Nyår

Gott nytt år allesammans! För mig är det vilket som. Visst, man kan önska sig själv och andra ett gott nytt år, men de senaste åren för mig har bara blivit värre och värre på flera plan.

Därför firar jag inte nyår på det sättet som många andra gör. Jag har ätit en god middag tillsammans med syrran och hennes sambo och spelat sällskapsspel. Det räcker för mig. Har en otroligt skotträdd hund och hästarna kan bli stressade även dom så befinner mig på hemmaplan. I sängen. Jag bryr mig inte om tolvslaget. Klockan 23,59 är lika med 00,00 för mig. Ingenting kommer skilja. 

Summering av 2016 då:

-Mallorca resa
-En lång ledig sommar
-Stockholms tripp
-2 nya familjemedlemmar Katten Korven och Melker 

-Cancer besked om livmoderhalscancer
-Min älskade Findus blir påkörd och lämnar familjen
-Katten Simba blir inte långvarig och lämnar även han familjen
-Glói och Soldis skadar sig
-Mamma behandlar förstadier till hudcancer
-Pappa får diagnosen prostatacancer 
-Oro, ångest, väntan och nervositet fyller hela året
FUCK CANCER!

2017 då? 
Jag vågar knappt önska mig något. Jag är rädd för framtiden och har egentligen bara en sak jag önskar; En frisk familj!  

Önskar även lite snö på backen och en riktig vinter. Och det är väl ändå inte för mycket begärt?! 


Torpshammar

Dagen har spenderats i skogarna i Torpshammar. Syrrans sambos föräldrar bor där och jag och Simon följde med dom dit idag. Simon skulle nämligen få åka fyrhjuling och det var såklart populärt! Fick gott fika och en mysig promenad på vägar jag inte gått på förut (säger hon som är spyless att gå samma väg hemma jämt) 


Imorgon är det nyårsafton och jag håller tummarna för min älskade Calippo att han ska slippa bli alltför stressad av fyrverkerierna. 


Mys

Ibland är det trångt i tv soffan här hemma. Ofta vill Katten Korven mysa ett tag och Calippo ligger i soffan varje kväll med oss.  Molly kan komma en sväng hon med och Melker kan även han komma ibland och vilja vara med. Här om dagen såg det ut som på bilden. De trängdes om bästa platsen. 

Calippo sover även med oss i sängen varje natt, men då får katterna hålla sig utanför. Katter har en tendens att väcka en mitt i natten annars. 

Mys! 


Ett år

För ett år sedan idag brakade jag ihop. Oron, ångesten och nervositeten tog över helt och jag befann mig nere på botten. Den där botten som aldrig tycks ha något slut och som är väldigt svår att komma upp ifrån. 

Då visste jag inte sanningen, utan fick sagt till mig om och om igen att jag inte behövde oroa mig och att jag inte hade cancer. 

Det jag vet idag är att jag har lite tilltro till sjukvården. Om ens något alls... Jag förstår att de inte vill oroa människor i onödan, men att misstänka saker, undanhålla (ja det var det en som försökte göra) och inte berätta för patienten hur läget ligger till är dåligt. 

Det jag även vet idag är att det är bättre att veta. Det är bättre att veta vad man står inför istället för att gå ovetandes i oron. Därför vill jag nu än en gång veta. Men inte för min egen skull denna gång. 

Jag då? Ett år senare och flertalet undersökningar, operationer, provtagningar, sjukhusbesök, telefonsamtal med läkare osv i bagaget kan jag inte säga att jag är tillbaka. Förut var jag odödlig och tänkte inte alls på livet som kan ta slut. Nu är jag väl medveten och försöker tänka på nuet. Samtidigt måste jag kunna blicka framåt, önska och drömma. 

Just nu drömmer jag så långt som fram till sommaren. Jag önskar och drömmer om semesterresor jag vill göra. Bortom sommaren kan jag inte visualisera än, men det kommer. För tiden läker alla sår sägs det... 


