1 år av sorg och saknad

 
1 år av sorg och saknad. 1 år sedan min älskade Gauti fick somna in. Det går inte en dag utan att jag tänker på min älskade häst och ibland kan jag tycka mig se han i hagen fortfarande. Den kloka, snälla hästen som alltid ställde upp och var världens tryggaste kompis. 
 
 
Jag saknar min pärla så mycket att det gör ont och jag vet att jag aldrig kommer att få en häst som Gauti igen. Han var en på miljonen, en sådan häst man bara möter en gång. Jag är glad att jag mötte just honom och att vi fick så många år tillsammans. 
 
Älskade Gauti frá Bakkakoti ♥
 
 
 

Ger upp

Men nä!! Som om det inte är jobbigt nog med att ha en häst i sjukhage.... Nu har det ju regnat konstant hela dagen och varit plus grader och det har resulterat i en sjö i Glóis ligghall, samt en isgata. Inte ett dugg roligt, då det givetvis skapar ännu mer problem. 

Jag orkar inte mer. 

SkolaDå är det skola för hela slanten då! Härnösand vecka, men en något kortare sådan då jag missade gårdagen och vi jobbade in fredagen idag, så det återstår 2 dagar av nya lärdomar, roligheter med studiekamraterna och förhoppningsvis fastnar nåt av det vi lär oss också! Har precis börjat en ny kurs som handlar om tal, läs och skrivutveckling hos barn, så det är inom det allt riktar sig för tillfället. Intressant. Mot ett bättre 2015

Då drömde jag om Island i natt då... Känslan att vara på den karga ön går inte att beskriva. Det är ett väldigt speciellt land som jag tycker alla borde uppleva någon gång. Jag själv är riktigt sugen på att åka dit igen och det finns fortfarande mycket där som jag inte har sett som jag gärna skulle vilja uppleva. 
 
Kom även på att jag inte gjort min önskelista inför 2015 och mycket beror på att 2015 har börjat tungt för oss med sjukdomar och annat strul. Men lite ska jag väl kunna klottra ner i alla fall, så här kommer den: 
 
Detta önskar jag inför 2015
 
*Högst på önskelistan är utan tvekan Glói. Jag önskar att han blir bra i sin skada!!!! 
*Resa till Island eller Budapest
*Charterresa i sommar till Rhodos eller annat liknande resmål
*Jag önskar att Ìsold blir en trygg och rolig ridhäst
*Likaså Sóldís... :) 
*Jag önskar att vi får vara fria från sjukdomar
*Önskar att skolan kommer gå bra
 
Jag önskar ett år som inte kantas av negativitet, skador och sjukdomar. Jag önskar ett lugnt år som flyter på bra utan större incidenter helt enkelt. Är det för mycket begärt? Har varit 2 tuffa år, så nu håller jag tummarna om ett bättre 2015 även fast januari bara bjudit på halsfluss, magsjuka, influensa och inga förbättringar på Glói än så länge.... Suck. 

SjukstugaImorgon är det dags för skola och innevecka igen... Trodde jag ja... Blir ingen skola för mig imorgon, åtminstone inte på plats i Härnösand. Istället ska jag vårda sjukt barn och mig själv. Superkul. Nääää!! Jag hoppas på nya krafter på tisdag och att mirakel ska hinna ske innan dess. 

So long

Nya friska tag

 
Strålande fint väder, men rätt kallt ute, runt -14 grader. Har faktiskt varit inne hela dagen idag till min stora förskräckelse, men det har mest berott på att Simon varit hängig. Hans temperatur låg på 39,5 ett tag, så det kändes inte aktuellt att gå ut och leka då. Jag själv skulle dock behöva den friska luften. Mår lite bättre nu i alla fall, men känner att jag inte har kraften i kroppen riktigt än. Får hoppas morgondagen bjuder på mer utomhusvistelse helt enkelt. Är så ridsugen också och jag längtar supermycket tills vi har två ridbara hästar. Då ska jag och syrran susa fram i skogarna :) Funderar på att boka den förra veterinären igen för att få ett annat utlåtande till Glói också... Hm... Kanske finns det andra råd och tips som fungerar bättre?? 
 
Trevlig kväll och trevlig helg allihopa! Själv ska vi bli friska och krya och hoppas på att mirakel sker tills på söndag. Bye bye
 

SjukdomarUsch, fy och bläääää!! Igår hämtade jag Simon från dagis som hade fått feber. Väl hemma, ingen feber och pigg. Till dagis idag och fick göra om samma visa igen. Ingen feber hemma. Suck. Men imorgon gör jag ingen ny chansning, utan nu får han vara hemma. Han är hostig och snorig nu, så bara det kan vara jobbigt såklart. Jag själv då?! Har spenderat natten, vaken, på toa delvis, delvis i soffan. Fick smaka på Simons senaste sjukdom och har legat i soffan idag så gott som hela dagen. Usch!! 

