Vårkänslor

 
Riktigt fint ute idag!
 
Vårkänslor. Ja, det är nästan så att man fick det idag. Vilket härligt väder. Det smälte ute och fåglarna har börjat kvittra. Härligt. Nu vet man att det går åt rätt håll. Jag längtar verkligen till våren nu med allt vad det innebär. Har några projekt på gården som ska göras och så tinar alla roliga ridvägar fram igen. Hönsen & Tupparna kan gå ut igen, just nu vill dom inte även fast jag erbjuder dom ibland. Så låt nu tiden gå lite fortare.
 
Har varit in till jobbet idag och hämtat mina jobbkläder. Jag gillar att vara ombytt och klar redan hemma innan jag åker på jobbet. På tisdag är det dags igen. Men 4 månader med jobb, sen är det ledigt igen. Det kan väl gå. Var kul att träffa lite arbetskompisar i alla fall. Sen får jag se vad hösten erbjuder. Vill jobba och få pengar igen, men samtidigt vill jag inte jobba kvällar och helger. Vem vill det egentligen? Så kanske blir skola. Får ta mig en stor funderare helt enkelt.
 
Sparktur har jag också hunnit med, tittat på en crazy Simon uppe på sitt rum, handlat mat och ridit Glói. Han vet då hur man gör matte glad, för han är verkligen en riktigt rolig ridhäst :) Man vill knappt hoppa av när man kommer hem. Men saknar givetvis Gauti också. Min pärla.
 
 
Glói myste i solen idag

Sjuka

Ja... Vi fortsätter väl i sjukdomarnas tecken ett tag till då. Som ni redan vet har jag åkt på en dunder förkylning. Och visst fine det kan jag väl ta, MEN nu idag har Simon haft feber igen :( och nu tycker jag tamme faaaan att det får vara nog!!
Ingen bra början på det nya året med sjukdomar hela tiden måste jag säga.
Gick ut en sväng i friska luften idag ändå trots febrig son och jag tror han uppskattade det. Blev glad och skrattade gott åt Calippo när han sprang efter snöbollarna jag kastade åt han :)
Nåja... Det är väl såhär det är att ha småbarn?? Mycket sjukdomar har vi framför oss...


Förkylning...

Snorat, hostat, nässprayat, snorat, hostat lite mer, nässprayat, snytit mig så det är sår på näsan, hostat och drogat nässpray så jag tror näsan går sönder snart. Och så snorat, hostat och nässprayat IGEN. Herregud, vad är det med dessa sjukdomar?? 
Varit ute i 2 omgångar idag för att få frisk luft. Får passa på när temperaturen visade på snälla grader. Blev en sparktur med Simon och Calippo imorse, sen blev det lite mer spark med Simon och så kröp han runt i snön och upptäckte världen gården. Han hälsade även på hästarna och hönsen & tupparna. Skrattade gott åt alla djuren. Huvudet gick i ett åt alla håll och kanter, för det är ju jäääääätte spännande att se den stora vida världen gården.
 
Nu blir det hopp in i duschen efter en svettig läggning. Grabben vet vad han vill och det är INTE att ligga ner när man ska sova...
 
 
Simons rum börjar bli klart! :)
 

Måndag

 
Idag har jag och Simon hälsat på hos Ingela och Jens. Lika trevligt som alltid att träffas. Simon blev dock ledsen i omgångar, vilket han ibland blir bland andra barn. Men sen gick det bättre efter ett tag. Han är knasig på det viset, eftersom han har träffat mycket barn i samma ålder i flera månader, men ändå tycker han det är skrämmande.
 
Glói fick komma ut nu ikväll. Han var riktigt knäpp innan jag hoppade upp, men väl i sadeln så skärpte han till sig. Vet inte om han blev rädd för något, men han var riktigt jobbig i alla fall. Duktig på ridturen, blev mest skritt idag.
 
Själv mår jag halvtaskigt nu. Snorig, hängig, konstig i magen, rethosta. Vill vara frisk nu!!

