Söndag

 
Ja... inget spännande att berätta här ifrån Lögdö. Dagen har flytit på precis som en helgdag brukar för oss. Dvs med fix hemma. Var iväg på bygghandeln imorse för att handla lite material som behövdes och dagen blev inte så mycket mer intressant än så. Att trängas inne på Birsta i affärer hade jag absolut ingen lust med, däremot är jag lite sugen på att åka på badhuset med Simon, men får bli en annan helg. 

 
Plockat upp en massa fallfrukt har jag gjort också. Bara man tar i grenarna rasar det av äpplen. Tycker det är synd att dom ska ligga och ruttna, så plockade upp för att ge pållarna. Gjorde även en paj igår på dom och går och tar ett då och då. Så gott med svenska äpplen, det enda i äppel väg jag äter. Gillar inte andra äpplen faktiskt. Hönorna och tupparna brukar vara där och äta av fallfrukten också. De gillar dom också :)
 
 
Och såhär långt har vi kommit nu. Allt är såklart vint och snett, är liksom en gaaaaammal ladugård vi bygger i, men vi gör det bästa vi kan för att få det bra i alla fall. I luckorna ska det givetvis sitta fönster, har varit och köpt dom också, men det får bli nästa helgs projekt. Ska bli så kul när allt är klart, få fixa lite därinne och göra fint. Jag vill ha lite färg jag. 
 
Imorgon är en spännande dag... Håll alla tummar och tår ni bara kan!! Det gör jag i alla fall. 
 
 
 

Bygget

Bygget rullar på här hemma på gården. Golvet las klart idag och lite annat smått och gott hanns också med. Det börjar verkligen synas nu hur det kommer att se ut och storleksmässigt tycker jag att det blir alldeles lagomt. Några till byggdagar så kommer man se ännu bättre vad det är vi bygger. Kul! :) 
 
 
Glói fick komma in och prova ut storleken också :) Han klev in som om det vore nåt han gör varje dag. trots att det var konstiga saker där inne osv. Han är cool den hästen :) Trygg -Min lilla Glossi ♥ Imorgon blir det att åka och handla mer isolering, några reglar och fönster. Får se vad vädret visar ifall vi kan måla eller inte. 
 
Go´kväll :)
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Mycket att ta in

 
Min paus i skolarbetet
 
Gaaaahhh!! Så mycket text, så myyyyyyycket text, blandar ihop och läser bara för att ha läst det. Kanske inte det mest intressanta heller enligt mitt tyckte och ser inte riktigt anledningen till att läsa detta. Det finns säkert någon riktigt bra förklaring och jovisst fattar jag egentligen varför, men när jag väl sitter där och försöker ta in allt då är det inte så lätt att tänka "att detta behövs sen i arbetet med barnen". 
 
Ska hämta Simon på dagis strax och då är det liksom slut på läsandet för idag och helgen börjar. Jag läser aldrig på kvällar och helger, för det är min fritid. Så som jag vill ha det. MEN vet inte om resterande timmar av dygnet kommer räcka till att läsa klart, förstå och sammanfatta, jämföra och allt vad det är man ska göra innan inneveckan. Skulle behövt mer tid. Jaja, bara att gilla läget. Jag läser sakta. 
 
Trevlig helg! :) 

Cloetta

Ibland är jag sådär riktigt sugen på något gott. Kan längta tills kvällen då jag sätter mig i soffan och smaskar på något riktigt mumsigt. Dom dagarna det händer att man blir extra sugen är jobbiga då man vet att man faktiskt inte har nåt gott hemma. Men så plötsligt händet det! Idag var en sådan dag. Tänk att sjunka ner i soffan framför tv:n. Knapra på en karra och riktigt mysa till. MEN vad ska jag äta?!?! Det finns ju inget hemma för bövelen!!! 

Tänk er då känslan när jag öppnar brevlådan och där i av alla ställen ligger en brun påse. Klämmer och funderar ett tag på vad det kan vara. Men så ser jag avsändaren -Cloetta!! Och alla vet ju då vad det innebär. Gotta, karra, godis, mumsigheter :) 3 påsar med AKO kola som ska införas i butikerna snart igen. Hur bra är inte det?? Dessutom en påse med halstabletter och det kan ju verkligen behövas nu när Simon kommer släpa hem bacill efter bacill ifrån dagis. 

