Ta vara på livet

Söndagen har passerat och det har varit en hejdundrandes blandning på vad jag pysslat på med idag. Tankarna har varit bättre idag och jag vet att jag måste tillåta mig själv att både vara rädd och ledsen, men även glad och positiv.

För Simon behövs inte mycket för att finna lycka. Så är det med många barn. Tänk att se världen med synen där inga problem finns och där en fin fjäril kan vara höjdpunkten för dagen. Mitt mål är att ta dagen som den kommer, uppskatta varje sekund av den och göra allt för att fylla dessa sekunder med liv. Jag kan idag uppskatta mindre ting som jag förut inte la vidare vikt vid. Simon lär mig det. Jag uppskattar fina blommor i trädgården, spännande fjärilslarver, regnbågen efter regn eller någon fin inredningsdetalj i hemmet.

Lyckan när fjärilen kryper runt smittar av sig och det är det som är så fantastiskt med barn -det behövs så lite för att vara glad.

Det är det jag vill uppnå. Ta vara på det lilla. Jag hoppas att jag lyckas.


Ledsen

Någonting går sönder, det kraschar och allt sköljer över mig. Det känns som att jag kvävs och kippar efter luft samtidigt som jag är fullt medveten om vad som händer runt omkring mig. En medvetenhet som är verkligheten, den där verkligheten jag inte orkar med.

I några veckor har jag levt och haft det bra. Ja, jag har faktiskt njutit av sommaren och tagit dag för dag som den kommer. Jag har varit lite små rädd för att jag har förträngt det jobbiga och att det en dag kommer skölja över mig. Inte som en liten regndroppe som ramlar ner på huvudet, utan som en stor tsunami som tar med allt i sin väg.

I några dagar har en känsla infunnit sig. Den där känslan av att något olustigt faktiskt döljer sig bakom den där fasaden de senaste veckorna.

Det behövs en motgång för att allt ska rasa samman. Denna gång handlar det om syrrans häst. Löjligt kan många tycka. Hur kan en häst göra så att en person kraschar? För mig är hästarna och ridning en terapi, ett andrum från tankar och ångest. Sóldis blev skadad. Och som om inte det vore nog så upptäckte jag ikväll att hon drabbats av kolik -igen. Veterinären har varit här och just nu avvaktar vi. Ser vad som händer. Livet hänger i en sytråd. Sóldis liv, mitt liv.

Botten är nådd igen. Undrar hur långt jag kommer kunna kravla mig upp innan nästa motgång når oss...


Fredags mys

5 timmar på stranden. 5 timmars konstant badande av Simon. Flytandes på sin nya haj, sprutandes med vattengeväret eller lek med bilar i vattnet. En bra dag med andra ord.

Dagen har också innehållit en promenad i dimma vid samma sjö, en ridtur på Glói och lite småfix.

Får se vad morgondagen erbjuder. Har haft mycket tankar nu igen och nu är det operationen jag oroar mig för, dess biverkningar och tiden efter. Blääää! Försöker förtränga och leva i nuet, men verkligheten kommer ikapp emellanåt.


Marängpaj

Resultatet av gårdagens blåbärs och hallon plockning. En smarrig marängpaj :)

Självklart bakat med ägg från våra egna höns. Mums!


Fel

Okej... Lite, liiiiite fel hade jag och syrran. Det var inte felet vi trodde med Sóldis, utan faktiskt något helt annat. Dock ett märkligt fel som veterinären knappt hade varit med om förut, vilket gör prognosen lite svajande. Men förhoppningarna är att hon blir bra igen och det är det vi håller tummarna för nu. Det som orsakat skadan kan man bara spekulera i, men troligen något hon åstadkommit i hagen.

Vi är lite experter på märkliga skador nu känner jag, då Glóis skada också var av det ovanliga slaget.

Förutom veterinärbesök har jag bara småfixat lite hemma. Grejat lite hos hönsen och passat dom ute. De går i vanliga fall fritt ute varje dag, men vi hade höken här på besök för någon dag sedan och jag kom verkligen ut i sista sekund för han hade redan tagit en höna. Som tur var hörde jag deras varningsrop enda in i huset och kunde springa ut och skrämma iväg höken. Phu... Så har varit lite hönsvakt idag :)

Tog även med mig familjen ut i skogen och plockade lite blåbär och hallon. Tanken är att det ska bli en kaka imorgon.

