Lördagen

Nu blir det ett sånt här tråkigt inlägg UTAN bild, det är verkligen något jag själv ogillar, men orkar inte lägga in någon denna gången, så ni får stå ut ni med...! 
 
Lördag idag och jag tycker då att jag har gjort en salig blandning utav saker. Började dagen med en uppfriskande morgon promenad en promenad i snigeltakt för att Simon skulle gå med. Hann några hus bort tills att Simon med bestämda steg plockade en blomma och skulle gå och ge Mari. Så där blev vi en stund. Simon älskar att vara där och då måste han ju få pyssla på lite där innan vi gick vidare. Blev en liten svängom med Glói i hagen sen. Han ska promeneras 10 min 2 ggr per dag så första omgången blev enbart i hagen idag då han var lite väl energisk. Var och tittade på en kull med kissungar sen, syrran som letar en hane, ljus färg. Så följde med och kikade -vem säger nej till att titta på kattungar liksom?! Ja... då var det alltså dags för att fånga in en rymmare då vi kom hem igen. Glói hade bestämt sig för att sjukhagen inte riktigt räckte till, så han befann sig ute i stora hagen istället. Blev till att bygga ny hage och sätta tillbaka han på plats. Han har alltid varit en rymmare, så inte förvånad alls. Tog en sväng till pappas arbetskamrat sen och kikade hur han byggt sina boxar och tittade även på några islandshästar där. Glóis nästa promenad var tvärtom mot för förmiddagen. Lugn och fin och fick komma upp på vägen och gå istället. Travade några steg för att kolla läget, men jag kan inget säga själv... veterinären på måndag. Han har tyvärr fått några bulor på benen också, så får se vad det kan vara... Pappa och Andreas har grejat i ladugården också... Det går sakta frammåt...
 
Nu ikväll har jag proppat i min godsaker och förundras över varför alla har magsjuka nu... är inte det lite väl sent?? Jag blir rädd, jag vill INTE ha det och jag vill INTE missa en enda dag utav skolveckan. En på skolan har nämligen tänkt att åka dit med magsjuka... jo, man tackar. Inte särskilt schysst mot resten av klassen kan jag tycka. 
 
Gosinatt! 
 
Har jag nämnt att jag planerar en ny familjemedlem? Ej av den mänskliga rasen...! 

Projekt ladugård

 
Många projekt finns det och ett är nu påbörjat. Vi ska bygga två boxar inne i våran ladugård. Anledningen till detta är att vi vill ha boxar att kunna ta in hästarna i vid tex sjukdom eller liknande. Kommer alltid att ha hästarna på lösdrift, men ibland behövs dom tas in av någon anledning, så det är det vi håller på att ska fixa nu. Det blir inget värsting bygge, utan det blir i sin enkelhet bara. Ett nytt fönster har satts in på framsidan för mer ljusinsläpp och två fönster ska sättas in på baksidan också -ett i varje box. Hojta till om ni vet två likadana fönster som ska säljas med karm! Sen så har vi även rivit upp golvet därinne, för lägga nytt behövs. Blir bara vanligt trägolv med stallmatta, då jag känner att jag inte vill slänga ut betong pengarna när jag ändå bara ska ha boxarna vid behov. Så där är vi nu. Imorgon ska vi fortsätta bygget och då blir det att bygga nya golvåsar. Som det varit nu så har det varit ett väldigt ranligt gammalt golv, så det behöver fixas till. Sen så återstår isolering av väggar, nya innerväggar, bättra på ytterväggar, ny takpapp på yttertaket då det regnar in, bygga själva boxarna osv osv... Det är inte bara inte! Men blir nog bra när det är klart och jag hoppas att det inte kommer att ta alltför lång tid. Har nämligen tänkt att söka efter någon som vill hyra plats här då flocken blir mindre och mindre och då vill jag gärna ha detta klart innan. 
 
Andra projekt ligger lite i skymundan i väntan på prisförslag... Första förslaget på en ridplan för 150.000kr (!!!) tog vi inte... Vilka j*vla priser på allt. Man blir mörkrädd. 
 