Ja, man tackar och bockar. Tänka sig vad lite gotta kan rädda en dag. 

Är med i Cloettas bloggnätverk och får då testa nya produkter, vilket är jätteroligt och spännande. Passar verkligen em godisråtta som mig :) 
Uppdatering Gloi

Uppdatering Glói... 
Lindorna han har haft på bakbenen dygnet runt plockade jag bort igår. Han skulle ha dom i 1-2 veckor och har haft dom i 1,5 vecka nu, så tyckte jag kunde ta bort dom och se vad som hände. Såhär i efterhand hade jag gärna haft dom kvar för då hade jag sluppit se att han inte är bra. Tog av dom igår mitt på dagen och imorse var leden svullen igen med hårda gallor som det kallas. Självklart är jag väldigt besviken, då hoppet är det sista som överger människan. Och nu är nog hoppet ute helt. Jag skriver nog för att hur det än är så griper man efter varje halmstrå man bara kan och ändå hoppas på att det ska bli bra. Tyvärr är prognosen väldigt mörk, ja helt becksvart skulle jag vilja påstå. Även gallan i frambenet där han redan är behandlad 3 gånger börjar dyka upp igen. Det finns liksom inte mycket mer att göra...
 
Har tid hos en annan veterinär den 15:e september och det är ju en evighet tills dess. Denna veterinär sägs vara riktigt bra om jag lyssnar ryktes vägen, men dom är ju inte gudar. Skadan är där och det är som det är. Frågan är; kan han stå i 2,5 vecka med svullen kota?! Njae... det vill jag inte påstå. Blir det sämre så får jag se vad som händer. Meningen är att han ska vila för att läka, men nu såhär halvtids i vilan hade jag velat se en klarare förbättring och inte att det går mot det negativa hållet. Har även skickat iväg ett mail till gårds veterinären för att höra om han har några råd och tips. Vem vet, kanske sitter han inne på något riktigt bra... 
 
 
Fina, fina Glói ♥ Jag är inte redo att skiljas ifrån dig än. 
 
 
 

Liten kaka

 
Baka, baka liten kaka, vem som helst får smaka... :) Idag var det dock en klasskamrat och hennes barn som fick mumsa på sockerkaka. Ja, även jag och Simon såklart. Jag tycker om sockerkaka, lättsam att göra och man har alltid ingredienserna hemma. Dessutom är det gott och smeten är ju det allra bästa. MUMS! 
Umgicks med dom ett par timmar och innan det rörde jag på fläsket lite. Fläsket som ska röras på mer så snart det går, för nu är det tamme f*n alldeles för mycket igen. Eller igen... det har det varit lääääänge nu. Jaja, nångång kanske jag blir av med något kilo istället för att det ska plussas på. 
 
Spännande grej på gång också... men mer om det en annan dag då jag vet mer ;) 
 

Vardagen

Ojojoj, nu börjar det dra ihop sig till vardagen igen. Det är snart slut på lediga dagar och kunna göra vad man vill, när man vill. Men det känns ändå skönt att påbörja någonting. Att bara gå hemma och dra benen efter sig kan jag göra som pensionär sen, men såklart har det varit ooooootroligt skönt att bara vara ledig så länge. Simon börjar på dagis på torsdag och jag ska börja med skolarbetet. Första inneveckan är inte förrän andra veckan i september, men det är mycket som ska läsas inför den innan. Böckerna har jag på plats, så det är bara att sätta igång helt enkelt. Har även tänkt att börja jobba lite, beror på om man får något pass eller inte såklart, men lite kosing måste dras in till hushållet också. 
 
Härliga sommaren är över och förhoppningsvis får vi en fin härlig höst med klar luft och soliga dagar. Det är i alla fall vad jag hoppas på! 

Stallbygge

 
Dagen har bestått utav golvbygge. Eftersom vi kör budget varianten och inte har tänkt att göra oss ruinerade på ett stallbygge, så kör vi inte betonggolv, utan ett vanligt hederligt trägolv istället. Fick tag i bra plankor av en vi känner till billigare peng och det är alltid bra när man får det billigare. Självklart kommer vi att ha en stallmatta i boxarna sen och det har vi faktiskt en hel rulle av hemma på gården som några andra vi känner kom och gav oss -perfekt! Det går frammåt... Kul att se förändringen tycker jag. Jag tror och hoppas att det kommer bli riktigt bra när det är klart. 
 
