Året 2014

 
"2014 ska bli mitt år har jag bestämt. Alldeles för mycket "skit" 2013, så 2014 måste ju bara bli bra" 
 
Hrmpf.... Ja, jag kan ju inte påstå att det slog in. 2014 har innehållit mycket negativa saker också precis som 2013 gjorde, lite för många och jag känner att jag helst lägger det året bakom mig och istället siktar på 2015. Det SKA väl ändå bli mitt år?? Jag hoppas inte att jag kikar in här om ett år och inser att det har hänt massor med mer dåliga saker, för då kan jag nog inse att det är såhär livet är. Men hoppet finns där och det ska man aldrig överge, så 2015 jag hoppas du har några härliga ljusglimtar att bjuda på! :)
 
Ljusglimtarna som 2014 bjöd på var:
 
* Resa till Amsterdam med syrran -en stad jag verkligen älskade!! 
* Utflykten till Belgiens Brugge 
* En härlig semester i Stockholm med familjen
* Köpte Ìsold
* Började förskollärarutbildningen och den har hittils gått bra
* Boxarna i "stallet" blev gjorda 
 
Och sen det negativa då...
 
* Gauti tas bort -så otroligt saknad!! 
* Príns måste även han somna in
* Våran tänkta foderhäst blev skadad och fick skickas tillbaka
* Glói blir skadad och är det fortfarande 8 månader senare
 
Sen är det några saker jag inte vill skriva här som även dom hamnar under den negativa kolumnen. Det har varit ett tufft år, med mycket oro, nervositet, sorg och saknad. När jag nu går in i 2015 så finns allt detta kvar, men jag hoppas att 2015 ska ge klarhet i framförallt Glóis skador. Imorgon berättar jag mer om mina önskningar inför 2015. 
 
 
 
 

Platt som en pannkaka

 
Upp som en sol ner som en pannkaka... Ja, det kan väl sammanfatta min dag hittils. Herregud vad mycket det ska vara att tänka på jämt. Blir gaaaaaalen. Först så var det skolarbete och allt vad det innebär, är väl då hjärnan får jobba på högvarv konstant. Sen så kommer problemet med att fixa hästtransport till nästa vecka då det är dags för veterinären. Väderprognosen framöver visar plus grader och regn och då börjar jag genast att fundera på vart jag kan hålla till att longera Isold och rida? Skare är inte något jag vill rida i. Och sen började vattnet krångla hemma -tydligen en vattenläcka i Bergeforsen.... Ja, kanske dags att börja om nu då med skolarbetet. Läsa, läsa, läsa.... Kommer jag ihåg hälften vore det nog. Tjohej! 
 
 
 

EldFortfarande många minus ute och vad passar då inte bättre än att elda i vedspisen? Blir sån behaglig värme inne när man gör det. Kan inte påstå att det är ofta vi eldar där, men när det blir kallt som det varit nu i några dagar brukar vi dra igång en brasa. 

Trotsade kylan lite och tog en promenad med Isold mitt på dagen. Jag blir tokig av att bara sitta inne så det var skönt att komma ut lite trots att det bet rejält i fingrar, tår och kinder. Skönt med frisk luft! 
Imorgon är det dags att återgå till skolarbetet, jag gruvar mig. Har liksom tagit lite ledigt nu jag :) men på't igen ba! 


Norrsken

När man sitter i soffan och har bäddat ner sig under filten är det aldrig särskilt lockande att kliva upp, klä på sig och gå ut i kylan och mörkret för att mata hästarna. 

När man kommer ut och ser det vackra norrskenet är det inte lockande att lämna det för att gå in igen.