 
 

Mjau Vaganza

 
Nu har katterna smakat alla olika varianter av Mjau Vaganza som jag fick med i paketet ifrån Buzzador. Självklart är mina katter förtjusta i alla smakerna och allt har gått ner i raket fart. Så högsta poäng får denna produktserie, men jag skulle ändå önska något större förpackningar på "blötmaten" då det går väldigt fort innan maten på fatet är slut. Nu har ju jag två katter, så möjligt att det duger bra med dessa små förpackningar åt en katt åt gången. De hårda snacksen är superbra att ha hemma, ge lite mumsbitar nu som då och särskilt när katterna kommer in för natten. De vill hellre komma in om något gott väntar här hemma :) 
 

Skor

 
När jag har planerat för sko inköp, då ska tamme f*n skorna jag tänkt köpa finnas också, men icke sa Nicke... Det finns inte en enda sko jag fastnat för. Och då är det inte ens till mig jag tittar på skor utan det är Simon som behöver nya. Sandaler fick jag tag på som jag hade tittat ut, sista exemplaret och även visningen, så där hade jag tur. Även gummistövlar fick följa med hem, men tyvärr fanns inte färgen jag ville ha -hur kul är svart liksom?! Men så är det det här med vanliga gympadojorna... Ville ha samma som han alltid har haft, men då fanns inte dom i den storleken just nu och han i affären visste inte om det skulle komma heller... nånting med centrallagret... så typiskt. Sånt här ska bara funka och gå smidigt.
Nu letar jag ihjäl mig efter skor på internet istället, för ni ska inte tro att jag fastnade för några andra av skorna i butiken, nejnej...! Så lätt är det inte. Leta, leta, leta... Har hittat en sko nu som ser liknande ut, men 400spänn????? För en barnsko?? Ja, jag tror jag drar nåt gammalt över mig.
 
Tjohej
 

Mycket i snurr

 
Oj, oj, oj... papper hit, böcker dit, tankar överallt och en soppa i huvudet. Ungefär så ser det ut hemma hos mig just nu. Att det ska vara så svårt att strukturera upp allting, när jag egenligen är en väldigt ordningssam och strukturerad person. Aaaahhhh, jag blir galen! Mycket ska tänkas på, saker ska skrivas ut, viktiga textavsnitt ska strykas under och helst ska jag komma ihåg vad jag läst och framförallt vart jag har läst det. Vi får ha böckerna med på tentan, men vi har några uppgifter innan det också som ska redovisas osv och jag känner väl inte riktigt att jag är klar inför dom uppgifterna än. Att vissa böcker ska vara så svåra att ta in och förstå... det är inte klokt. Kocko känner jag mig. 
 
Jaja.... snart är det sommarlov och tur är väl det. Så slipper min hjärna bli ännu mer mosig än vad den redan är :) 
 

Ingen ork

 
Men hallå!!!! Vart har all min energi tagit vägen? Försvann den någonstans ute på kontinenten eller är det vädret som gör detta med mig? Har ingen ork till något alls, heller ingen lust till att göra nåt... Åh, så trist allting känns. Borde sitta och läsa järnet i skolböckerna, då vi har tenta nästa vecka, men kan knappt ta tag i det alls. Som tur är ska jag iväg till en studiekamrat strax och vi ska försöka slå våra kloka huvuden ihop lite, för just nu är det inte lätta saker vi läser om. Hoppas gå därifrån med lite mer klarhet :)
 
Och så Glói då... ja, han förvandlas sakta men säkert till en bomb. Att stå i en pytteliten hage och få röra sig endast 10minx2 skritt per dag är inte riktigt hans grej. Han som blev less av att vila då han var fullt frisk och gick med kompisarna i den stora hagen... ja, ni kan ju tänka er vad han håller på att bli nu. Om en vecka (!!) kommer veterinären igen för att titta på han. Är han inte bra då brukar behandlingen göras om och då kan jag nog inte hantera hästen längre efter det.... Så håller tummarna hårt att han ska få börja gå i större hage åtminstone, för han har alldeles för mycket energi i kroppen för detta. 
 