 
 

Kalasande

 
Kalasandet är över för denna gången och jag tror att tjocka släkten blev nöjd över det som bjöds. Smörgåstårta och andra mumsigheter fick slinka ner i allas magar och jag såg att det var många som tog en bit till och då måste det vara ett bra betyg. Jag själv är mycket nöjd i alla fall! Fick fina presenter och kul att träffa släkten, för det gör man inte till vardags direkt. 
 
 
 
 

Nerförsbacke

Ja, då var man 30 (!!) år fyllda. Vart tog dom åren vägen!? Fast (ja, jag vet; alla säger så!) jag känner mig inte som 30. Snarare 20 i sinnet. Kollar jag på kroppen vette faaan dock. Tuttarna hänger, baken är slapp och fyllig på ett mycket oattraktivt sätt. Benen har liksom blivit gropiga och ådrorna sipprar fram. Kan hända att det finns en och annan rynka också -men inte ett grått hår i alla fall! Får vara glad för det lilla. Man kan inte säga att skönhet kommer med åldern direkt, för dom (om det ens funnits några någonsin) glansdagarna är över. Nu går det bara utför och jag hoppas att jag kommer ha en sjuhelvetes åktur de kommande åren! ;) 
 
 
Fått lite presenter idag också. Dessa två skönheter kom Sandra med. Ja hennes karl var ju med på dom också såklart. Supersnällt. Hon vet vad jag gillar hon :) Imorgon väntar kalaset med släkten. Har hyrt en lokal borta på bruket, så det blir nog skoj :) 
 
Go´kväll! 
 

Shopping

 
Då har shoppingsuget stillats. Om det ens fanns något ifrån början. Jag är ingen shoppingtjej, har aldrig varit och kommer aldrig att bli, men ibland är det faktiskt saker jag måste köpa så då finns det inget annat val än att åka in till affärerna för en titt. 
Hem kom jag med en fleecetröja till Simon, ullstrumpor inför vintern och en halskrage. Till min stora lycka så kan han fortfarande ha overallerna han hade ifjol. Jippie!!! Hade räknat med stooooora kostnader inför vintern, men nu kan jag stryka dem ifrån listan och även vinterjackan som han också kunde ha fortfarande. Hur bra???!?!?!! :) Fortfarande saker som behöver handlas, men allt har inte kommit in i affärerna än, så måste ta en till sväng här framöver. 
 
Nu mullrar åskan på för fullt så kanske bäst att stänga av datorn. Imorgon blir jag gammal föresten, herregud, hur kan tiden gå förbi utan att jag ens märker det?! 
 
 
 
 
 

Saknad

 
Det är sjukt vad man kan sakna någonting så mycket när man inte kan göra det, en sak som annars lätt kan bli ett "måste" om man har tillgång till det varje dag. Jag pratar om ridningen givetvis. Vanligtvis brukar jag rida 4-5 dagar i veckan och kan rida mer om jag vill, ibland kan det kännas som ett "måste" då jag vill hålla igång hästens kondition osv, men nu när jag inte kan rida överhuvudtaget får jag världens abstinens. Det sticker i ögonen av avundsjuka när alla andra ryttare susar förbi här utanför huset. Jag vill ju också!! Nu förstår jag vad syrran pratat om så länge, då hon inte har haft någon häst att rida sen i maj och kommer inte att ha förrän om ett år. Jag vet inte alls när jag kommer att sitta på en häst igen, men jag hoppas verkligen att det blir snart. Mycket snart. Jag hoppas att vi hittar en ny häst snart och jag hoppas såklart att Glói ska bli bra också. 
 