Vi var dock inte ensamma i skogen, utan hade sällskap av miljoner mygg. Bläää!!!


Bergafjärden

Jag fortsätter att njuta av sommaren och det fina vädret vi blivit bortskämda med den senaste tiden. Tog en utflykt till havet idag och besökte Bergafjärden. Något långt att åka egentligen, men brukar besöka det stället någon gång under sommaren i alla fall. Simon tyckte det var härligt med det varma, långgrunda vattnet. Han plaskade på han :)

Imorgon är det dags för syrrans häst att åka till veterinären. Vi har våra aningar om vad felet kan vara, men det är enbart spekulationer just nu, så veterinären får göra sitt och ställa en diagnos. Fy! Detta är inte kul! Håll tummarna även fast våra spekulationer tyvärr pekar negativt.


Sjön

Då var vi där igen. Lögdösjön. Mitt sommar paradis. Jag som alltid har älskat havet (är uppväxt på en ö) och alltid ogillat sjöar har verkligen ändrat på mig. Visst; jag älskar fortfarande havet, det är något särskilt med det, men just Lögdösjön gillar jag väldigt mycket att vara vid. Det är lagomt stort, varmt i vattnet, Simon träffar ofta någon han känner (och även vi) och det bästa av allt; sjön är väldigt nära oss! Vi ser den hemifrån och hör alltid badgästernas skratt och prat när vi sitter på gården. Härliga sommar!

Idag lekte Simon med en kompis från dagis. Han var i vattnet konstant hela tiden. Kom upp en snabbis för att trycka i sin pannkakor för att sedan fortsätta badet. Även jag badade mycket idag och det var riktigt härligt!


Altandörr

Nu ska ni få se, här händer det grejer. Altandörren är nu insatt och det återstår nu att fixa allt runt omkring den. Men bra blev det verkligen.

Tänk sen när allt är klart vad mysigt det kommer att bli. Det ska bli en inglasad veranda, men vi kommer förmodligen inte hinna med allt i år, så vi gör så gott vi kan så länge vi kan. Kul att det är igång i alla fall!


Sol och bad

Det hettar på ryggen och kan väl erkänna att den ser något röd ut också... MEN jag smörjde mig faktiskt ska jag säga till mitt försvar, men tydligen var det inte nog.

Dagen spenderades på det enda rätta stället -Stranden! En riktigt varm sommardag och vi åkte till Lögdösjön för sol och bad. Simon hade tur att en han känner också var där, så han lekte hela tiden med honom, grävde, byggde, fångade fisk och musslor.

Hemmavid sattes en altandörr in, så nu är vi pågång med det projektet. Kul. Bra blev det också och gick nog bättre än väntat. Jag hade bakat fika så vi hade något att bjuda hjälpen på.

Mums! :)


Bitter

Minns ni att jag skrev att ridningen just nu kändes så rolig och att det faktiskt har varit som en sorts terapi för mig? Dagen efter jag skrev att jag tyckte det var så roligt tyckte syrran att det var något fel på sin häst. Är det någon som jävlas med mig däruppe? Soldis ska till veterinären på onsdag, så får hålla tummarna att det är något som går att åtgärda. Men förstår fortfarande inte vad jag/vi gjort för att drabbas av all otur vi drabbas av konstant hela tiden. Det har varit -som jag skrivit tidigare- nog för längesedan. De senaste åren har kantats av en ständigt nedåt gående kurva. Ibland känner jag mig bitter över -till synes allas perfekta liv som visas på sociala medier där de får exakt som de vill utan minsta lilla motgång. Eller så kan jag känna mig lika bitter när någon skriver och klagar på att de har huvudvärk/förkylning/hosta you name it. Vill bara skriva "hej, här är jag. Jag har cancer, vill du byta?" Önskar såklart inte att någon annan drabbas någonsin, men ja, jag blir bitter. Jag vill också leva det perfekta livet där jag kan känna lycka och glädje. Där en hosta eller huvudvärk är mitt största bekymmer.

Så varför alla dessa motgångar hela tiden?