Bläääää
 

Brugge, Belgien

Då jag ser en utflykt för 700kr till ett annat land så kan jag bara inte motstå. Jag är ju en liten samlare utav länder ;) Så detta kunde bara inte missas. Vi tog alltså en buss utflykt till Belgien och staden Brugge -Som för övrigt har lika många olika namn som stavningar. Mycket märkligt. Nåja... Det var i alla fall en väldigt charmig liten stad! Fina, häftiga byggnader och många små gränder att strosa runt i. Belgisk choklad överallt, likaså belgiska våfflor -mums! Verkligen en stad att tycka om :) Såg dessutom mycket på vägen dit också. Vi åkte genom Nederländerna och även en del av Belgien. Såg många väderkvarnar och landsbygden, som för övrigt är väldigt platt. Ingen skog?? Fint! Båda städerna vi besökte under resan var alltså toppen och jag hade en väldigt bra semester. Vill tillbaka till Amsterdam, då jag verkligen kände mig hemma där på något vis. Men innan det har jag mååånga andra platser jag vill besöka. Världen är stor och tur är väl det! 
 
 
Härliga Brugge, Belgien
 
 
 
 

Amsterdam, Nederländerna

Då sitter jag hemma i soffan här i Lögdö igen efter några semesterdagar nere i Europa :) Amsterdam var platsen vi besökte denna gång, jag och syrran och jag kan verkligen säga att jag är kär. Vilken underbar stad! Full av liv, fina platser, intressanta platser, platser man måste se men inte nämner... :) Ja, staden har allt! Vi besökte Amsterdam Dungeon, Heineken experience, åkte båt på kanalerna, tittade på Anne Franks hus (för låååång kö för att komma in dit) och gick runt i stan. Det var tamme f*n mysiga platser överallt. Lite svårt att hitta först då det är kanaler och gator kors och tvärs, men kom in i det rätt snabbt ändå. Bodde på ett jättefint hotell och trivdes superbra i atmosfären denna stad hade att erbjuda. En stad full av liv! Besökte även grannlandet Belgien och staden Brugge under våran resa, men mer om det imorgon. Nu ska jag ta fram lite chirre och gotta ner mig. 
 
 
Härliga Amsterdam -Rekommenderas starkt!
 
 
 
 
 
 

Skola utomlands

Ingen rast, ingen ro... Gäller att hålla sig uppdaterad om skolan trots att man är utanför landets gränser, men är inte det tjusningen med att studera på distans? Med mig har jag artiklar som ska läsas och de kan jag ju faktiskt läsa vart i världen jag än befinner mig :) 

Flyga flygplan

Vart befinner jag mig nu då? Jo, ute i vida världen. Man kan säga såhär; 
Det gäller att hålla bort blickarna från vissa fönster, hålla andan när någon bolmar ut rök från munnen, inte gå in på fel fik och gärna försöka få koll på vilka kanaler som leder vart! :) Men ska nog gå bra det här... Det är en fin stad som myllrar av liv och imorgon blir det lite olika aktivitetet. 
Men nu krypa till kojs i hotellsängen skedandes med syrran haha :) 
Pinsamt

Men ååååhhhhh.... vad har jag gått med på nu då?? Haha, jag dör vad pinsamt! 