Juldagen

Då var julafton över för denna gången och vi hade en mysig jul här hemma i huset. Alla verkar nöjda med sina klappar och jag är mer än nöjd jag med. Fick mycket saker jag hade önskat mig och mer därtill, åt god mat och umgicks med familjen. Simon tyckte det var spännande att träffa tomten och fick inte fram många ord när tomten väl kom. Man riktigt såg på honom vad spänd han var i kroppen -inte av rädsla, utav av hela grejen att det var så spännande :) 
 
 
Fick bland annat denna fina tavla som en tjej har ritat av syrran. Den föreställer givetvis mina två guldklimpar här i livet. Gauti som jag saknar något så otroligt mycket och min fina prins Glói som jag oroar mig för varenda dag som går. Hon som har ritat tavlan har verkligen lyckats fånga Gautis trygga, säkra, lugna blick och Glóis snälla, nyfikna. Precis som i verkligheten. Den kommer stå på hyllan i vardagsrummet där jag alltid kan se den. 
 
Fick även benskydd till Glói som jag ska prova på honom sen så att dem passar storleksmässigt. Han behöver stöd för sina leder och senor nu när han är skadad och OM han blir bättre, så behöver han extra stöd vid ridning sen också. 
 
 
Dyrgripar, men ska vara bland de bättre. 
 
Nu blir det lite lunch, rester av julmaten, sen ut i kylan. -23 grader här idag. Brrr.....
 
 

God Jul

 
EN RIKTIGT GOD JUL FRÅN OSS I LÖGDÖ :) Kom ihåg, kalorierna räknas inte under julen och man kan inte träffa familjen för mycket ;) 
 

Vintern

 
Vintern kom med stormsteg och än har det inte slutat snöa! Jag har skottat som en galning och orkade inte ens ta hela gårdsplanen. Mycket snö har det kommit och känns ju sådär roligt att skotta medans det dalar ner massa mer. Men än kan inte slungan användas, för behöver en botten först så inte allt grus skjuter sönder fönsterrutorna för oss ;) Så tills dess blir det handkraft, vilket visserligen kan behövas på detta fläsk...
 
Men en plumsande promenad med vovvsingen också och sen en till för att gå med Isold till ridplanen. Önskar jag hade min egna nu, som vi skulle haft egentligen. Hade varit skönt att slippa gå så långt för att komma till en plan, men men till våren hoppas jag. Vad mer? Jo, nämnde jag att jag hade skottat???? Flera gånger i Glóis hage också. Flera gånger... 
 
Men så mysigt det är ute med snö :) 

Snööööö!!!

Jippie!!!! Snö :) Vad mysigt det blir med denna fluffiga kalla snö som dimper ner. Det är som ett puder som fluffar till hela landskapet -härligt!! Var ute en sväng med Calippo och Simon förut. Följde med syrran på en promenad då hon skulle gå med ìsold. Nu får vi hoppas att denna snö ligger kvar ett bra tag och att vintern är här för att stanna. Så mycket finare ute nu. 
 
 
Blir till att ta en sväng med snöskyffeln sen bara, då Glói inte får gå i djupt underlag. Även fast det inte är så mycket nu, så byggs det lätt på. 
 
 
 
 

Önskelista

Okej Tomten. I år har jag önskat mig friska djur, en hel Gloi, pengar till diverse projekt och något spännande. 

Så bring it on!! 

VintertidVarit ute mycket idag i det härliga vädret. -12 grader, knarrande snö under fötterna och sol. Mitt favorit väder på vintern. Luften är klar och kall och man blir så härligt rosig om kinderna. Simon njuter av snön och allt det roliga man kan göra i den han med. Underbart att vintern är här :) 

Äntligen snö

 
ÄNTLIGEN lite vinter ute! :) 
 

Studier

Skolveckan är över för denna gången och som vanligt har det varit superkul att vara tillsammans med de underbara studiekamraterna. De är ett galet gäng som jag verkligen trivs med! :) Kan tänka mig att vissa tycker vi är lite väl knäppa, men eftersom alla har samma knäppa humor så funkar det ju perfekt i alla fall! 
 
Nu väntar 3 veckor med hemma studier och allt vad det innebär. Ska förhoppningsvis kunna gå mina promenader igen och så ska Ìsold sättas igång för ridning. Spännande!
 