Bad

Sommar, sommar och sol. Äntligen är sommaren här och idag tog jag premiär badet! Vattnet var riktigt skönt och jag som älskar att bada njöt i fulla drag. Lögdösjön är perfekt för oss att bada i, ligger väldigt nära där vi bor, det är lagomt stort, har en bra botten (jag hatar dyig sjöbotten med äckligt sjögräs!!) och vattnet är ofta behagligt varmt.

Glömmer bort sjukdomen för en stund när jag gör saker jag gillar, ja faktiskt glömmer. Det känns så avlägset och som om det inte har hänt. Skrämmande egentligen, för till hösten möter jag alvaret igen och då gäller det att vara beredd. Röra om i det som kallas cancer och möta oron och ångesten igen.

Men först en härlig sommar väl?


Handla mera

Hör och häpna! Istället för en dag på stranden denna soliga dag så blev det en tur till Birsta. Tror knappt det är sant själv. Ännu mer otroligt är att jag kom hem med några påsar också. Det händer sällan. Var dock inte överens med spegelbilden, för inte kan det väl vara min blekfeta kropp som speglades tillbaka? Och inte minns jag att tuttarna hängde nere i knävecken när jag provade bikini förr. Fick även leta bikinitrosan under magen och på något konstigt vis kom jag hem med ett par "skita på sig byxor" som jag aaaaalllldrrriiiiig skulle köpa! Haremsbyxor that is ;) Men har liksom kommit till den punkt då jag gillar bekvämt, löst sittande och inga tajta saker som framhäver figuren.
Kanske inte såhär det är att bli gammal, men det är såhär det är att inte gå ner ett ynka kilo trots promenader och åtstramning av det goda på veckodagar. Jag tror jag har medicinerna emot mig. Beach 2045 here I come. Mallorca får i vanlig ordning nöja sig med Ms blåval 2016. Punkt.


Lögdösjön

Tar dagen i bilder!

En härlig dag vid Lögdösjön. Dock gnager mycket i bakhuvudet just nu. Aldrig ska någonting gå helt smärtfritt.


Smacken

Det blev en dag på stranden. Eller åtminstone några timmar. Sommar Sverige visade sig från sin bästa sida -kyligt i luften, moln om vartannat och så en störtskur (som tur var kom när vi redan var hemma!)

Men lite kyligt väder hejdade inte Simon från att hoppa i plurret. Medan han plaskade i det iskalla vattnet satt jag på en filt och drömde mig bort till en något varmare strand. Jag brukar kunna bada jag med, men då vill jag åtminstone ha varmt i luften.

Var i alla fall en mysig dag och solen värmde gott mellan molnen. Kanske blir det badväder imorgon också, men då får det bli Lögdösjön.


Rastlös

Jaha, då blev det en sådan här dag då jag inte haft något vettigt att göra, samtidigt som jag faktiskt har fått dagen att gå. Sådana menlösa dagar är inte min grej, men jag tycker faktiskt att det är skönt att vara hemma ibland och bara skrota på också (läs; leta saker att göra).

Skyfflat lite grus på gårdsplanen, tagit en ridtur, handlat mat, hälsat på moster, ätit, ätit och ätit. Jag äter när jag inte har något att göra. Sen har ju vädret inte kunnat bestämma sig heller. Åska ena sekunden, sol den andra för att sedan börja om med regn igen. Veckan som kommer sägs ska bli fin i alla fall, så förhoppningsvis kan jag leta upp någon strandremsa med Simon så han får plaska på lite.

Några som verkligen njuter när jag är hemma och skrotar på är hönsen. Då får de gå fritt som de vill och det är såklart de älskar det. Sola, picka efter godsaker och springa runt på gården. I gengäld belönas jag med fina ägg som smakar mycket bättre än ägg från affären. Win win situation :)

So long.


Helvete

Ja... shoppingrundan gick ju åt helvete. Ungefär som det brukar bli för mig när jag ska försöka mig på att handla kläder.

Storlekarna var slut överallt och kvar fanns bara Barbie modeller av allt. Jag själv behöver storlek tält och tydligen behöver många fler det också. En annan sak jag kan konstatera är att bh:arna nu för tiden kräver stora eller små bröst, men omfånget runt själva kroppen ska vara detsamma. Kan säkert klämma in mina tuttisar i några kupor, men att få runt bandet runt kroppen går icke! Fattar inte hur tillverkarna tänker där.