Hästarna

Ja... då har veterinären varit här och Glói visade tydlig smärta på vänster framben. Alltså totala motsatsen till vad jag själv trodde, eftersom jag trodde att det var höger bakben som spökade. Men som vanligt har jag fel och jag är verkligen kass på att hitta felen. I alla fall så blev diagnosen kotledsinflammation och jag vet inte om det är positivt eller negativt, det får tiden utvisa helt enkelt. Denna väntan alltså... :( Han ska i alla fall stå och vila nu i liten sjukhage och få medicin varje dag. Han fick även en spruta in i leden med... ja... nåt sprutade han in, kommer inte ihåg vad. Så nu är det alltså ingen ridning på bra länge... och jag är orolig för medicinen också, då jag vet att islänningar kan reagera på dessa mediciner. Dessutom åker jag ju bort och det blir Andreas som får hålla i skutan här hemma. 
Om 2 veckor kommer veterinären på återbesök och equiterapeuten ska behandla de spända musklerna så fort han inte har någon smärta kvar. Bara att hålla tummarna att han blir återställd...! Veterinären trodde han hade vrickat till hoven ute i hagen. Ja, man kan ju aldrig veta säkert.
 
Prins ska få gå och beta i sommar och må gott av grönsgräs och till hösten får han somna in :( Riktigt ledsamt då ni ju redan vet att jag fick ta bort Gauti i vintras. Blir bara mindre och mindre hästar här och det känns riktigt trist att Glói är skadad mitt upp i allt också. 
 
Bättre lycka med nästa häst kanske?

Söndag

För ett år sedan var Simon ute i shorts och t-shirt, barfota och strosade runt här på gården. Han badade även i hästbaljan och njöt av lite svalka i sommarvärmen. Det hade vi nästan kunna göra om idag. En riktigt varm och härlig dag som självklart har spenderats utomhus! :) Blev lite "stallhjälp" borta hos en granne på morgonen, sen lite fix hemma på gården och därefter åkte vi bort till Klampenborg naturreservat och gick runt lite. När vi kom hem kom Sandra som bor här borta vid sjön förbi, så det har absolut varit en bra och trevlig söndag. 
 
 
Imorgon kommer veterinären på morgonen... nervös inför svaret, men samtidigt hoppas jag att han hittar vad som är fel med min Glói givetvis. Simon ska vara hemma ifrån dagis, så det blir mys imorgon med :) 
 
 
 

Lördag

Soligt, varmt, mysigt sällskap och härliga djur. Vad mer kan man begära? Ja, pengar i överflöd kanske, men när man inte kan få det får man nöja sig med det lilla. Har varit hemma hela dagen och grejat på gården. Börjar lite smått med ett projekt som vi ska fixa. Vi har många projekt på G jämt och någonstans måste man börja. Väntar även på ett företag som vi har begärt en offert av, men det verkar tyvärr dröja innan vi får veta något pris... 
 
 
Ingen ridning heller och det är ju kanske superduper jobbigt att inte kunna rida!!! Ser att han fortfarande är besvärad av någonting och haltar till och från. Får hålla alla tummar och tår man bara kan nu att det inte är något allvarligt. Det är den bästa tiden att rida under vår, sommar och höst och ska jag inte kunna det då blir jag riktigt besviken. Jaja... kanske är det ett projekt på G där med... 
 
Imorgon är en annan dag och har lite små förslag på vad som kan tänkas göras då... :)
 
 
 

Runt sjön

 
Äntligen har jag hittat vägen runt sjön, så jag kommer upp på stigen som går bredvid våran hästhage! :) Nu kan jag promenera en fin runda på 1 timme utan att behöva vända och gå tillbaka. Det gillar jag! Men, lite, liiiiite rädd är jag att gå där själv eftersom det är i Björn land jag då vandrar, men när jag har sällskap kan jag njuta av denna fina natur i alla fall...! Och kanske sen också, då jag har ignorerat allt som har med björnar att göra... 
 
Nä, återgå till skolböckerna nu. Kan dock inte påstå att det är något intressant som fastnar som jag läser just för tillfället... Blääää...
 
 
 

Mjau Vaganza

Då har kissemissarna fått testa lite produkter av Mjau Vaganza och allt har hittils sakt slurp så har maten varit borta. Nu är inte mina katter några kräsna missar, men nog var detta populärt alltid! Dom har inte fått "hårda" snacks förut, men dom var mycket goda också tyckte katterna :) Ett populärt inslag efter att ha varit utomhus hela dagen. Bra sätt att locka in katterna över natten med...! 
 