 

Julkänslan borta

 
Om en vecka är det julafton. Känns det som så?? NÄÄÄÄ!! Ingen julkänsla alls och jag tror mest det beror på att jag inte har varit hemma och känt av någon julstämning alls. Först 5 veckor praktik -och visst där var det julpyssel och grejer, men jag tycker ändå inte jag hunnit förbereda mig själv för jul. Jaja... Inte mycket att förbereda sig för kanske, men lite julstämning skulle inte skada. Och nu är det skolvecka och då hinner jag inte alls reflektera över någon julafton. Imorgon är sista dagen för skolveckan för denna gången och det blir till att läsa i raketfart alla böckerna för att sedan försöka knåpa ihop uppgifterna också. Kan inte säga att det känns så motiverat denna gången, för jag skulle gärna vilja vara ledig utan press och stress över jul och nyår. Men det är bara att glömma. Får bara hoppas att jag lyckas få ihop arbetena tillräckligt bra för att bli godkänd... 
 

Skolan

Aaaaahhhh!!! Nu känner jag mig faktiskt stressad. Jag brukar ha läget under kontroll, men denna gång känner jag mig stressad över skolan och de uppgifter vi har nu. Mycket beror det på att inom dessa veckor vi ska hinna med allt så är det jul, nyår, planeringsdag på förskolan, veterinärbesök osv, vilket gör att  många dagar går bort som man egentligen skulle behövt för skolan. Dessutom är det väldigt svårt att läsa när Simon är hemma, så det gäller att lägga upp detta bra så allt hinns med. För hinna med det ska jag, det finns inga andra alternativ där. MEN hade varit skönt med lite jul ledigt faktiskt och inte ha denna hets över mig. 
 
Jaja... 2,5 år kvar bara... haha. Syrran är klar idag och är färdig förskollärare. Grattis till henne :) 

Frågor

Frågor jag ställer mig för tillfället: 
1. Vart är vintern?
2. Kommer Gloi att bli bra?
3. Är 2015 mitt år? 
4. Hur ska det gå att plugga med Simon och Andreas hemma? 
5. Vart går nästa resa? 

Ja... Svaren hoppas jag på att få. 

MatSprungit i lite affärer idag och handlat mest ätbara saker. Det spelar ingen roll vad man stoppar i korgen så blir det dyrt... Men äta bör man annars dör man, så det finns ju liksom inget val. 

Väljer dock oftast "billig" mat och äter sällan kött. Kött som i köttbitar då alltså. Dels är det dyrt, men dels känner jag inget behov av det heller. Förut har inte min mage tålt det så bra då det är svårsmält, så det har liksom blivit att jag valt bort sånt. 

Jaja... Ny vecka imorgon och denna vecka består av innevecka på skolan. Bara att gräva ner sig i skolböckerna igen. 

Mumsbitar

 
MUMS! Idag har det bakats julgodis :) Säger man baka? Jaja, hur som helst, syrran och jag har gjort några mumsiga kolor med turkisk peppar i och rocky road som alltid är lika gott. Smarrigt att ha hemma, så kan man ta sig en mumsbit nu som då. Skulle vilja göra mer julgodis också, men känner inte riktigt att jag har tid för det, så det får räcka såhär. 
Resten av dagen har spenderats med och för djuren. Glói och Calippo har motionerat och även ìsold fick gå på en promenad idag. Hönshuset är rengjort och så även Glóis ligghall. Ìsold och Sóldís fick springa av sig på lägdan också och herregud vad de sprang!! :) Kul att se. 
 
Det som återstår av dagen är slapp i soffan och det säger jag aldrig nej till :) 
 

Ingen ledighet

5 veckor gick fort! Praktiken är över och jag kommer att sakna personalen och barnen där jag nu varit under dessa veckor. Har varit roligt och givande att få komma ut i verksamheten och jag har trivts väldigt bra. 
 
