar det givetvis. 
I kläckaren har 3 kycklingar tagit sig ut från sina ägg. 2 maraner (som är syrrans) och 1 hedemora. Mina wyandotter har jag inte sett skymten av än, men jag hoppas att några sådana ska kläckas med, samt fler av de andra. 

Blir upp med tuppen imorgon för tidig dag på praktiken, sen läkaren och så ska Simon få barret fixat :) 

TisdagHuvudet kändes riktigt tungt efter dagens jobb. Var tvungen att gå en promenad för att få lite frisk luft och rensa skallen så att säga. Dagen har inte varit jobbig, utan har det jättebra där jag är, men ibland är det skönt att ta en promenad själv och känna av tystnaden ;) 

Kollade in i kläckmaskinen nu innan jag gick och la mig och såg ett ägg röra sig, så hoppas det blir något av detta kläck nu! Avslutade sen kvällen med norrsken på himlen -Jag älskar det! 

KycklingarMorrn morrn! 
Spänningen är olidlig här hemma. Äggkläckningsmaskinen har laddats med ägg som jag berättat tidigare och det är nu i veckan dom ska kläckas. Man vet såklart aldrig i förväg hur många kycklingar det blir, om det ens blir några, så det är alltid spännande att se hur allt kommer att gå. Nästan som ett barn på julafton ;) Håll tummarna om många ulliga, gulliga kycklingar! 

Väntan är alltid för lång

Jag vill resa NU! 
Varför kan inte de jäkla provsvaren komma snart? Och vad kommer de visa? Ska jag leva efter detta hur länge som helst? Läkaren sa att detta inte skulle styra mitt liv, men det är ju lätt för henne att säga. 

Sen är det pengarna. Hur mycket är jag villig att lägga på en resa? Ja, det beror på. Jag vill resa med Simon och jag vill resa med syrran. 

Men jag kan inte boka något. 

Dagen som varit bestod av en resa till skidspåret. Och man kan ju säga som så att Simon var den som spårade ur ;) Han är i någon period nu där ingenting duger och han bara måste säga emot. Utöver det så har dagen gått i någon sorts duracell kanin fart där jag har fixat och grejat överallt känns det som. Äh, slänger in några bilder vettja.
Pyntat, fixat Glóis tappsko, bakat och miljoner andra saker. Kommer kännas som semester på praktiken imorgon. Tjohej! 

SolenVaknade upp till en fin, solig dag. Kylan bet i kinderna på promenaden och hönsen vågade sig inte ut förrän solen hade värmt upp den lilla biten som är utan snö utefter ladugårdsväggen. 

Firade mammsen som fyllde år igår och efter det har vi börjat rensa här hemma. Slängt mycket och omorganiserat i skåp osv. Det känns som ett evighetsprojekt när man inte har så mycket förvaringsutrymme. Men blir nog bra i slutändan. 

Imorgon fortsätter vi med rensningen... Önska mig lycka till. 

Fredag igenFredag med allt vad det innebär; praktik, fix hemma, gottaskålen, tv tittande och ögonlock som faller igen i soffan. 
Just transporten från soffan till sängen måste vara bland de värsta transporter man behöver göra. Där hade jag bara velat knäppa med fingrarna och så "poff" ligger jag i sängen. 

Jo, just ja... Var även till vårdcentralen idag. De hade helt plötsligt tid till något som skulle ta 1 år. Tackar för det. Det jag inte tackar för är allt slarv i vården, allt som glöms bort, alla "ursäkta att det blev fel" samtal. Mannen jag träffade idag verkade i alla fall bra till skillnad från många jag träffat den senaste tiden. Det är alltid något. 

Äh, jag slår igen här. Godnatt och full fart mot helgen! 

Vår

Efter dagens praktik passade det perfekt att vara ute i vårvädret och njuta!  Några som njöt ännu mer än mig var hönsen som verkligen slängde sig ut när jag öppnade dörren. De var överlyckliga över att det börjat smälta vid ladugårdsväggen så de äntligen vågade sig ut igen. 


Kanske finns det ett slut på denna långa vinter med. 

SovaMolly ligger och myser. Kanske ska följa detta exempel, för ögonlocken är tunga som bly och har redan slagit igen ett par gånger. Praktiken väntar imorgon igen och då vill jag vara pigg och allert! :) Gosinatt! 

Snögubbe

När jag kom hem ifrån praktiken idag fick jag en sådan lust till att bygga en snögubbe, så så fick det bli :) Inte världens vackraste, men trevlig det är han vill jag lova. 


