Nytt årGott nytt år! :) 

Nytt år

Dagen före nyårsafton. Det nya året 2016. Vad kommer det att bjuda på? Vet inte hur många år i rad jag skrivit att jag hoppas på att det nya året blir bättre än det förra nu... 
Och jag säger detsamma även denna gång. Må 2016 bli bra på alla tänkbara sätt! 

Frånvarande

Har varit lite frånvarande på sista tiden och har mina skäl till det. 
Det är ingenting jag kommer gå in på här, utan ska istället försöka fokusera om och skingra mina tankar på annat. 

Det kommer inte bli lätt, men jag ska i alla fall försöka. Tro, hopp och kärlek är det som behövs och det är vad jag måste fokusera på istället för på det negativa. 
Jobbigt kapitel i livetSöndag. Det är väl vilans och lugnets dag? Det var i alla fall så jag hade tänkt mig dagen, men ibland (läs; oftast) blir det inte som jag vill. Min älskade Glói har haft det tufft och likaså jag då givetvis. Jag har mycket att tänka på just nu och har det rätt jobbigt och behövde inte ett till stort oros moln växandes över mitt huvud. Nu har jag tre tunga moln att brottas med. Jag kämpar och faller ner i gropen, tar mig upp en bit för att sedan bli påmind och faller lika långt ner igen. Är det såhär det ska vara? 

Lite utöver det tråkiga har jag fått gjort idag ändå. Har oljat in alla hönor och tuppars ben och städat åt dom. Måste olja fler gånger eller använda fet salva, då de drabbats av benkvalster. Väldigt vanligt hos höns och då mina går fritt hela vår/sommar/höst kommer de åt mycket som småfåglar tar med sig. Men de är glada och nöjda trots allt. På bilden har de precis fått havre och korn utöver deras vanliga mat och oj så glada de blev! Kjell (tuppen som bestämmer) pratade med sina höns och visade dom fram till det nya goda. De är så fina. 

Nu blir det att sova. Det är skönt. Drömma sig bort och glömma det jobbiga för ett tag. 

JulenDå var både julafton och juldagen över för denna gången. Alla verkar nöjda med sina presenter och det har varit mysigt att umgås med familj och släkt. 


God mat har ätits som alltid och rester av den finns att äta av flera dagar framöver. 

Det har stormat något så hemskt i natt. Och jag har inte kunnat sova nå bra alls. Dessutom har jag haft väldigt ont i magen så tryckte i mig både ipren och alvedon. Magen är fortfarande ond och stormen har inte lagt sig än. Men idag väntar Alby och den sista dagen av julfirande. Bara att bita ihop och ta med sig värktabletter. 


Simon fick en spark av "grannen" och han var riktigt duktig på att köra den :) 

JulaftonGOD JUL! :) 

SnöSnööö!! Det hade kommit snö under natten och det var en underbar syn att mötas till när jag kollade ut genom fönstret. Vitt, fluffigt och isen syntes inte till. Dagen bjöd dessutom på minusgrader och sol, vilket är det bästa på vintern. 


Blev en tur på springaren på mycket bra underlag. Gäller att passa på när det inte var glashalt överallt som det varit den senaste tiden. Sen handlades den sista klappen och nu är det väl bara att invänta jultomten i dagarna 3. Imorgon Roten hos moster, på fredag julfirande med syrran och på lördag blir det en sväng till Alby. 
Kärlek...De ser lite småblyga ut där de sitter tätt intill varandra inför natten...  ❤️ 

SkitvinterBläääää!!! Is överallt, precis överallt. Jag blir så less :( vart är snön? Vart är vintern? Sådana här vintrar är tydligen det vi ska få nu och jag gillar det inte. Jag hatar det. 

Ljuset är väl just att det går mot ljusare tider nu... 