Nu väntar en skolvecka i Härnösand innan jul och sen är det bara att köra på igen med att läsa, läsa, läsa, skriva, skriva och skriva. Ingen rast, ingen ro. Ingen paus, inget lov. Men så är det. 
 
 
 
 

VinterBilden är inte tagen idag, men jag önskar att den vore det. Jag saknar snön otroligt mycket. Förr har jag sagt att jag inte gillar den, men nu när den lyst med sin frånvaro både ifjol och nu så saknar jag den verkligen!! 

Det är bra att ha en blogg då, jag kan klicka tillbaka flera år i tiden och se både bilder och läsa text jag skrivit. Nu ville jag se fina vinter bilder och det var bara att gå tillbaka och titta. Har snart haft bloggen i 7 (!!) år. Nu medanjag  klickade tillbaka så såg jag inte bara vinter bilder, utan min älskade och otroligt saknade Gauti var med och även många härliga bilder ifrån mina resor. 

Men nu är det dags att sova.

2 dagar kvar

2 dagar kvar av praktiken. Herre jösses vad tiden har flygit fram!! Kommer sakna alla barn och personal, det kommer kännas tomt hemma sen med studierna. Roligare att vara ute på plats i verksamheten :) Imorgon ska det firas Lucia och så även på Simons förskola. Ska bli mysigt att titta på :) 
 
Var och handlade klart julklapparna idag. Skööööönt!! Nu slipper jag trängas med dom som är ute i sista minuten. Hittade det jag tänkt också, så känner mig nöjd. Ska hämta ut några klappar som ligger och väntar också, men det är inte så jobbigt i alla fall. 
 
Nu väntar pållarn på mat, så bäst att gå ut och slänga in lite hö till dom. Gosinatt :)

Veterinär tid

Nu är Glóis nästa veterinär tid bokad. Det blir i början av januari han ska dit igen och jag har ingen aning om vad som kommer att sägas då. Han går sina promenader varje dag och står i sjukhage resten av tiden, svårt att spekulera i något då jag inte vet hur det ser ut inne i benet. Svullnaden är kvar, men det är insidan som räknas. Ja... jag hoppas in i det sista. Vill så gärna ha tillbaka min Glói som han var innan skadan. 
 
 
 

Sista veckan

 
Då är det dags för sista veckan på praktiken. Dessa veckor har verkligen gått fort och det har kännts bra att haft något konkret att göra på dagarna. I vanliga fall sitter jag ju med skoluppgifter och lägger upp tiden själv, men det har faktiskt varit trevligt att åkt iväg varje dag för att vara i verksamheten. Skönt att vara hemma och styra över tiden själv också, men det blir lätt att man gör annat än vad man borde också. Dock saknar jag promenaderna och dom ska jag komma igång med så fort jag kan sen...
 
... om jag vågar. Igår såg en hästägare björnspår i sin hage. Den hagen ligger 12 min promenad ifrån oss, alltså väldigt nära. Det är även ett ställe jag ofta promenerar i med både Glói och Calippo, så känns ju sådär måste jag säga. En björn vill jag inte träffa på och jag vill absolut inte att Glói träffar på någon i sin lilla sjukhage där han står. Nä, nu tycker jag det är dags för björnarna att gå och lägga sig för vintern! Om man nu kan kalla detta vinter?!?! Vart är snön?? Vart är kylan?? 
 
Jaja... Bor man nära skogen får man räkna med rovdjur, men de får gärna hålla sig längre bort ifrån bebyggelsen. Punkt slut. 
 

Jamtli julmarknad

 
Igår styrde vi bilen emot Östersund och julmarknad på Jamtli. Östersund känns som hemma för mig då jag har bott där ett tag tidigare och jag saknar faktiskt att bo där. Det är en mycket mysigare stad än Sundsvall och närheten till fjällen är ett stort plus! Dessutom tycker jag faktiskt att människorna där är snäppet trevligare och snällare än här. I alla fall... Jamtli är super mysigt och julmarknader är alltid roligt att besöka. Så det blen en trevlig road trip dit tillsammans med Andreas, syrran och Jimmy. Jag handlade ingenting, men de andra köpte lite smått och gott. 
 