Vad kom jag hem med då? Jo, mediciner och en promenad tröja. Vet inte vad det vill säga mig, men eftersom tränings tröjan var det enda jag hittade så vill nog någon säga mig något. Träna mera = Du kan ha kläderna som är på modet just nu. Men seddu det blir inget av med det inte. Får hoppas att modet frångår magtröjor, åtsittande fodral så att hela kroppsformen syns och genomskinliga kläder.

Bättre lycka nästa gång...

Hemma byggde i alla fall grabbarna för fullt. Eller rättare sagt de grävde och fixade markjobbet på altanen. Till Simons stora glädje hade hans farfar med sig en minigrävare som Simon fick köra med också. Han hade varit överlycklig. Tro jag det. Det enda som gäller är bilar, traktorer, lastbilar, grävare osv. Så nu är vi äntligen på gång med altanen! Kul :)


Fredag

Idag fick Molly ta bort sina dränage. Det tror jag känns skönt för henne! Nu gäller det att tvätta såren och hålla dem rena för bra läkning. Hon har verkligen råkat ut för en riktig bråkstake för hon har riktigt fula bitsår. Nu hoppas jag att den katten håller sig borta i fortsättningen...

Annars har min fredag varit rätt så lugn. Det är någon förkylning som härjar i kroppen och har inte riktigt haft samma energi som jag brukar ha. Får hoppas det bara är något kortvarigt. Bakat lite muffins har jag gjort i alla fall. Blåbärsmuffins. Har kvar blåbär i frysen sen ifjol och nu är det snart blåbärssägong igen, så nu blir det till att använda de som är kvar. Hoppas dom blev goda.

Ser smarriga ut i alla fall!

Vårt stora projekt här på gården börjar nu med. Altanbygge med allt vad det innebär. Grabbarna får arbeta med det imorgon. Själv flyr jag arbetet denna gång och åker på shoppingtur. Har lite saker jag behöver. Får hoppas det inte blir alltför jobbigt ;) På min shoppingtur alltså...


Svårt

Kämpar just nu med att tvätta Molly, ge mediciner och försöka få henne att må så bra som möjligt. Men känner att jag misslyckas. Hur lätt är det egentligen att hålla i en katt och tvätta öppna sår och dränage? Inte lätt kan jag säga! Dessutom ska vi massera området så att var åker ut, men det är nästintill omöjligt. Dessutom får hon såklart väldigt ont och det känns som om man plågar henne, istället för att hjälpa :( usch, jag gillar det inte alls. Hon ska på återbesök hos veterinären imorgon, så får se om hon får ta bort dränagen då.

Lilla Melker har börjat vara ute mer och mer. Idag provade han att klättra i träd och leka uppe på logen. Efter det har han sovit hela dagen. Det tar på krafterna att upptäck världen när man är liten.

Fick brev om tid för mitt återbesök till hösten med. Hos en annan läkare än vad det var sagt... Varför blir jag ens förvånad?! Det blir fel hela tiden och jag orkar inte kämpa mot sjukdomen, samtidigt som man ska kämpa för att tider, läkare osv ska stämma :( får se om det löser sig eller inte... Tiderna är uppbokade och det är inte mitt fel att de ger mig fel hela tiden, utan sjukvårdens.

Nä nu måste det hända något kul, känner att humöret börjar sina.


Veterinären igen

Eftersom jag verkar tycka det är otroligt roligt att gå till veterinären, så fick det bli ett besök dit igen. Molly är inte sig själv och jag ville kolla så att det inte var något knas med dränagen osv.

Hon var inte glad där heller. Ont och såklart lite skraj för att vara där med. Dränagen blev genomspolade och temp, puls och dylikt togs. Veterinären sa att hon bör bli bättre om några dagar med tanke på medicinen hon får.

Hemma fortsätter hon bara att ligga och vill vara ifred. Hm... Jag hoppas det vänder snart! Ska till veterinären igen på fredag, så får se vad dom säger då.

Jag har ingen bra känsla över detta. Stackars, fina Molly.


Less

Har varit en energilös dag idag. Motivationen har inte varit på topp och heller inte humöret. Har inte varit sugen på att göra någonting, samtidigt som jag har längtat efter att göra något. Usch! Tog mig för och städade undan lite inne, rensade lite ogräs, gick en promenad och tog en rolig ridtur.