Söndags fix

Sitter spänt och väntar på Big brother finalen -och ja; jag följer det programmet och jag älskar det! Alla som är kvar förtjänar att vinna, så det kvittar vem som vinner. Självklart vill jag ändå se finalen, för det är spännande :) 

Min dag då?! Jo, här på gården har det ridits, promenerats, oljat in höns och tupp fötter, packat hö påsar och bara varit. En härlig hemmadag, som faktiskt behövs för att hinna med småfix osv. 

Imorgon blir det Simon och mamma dag med allt vad det innebär ❤️ BläääEn fin förmiddag med kallgrader och solsken. 
En ful kväll med nollgradigt och spöregn. 

Den där fräsgaloppen på snötäckt väg verkar dröja och istället blir det bambi på hal is. 

Jag h.a.t.a.r. Detta! 

HuvudfotingarHar ni skådat något så vackert konstverk förut?! :) Simon är inte en kille som sitter still och knåpar ihop teckningar hela dagarna, utan har alltid varit en aktiv, motorisk kille, men nu idag kom dom -huvudfotingarna. Okej; minionerna som han själv sa att det var. Håret är det som fladdrar ovanför huvudena hihi :) Har varit en heldag med grabben idag då han har fått börja sitt jullov redan. Tyvärr regnade det hela förmiddagen vilket skapade isgator ute, så blev mest en innedag. Vi har grejat på med lite allt möjligt och Simon sov en lur också. Han är ofta trött på dagarna och ja... så känner väl alla sig i detta mörker ute. Lite sol, varmt väder och en strand vore inte fel känner jag. Men något sådant blir det inte. Just nu i alla fall... SnönDen lilla, lilla snön som har dimpit ner gav den lilla, lilla grabben lite skidåkning. Lite pulkaåkning. Lite skottning. Lite sparkåkning. Lite sandning av gårdsplanen. Kul ute i snön, det hade han allt! 
Själv ser jag fram emot en fräsgalopp på snötäckt väg. Lite mer snö nu, tack. 

TisdagHämtade Simon tidigt från dagis idag. Kvalitetstid är alltid viktigt och jag kände mig klar för dagen med skolarbetet. Glói fick komma ut på lite bus på ridplanen och där showade han loss :) 
Jag tog mig en kort prommis i bitande kyla också och sen har inte dagen erbjudit så mycket mer. Slapp i tv soffan :) Egentligen var min sjukhustid idag, men den ställdes in... Såklart... Allt för att man ska få vänta ännu längre. Suck. 

Norrsken

Just i detta nu lyser norrskenet upp himlen. Tempen visar på -13 grader och det är krispigt och kallt ute. Jag älskar norrsken!! Tyvärr har jag ingen bra kamera att fota det med, men njuter av det, det gör jag i alla fall. 

Har varit på lucia firande på Simons dagis idag. Han var så fin så. Utöver det har det enbart bestått av skolarbete idag. Det måste också göras och vill gärna vara ledig över jul och slippa tänka på det, så bara att kämpa på :) 

Fina domherrar har vi ute vid fågelbordet nu också. 


Det gäller att vara glad för det lilla. 

Vintern försvunnen

Vintern var är du??!! Isgata och skridskobanor överallt och trots att det yrde på lite flingor förut, så känns det inte som om vintern vill komma. Simon längtar efter att få leka i snön och skotta, jag längtar efter ridturer på bra underlag och att kunna promenera på något annat än isgator. -10 grader imorse, plusgrader på dagen... Blääää!! 

Blev en hemmadag idag, tagit det lugnt och myst på bara. En ridtur har jag tagit och en liten promenad, annars bara svullat i mig gotta. Bland annat hemmagjord glass, mums! Imorgon är det lite fix hemma och sedan luciashow på ridskolan. Det blir nog en trevlig dag. HönsÄr sugen på att skaffa fler höns. Ibland säger jag att jag ska sluta med dom, men ibland får jag suget efter fler... Nu är jag mest sugen på att skaffa olika raser. Är ute efter färgvariationer på äggen. Hur roligt vore inte det? Skulle även vilja ha en ras som värper lite mer, har varit äggtorka bra länge nu pga deras vila ifrån äggläggandet. Några ägg per dag vill jag nog ha i alla fall, även fast de behöver sin vila också. Synd alla slutar värpa samtidigt :) 

Vi får se till våren om det blir nå nytillskott. Ska i alla fall göra om i hönsgården både inne och ute. Det blir nog toppen i alla fall. 