Julkilon

Ut i shoppingens mecka. Dock blev det inte så mycket shopping då julkilona visade sitt onda öga mot mig i provhytterna. Inte mycket som satt fint och ärligt talat inte mycket som ens såg fint ut innan de hamnade på min kropp heller. Konstigt mode eller mode gjort enbart för trådsmala personer? Stillasittande

Det jag är allra sämst på är att sitta still och göra ingenting. För mig är det otroligt jobbigt att exempelvis sitta och lyssna när folk pratar eller sitta på en föreläsning tex. Dock kan jag sitta vid tv:n och titta på program jag tycker är bra. Då har jag inga problem med att sitta still även fast jag gärna vill ha något att greja med samtidigt. 


Just nu ser jag serien "Salem" och den har jag fastnat för. Blev till och med två avsnitt mitt på dagen då Simon var hos en kompis. Jag ser aldrig tv på dagtid annars. 

Det sägs ska bli riktigt stormigt imorgon så planen är en Birsta tripp och sätta sprätt på julklapps presentkort. I brist på annat att göra :) 


Juldagen

Ännu en dag i matens tecken. Men det är väl vad julen går ut på? Fylla ut magsäcken ännu mer och lägga till en till valk i samlingen ;) Nä njuta måste man få göra och god mat har jag njutit av idag i form av ännu lite julmat och kalkon. 

Simon fick fina presenter och vi fick en ny tvättmaskin. 

Än återstår några lediga dagar tillsammans och imorgon blir en lugn dag hemma. Komma i kapp med ridningen får jag hoppas och ta det lugnt bara. 

Nu kolla efter resor! 


Julafton

Då var julafton för i år över. Vi firade jul hemma hos syrran detta år i Arklo. God mat, julklappsutdelning, träff med tomten och tid med familjen. Som en julafton ska vara. Alla verkar nöjda med sina paket och jag fick många fina klappar jag med. 

Imorgon fortsätter julfirandet, men då i Alby hos Andreas släkt. 


Julen

Dagen före julafton och jag tycker inte det känns som jul alls. Ärligt talat känns det knappt som december eller ens vinter. Vart har tiden tagit vägen egentligen? 

Tiden och livet går fort och jag själv har inte hunnit med alls. Kanske kommer jag ikapp så småningom, men för stunden går tiden snabbare än vad jag hinner med. 

Jag hoppas i alla fall att när julmaten dukas upp, klapparna läggs under granen, tomten kommer och kalle anka visas på tv, att då kommer julkänslan. Ser i alla fall fram emot att ge min älskade familj deras julklappar. Det är bland det bästa jag vet! 


Djur

Som vanligt använder jag Glói som terapi och det är där jag kan fokusera på annat och bara vara. Bara vara ett med hästen. Det är fascinerande hur mycket djur kan göra! 

Saknar min katt Findus jätte mycket och även hästen med hjärta av guld Gauti. De stod mig väldigt nära och var mer än bara husdjur för mig. 
Glói har också vuxit fast i mitt hjärta och är väldigt viktig för mig, särskilt under den svåra tid som har varit den senaste tiden. Likaså har mina små kattpojkar visat sig bli riktiga kelgrisar och det är balsam för själen att ha en spinnande katt i knät varje kväll. 

Kan inte tänka mig ett liv utan djur. Den som varit med mig längst nu är Calippo och han behöver jag i flera år till även fast jag vet att han börjar bli gammal nu (12 år). 

  


Ledsamheter

När livet börjar byggas upp igen efter ett år av oro, väntan, ångest och funderingar om framtiden förväntar man sig inte att det man börjat bygga upp ska raseras igen. 

Alla de delar man tycker började bli stabila börjar vackla och grunden känns inte lika trygg som man hoppats på. 