 
Detta provar dom alltså genom Buzzador, vilket jag tycker är väldigt roligt. Få hem produkter att prova gratis och sen sätta betyg på vad man tyckte. Kul :)
 
 

Halt

Vänta, vänta, vänta... jag HATAR att vänta! Jag vill veta vad det är för fel på min häst NU. Jag är en sådan person som har noll tålamod. Jag kan bli otroligt otålig vid att vänta eller om folk är sena vid en träff osv. Och nu är det alltså väntan igen. På måndag kommer veterinären. Det är 4 dagar kvar det... Åh, jag blir galen på detta. Equieterapeuten kunde inte göra så mycket idag mer än att titta lite hur allt låg till. Hon tyckte Glói var halt och ja, han haltar från och till -det ser till och med jag. Musklerna var spända över rumpa och rygg, vilket jag själv har trott också. Så lite koll har jag ju ändå. I överlag tyckte hon att Glói är en fin häst, med bra musklelbyggnad. Kul att höra! :) Sen var han spänd i halsmuskulaturen också, men det har jag anat sen förut, då han är svår att böja och ställa som jag vill. MEN just det kan hon hjälpa mig med senare, nu är det prio ett att veta varför han haltar, vart har han ont? 
 
 

Mitt hjärta

 
Kärleken.
 
 

Älg

 
Oj, finbesök utanför hagen såhär på kvällskvisten. Älgen tittade förbi en sväng :) Mys. 
 
Jag själv känner ingen som helst mys just nu... Orolig för Glói -vad han kan ha råkat ut för. Det är så läskigt att inte veta vad som är fel och om det kommer att bli bra. Imorgon ska en equiterapeut komma och titta på han, men jag har inga förhoppningar om att hon kommer kunna göra något, förmodligen kommer hon säga att jag måste ta dit veterinären. Jag blir tooooookig!! 
 
Skiter snart i allt som har med hästar att göra, för har bara haft otur den senaste tiden... Är det värt det?? 
 

Inte igen...

Nä, men för i helvetes jävla skit!! Alltså vad har jag gjort för att förtjäna motgång efter motgång? Jag måste vara en väldigt hemsk människa eftersom jag får otur i precis allt jag gör... 
Nu är det Glói som är problemet. Ja, det var det ju för några dagar sen också, men det hittade vi ju källan till. När han väl har lugnat sig och är trygg igen, ja då är det något fel i hans rörelser istället. Märkte på en gång jag satt mig på han idag att något inte stod rätt till. Han kändes stel - och det brukar inte han vara. Tänkte att han kanske var lite spänd efter allt som hänt den senaste tiden, men tyvärr fortsatt det under ridturen. Traven var konstig och galoppen ville han inte ta alls. Skritten var stötig. Longerade han lite när jag kom hem och samma där. Kanske har han fått någon låsning? Han har ju varit väldigt spänd och det krävs inte mycket då för att något ska gå fel om han springer i hagen och halkar till eller liknande. Håll tummar och tår att det är något som försvinner eller är något som inte kommer kosta skjortan! Och helst nåt som går över fort också... Veterinären sa att han skulle vila och om det är kvar efter vilan ska han komma och kika på han. Hejdå pengar, hejdå. Så han får vila tills efter Amsterdam helt enkelt och så får jag hålla kollen. 
 
Även Príns har problem. Tänderna på en gammal man är inte som de borde vara och veterinären får inte riktigt bukt med dom. Nu fick han mediciner att ta också, så får vi se vad som händer. Men tyvärr ser det inte ljust ut alls där... :( 
 
Så, någon som har någon frisk häst till övers?! För det verkar inte vara något som vi har i alla fall... Sköter våra djur till punkt och pricka, är supernoga med allt och de har det bästa liv man kan tänka, men ändå går det fel... Otur. 
 