Nu vill jag ha nya, FRISKA tag! 

Reseplaner

Budapest eller Reykjavik? Reykjavik eller Budapest? Nytt eller gammalt? Gammalt eller nytt? En favorit eller en chansning, ja ni fattar... :) Hm... Livet är då inte lätt ibland. 
 
Jag bestämmer mig nog så småningom. 

I fas

Phu.... Nu ligger jag i fas igen med skolarbetet. Snacka om extra jobb bara för att man missade en muntlig redovisning. Får hoppas jag får godkänt på det bara! En ny kurs har börjat redan och nu gäller det att göra de uppgifterna också, men det ska nog gå bra. Skönt att ligga i fas som sagt och slippa tänka på att jag har något som släpar efter. Imorgon är det dock jobb som väntar. Är en ny kassautbildning på IKEA som jag ska vara med på. Jätte längesedan jag var där nu, så det ska bli kul. 
 
Nu får det bli lite TV spel :) 

Måndag


 
Idag har jag varit med de underbara barnen på förskolan, efter det tok pluggat och försökt hinna med det jag missade i fredags. Det + andra uppgifter måste hinnas med denna vecka och det känns faktiskt lite stressigt. Men, men... Så är det ibland. Bara att kämpa! Gör om samma procedur imorgon, så nu blir det natten. Gosinatt :) 

Skit helg

Denna helg blev inte riktigt som jag hade tänkt mig. Hade tänkt att åka och prova Simons skridskor, men istället har vi bara varit hemma pga Simons magsjuka. Trist, men ingenting vi kan göra åt det heller. Sånt är livet med småbarn antar jag... Varje år sedan Simon kom har även magsjukan gjort det. Verkligen den stora baksidan med barn. 
 
Som jag skrivit förut väntar 3 intensiva veckor för mig nu, så det är bara att hålla tummarna att jag håller mig frisk... önsketänkande. 
 
 

Lördag

Ja... Vad ska jag säga? Uträttat lite ärenden idag. Simon fyller ju snart år så åkte och handlade present till han. Medans var han hemma med mamma och pappa och testade sina skidor. Detta var efter att han kaskadkräktes... Suck. Är fortfarande nå vajsing över det jag skrev om igår, men tar det hela som om det vore magsjuka i alla fall. Gjorde det stora felet att ge honom mjölkprodukter, vilket inte är bra på en orolig mage. Får se hur detta urartar sig... 

Fick i alla fall ta en sväng på Glói idag, om än en kort sådan. Men den bjöd i alla fall på lite ridglädje. 

Over and out

Dålig dag

 
Bläääääää!! Nä, nu går det inte mitt håll alls. Simon var dålig i natt, kräktes och var ledsen. Hela dagen har han klagat på att han inte kan bajsa (intresseklubben antecknar va?!?!) Han fick microlax och då gick det bra. Ut kom (ja, nu är det såhär intressant igen) hårt och mycket.... Ja, ni fattar. Flera gånger. Jag personligen tror att han haft förstoppning. För han har haft problem för några dagar sedan också. Stackarn. Nu har det blivit en ond cirkel där han tror att det kommer att göra ont, därför håller han sig. 
 
Allt detta gjorde såklart att jag missade skolan idag och då även en uppgift som jag måste bli godkänd på. Nu får jag istället göra typ dubbelt så mycket bara för att jag inte var där. Inte så schysst, men så verkar det fungera när man missar.... Tro mig, jag hade inte varit hemma och jag inte hade varit tvungen till det och det ska man nu få lida för. Typiskt. 
 
Blääääääääää!!
 

Skolvecka

 
Ojoj, nu är huvudet trött och mosigt. Blir alltid så när det är inneveckor på skolan. Mycket lyssna och mycket prata, så det gäller att hänga med i svängarna! Imorgon är det dock halvdag bara, så det känns skönt med en tidig helg. Det väntar 3 intensiva veckor för mig sedan med lite tid över, men det ska bli roligt också. Sóldís har åkt iväg till Östersund nu och ska vara borta i 8-10 veckor. Hon ska äntligen bli ridhäst och få sin första utbildning av elever uppe på hippologprogrammet. Inridning är det som väntar och det ska bli otroligt spännande :) 
 
Nä.... huvudet orkar inte mer nu. Inte kroppen heller. Jag säger gosinatt :)

Snöigt

 
Tog en promenad på morgonen och måste ju säga att det är så fint med all snö ute. Kom mycket igår och det blev till att plumsa i djupsnö för att kunna utföra vissa sysslor idag, men så är det på vintern. Kanske, kanske att jag svor lite när jag stod där med snöskyffeln och skottade, men det var fort glömt. Dock medför snön vissa problem gällande ridning. Eftersom våran ridplan inte blev klar som det var tänkt, då finns det ingenstans för oss att träna hästarna. Åkern är alldeles för djup nu och ridplanen vi brukar låna skottas inte och ligger en bit bort. Så det känns trist. En annan sak som är trist är att Glóis svullnad har blivit sämre igen sen jag var hos veterinären. Undrar hur länge man ska orka hålla på med detta? Gränsen är egentligen nådd för längesedan. 
 