Söndag

Har kännt mig lite hängig idag, men tror ni att det blivit någon vila för det? Nej!! Har alltid miljoner saker som ska göras och det måste göras även fast man inte är 100% kry. Trotsade det kyliga vädret och tog en tur på Glói på förmiddagen. Det bet i kinderna och tårna var riktigt kalla, men kul var det, då Glói var jätte duktig. Skötte sig bra och gjorde det jag bad han om. Har inte så mycket krav på honom då han är så ung, men tycker absolut att han går frammåt i sin "utbildning" och han tycker det är roligt att vara ute. Han är väldigt intresserad utav omgivningen jämt när man är ute och rider. Vill gärna gå in på varje gård och titta, alla skoterspår är spännande, men kan även vara skrämmande och han tittar alltid både hit och dit flera gånger :) En vaken kille med andra ord.
 
Hönsen och tupparna har fått rent i sitt hus också. Det blir alltid så härlig lukt där inne med nytt spån och hönsen älskar att sprätta i halmen vi lägger in för lite extra roligheter. Gick en sväng runt hästhagen för att kolla att allt stod rätt till med tråden osv och lite fika har jag också hunnit med. Simon fick en dusch och jag med.
 
Nu har jag slängt igång en brasa i vedspisen, hönsen och tupparna ska få lite vinbär att mumsa på och Simon har sagt Godnatt för natten. Lite popcorn på det här och VILA!! Blir nog bra...
 
 
Godnatt :)
 
 
 

Finfrämmande

 
Grabbarna bus där dom stod förut. Önskar jag hade en ridplan!! Men det borde väl gå att fixa?
 
Idag har vi haft främmande utav Andreas kusin Elin, hennes kille och 2 barn. Väldigt trevligt att ha dom på besök, då vi sällan träffas. Simon fick bollar och fingerfärg i present och jag tror att allt kommer att uppskattas. Bollar gillar han och färgen ska vi prova här någon dag. Kladda är ju kul, så lär gå hem hos honom :)
 
Blev en sväng med Glói, syrran och Príns därefter. Glói var på hugget. Pigg och glad. Precis som han ska vara! Kul. Imorgon blir det en sväng med ännu en till häst och hoppas på mildare väder så man kan rida en längre ridtur utan att frysa ihjäl om tårna. Hönsen ska få rent dom också och Simon ska ta sig ett bad. Eller dusch, beror på vad klockan blir när vi är klara. Men tvätta sig det ska han i alla fall.
 
Nåja... ska äta lite glass nu. Halsen börjar kännas knepig och jag hoppas verkligen INTE att det är en ny sjukdom på G...!!!

Orolig

Efter dagens longering med Gauti kunde jag tydligt se att det var något fel med honom. Han såg stel och ansträngd ut i ena varvet, så blev en plingeling till veterinären. Eftersom han inte är halt, så tyckte veterinären att det inte var mycket att göra just nu mer än att vila. För om det är en låsning eller sträckning så finns inte mycket att göra i alla fall. Skulle låta han vila ett par veckor, men kolla han om en vecka ifall det blivit bättre eller sämre. Åh.... Jag vill gärna veta EXAKT vad det är, denna ovisshet och väntan är inte min grej. Gauti får sin vintervila nu då, men jag hoppas verkligen att detta blir bättre. Vill inte att han ska ha sådär givetvis. Blir givetvis en grundlig genomgång utav honom om han inte bättrar på sig! Känner mig orolig på grund utav detta...
 
Blev lite gott och blandat utav denna dagen, gott i form utav drömmar -ja kakan alltså, en saling blandning av Simons humör, lite affär strosande och pulkaåkande. Nu längtar jag efter att mysa ner i soffan, för känner mig trött. Trött på motgångar och otur...
 
 
Simon hade Mollemys förut idag, tur det är en snäll hund -Skulle nån dra mig sådär i skinnet skulle jag nog inte ligga still ;)
 

Torsdag

Sóldis
 
Vilka fina soliga dagar det varit ett tag nu. Hästarna står mest bara och myser i solen, småblundar och står och vilar. Skönt för dom att bara må gott :) Dock är det inte bara rest och ro, utan Glói och Príns fick komma ut på tur nu på kvällen. Glói var småbusig och taggad för tur. Pigg och glad och OJ vilken fin galopp vi fick till. Vilken känsla! Förut hade han inte så stark galopp, men den kommer absolut mer och mer nu när han orkar lite mer. Kul! Imorgon ska jag titta hur det står till med Gauti. Om jag ser något... inte det lättaste. Ska prova att longera. Håll tummarna!!
 