Men nu önskar jag lite sommarväder, lite utflykter och något roligt att göra. Jag tycker om att vara hemma, men inte för många dagar ;)


Molly hos veterinären

Dagen blev inte riktigt som jag tänkt mig...
När jag vaknade imorse och gick ner så var det ingen Molly som mötte mig. Annars brukar hon komma som ett skott varje morgon och vilja gå ut.

Istället fick jag leta efter henne och hittade henne i ett hörn under en fotölj. Förstod att något var fel. Lyfte upp henne och hon skrek. Hon visade tydligt att hon hade ont. Då hon är så långhårig så är det svårt att se vad som är fel, men hittade till slut ett sticksår och så var det bara att åka till veterinären.

Hem kom hon med två dränage och hon hade fler sår än vi sett. Dessutom en stor böld under huden. Förmodligen har någon katt bråkat med henne. Stackarn. Så nu är det två olika mediciner som gäller -en smärtstillande och en antibiotika. Vi ska även tvätta alla sår och runt dränagen.

Inte blev hon snygg heller, men får hoppas det blir bra nu. Ska tillbaka på fredag och ta bort dränagen. Sved till i plånkan med, men huvudsaken hon blir bra igen vår fina Molly.


Stornäset

Idag bjöds det på en sommardag, om än med lite kyliga vindar vid havet. Kan ju inte begära för mycket av sommar Sverige ;) Vi spenderade lunchen vid havet på Stornäsets naturreservat. Älskar att vara där på sommaren, då man kan ta med sig hund dit och det (oftast) är väldigt lite folk där. Simon plaskade omkring i vattnet och Calippo njöt i solen. Jag själv glömde bort sjukdomen för ett tag och bara det är en vinst i sig.

När man varit på Stornäset är det obligatoriskt att köpa en mjukglass på ö-grillen. Mums!

Något mindre roligt är att syrrans häst verkar ha fått något problem med ryggen. Just nu väntar hon på en veterinärtid och såklart är detta tråkigt för alla. Som jag nämnde här om dagen så tycker jag ridningen är väldigt kul för tillfället och så upptäcktes detta. Det betyder inga roliga ridturer tillsammans och det känns jätte tråkigt tycker jag. Det var min terapi. Hoppas på något som är lätt åtgärdat! Håll tummarna (återigen; varför händer allt oss?).


Pollen

Pollen, du gula som flyger omkring i luften och förpestar mitt liv, kan du snälla sluta flyga omkring snart så jag slipper må knepigt? Allergitabletterna gör dessutom mig trött. Fy, ogillar verkligen detta med kliande ögon, hals, öra, näsa. Ute vill jag liksom kunna vara utan att må dåligt av det.

Annars har det varit en fin sommardag idag. Har varit hemma hela dagen och grejat på lite. Men imorgon är jag sugen på en utflykt. Får se vart det blir.


Sommarlov

Nu har Simon gått på sommarlov och vi har många, mysiga veckor framför oss! Hoppas det blir något sommarväder med så det kan bli lite badande och utflykter framöver.

Jag själv önskar en sommar med mycket ridning. Har kommit in i en period nu när jag tycker det är riktigt roligt varje ridpass och det känns så bra. Terapi för själen :)

Jag önskar även många utflykter här runt omkring och ta vara på tiden med Simon. Vill även att några projekt på gården påbörjas, samt fixas.

Jag hoppas på många bra veckor framöver.


Hemma

Imorse var jag i Österrike, nu är jag i Sverige. Från Wien till Lögdö. Det kallar jag kontraster. Alltid en lika märklig känsla att på morgonen befinna sig på en plats i ett annat land för att senare på dagen vara hemma igen. Fantastiskt att man kan ta sig till olika länder på så kort tid!
Jag är väldigt nöjd över resan och har fått se många fina platser. Bodde på ett väldigt bra hotell som heter Europa. Det låg mitt i centrum och hade fräscha rum och god frukost. Det rekomenderar jag verkligen.

Hur är det att vara hemma igen då!? Jo, härligt att vara bland djur igen och såklart toppen att träffa Simon igen. Men även andra saker kommer ikapp och saker man behöver fixa som egentligen ska fixas av sig själv.