Andra saker jag kan sakna är resor (det trodde ni inte va???!!! hihi) Trots att jag kan boka en och åka iväg, så är det alltid massor med saker runtomkring man ska lösa innan, så då blir det ändå ingen resa bokad. Saknar även gamla kompisar ifrån förr och de som inte bor här längre. Och så saknar jag att tjäna pengar. Skolan ger inte mycket kosing, MEN den ger mig mer tid för familjen och fritidsintressen, så det väger faktiskt upp pengaförlusten hundra gånger om! :) Men ska börja jobba lite smått igen snart för att dryga ut kassan lite. Komma ut och jobba är roligt det med.
Och vet ni vad; med mer pengar i plånboken kan jag finansiera ny häst, betala veterinärräkningar och ge Glói chanserna han är värd, resa mer och hälsa på kompisar ifrån förr ;) Bra va?! :) 
 

Regn och rusk

 
Regnet bara öser ner för tillfället! Simon ligger och sover ute i vagnen och jag hör i babyvakten hur det verkligen vräker ner. Tänker på stackars pållarna ute, hagen blir lerigare än lerigast... :( Sóldís kan i alla fall gå ner i skogen där det inte är lerigt, men Glói han måste ju stå på sin lilla plätt han där det redan är gegga i massor. Vindskjulet är dock bättre och där kan han gå undan, men funderar på att lägga in spån där tillfälligt. Vädret ser nämligen inte ut att bli nå bättre den kommande tiden. Ny veterinärtid är bokad också. Även en annat ställe, vill ha fler utlåtanden. Får hoppas dom kan hjälpa till lite bättre. Är dock långt kvar än, 4 veckor ska han vila först. Igår fick han komma ut på promenad och börjar redan samla på sig mycket energi så han blir svår att promenera med. Suck... 
 
Som ni ser på bilden sover Simon med en massa grejer i vagnen. Närmare bestämt 5 snuttetrasor, en traktor och en grävmaskin. Täcke och kudde också givetvis. Utan dom ska han inte sova och sova det behöver han, så han får väl ha så då. Var och grejade borta hos Marie på förmiddagen och där jobbas det för fullt och då blir han trött hehe :) Resten av dagen blir nog inomhus om regnet fortsätter. Skulle behöva rensa bland Simons kläder, så det får det nog bli om det inte blir uppehåll. 
 
 
 
 
 

Presenter

 
När syrran kommer hem ifrån utlandet där hon har varit och roat sig i en veckas tid då får man presenter. För det får man trots att man inte är barn och hur fantastiskt är inte det?! En fin skål ifrån Bosnien var ena presenten. Den står på min köksö nu och kommer få agera "vart är min plånbok?", "vart är min mobil?" plats. Kan inte ens nämna hur många gånger per dag jag tappar bort främst mobilen, så nu kan jag lägga den där i skålen och då vet jag alltid vart jag har den! 
Den andra presenten är en lycko apa. Och om någon behöver en LYCKO apa så är det just jag. Den har fått plats på min köksklocka. Centralt i huset där jag ser den ofta. Nu hoppas jag bara att den gör det den utlovar också... bringar lite lycka till Lögdö. 
 

Mumsigheter

 
Här hemma på gården så delar djuren på maten. Hästarna är på en liten diet för tillfället och vi blandar ut deras hö med halm för att de inte ska bli mer tjocka och det tycker hönsen är jättebra! De älskar att sprätta runt i halm och leta gottigheter. Glói får sin mat i hönät för att det ska ta längre tid att äta -han blir uttråkad i sjukhagen lätt, men Sóldís får sin på backen och hönsen springer gärna dit då och sprätter runt i Sóldís mat. Ser så roligt ut :) Tänka sig att lilla damen accepterar dom också, kommer det in en katt, hund eller räv i hagen är det jagis för glatta livet dock. 
 
 
Även vi har fått äta god mat idag. Bjöd hem syrran och Jimmy på middag och vi grillade kyckling. MUMS!! Ska fortsätta att svulla lite nu i TV soffan. Sista kvällen innan Andreas börjar jobba igen och nog får man äta lite gotta då alltid... :) 
 
 
 

Nässlor och dörrar

 
Före och efter... En ny dörr till ladugården. Det är dörren in till där boxarna ska vara. Det är vad Andreas och pappa har grejat med idag. Ja, Simon med. Han älskar att "greja". 
 
 
Själv var jag och tittade en sväng på bruket där dom hade anordnat "ridkonstens dag". Blev så ridsugen kan jag säga.. Det är verkligen inte roligt att inte kunna rida. Blääää för det. 
 