Bara på en sekund kan allt förändras. Den sekunden doktorn nämner ordet. Det ord jag har kommit att hata. Det ord jag har hatat sedan lång tid tillbaka. Det ord som tagit mormor och farfar ifrån mig. Det ord som tagit fasta i pappas kropp, min kropp och mammas. Det där ordet som alla kan förknippa med ångest, oro och rädsla. 

Cancer. Jag hatar dig! 

Nu är det pappa (igen) som ska strida. Det är pappa som ska kämpa. Nu ligger det i hans händer och inte i mina som det senaste året. Men vem är det egentligen som bestämmer!? De där äckliga cellerna i kroppen som kör sitt eget race. Men de ska inte få vinna! 

Min grund är inte stabil. Men man måste våga leva trots att livet väljer fel vägar man inte vill gå in på. Det är nu vi ska leva. För det är nu vi vet vad vi har. Ta vara på det! 

FUCK CANCER 


Ordning

En gott och blandat dag. En sådan dag där jag tycks ha gjort ingenting, men samtidigt inte suttit på ändan knappt en sekund. Plockat, grejat, städat undan, plockat lite mer och fixa ordning och reda. För det gillar jag, var sak på sin plats. 

Kanske inte är det mest viktiga i livet att ha denna ordning, men jag behöver den. En struktur i vardagen och en linje att följa. 


Detta har hjälpt mig med skolan. Ordning. En uppgift i taget och att finna min egen struktur i mina studier. En termin kvar. En ynka termin. 


Orkeslös

Har känt mig energilös och trött idag. För mig är det en jätte jobbig känsla då jag är en person som i vanliga fall alltid är igång med något. Huvudet har dunkat och jag har knappt orkat något alls. Jul ledigheten kommer väldigt lägligt med andra ord. Har arbetat undan de mesta av skolarbetet för att kunna vara ledig. 


En kort promenad fick det bli på ishalkan i alla fall och en ridtur på ridplanen. Däckade i soffan innan Simon ens hunnit gå och lägga sig. Ge mig ljuset och sommaren tillbaka!! Behöver energin. 


Söndag

Men nu så! Såhär mindre än en vecka till julafton, börjar julklapparna bli klara. Lite, liiiite kvar bara, men det går i ett naffs att köpa så det känns bra. Det var till och med okej att befinna sig ute i julhandeln idag. Behagligt med folk och inga köer varken på affärer eller med biltrafiken. 

Det gick dessutom fort att plocka ihop det jag tänkt. Simon var med mamma och pappa han då han inte är 100% frisk än. Kanske bidrog det till att det gick fort, han hatar att gå i affärer precis som sin mamma. 


Imorgon blir det förskolan (för min del) i 4 timmar sen tar jag jullov. Sådeså! :) 


Sjukstuga

Tanken var att åka till min moster och fika idag. Träffas lite innan jul och sådär. Men verkligheten blir inte alltid som man tänkt sig. 

Simon har varit hemma från dagis pga hosta två dagar, men det har inte bllvit bättre för det. Nu igår och idag har han även varit febrig och även kräkts några gånger. Stackarn. Så dagen har spenderats hemma i tv soffan. Åtminstone för Simon, men även jag själv har varit inne och vilat den mesta delen av dagen. 

Det var vår lördag det. Håll tummarna för snabbt tillfrisknande. 


Lo

En person längre bort på gatan hade sett en stor lokatt bortanför oss idag. Jag kan inte annat än att bli avundsjuk. Mitt på ljusa dagen dessutom! Hade så gärna velat se den jag med, även fast det är lite skräck blandad förtjusning då jag vet att de kan ta katter. Men tänk vad häftigt att få se en! 

Trodde att den kom idag när jag åkte hem, men det var en räv. 


Kan inte annat än att älska att bo inpå djur och natur i alla fall. 


Vackert

Ibland är det extra mysigt att ta en ridtur under dagen. 


Som på bild

Ungefär som på bilden känner jag mig. Trött och utmattad. Dessutom har jag vräkt i mig diverse gottigheter så plussa på en övermätt mage på det. 