Jaja, nu är det väl dags för något vettigt. Skolan väntar och är väl lika bra att få nåt gjort :) 
 
 
 
 
 

Fönster

Men jaha.... Det knackade på dörren och in kommer en man från ett företag som ville höra om vi vill byta ut våra fönster. Ja, tamme f*n vi kör på det. Ge mig bara en 100,000kr först så fixar vi det! 
Ingen riktig sales man kan jag tycka då han bara klampar in, hämtar broschyrer och sätter sig vid bordet, börjar mäta fönster och ber om ett glas vatten (!!). TROTS att vi säger att sonen ska nattas. Här hjälpte inte riktigt sonen till dock, för han var mycket noga med att berätta för mannen att mamma har en pupp och pappa har en snopp. Viktig info att nå ut med på kvällskvisten tydligen! Jaja... Inga fönster köp blev det, men ack en upplevelse rikare. Ska vissa verkligen arbeta med försäljning? 

Storm och snöUngefär såhär ser man ut när det blåser stormvindar och snöar på tvären! Men inte stoppar det den lilla killen från att vara ute inte. Favorit sysselsättningen är att skotta just nu och han är stark vill jag lova! Som han skottar och har sig :) önskar att vi kan testa skidorna och skridskorna snart med, men har inte riktigt hittat det rätta tillfället för det än. Men vintern är låååååång... 


Glói

 
Idag har jag suttit på min fina prins igen. Vilken känsla att få komma upp i sadeln igen och ta en tur på min älskling. Tanken är ju att testa och se om det går att rida han eller om jag får återgå till enbart promenader igen. Har tänkt att rida några gånger i veckan och promenera resten. Ja, vi får se hur det går. Idag var han väldigt pigg och en tickande bomb. Han vill springa. Det vill jag med. Vi får inte. Ingen bra kombination. Hur som helst vad jag har saknat att rida honom!! Älskar denna häst. 
 
Håll tummarna. 
 
 

När Simon knäpper kort

Det är alltid lika spännande att gå igenom mobilen. Njut och begrundas av Simon "mästerfotografen" Nylunds bilder :) 
 
 
Är dom inte vackra? ;) 
 
 
 
 

Oturs dag

Idag är inte min dag (hur ofta säger jag inte det nuförtiden?) Det var dags för veterinären idag med Glói. Jag hade faktiskt hopp innan om att nu, kanske det skulle vara bättre, då svullnaden har varit något mindre senaste tiden. Men... 
 
Hoppar tillbaka till början av dagen. Börjar med att jag får otroligt ont i magen. Känner mig väldigt dålig, svimfärdig, kallsvettig och illamående. Simon trodde att jag var död och jag själv kände mig väl lite så också. Fy vad otäckt! Mitt nya hälsosammare liv började igår, vilket betydde inget kvällsfika och på något vis fick jag ett blodsockerfall eller liknande då allt bara blev knas. Magens smärtor var nog det som utlöste allt och vad dom beror på ska gudarna veta. Hade så ont! Känns lite bättre nu, men ska nog till doktorn för att undersöka vissa delar som inte fungerar som dom ska. Nåja...
 
Ute visade det sig snöa mycket och vägen var slirig. Tog några spadar sand och putt på bilen för att kunna komma iväg med transporten. Lagomt roligt när man bara vill iväg. 
 
Hos veterinären var skadan inte mycket bättre. Först lät veterinären positiv då han såg att svullnaden var bättre och tyckte det såg bra ut och där kom verkligen mina förhoppningar fram i dagsljuset, men ultraljudet och insidan visade en annan verklighet. Senskadan hade läkt litegrann, men ringbandet var så gott som ofrändrat. Det betyder alltså samma sak som innan; osäker prognos och veterinären var även fundersam på ifall kotledsinflamationerna han haft kommer att komma tillbaka eller inte senare. Samt om han kommer hålla sen. Ja... det går bara utför känns det som. Jag känner mig så ledsen över detta, då jag haft sån otur med hästarna den senaste tiden och vill verkligen att denna häst ska få vara kvar i livet. Det är kostsamt och tär på ens humör och ork, men samtidigt fortsätter man att kämpa tills sista ljuset är släkt. Återbesök om 2 månader, fortsatt sjukhage och liten förändring; Nu kan jag skritta han istället för att promenera OM inte svullnaden kommer tillbaka som värre igen. 
 