 

Saknad

Varje dag nämner jag ditt namn utav vana. Varje dag tittar jag efter dig i tron att du ska stå där och titta tillbaka. Varje dag tänker jag på dig och varje dag är en dag jag trodde jag skulle få vara tillsammans med dig. 
Det knyter sig i magen när jag ser någon som liknar dig. Du, med dina svarta ben emot din bruna kropp. Du med din svarta ål som löpte längs med din rygg. Dina snälla ögon och kloka blick glömmer jag aldrig. Jag vill klappa dig, jag vill åka runt på din rygg i klockren tölt, jag vill känna den problemfria känslan det alltid var med dig. Om jag bara fick uppleva mina 10 år tillsammans med dig igen. Det skulle ju bli 10 år till...

Åh, vad jag saknar dig älskade Gauti! 

Björnar

Alltså hur knäppt är det inte att de avlivar björnen som hoppade på gubben ute i skogen??? Sånt här kan göra mig riktigt arg och upprörd!! Björnhonon SKYDDADE sina ungar och skyddade sitt byte, sin mat. Och för det ska hela björnfamiljen avlivas??? Jag tycker det är så FEL det bara kan bli. Men så är ju Sverige i ett nötskal. "Den är farlig för människor nu när den hoppat på gubben". Ja, tro på fan att den gjorde det, hon följde bara sina instinkter. Det är ett rovdjur och det finns rovdjur i skogen, bara att acceptera. Kan ju kanske ta och avliva alla mördare, misshandlare osv också då? För de är ju farliga för människor. Och dessa släpps ju till och med ut efter fängelsestraff -om de ens får något. Nä, mycket dåligt tycker jag.
 
När jag ändå är på björnämnet så är det förmodligen en nalle som skrämt våra hästar. De har sett björnskit på en stig som ligger nära våran hästhage och tro på fasen att hästarna blir rädda då. Men skönt att få en förklaring i alla fall och jag hoppas nu att björnen vandrar vidare till andra områden så hästarna slipper vara rädda. Och ja; den får självklart leva vidare -För björnar behövs i eko systemet också. Allt ordnar sig med naturen och människor behöver inte vara där i och peta hela tiden... Läs på! 

Blandade känslorJa... Dagen blev inte riktigt som det var tänkt. Simon var väldigt rosslig i halsen när han vaknade så han fick stanna hemma från dagis. Så istället för skolarbete blev det en Simon och mamma mys dag. Riktigt mysigt! 

Något som är mindre mysigt är hästarnas beteende, någonting har hänt för de är som förbytta. Min coola lugna Gloi går inte ens att hantera och de andra verkar nervösa också. Brunst eller rovdjur i farten? Vilket som så är det INTE roligt :( Hoppas de ändrar sig snart till de bättre, för annars vet jag inte vad jag ska göra... :( 

Nåja... Sova lite nu, jobb hela helgen väntar. Gosinatt 

Tröttisar

Lille Simon var vääääääldigt trött igår när han kom hem ifrån dagis. Det var som om all energi hade runnit ur honom och han var ledsen när han åt middag till och med. Grinade, tog en tugga, grinade, tog en tugga... ja, ni fattar. Han grinade när han skulle ut och mata pippi (hönsen) och han grinade när han skulle äta välling... Var liksom ingen idé att hålla mannen uppe, så han fick lägga sig för natten kl 18.00. Sov enda tills 06.20, så man kan ju börja fundera varför han är så trött? Imorse var han som vanligt igen, så kan ju vara en utvecklingsfas eller något. Dessa faser är alltid något att skylla på :) Får se hur han är idag, har tänkt att hämta han tidigt och vara ute på gården. Visst, har massor att läsa inför skolan, men jag är en sådan som inte kan läsa allt på en gång, då blandar jag bara ihop allt. Ett i taget, ett i taget... 
 
 
En annan tröttmössa som inte var så sugen på ridtur... måste nog byta tid jag rider -för såhär ser det ut varje gång jag ska ut på en sväng med han! Ligger alltid och vilar. Får nog vänta ett tag till senare på dagen så han får vila klart :) 
 
Nä, åter till skolböckerna och sen hämta gosen. So long. 
 