 
Vad gjorde jag sen då? Jo, det ska ni få höra. Tog på mig dubbla hanskar för att plocka dessa växter. Jag har alltid sett dom som ett ogräs som finns överallt där det INTE ska finnas... Men nu ni, nu ska jag ta tillvara på dessa gröna brännässlor. Har hängt upp dom i knippen uppe på logen, där dom nu ska hänga och torka. Sen ska jag pulverisera dom och ge till Glói. Tydligen ska nässlor vara bra för mycket och jag provar allt jag kan nu för att han ska må bättre. Han har redan börjat med ett annat fodertillskott som ska hjälpa till med ledvätskan och lederna och jag hoppas att det ska ha en positiv effekt. 
 
I alla fall... för att få ner dessa växter som man ju gärna inte kommer i närkontakt med så använde jag lien. På hederligt gammalt vis gick jag där och slog ner det jag ville ha... och när jag ändå höll på så slog jag även ner lite under hästhagens tråd, eftersom det växt upp så mycket där. På något konstigt vis var det inte bara ogräset jag slog ner utan även tråden till hästhagen... oppps... försökte släta över det lite fint, men fick snällt erkänna att det var jag som kapat tråden sen och ingen annan. Fattar dock inte att när jag ville att den skulle vara vass då jag ville ha ner gräset så fick jag banne mig ta i för kung och fosterland, men när jag närmade tråden var det som om jag höll i ett samuraj svärd. Knäppa, knäppa lie. Rakt av, pang. Där låg den på backen och tickade ström. 
 
 Go´kväll. 
 

Fredag

Ja, då ligger jag här i sängen igen då. Lagomt uppsvälld och lönnfet efter att ha stoppat i mig för mycket av det goda... igen. Men vad gör det?! Tydligen lever man bara en gång och då gäller det att gå all in. 

Var iväg en sväng på marknaden idag. Stånden var dom samma, jag vet precis vart "mina" stånd finns och precis som alla år så köpte jag samiskt tunnbröd -mums!! En höstmössa till Simon blev det också och hans vintermössa hoppas jag ska finnas på Lögdö höstmarknad istället. Trevligt att gå runt och strosa där, det är en rolig marknad med många knallar, precis som det ska vara. 

Helgen bjuder på ridkonstens dag imorgon medan Andreas & pappa bygger vidare på boxarna och söndagen bjuder på middag med syster yster & Jimmy som kommer hem ifrån utlandet. Sen är det vardag igen, åtminstone för Andreas... Jag har ledigt ett tag till. Sköööönt! Gloi

 
Mitt hjärta slits i bitar... kan man aldrig få ha djuren friska och skadefria? Veterinärbesöket idag gick inte som jag hade hoppats även fast jag var inställd innan på att det inte skulle vara bra. Det kunde tydligen bli värre än befarat till och med...
 
Under de två veckorna han var under behandling har han lyckats vricka bakbenet så illa att han nu har en kotledsinflammation där med (hur mycket otur klarar en människa av?). Även kotskensidan är svullen och hela området däromkring. Givetvis halt på det benet... Ena frambenet -som redan är behandlat två gånger hade även hälta och den var värre än förra gången till och med trots behandling. Valde att göra röntgen på dessa två ben och då upptäcktes det att hans griffelben i bakbenet är helt av. Förmodligen har det varit det ett bra tag också då bitarna inte ens möts. Inte en chans att läka ihop med andra ord. Dock brydde han sig inte alls då hon tryckte på bitarna osv, så vi får se om det kommer göras något åt det i framtiden. Det värsta är kotlederna som inte svarar på behandling... :( Han fick kortison i båda benen denna gången och ska vila i 4 veckor i en liten sjukhage för att ge vrickningen en chans att läka. Och om det inte läker har inte veterinären något råd vad vi ska göra... Han har 3 olika problem just nu som är oberoende utav varandra. Kotleden fram som inte svarar på behandling, den vrickade leden bak med svullnad och hälta och så griffelbenet som har en fraktur. ngen lovande prognos med andra ord och jag finner inte ens ord för hur jag känner inför allt detta. 
 
Jag vet att det har varit upp och nedgångar med Glói, han har inte alltid varit lätt, men jag älskar denna hästen! Han är precis en sådan jag vill ha och jag har lärt mig hur han fungerar och vi är ett bra team. Han är en otroligt rolig ridhäst, positiv och glad. Det gör mig så ont att se han så förändrad som han faktiskt har blivit av att ha ont och inte kunna springa allt vad han bara orkar. Stackars, stackars fina häst...
 