Imorse har jag suttit och skrivit skoluppgift och nu ska jag strax ut på en liten promenad. Se hur Glói rör sig och göra rent åt han. Sen mitt på dagen blir det ett besök hos kusin vitamin och hans hus han flyttat in i. Blir kul att se hur det ser ut. 
 
Trevlig söndag!! :)

Andlig kväll

Ikväll har jag, Andreas och syrran varit på andlig kväll. Skeptisk som jag är gick jag dit utan någon särskild tanke på vad som skulle sägas och ske. Har länge velat testa detta och nu när chansen kom tog jag den. 

Kan säga såhär; hur kan människan veta allt det hon pratade om? Hon beskrev både mig, Andreas och syrran klockrent. Alla våra personligheter och hur vi är och vad vi vill göra var på pricken rätt! Helt otroligt! Jag fattar ärligt talat inte hur det går till, men såklart väldigt spännande. 

Jag personligen fick ingen som ville kontakta mig, men syrran hade en man där som tog kontakt. Vi tror att det är våran gammel morfar då det stämde in på sättet han dog, hur han bodde osv. 

Jag är ingen person som är öppen för sådana här saker och brukar inte märka av energier osv, men det var helt klart väldigt intressant att vara iväg på detta och det är definitivt något jag kommer att prova på igen. 

Jul

 
Något jag och säkert många fler förknippar med julen är hyacinter. De är så fina och luktar verkligen jul. Nu börjar dom att slå ut här hemma och dom pryder mina krukor med sina vackra färger. Mys. Lite snö och kyla på det här så kanske julstämningen kan komma någon gång, ser dock mörkt ut. Prognosen lovar regn och varmgrader. Känns som om det kommer bli en repris ifrån förra vintern och det känns väldigt trist. Men inget att göra något åt, det är som det är. Jag som inte brukar gilla vintrar längtar nu efter en riktig vinter med mycket snö :) 
 
Nu får det bli en lussebulle :) En annan sak jag förknippar med julen. Mums!
 

Hosta

Ja, statusen här hemma fortsätter med sjuk Simon. Det verkar aldrig bli bra med hans hosta :( Han är pigg i övrigt, springer runt och busar som han alltid gör, men så kommer hostan på nätterna. Han hostar tills han spyr och alla vet ju hur roligt det är... Han har fått hostmedicin, men den hjälper inte ett dugg, så nu ska han prova en annan som är slemlösande. För det verkar vara det stora problemet, segt slem som han inte kan svälja ner och då kommer det upp istället. Nätterna är därför rätt så jobbiga här hemma nu, då man vaknar stup i kvarten för att han hostar. Vill inte att han spyr i sängen liksom, så man får verkligen vara på vakt. Idag är det syrran som passar han så att Andreas kunde åka och jobba. 
 
Ja, det var det. 

Promenad

 
Tog mig tiden att gå en sväng efter praktiken idag. Så skönt att komma ut och röra på sig, även fast det bara var en kort sväng jag gick. Ut i mörkret, men det är tur att det finns gatlampor här. Calippo var givetvis med också, så hade ju min vakthund med. Det var så lugnt och tyst ute. Perfekt temperatur och inte en vindpust. Så härligt!! Jag saknar mina promenader något så otroligt mycket. Jag behöver dom, jag behöver vara ute och gå för att må bra. Efter jul tänker jag och syrran ta i med hårdhandskarna när det gäller vikten också, för nu har det verkligen gått överstyr. Beach 2015 siktar jag på! Och, ja jag vet att jag har sagt det förut, men hoppas att denna gången ska fungera i alla fall ;)
 
 

RSS 2.0