KursInneveckan är slut för den här gången och nu väntar plugg hemma i hemmets lugna vrå istället. Denna kurs vi läser nu verkar inte vara supertung, vilket känns skönt eftersom det är vid jul och nyår. 

Morgondagen är dock inte tänkt till plugg, utan hästarna ska få nya skor och jag tror att de sista julklapparna ska inhandlas också. Skulle även önska lite snö, för skridskobanan här utanför och på dagis så barnen inte ens kan vara ute är inte önskvärt längre!!! Fy! 

Nu blir det träff med kudden och täcket. 

Skola

Skola, skola, skola. Förvirring, måsten och tankar. Det gäller att lägga upp allt bra. Det ska gå fort, samtidigt bli bra och fritid ska hinnas med. 
Kursen verkar ändå bra och inte alltför tung, det tackar jag för. 

Huvudvärk

Huvudet sprääääängs!! Det pulserar vid minsta lilla förflyttning. 
Det stormade i natt och rasade is från hustaket, vilket resulterade i en livrädd Calippo, vilket resulterade i en darrande hund som krafsade på sovrumsdörren i vild panik och ville till oss. Jag fick ha han darrandes bredvid mig och tror ni jag kunde sova då?! Han var så rädd stackarn och jag stressad över den uteblivna sömnen. Var nämligen skoldags idag. Med allt vad det innebär...


Galna flickor, snygga brudar -ja, kalla det vad ni vill ;) kul med klasskompisar, mindre kul att lyssna på lärarna... 

Krassel

Nu kommer dom igen... Bacillerna. Känner att halsen ömmar trots ihärdiga försök att mota bort det med glass. Tog och slickade i mig en sked honung också, men än har jag inte lyckats mota bort bassiluskan. Typiskt. Det väntar skolvecka med långa dagar i Härnösand i veckan och det är liksom extra jobbigt när man är krasslig. Jag inväntar ett mirakel och hoppas på ett snabbt tillfrisknande innan imorgon bitti. 
Fick i alla fall se solen idag. Alltid en ljusglimt i vardagen. 


Lördag

Meeeeen, vad är nu detta? Jag är inte klar med julklapparna. Det hade jag planer på att vara vid detta laget. Det sket sig kan man väl säga. Birsta är proppat med folk och sådant gillar ju inte jag, har liksom hållit mig ifrån det så gott jag kunnat. Tog en sväng på julmarknaden på norra berget idag, men kom hem tomhänt. Slank ner en kola i magen i alla fall, alltid nåt. 

I övrigt så regnar vintern bort och jag hatar det. Hästarna rids på isgata och mina promenader är så gott som obefintliga. Nä, ändring nu tack, för nu vill jag ha snö och kyla, NU! 
Bråda tiderTog mig iväg på praktiken idag och imorgon är det sista dagen. 5 veckor går fort och jag har trivts väldigt bra. Kommer sakna barn och personal, även fast jag tror vi kommer ses fler gånger :) 

Har lite kvar på en skoluppgift också och sen är det skolvecka på en gång på måndag. Ingen rast, ingen ro. 

Tjohej! 

Otyg

När man är hemma från praktiken pga krassel i kroppen, ja då passar jag på att göra skoluppgifter istället. Och det blev en sväng på hästryggen med och en promenad -Frisk luft är bra! 

Och just ja; passade även på att tappa mobilen i golvet för sjuttioelfte gången. Denna gång höll den inte lika bra som tidigare... Suck. 

Men imorgon är planerna praktik igen. Sådeså! 
Dr Simon

Det är tur att man har dr Simon hemma när man inte känner sig helt kry... 


Diagnosen blev prickar. 

RSS 2.0