Men ser ni njutningen i bilden? Jag anser att jag måste få njuta av det goda nu som då och idag var en sådan dag. Sjunka ner i soffan, mumsa på nåt gott och vila. Det är grejer det! 


Gäster

När man har fin främmande hemma så får man sådana här fina godsaker i present. 3 av syrrans höns är här på mellanlandning då de ska flytta till en ny gård och jag hittade då dessa tre skatter i spånet där de bor nu tillfälligt. Jag skulle gärna ha denna hönsras med, men det är väl bara att inse att jag redan har fullt i mitt hönshus just nu. 

Fina är dom i alla fall och jag har alltid gillat ägg med brunt skal, det ser liksom gott ut ;)   

Har fixat lite i mitt hönshus i helgen. De har fått lampor så de får mer ljus nu under vintermånaderna. Känns så bra! I vår/sommar blir det målning där inne och lite ombyggnation med. Kul :) 


Förstörelse

Jag bor på landet för att det ska vara just landet. Där man slipper massor av bilar och där naturen får ta plats, både med skog och med öppna landskap. Dessutom finns här där jag bor ett gammalt bruk bevarat, likaså olika växter och liknande skyddade. 


Nu vill SCA lagra virke här i Lögdö. De vill ta bort ett fröplantage som befinner sig väldigt nära Lögdö bruk och istället använda platsen till virkesupplagring. Denna plats både rider och promenerar jag förbi nästintill dagligen och jag är givetvis inte glad för denna "nyhet". Självklart kommer detta påverka Lögdö på ett negativt sätt i form av transporter till och från lagringsplatsen, ljudnivåer som maskinerna åstadkommer och helheten av byn försämras då Lögdö bruk ligger i nära anslutning. 

Jag är besviken, less och förbannad! 


Tredje advent

3:e advent och tiden springer fram. Snart är julen här och det är inte mina julkort, inte alla julklappar och förberedelser... Tyckte jag hade bra koll på tiden, men på något sätt har den hunnit ikapp mig alldeles för fort. Särskilt med julkorten, men som ni vet har det en orsak som inte jag har åstadkommit. 


Ridskolan som ligger en bit från mig bara hade sin Luciashow idag. Så mysigt att sitta i ridhuset och titta på olika ryttare och hästar. Blir lika ridsugen varje gång! Kan sakna just att rida på ridskola ibland. Det är en särskild känsla att rida i ridhus, samt en spänning på något vis. 

Blir en sväng på förskolan imorgon, sen väntar skolarbete och skola på plats i Sundsvall resten av veckan. Snart bara en termin kvar och den kommer bli allt annat än enkel...! Men på't bara. 


Jul

Började denna lördag med en rolig ridtur på min härliga springare. Den energikicken behövdes för det som komma skulle, nämligen julklappsshopping i Birsta. Tro det eller ej, men jag är faktiskt inte klar med julklapparna och tyvärr kan jag inte räkna mig som klar med dom efter denna dags shopping heller. Hittade inte det jag sökte så

inhandlade endast två klappar. Och snart är det jul!! Tiden springer iväg och särskilt när man inte har så mycket ledig tid. Men men klar ska jag bli om det så ska bli dagen före julafton... 


(Vet att texten ser märklig ut. Lite problem med bloggen för tillfället) 


Julkort

Idag har jag halkat omkring på isen. Fy vilken glashal väg när jag körde bil imorse. Fick världens sladd i en backe och höll nog på att skita på mig både en och två gånger. Det var underkylt regn på redan hala vägbanor, plus spårigt så kan erkänna att bilturen gick i max 40km/tim den mesta delen av vägen. Max! Låg på 30 bra många gånger med.

Vad annars då? Jo, fick de efterlängtade julkorten jag beställt med Simon som tomte som jag gör varje år. Skillnaden i år var bara att det är någon annans barn på bilderna och en helt annan familj som hälsar god jul. Undrar då vem som fått vår beställning!! Jag finner inga ord.