 

Mjau vaganza

 
Då har paketet ifrån Buzzador anlänt. Denna gång är jag med i en kampanj gällande kattmat, kattsnacks, klädvårdsrullar och kardor för Mjau Vaganza. Kissemissarna här hemma är dom som ska få testa dessa produkter och även några katter i mina bekantas familjer. Spännande! 
 

Konstigt beteende

Men herregud, vad har hänt med mina hästar??? 
Började med att jag ser att dom inte har ätit upp sin mat sen kvällen innan -det brukar dom alltid ha gjort. Dom står dessutom och trycker längst ner i hagen i ena hörnet och kommer inte när jag ropar och öppnar upp sommarhagen för lite gräs ätning -detta händer aldrig heller. Dom älskar ju sitt gräs. 
 
Nåja... lämnar det så och tänker att dom går väl upp när dom är hungriga. 
 
Ser efter 2 timmar att dom fortfarande står nere i hörnet så går dit och försöker driva dom upp till sommarhagen, men det resulterar bara i att dom springer runt och vänder på samma ställe hela tiden. Vill liksom inte passera en viss punkt i hagen. Ger upp och skiter i dom, för där tappade jag tålamodet kan jag säga! 
 
Efter ett tag går jag och hämtar Glói för ridtur, kan fånga han lätt, men märker att han inte är sig själv. Tar ut han ur hagen och han är väldigt tittig, nervös och totala motsatsen till vad han brukar vara. När vi kommer upp till bommen där jag brukar knyta fast han, så går han runt och är orolig, tittar på allt och verkar skärrad. Får inte bortsta och att knyta fast han fungerar inte alls. Efter många om och men får jag i alla fall på han utrusningen och tänker att han brukar ju skärpa sig när man sitter på ryggen, men serru så var inte fallet idag. Det var liksom en spänd fjäder jag satt på, en rädd kille som inte alls vad nöjd. Till min stora lycka kommer en annan tjej precis och rider förbi, så jag frågar om jag får hänga på henne, så då lugnar han sig lite. Börjar dock bete sig exakt likadant så fort hon red hemåt senare. Konstigt... Han brukar liksom vara lugn denna häst vanligtvis. 
 
Ställer in han i hagen efter ridturen och de andra två hästarna är fortfarande nere i hörnet. Springer ibland fram till den magiska gränsen -men vänder och springer tillbaka igen. Får hämta en hink med gotta och gå och hämta dom så att de också skulle få äta gräs....
 
Ja, mycket märkligt beteende utav alla måste jag säga och man undrar ju vad som har hänt i hagen under natten?? Rovdjur? Någonting verkar i alla fall ha skrämt dom ordentligt eller så har dom helt enkelt fått en vår knäpp...!! 

Dagen i bilder

 

Findus

 
Herregud, jag må vara galnast i Lögdö - Men katterna vill jag banne mig ha in på nätterna!! Filuren Findus var spårlöst borta igår kväll... Ingenstans fanns han, ingen pingla hörde jag. Han brukar komma in på kvällarna och hålla sig relativt nära gården. Nu har det dock kommit många nya katter i området, så han kanske är ute och dejtar, vad vet jag,...
I alla fall orolig som man blir och scenarion som spelar upp i huvudet kunde jag inte gå och lägga mig. Var ute och ropade och letade väldigt länge! Till slut kom han ifrån skogen springandes rakt in i min famn och om jag blev glad att se han!! Min älskling ♥
 
Nu är han ute igen på strövtåg och jag sitter och väntar på att börja skolarbetet. Ska träffa två studiekamrater idag och skriva på en gruppuppgift om genu - ett intressant ämne. 
 