Varit in en sväng på Birsta idag med syster yster. Köpte ingenting mer än en tub salva. Simons kalas är nästa vecka, så inväntar och ser vad för presenter han får först innan jag handlar något. Träffade en kompis och så träffade jag andra vänner där också. Trevligt.
 
Simon har gått mycket idag också, längre och längre sträckor. Han är så duktig ♥ Däremot var han skitförbannad när jag skulle sätta han i vagnen på Birsta och klä på honom... Lika bra att dra ett streck över det sistnämnda.
 
So long

Perfekt dag

En sån härlig dag! Precis vad både jag och Simon behövde. Komma bort lite, surra med trevligt folk och fika gofika (okej, just det sistnämnda kanske jag inte BEHÖVDE, men gott var det!) Simon tyckte det var kul att komma bort till någon annan, leka med andra leksaker och ha nya ytor att röra sig på. Han bjöd en liten tjej på en puss också och gosade med de andra mammorna. Jag själv behövde verkligen lite socialt umgände, hade saknat att komma ut efter alla sjukdomar som varit. Så en perfekt dag som bara flög förbi!
 
Nu på kvällen tog jag ut Glói på en sväng tillsammans med 2 andra ryttare. Han är verkligen en toppen häst som är väldigt rolig att rida. Är nöjd över dagens pass. Det enda jag önskar nu är att ridvägarna ska tina fram så man kan variera sin ridning mer. Och så önskar jag givetvis att min Gauti blir bra snart, för han vill jag också kunna rida.
 
Nu blir det Farmen på tv:n. Det är tamme fan underhållning det ;)
 
 

Ute dag

 
Idag kan man säga att jag har haft en utedag. Trots lite kyligt väder, så har det varit riktigt skönt ute och solen har varit framme hela dagen. Det gillas starkt. Började med att vara ute bland hästarna ett tag medan Simon sov. Försökte se hur Gauti rörde sig, men med resten av flocken som också ska vara överallt så var det inte det lättaste. Så det fick bli Glói pussar istället. Han gillar att pussas han. Blir longering med Gauti senare i veckan istället för att se hur han rör sig. Håller tummarna att det inte är nåt allvarligt, får en stor klump i magen när jag tänker på det.
Efter lunch blev det en sparktur. Calippo fick springa med och röra på sig rejält och Simon satt så nöjd i sparklådan inbäddad i filt och hade det så gott. Älskar de rosiga kinderna han får utav den friska luften. Man ska vara ute mycket med sina barn tycker jag! Och senare när det var dags för Simons sovning nr 2 blev det en promenad och fyllde på vatten till hästarna osv. Så idag kan jag verkligen inte klaga på att jag inte fått frisk luft, för det har jag fått i massor. Härligt :)
 
Imorgon blir det något helt annat, men det ska bli riktigt trevligt det med. Tror även Simon kommer gilla det, för nu har vi varit hemma mycket den senaste tiden.
 
Go´kväll!

Hästarna

Gauti är inte fräsch. Riktigt trist är det och jag vet inte vad som har hänt.  Efter att man ridit ett litet tag tappar han gångarterna och nästan haltar. Någon låsning eller sträckning kanske, eller något som legat och grott ett tag och nu blommar ut. Måste ta och ringa veterinären, för såhär kan han inte vara. Gauti är en häst jag känner till punkt och pricka, jag vet minsta lilla rörelse i honom och vet på en gång när något är fel. Och något är fel nu, det är jag säker på. Stackars lillgubben :( Jag avgudar min häst Gauti, han och jag är ett team och jag hoppas verkligen att det inte är något allvarligt!!
 