Går bra idag måste jag säga.


Dator

Att sitta framför datorn är inte min grej, men det har min dag i stort bestått utav. Skolarbete med andra ord och inget särskilt roligt sådant heller. Ska bli skönt med lite jul vila sen även fast vi inte har jullov. Det gäller att planera studierna smart ;)


Omtänksam

Det är tur att jag har Simon när olyckan är framme. Klämde fingret nåt så otroligt i kökssoffan så jag trodde jag skulle svimma. Fy vilken smärta! Simon var snabbt där, frågade hur det var med mig, bäddade ner mig på soffan med filt och grejer och sen så satt han sig bredvid mig på en stol. Där frågade han om det gjorde ont och han berättade att han klämt sig flera gånger och att det kommer gå över. Dessutom tog han dukningen vid middagen för att jag skulle få vila fingret. Huga. Omtänksam kille det.
Är fortfarande öm i fingret och får väl se om det blir någon blånagel av detta. Ajaj!


Skit dag

Vilken skitdag! Idag har verkligen inte varit min dag. Skoluppgiften gick dåligt och är inte nöjd på långa vägar så ska göra om den. Isgata på promenden så jag fick gå och spänna mig och ridningen funkade sisådär på de glashala vägar och stigar som vi red på.
Nya tag imorgon och hopp om en bättre dag än denna.


Gottigottgott

En dag i ätandets tecken. Lite så känns det faktiskt denna söndag. Fika hos syrran, sen mat på Max, följt av svullandet av hemmagjord glass hemma, macka, frukt, nötter och choklad. Inte undra på att magen känns lite upprörd! Men gott var det ;)
Simon har varit på kalas idag och medan det varade hälsade jag på syrran där min kusin och lilla kusinbarn var. Så idag har jag myst med en bäbis. Inte varje dag det händer. Kul att släkten blir lite större då den är rätt liten min släkt. Simon har endast en tremänning och inga kusiner. Men så är det. Ingenting jag kan påverka tyvärr.

Nåja. Andra advent har passerat och så gjorde även minusgraderna. Skitvinter säger jag bara! Imorgon väntar en skoluppgift som jag dragit mig för att färdigställa, men nu är det dags att ta tag i den. Phu...


Samtal

Viktiga samtal idag när vi besökte julmarknaden på Norra berget. Simon berättade vad han önskade och hade en fin pratstund med tomten. Jag kom hem tomhänt och köpte ingenting alls. Tycker det är mysigt med marknader, men vill gärna ha många fler marknadsstånd än vad de har på denna marknad. Men som sagt mysigt och det hör liksom till att besöka den innan jul.


Hawaii

Aloha! Idag satt jag och tittade på kort på resor jag gjort och jag måste säga att jag är otroligt tacksam för alla spännande platser jag har besökt ute i världen. Hawaii visar korten ovan och den resan var verkligen toppen. Startade i San Fransisco några dagar för att sedan flyga till Hawaii där jag både besökte Maui och Big island. På Hawaii flög jag över en aktiv vulkan i ett litet litet flygplan, jag snorklade i gamla vulkan kratrar i havet, träffade havssköldpaddor både på land och i havet, tittade på vattenfall, badade vid härliga stränder, såg spinner dolphins, besökte lavastränder och upplevde den avslappnade atmosfär som dessa öar består av. Hawaii är gröna öar med massor av natur att uppleva och jag är väldigt glad att jag fått chansen att åka dit.


9 år

I januari har min blogg funnits i 9 (!!) år. Otroligt vad tiden har swischat förbi och väldigt roligt att kunna gå tillbaka så många år i sitt liv med både text och bilder. Känner inte igen den person jag är idag om jag blickar bakåt och det får mig att fundera vilken jag är 9 år framåt i tiden. Spännande!


RSS 2.0