Läsning

 
Ja, det är väl lika bra att inse att allt måste läsas och gås igenom... ingenting blir gjort ÅT mig, utan jag måste se till att göra allt själv -givetvis. JAG ska kunna detta och det finns inga genvägar.
Vad håller jag på med då mån tro?! Jo, jag försöker gå igenom allt som ska vara läst inför tentan. Få en uppfattning om vad jag har kvar att göra, samt vad jag behöver fokusera lite mer på. Inser rätt snabbt att det är MYCKET att läsa och det är väl lika bra att börja någonstans. Har mailat iväg saker som Andreas ska få skriva ut på jobbet och har satt post it lappar i böckerna så jag vet vilka kapitel det handlar om. När det är mycket att göra vill jag gärna inte läsa fel kapitel ;) Mycket är läst redan inför uppgifter vi har haft, men när jag tittar igenom de kapitlen känner jag givetvis inte igen mig i allt... så får nog fräscha upp minnet lite. Jaja... imorgon är det träff med några studiekamrater för en uppgift och på något vis brukar saker klarna lite bättre när man pratar med andra om ämnet. 
 
Lite paus tagande har det varit idag med... Ridning och promenad. Väntar på killen som ska köpa kycklingarna nu och i eftermiddag kommer ett företag för att ge prisförslag på ett projekt jag vill genomföra här på gården. HÅLL TUMMARNA!! Blir fortsatt läsning och hämtning av Simon nu efter lunch. Det är mycket nu... phu...! 
 

Kycklingar

 
Då var årets kläckning här och det resulterade i härligt ulliga kycklingar även denna gången. Alla är inte med på bild, då några är på tork inne i kläckningsmaskinen fortfarande. Simon tycker att dom är jätte fina och vill gärna hjälpa till att mata osv. Han kramade, pussade och klappade dom också och tycker verkligen att dom är jätte spännande. Ifjol så var han med om kläckning också, men då var han ju mindre, i år tycker han det är mycket roligare. Dock blir inte dessa kycklingar långvariga hos oss, då dom är beställda utav en skolkamrat till mig. Så redan imorgon flyttar dom till Söråker, där jag hoppas att dom ska få ett härligt liv på landet :) 
 
 
 

Lördag

 
Phu... Ja, nu har jag slagit ner röva i soffan och tänker inte flytta på den i första taget! Har varit igång hela dagen som alla andra helgdagar. Men jag klagar inte, jag gillar att ha saker att göra och framför allt så gillar jag att få saker gjorda ;) 
Har varit en sväng på soptippen för femtielfte gången denna våren, longerat BUSIG Glói i min provisoriska rundcorall som för övrigt gör sin funktion i alla fall, promenerat med Calippo, varit till affären, breddat gången i hästhagen som går ner till vinterhagen -blev så mycket bättre!, eldat lite skräp och insåg att det inte gick, så nu ligger det på släpvagnen redo för soptippen IGEN, bytt rent till hönsen och hälsat den första kycklingen i kläckaren välkommen till världen -nu håller jag tummarna om fler, för en var liksom inte riktigt vad som var beställt. Dock kan man ju aldrig veta hur många som kläcks eller inte. 
 
Äh, tror jag ändrar det där med att flytta röven -Måste gå och hämta chipspåsen! Go´kväll :)
 

Grönska

 
Det börjar bli grönt här hemma! Jag älskar grönskan, jag älskar våren och sommaren. Se allt börja vakna till liv :) Härligt. 
Sitter för tillfället inomhus och skriver om förskolans historia, men fastnar lite då och då och kan inte gå vidare. Det är trots allt en gruppuppgift och jag behöver inte göra det nu, men gillar att vara förberedd. Nåja... Får kämpa vidare. Fredag idag, vilket alltid känns bra på något sätt. Magen däremot är allt annat än bra och problemen fortsatte även igår... Men men... 2 dagar kvar med medicinen och jag hoppas att jag står ut och framförallt så hoppas jag att det blir bra igen efter att jag slutat med den. 
 
Helgen är fullspäckad som vanligt och jag hoppas även att de små kycklingarna vill titta ut ur sina ägg. Man vet ju aldrig om det blir något eller ej, så det ska bli spännande att se. 
 

RSS 2.0