Jag vill så gärna ha honom kvar, jag vill fortsätta att vara hans människa. 

Utomlands

 
Det är nu jag ska vara grön av avund, sukta efter samma sak och gräma mig över min obokade resa. Och, ja det är precis så det är också. Syrran befinner sig i Kroatien och ser nya spännande platser. Och jag erkänner till 100% att jag gärna skulle ha varit där också. Det var skönt att komma bort ifrån vardagen lite till Stockholm, men ingenting slår utlandet. Sverige är litet, Sverige erbjuder inte mig det jag söker. Jag har länge rest utomlands och jag kommer alltid länga efter att se nya spännande platser och länder därute...! Just nu har jag ingen resa bokad. Men jag planerar för resor hela tiden, kollar vart jag vill och lägger upp drömmar jag vill uppfylla. Nästa år 2015 hoppas jag kunna ta mig bort ifrån Sveriges gränser, vart är bara frågan?! Det finns för mycket jag vill se på samma gång. Och tur är väl det, för jag vill aldrig känna att jag inte längtar längre. 
 

Motgångar

Ni personer som vill mig ont här i världen och tycker att jag förtjänar all otur och olycka kan ju jubla och gotta er åt allt elände som händer hela tiden. 
Personligen tycker jag att jag inte förtjänar alla motgångar, men ändå dras jag med denna otur dag efter dag, månad efter månad...

Det är Gloi jag pratar om just nu. Han har blivit sämre igen. Nu spökar ett bakben också som om det inte vore nog med båda frambenen. Detta verkar vara värre till och med då det är mer svullet och han inte riktigt vill stödja på det. Tiden för veterinären är inte förrän på torsdag, men blir det ännu värre blir det destriktveterinären imorgon. 

Jag måste även boka tid för vovven hos veterinären, men en sak i taget, även fast allt händer på samma gång. Sova ute
Men alltså hur mysigt ser inte detta ut på en skala?!?! Detta är en once in a lifetime händelse. Han sa självmant att han ville lägga sig på filten och sova. Och det var precis vad han gjorde också till min stora förvåning! Gosungen :) 


Måsten

Då var man hemma i lugnet igen då. Eller snarare "vi måste klippa gräset", "trimma runt hästhagarna", "packa hö", "motionera hunden", "rensa rabatter", "dammsuga huset", "smörja in hästarna", "promenera Glói" osv osv osv... 
Trots att det är mycket att göra hemma, så är det ändå hemma. Lugnt och skönt och slippa passa Simon konstant är skönt även det. Borta bra men hemma bäst sägs det och just nu vet jag faktiskt inte om jag håller med om det... jag vill åka utomlands :) Men det får vänta helt enkelt. Syrran åker idag till Kroatien och jag hade gärna hoppat på det flyget jag med. 
Sen vet jag inte riktigt om man kan kalla det lugnet här hemma.. Herregud vilket åskväder vi hade igår!! Det blixtrade konstant hela tiden och höll på så bra länge. Strömmen försvann och vi satt i kolsvarta mörkret i vardagsrummet där rummet lystes upp av blixtar hela tiden. Obehagligt när det är så pass mycket det åskar. Simon fick komma ner han med trots att han gått och lagt sig. Han var rädd sa han och myste ner i famnen.
 
Nu ska jag beställa lite skolböcker, snart börjar allvaret igen... 

Stockholms stadEn sväng på la stada fick det bli idag. Inte så mycket shopping, men lite tittande i alla fall. Köpte present till syrran på Theodores home och gick runt så benen än en gång värkte. Blev även ett besök i Humlegården. Där hade dom en jättebra inhängnad lekpark. Där trängdes vi med Stockholm innerstads finest... Imorgon väntar många mil i bilen, för då är det dags att åka hem till lugnet i Lögdö igen. Ska bli skönt att slippa stressade människor, trafik överallt och sura butiksbiträden. Hem till norr och till gården -det ska faktiskt bli skönt. Har dock varit en bra semester här som både jag och Simon har uppskattat! Höjdpunkterna var sagotåget på Junibacken och karusellerna på Skansen. 