Sen att han är gjord av snö som vräkt ner i den blötaste form hela dagen ignorerar jag, för när hästarna börjar fälla, fåglarna kvittra, hönsen våga sig ut och det är ljust på morgon när man vaknar, ja då är våren på G! Sådeså! 

Nytt i hemmet

Tapetdjungeln. Denna stora, trassliga djungel där allt möjligt finns att välja på. Från vitt till färgsprakande, från enkelt till mönstrigt. 
Från billigt till dyrt. Där lotten alltid faller mot det dyrare för självklart är det dom tapeterna jag fastnar för. Jag fastnade för just den dyra även idag. Kollade liksom inte på prislappen, men Andreas påminde mig snällt om att det handlade om 1000kr/rullen. Opps, missade visst den detaljen, så fick traska vidare på den slingriga stigen för att hitta rätt. Ungefär 400kr/rullen hittade jag till slut den som fick bli rätt. En blå mönstrig som ska sitta på två väggar och resten får bli ljusblå enfärgade. 


Det vi ska fixa är Simons alkov. Han har bestämt att han ska ha sängen där inne så det blir ett krypin med säng, tv, myslampor, lite förvaring och plats för avkoppling. Vi får se om han ändrar sig eller håller sin plan... :) 

En ny fönsterlampa fick flytta in i vårt sovrum med. Så efter över 5 pr har vi äntligen en lampa i fönstret haha!! Sen satt vi även upp tavlor i trappen. En på Molly, en på Calippo och en på Findus -Det blev väldigt fint och hemtrevligt. 


Nu laddar jag för en ny praktikvecka! Gosinatt. 

TapeterUsch och blääää på denna kräksnö!! Jag vill ha barmark och vår NU. Istället kommer det bara mer snö. Därför blev det spring i affärer idag. Loppisar stod på agendan och även koll på tapeter. Varför ska det vara så svårt att bestämma vad man vill ha? Och när man bestämt inser man att tapeten var lite väl dyr och får fundera igen. Zzz... 

På't igen imorrn. Ge mig styrka. 

Fredag kväll

Fredag kväll. Ögonen har redan slagit igen några gånger, kvällstrött som jag är. Mumsat i mig massa gotta, tittat på tv:n och tänt ljus för fina Findus. 
Kan hända att vi kikade runt på lite resor också, men både jag och Andreas är väldigt kräsna och kanske ännu mer när Simon är med i bilden. Jag vill ha en fin strand -ingen liten remsa som kantas av en bilväg. Hotellet ska ha mer än 3 stjärnor och det ska vara all inclusive. Gärna ett roligt resmål där det finns mer än ett hotellområde att kika runt på. 
Ja, ni kan ju tänka er summan det kalaset landar på och kraven gör det heller inte lätt att hitta nåt... Dessutom väntar jag fortfarande på att mitt liv kan börja. Det är på paus nu i väntan på provsvar. Men den som väntar på nåt gott... 

Go'kväll :)
Råd

Använd andra människor för inspiration, men inte bränsle för irritation.

Det får vara mitt råd till er denna fredag! 

1 vecka

Jag saknar mitt orange/vita frukostsällskap. 1 vecka sedan olyckan inträffade nu och det känns inte lättare. Jag letar min älskade kisse flera gånger per dag, tänker att det kan inte vara sant det som hänt och att jag någon gång kommer vakna ur mardrömmen. Chocken över att han är borta lägger sig inte, jag vill inte ta in det. Såklart kommer jag alltid att sakna honom. Det sägs att tiden läker alla sår, men jag är fundersam på om tiden verkligen kan läka sår som detta. Han var inte bara en katt för mig, utan han var något mycket mer. Någon som betydde otroligt mycket och som alltid fanns där. 

Det är tur att vi fortfarande har Molly kvar. Nu får hon slicka filskålen på morgonen. Självklart älskar jag denna katt också. Hon har en stor personlighet och är ofta närvarande där vi befinner oss. 


Vi längtar nu tills vi kan skaffa vår nya familjemelem och är nyfikna på vem det kommer att vara. Ingen kan någonsin ersätta Findus, men en ny individ kan vi också älska och få äran att rå om. Det behövs mer liv i huset igen. 

Arla Hova

Ny Buzzador kampanj :) Denna gången testar jag Arlas nya ost Hova. 


Jag är väldigt kräsen när det gäller ost och vad jag vill ha för smak, men denna är faktiskt godkänd. Dessutom gillar jag konsistensen, som är lite mer åt det krämiga hållet. Det gillar jag! Den passar bra till både hårt bröd och mjukt bröd och var supergod att lägga på nybakta scones -Mums! 
RSS 2.0