Han får vila nu tills att veterinären har tittat på honom och jag lägger istället hela min energi på min andra springare som ska bygga muskler och få kondition nu! :)
 
 

Shopping dag

Idag har vi haft en heldag på Birsta. Strosat, fikat och kikat runt i affärer. Det var lagomt med folk, inte stojigt alls, utan så som jag vill ha det. Simon var på superbra humör idag, han skrattade gott när han fick åka rulltrappa och det är ju så kul att se lite folk, lampor osv :) Min mamma och pappa var med en stund också och 2 tröjor fick Simon av dom och likaså 2 tröjor av mig och Andreas. Själv hittade jag som vanligt ingenting -Men har aldrig någon lust att kolla på kläder till mig själv heller. Andreas köpte byxor. Glói fick skyddsboots, men har ingen aning om storleken blev rätt, så måste prova dom. Såg lite stora ut, men dom mindre såg pytte ut istället. Det hade kommit in mycket fina barn kläder nu, men fick hålla mig i skinnet och inte handla allt det fina. Pengarna växer ju inte på träd direkt när man är mammaledig.
 

Dessa fick Simon av sin mormor & morfar
 
 
Och dessa fick han av mig och Andreas 
 
 
Middag på Max innan hemfärd
 
Nu blir det "Nashville" på tv:n. En ny serie jag börjat titta på!
 

Brinnande himmel

En brinnande morgon himmel -Så vackert!
 
 
Nu är Glói skodd och färdig för att ridas igen. Håll nu tummarna att skorna ska sitta kvar där dom hör hemma, dvs på fötterna! Han skötte sig bra idag, vilket känns skönt. Han bråkar inte lika mycket, även fast han bjöd på några stegringar och andra roligheter. Ger sig dock fortare och det går bra när hovslagaren står själv med honom och vi går undan. Så det går absolut frammåt! Han behöver nog bara få in rutinen helt enkelt.
Nu är det istället Gauti jag oroar mig för. Red idag en rätt så lång sträcka och han kändes inte fräsch. Han var ovillig och hade ingen gnista trots tappra försök ifrån mig att väcka upp honom. Sen var han väldigt oren i galoppen, ville inte ta den många steg -trots att 3 hästar rejsade på framför oss. Han bar inte upp sig på ena benet och det kändes inte bra alls. De andra gångarterna kändes bra, men då var det det där med gnistan istället... Ska rida han en sväng imorgon bitti själv och känna efter hur han beter sig då. Kanske en sträckning eller låsning? Han var inte såhär tidigare i veckan, men dom leker mycket i hagen nu. Så håll tummarna även där att det inte är något större fel på honom.
 
Massor med ny halm fick dom i i ligghallen också, där ligger dom ofta om kvällarna och myser. Satt även upp lite saker i förrådet. Så idag har mycket handlat om hästarna, men det är bara kul :) Imorgon blir det något helt annat.

Kyliga dagar

 
Det var en fin himmel som morgonen bjöd på då jag trippade ut med Calippo imorse för morgon pinken. Som för övrigt visade sig att bli en INTE morgon pink, för det var alldeles för kallt tyckte Calippo och vägrade kissa. Han drog i kopplet och skulle bara in och visst jag förstår han när jag tittade på temperaturen. -27 grader, inte undra på att det var så kallt på golven inne, för den temperaturen låg på hela 16 grader. Lite i det kallaste laget för att vara inomhus tycker jag.
 
Medan Simon sov sina 30min var jag ute i kylan och letade hästskor. Ja, för nu var det inte bara en som falltit av, utan två skor saknades på Glóis fötter. Jag letade, letade, letade... Gick i varje vrå av hagen, i alla stigar och till och med klampade jag runt i djupsnön där dom INTE hade gått. Gick tillbaka för att ge upp, men bestämde mig för att ta en runda till. Utan resultat. Då vaknade Simon och jag fick se mig övervunnen... Ingen sko kom jag tillbaka med. 30 min ute i denna kyla i onödan.
För pappa tog det sen 5 min att hitta båda skorna... men det är en annan historia...
 
Det var sen dags för cellprov. Kanske inte det bästa jag vet att ligga och fläka upp mig för en annan människa alldeles naken och sårbar där nere haha. Men det är tur att det går fort! Pappa fick passa Simon medans och det hade gått så bra så. Nu är det väntan på provsvaret då...
 