Kan inte se någon lösning just nu, men jag hoppas att det ordnar sig till slut.


Bratislava

Idag spenderade vi dagen i Slovakiens huvudstad Bratislava. Det går fort att åka dit från Wien då Bratislava ligger nära den österrikiska gränsen, så det passade oss perfekt för en utflykt. Vill man kan man även åka dit med båt, men vi valde buss.

Bratislava imponerade med en fin gammal stadsdel med ett fint slott uppe på en kulle. En riktigt mysig stad!

Åt sedan middag i Wien och strosade runt lite på gatorna. Kan verkligen rekomendera att åka till Wien och även göra en avstickare till Bratislava. Både städerna har gjort mig positivt överraskad! Imorgon väntar en tidig flygresa hem till Sverige igen. Ska bli mysigt att komma hem till familj och djur igen.


Varmt i Wien

I över 30 grader i skuggan har jag flytit fram på Wiens gator, svettats så shorts och tröja varit ett med huden på olika bussar och vankat fram i någon nära döden upplevelse i jakten på en glass. Men vad gör det!? Skitvarmt, men skitfint! Wien är verkligen en fin stad och jag är glad att vi valde just den staden denna gång.

Imorgon åker vi vidare mot Slovakien. Där väntar ännu en stad redo att upptäckas. Jag älskar vida världen!


Framme i Wien

Då är jag återigen ute i vida världen. Den här gången är det Wien som får sig ett besök och första mötet med staden är positivt! Det är fint, hemtrevligt, rent och svämmar över av restauranger och caféer. Har gått runt och strosat i staden idag, varit upp i ett kyrktorn och tittat på Wien uppifrån, samt slöat runt i stadsparken.

Hade en nära döden upplevelse på flygplanet vid landning också. Värsta luftgropen så folk skrek till (jag och Elin också haha) sen skrattade folk åt oss för vi trodde liksom att slutet var nära efter det enda tills vi nuddade marken. Fy för att flyga, men tummen upp för att resa!

Imorgon ska vi åka sightseeing buss så vi inte missar det som bör ses i denna stad.


Resa

Har nu bytt min härliga säng mot en hotellsäng. Inte fy skam den heller faktiskt. Befinner mig just nu på ett hotell nära Arlanda för imorgon flyger jag och syrran mot nya äventyr i den härliga vida världen. Denna gång står Wien, Österrike på tur och vi ska även besöka Bratislava i Slovakien. Blir intressant och spännande att se nya platser igen!

Kommer givetvis sakna min goding, men nästa resa följer även han med. Han får hålla ställningarna hemma nu :)

På återseende i Österrike!


Gotta

Ojoj, det är tur att jag gick en promenad runt sjön imorse, för har proppat magen full med godsaker idag. Hade nog behövt 10 ggr fler promenader för att kompensera, men njuta måste man få göra också.

Blev maränger, rabarbermuffins och daim tårta idag. Mumsigt! Tyvärr regnade Lögdödagen bort, men gick en sväng bort till marknaden i alla fall. Där erbjöds samma gamla vanliga, men lika mysigt ändå. Tycker det är jätte roligt att det händer något här i krokarna. Solen tittade i alla fall fram imorse, så lite vitaminer och energi har väl fyllts på (även fast det inte märktes i tv soffan sen -klubbad säl som vanligt...) Imorgon blir det lite fix hemma och sen rullar tåget mot Arlanda.


Slut

Det känns skönt att ligga i sängen nu efter en lång dag med massor av fix och pyssel. Har städat huset, bytt sängkläder, städat ute på brokvisten och gjort iordning den med blommor, handlat, promenerat och lite annat smått och gott. Blev så fint med blommorna -jag älskar blommor! Plockade även en fin sommarbukett.

Det gäller att ta tillvara på det lilla som förgyller ens vardag och jag säger det igen; det gäller att hålla sig sysselsatt också. Det är ett måste för mig. Jag är väldigt rastlös av mig och kan inte sitta still en längre stund och nu känns det ännu viktigare för mig att ha något att göra.

Imorgon är det i alla fall Lögdödagen, tyvärr verkar vädergudarna vara på fel humör, för de har utlovat regn. Hoppas på att de har fel, för Lögdödagen brukar vara mysig att besöka.

Gosinatt :)


RSS 2.0