När slutar man kämpa? 

Utelek

Nu har jag laddat på med frisk luft i lungorna efter att ha varit mycket inomhus den senaste tiden pga halsfluss och dåligt väder. Sååååå skönt att vara ute i närmare två timmar och pyssla på hemma på gården med Simon. Det kom en del snö igår, så allt är vitt och fluffigt ute igen! :) 
 
 
Gick in igen med rödrosiga, härliga kinder! :)
 
 

Resor 2015

Funderar lite på resor såhär mitt på dagen. Min önskan är en weekend till våren med syrran. Där går tankarna till Budapest. Sugen på något nytt och samtidigt ett ställe jag hört bra om, så då känns just Budapest lockande. 
Till sommaren vill jag åka på en riktig charter, men all inclusive för hela slanten. Då vill jag åka med syrran, Jimmy, Andreas och Simon. Just nu lutar det åt Rhodos. Har varit på den ön förut och gillade den mycket. Har hittat ett fint hotell, men måste vänta och se när alla ska ha semester. 
Till hösten? Ja, varför inte en till weekend? Vill fortfarande besöka Krakow. Eller Dublin, eller Wien, eller eller eller.... :) 
 
Bara spekulationer, önskningar och förhoppningar än så länge. 
 
 

Höna på vift

 
En liten stackare vågade sig ut i snön. Hon sprang dock in lika snabbt igen. Mina höns och tuppar uppskattar inte snön och håller sig enbart inne vintertid trots att de får möjlighet att gå ut :) De längtar nog riktigt mycket till våren nu då dom får sprätta runt ute igen. Jag själv har faktiskt inte sån längtan till våren, utan längtar bara efter en riktig vinter istället. Nåja... jag längtar liiiite till våren, just för att då börjar hönsen värpa ägg igen. Dom har en viloperiod nu när det är mörkt länge ute. Saknar dessutom deras rofulla pickande ute på gräsmattan :) 
 
Men snart så... januari, februari, mars, april... sen så kanske ;) 
 

Söndag

 
Penicillinet har verkligen börjat gjort sitt. Nästan inget var kvar i halsen (ja, jag vet!! Äckelvarning!) och halsen känns inte lika tjock, Den sprängande huvudvärken jag haft den senaste tiden är också den bättre. Skönt. Kanske man kan få lite saker gjorda istället för att ha noll ork. 
Måndag imorgon och veckan är ju inte som vanligt än. Röd dag på tisdag och så är det veterinär besök i slutet av veckan, samt lite annat. Simon börjar på förskolan på torsdag och det känns lite vemodigt faktiskt. Har varit mysigt att ha han hemma, men jag vet att han älskar att vara bland kompisarna där med. Måste göra klart mitt skolarbete också, då det inte riktigt är klart än, så jag har det jag gör. 
 
 
Blir bland annat ridning på denna tösen imorgon :) Go´kväll. 
 
 

Simon

 
Älskade lilla son. Just nu är det äta ostkrokar, titta på Pippi långstrump, hjälpa till att laga mat och potträna som gäller. Det sistnämnda är det dock vi som driver och inte han själv, då han inte bryr sig ett dugg om han råkar kissa i kalsongerna. Men, men inget man kan tvinga på barnen, utan får fortsätta träna på. Sen så babblar han på hela, hela tiden! Han går att föra diskutioner med och det är många gånger per dag man skrattar åt vad han säger. Som igår bad jag honom om hjälp och fick till svar, "nej det går inte, jag är ledig idag" :) 
 
 
Idag har han befunnit sig hos mamma. Jag själv har vilat och känt mig död. Usch vad jag hatar att inte ha samma energi och ork som jag brukar. Jag är en person som inte gillar att vila, jag gillar att greja med saker och ha något att göra. Gick ut en sväng för att sanda isbanan ute på gården dock. Regnat hela dagen, så ni kan ju tänka er hur det ser ut... trist. 
 
 
 

Dålig start

Ja nu var det ju tänkt att jag skulle sitta och rada upp mina önskningar inför 2015, men jag tror jag istället hoppar över det idag och tar det någon annan dag för årets första dag bjöd inte på några trevligheter... På något vis så försvann inspirationen hux flux. 


Möt istället min nya vän -penicillinet. 
Blev en tur till Primärvårdsjouren imorse för att kolla upp min svullna, variga hals och hem kom jag med diagnosen halsfluss. Kul?? Näääää inte för fem öre!! 10 dagars kur väntar och jag hoppas, hoppas att den börjar verka snabbt. Halsfluss är inte och kommer aldrig bli roligt att ha. 

Hej 2015 -vad roligt du väljer att starta mitt år... 

RSS 2.0