I övrigt har min dag bestått utav att bära Simon, bära Simon och BÄRA SIMON! Herre gud snacka om grinig bäbis just nu, men jag förstår han. Han har varit sjuk länge, vi har inte kunnat åka och träffa annat folk och så börjar en ny utvecklingsfas. Men vad gör man inte för den stora kärleken? ♥ Synd bara att jag bara bär han på ena sidan... kommer se sne ut sen ;)
 
Go´kväll :)
 

Bakdag

 
Som bilden ovan visar så har jag och syrran haft stora bakdagen här hemma idag. Inte alltid det lättaste, med en gnällandes Simon hängandes i byxbenen, men lyckades få ihop några sorter i alla fall. Det är givetvis till Simons 1 års kalas dessa ska serveras, men hade tänkt att baka någon mjuk kaka också. Kanske muffins, men det gör jag när det börjar närma sig. Tårtan beställer vi. Är i alla fall nöjd över dagen.
 
Något jag inte är nöjd över är Glóis skor!! Nu har han tappat en på bakhoven och så är ena framskon lös. Det är tur att hovslagaren är så snäll så han kommer redan på lördag och skor hela hästen. Det behövs. Sulorna ställer till det med hans skor och så växer hans hovar fortare än de andra hästarnas, så han får skos tidigare denna gången helt enkelt. Jaja, ska ut på skallgång imorgon och leta skon. Då kanske det är två som är borta med tanke på den lösa... Hade helst velat slippa betala för nya skor och sulor. Håll tummarna att jag hittar den (dom) i nätverket av stigar dom har över hela hagen. Dock är inte oddsen höga... inte höga alls...
 
 

Simon

 
♥♥♥ Världens finaste kille

Saker flyttar sig

 
Bonden hos Calippo...
 
 
En strumpa i vedhinken...
 
 
Aha, det var där den andra skon var...
 
Hittade även min bankdosa mellan kuddarna i soffan, en rengöringssvamp i lådan med stekpannor... Och en salvtub i tvättkorgen...
 
Hm... mycket mystiskt.
 
 
 
 

Nya gardiner

 
Här har ni Simons nya gardiner. Har länge letat några gardiner med killmotiv och gärna då bilar och nu har jag alltså hittat dom. Egentligen sökte jag längder, men det är nästan omöjligt att hitta sådana med de motiv man vill ha. Ja, om man inte vill sy själv då vill säga...Men tror det blir bra med denna kappan ändå eftersom det är ett väldigt ljust rum och vore synd att ta bort ljusinsläppet med längder. Valde mellan dessa och ett par svarta med bilar, men jag tror dessa blev bäst ändå. Nu saknas någon blomma på blombrädan och så är det lite saker till golvet jag vill ha, sen så börjar det likna nåt.
 
 

Sjukstuga

Här hemma har det varit sjukstuga idag. Simon är inte bra än. Provade febern imorse och feber det hade han, så blev en sväng till BVC för lite koll. Inget konstigt i öronen, inget konstigt när hon lyssnade på lungorna och inget konstigt på blodprovet. Han fick ta ett stick i fingret, stirrade på blodet och sen ville han äta plåstret. Åkte hem med svaret att det är ett virus och sådant kan man ju inte göra något åt.
 
Han fortsatte att vara trött på dagen, så gick en sväng med vagnen så han skulle få sova. 30 min sussade han gott. Direkt vi kommit in och jag klätt av honom ville han bara sitta i famnen -Ja, som ni vet... DET gör inte Simon när han är frisk. Han somnade till och sov från och till i min famn i nästan 2 timmar till. Stackarn. Vaknade upp väldigt varm och febern var nu uppe i 39,6 Tycker så synd om han :( Nu har han fått ipren och tempen sjönk i alla fall 1 grad, så nu ligger han och sover i sin säng. Tycker att han borde bli fri från febern snart, är 5:e dagen han är inne på nu. Den går upp och ner hela tiden. Jag hoppas vädret blir lite mildare imorgon så vi kan gå ut och få lite frisk luft då. Det tror jag han behöver. Men med -20 grader som vi haft nu i några dagar så kan man inte gå ut med han i pulkan eller sparken. Blir lite väl kallt om kinderna det.
 
 
Mys med både mamma & moster

Söndag

Brrr... Vad kyligt det är ute. -21 grader och det är inte så att man är ute längre stunder i den temperaturen. Då det blev lite varmare mitt över dagen fick Gauti komma ut på en liten sväng i alla fall. Barbacka så inte matte skulle frysa rumpan av sig. Inga krav eller så, utan bara lite lull lull. Calippo fick snällt gå med bredvid vagnen där Simon sussade gott.
 