Go'kväll :) 

SkansenSkansen idag med allt vad det innebär! :) Jag fastnade som vanligt vid sälarna -det är fasiken det sötaste jag sett! Jag ääälskar sälar. Idag höll dom på att göra rent bassängen där så dom gled runt på golvet. Såååå gulliga. Kanske ska ta hem några att ha i Lögdösjön?! 
Simon ville gå ner till björnarna han... Och sa "Olle är i Stockholm" när vi gick förbi en likadan tupp som vi har hemma som heter Olle hihi :) 
Blev även karuseller och Skansen tåget -Allt var mycket uppskattat av Simon!! :) Han riktigt sken av glädje! En riktigt bra dag. 

Vet inte vad vi hittar på imorgon, det får morgondagen utvisa... :)Junibacken

Idag fick det bli Junibacken, behövde göra av med lite energi på lille mannen hehe :) Mycket folk där som väntat -lite för måbga för att kunna gå därinne ordentligt. Hann dock mycket innan det blev för mycket. Simon grejade på i olika hus och han tyckte det var roligt. Höjdpunkten var när vi åkte sagotåget -det har han pratat mycket om senare under dagen. Gick en sväng på Djurgården också och så var vi in över stan. Köpte Bukowski nallar och tog en glass. Trodde benen skulle gå av där ett tag, fy så ont jag hade i dom. Men vila lite nu för imorgon blir det Skansen :) 

Trevlig kväll! 

Stockholm

Framme i en väldigt varm huvudstad!! Hade nog önskat några grader kallare väder för att det ska kännas behagligt att vara i en stad. Inte roligt att gå runt i olidlig värme och försöka hålla humöret på topp. Vi har i alla fall besökt akvariet idag, Simon tyckte det var väldigt spännande och konstaterade snabbt att det var likadana fiskar där som hans moster har hemma. Vet dock inte om jag håller med om det hihi. Gick och kollade lite på Djurgården och suktade efter karusellåkning också, men hoppar över Gröna lund denna gången. All övrig  tid har gått åt till att passa våran vilde till son. Han är verkligen ALDRIG still, så man har det man gör att försöka hålla reda på han bland folk, bilar, cyklister och allt möjligt som rör sig här. Phu... 

Gosinatt! :) 
Stockholm nästa

Näääää, nu börjar förkylningen komma! Hängig i kroppen, rivig i halsen och ja hela paketet. Jobbigt värre nu när vi ska åka iväg på semester. Jag får försöka kurera mig och får hoppas att det är något snabbt övergående. Imorgon drar vi med bilen söderut. Det är Stockholm som är slutdestinationen och vi har tänkt att besöka Skansen, Akvariet, Bukowski butiken (jag alltså hehe), gå runt på stan, ja, sådant man alltid gör i storstaden. Ska bli kul att komma iväg en sväng och på onsdag kommer även mamma och pappa ner för att vara med oss där. Det blir kul :) Stannar där tills på fredag, så det blir några dagar borta. Håll tummarna nu att jag slipper bli sjuk och att allt flyter på bra här hemma medans vi är borta. 
 
 

Tak

Ja då är taket på ladugården klart! :) Andreas, pappa och syrrans kille Jimmy kämpade på järnet idag, så det blev klart redan idag. Superbra! Nu är det tätt och slipper regna in nå mer. Det betyder även att vi kan fortsätta vårat bygge med boxarna, så det också kan bli klart. Dom längtar jag efter! Inte för att jag kommer ha pållarna inne, men då finns det åtminstone den möjligheten om det skulle behövas. Imorgon blir det en roadtrip. Förhoppningsvis en resa som har något gott med sig... Vi får se :) 

Fredag

 
En tripp till sjön fick det bli idag tillsammans med Anna och hennes flickor! Vattnet var varmt och det var knappt nå folk där alls. Så fort det inte är strålande sol och superduper varmt så håller sig folk borta ifrån stränderna verkar det som. Men bra för oss :) 
 
Glói kämpar på i sin "box" han, imorgon kväll ska han få gå ut i hagen igen. Spännande att försöka få i han medicinen, sist gick det, men idag så ville han spotta ut och ha sig. Så det får bli lite mer gotta i hinken för att dölja smaken tror jag :) Han måste ju ha den... 
 
Åskan mullrar på ute nu så kanske bäst att stänga ner. Go´kväll allihopa! 
 

RSS 2.0