Handlat lite saker idag. Spännande? Näää, inte direkt. En grind så inte Simon ska ta sig upp i trappen, nya handskar till honom, fyllt kylskåpet lite och så var det mat till hönsen och tupparna. Ja, lite blandat med andra ord. Sjukt vad pengarna bara rinner iväg... allt är ju så dyrt nu för tiden. Bara man tittar på sakerna så kostar dom känns det som. Simon fick vara hos sin mormor och morfar så länge, för än är han inte frisk och kry. Lite feber idag med och han somnade redan innan 17.30 idag. Supertrött. Får se hur natten blir, natten som var sov han riktigt bra i alla fall och längre än han brukar.
 
Lite glass på det här så blir nog kvällen riktigt mysig :)
 
 

Lördag

Har fortsatt med lite sjukstuga idag med. Simon hade feber idag också, lite över 39 grader och var ledsen och trött. Trots många tappra försök att få han att sova inne, blev det till slut en sväng med bilen så han kunde vila ett tag. Jag somnade före Simon och Andreas fick snällt sitta och köra runt oss sovande i baksätet. Jag är så trött nu när jag själv är hängig också, men finns ingen tid till att vila. Hade gärna vilat om jag kunnat, men med Simon är det inte det lättaste. Bara att bita ihop.
 
Blev en sväng på min röda springare idag. Börjar hitta hur han ska ridas mer och mer och tölten framförallt börjar han hitta bättre och bättre. Jag tror att det finns lite potential i denna hästen. Med lite muskler, kondition och självklart mer utbildning så kommer han nog bli en fin ridhäst. Han är rolig att rida! Synd att det inte går att rida i skogen. Plumsa i snö vore toppen för kroppen, men det är uteslutet pga snöläget och skoterspår. Längtar tills vägarna tinar fram igen så man kan variera ridvägarna mera.
 
Simons 3:e tand har tittat fram nu också. Denna gång en framtand uppe. Dröjer nog inte länge förrän grann tanden tittar fram den också. Jag tycker alltid att bäbisar får ett helt nytt utseende då dom får tänder och då framför allt de som sitter upptill. Ska bli kul att se när dom vuxit ut helt :)
 
Skulle vilja se någon film nu, men vad ska man titta på??
 
 
En fin kall dag idag! -22 grader
 
 

Tung dag

 
Det har varit en jobbig dag för allihopa idag. Simon var brännhet i natt och fick sova med oss. På morgonen hade han 39,9 graders feber som endast gick ner till 39,4 grader efter alvedon. Han sov några gånger på oss och ville bara sitta i knät/ligga i famnen. Ni som känner Simon vet att han ALDRIG gör sånt annars, utan då är det full fart som gäller. Medan dagen gick blev han mer och mer varm och tempen gick upp till 40,4 grader. Gav han då ipren istället och han somnade igen. Då äntligen gick febern ner igen och han orkade stå upp och återfick blicken som varit helt borta innan. Nu ligger han i sin säng och sover och jag håller alla tummarna jag kan för att han ska slippa hög feber igen. Han har grinat hela tiden idag och varit jätte hängig. Så vill jag inte att han ska må givetvis. Lillstackarn.
Jag och Andreas är också hängiga, vilket inte gör saken bättre. Andreas har sprängande huvudvärk och jätteont i halsen. Mitt huvud dunkar på bra det med och hosta.
 
Vi gick trots det ut en sväng förut för att få lite luft. Hade hänt mycket på vägen idag. Bävern hade varit i farten och dragit nya kvistar till sitt bo. Calippo inspekterade vad dom lyckats åstadkomma med grenarna :) Någon hade kört in i diket och in i ett träd också. Det låg bildelar i snön och spåren i diket ledde till trädet där det låg andra delar. Ja, mycket händer det här på Lögdövägen.
 
 
Ska se om jag kan få någon mat i magen nu. Har inte varit prio idag, utan idag har jag lagt all min energi på Simon. Han är trots alls det viktigaste.
 
Trevlig helg!

Hängiga familjen

 
Nu är det min tur att  börja känna sig hängig. Hostar och har den där almänna "sjukdomskänslan". Men ingen rast och ro för det. Saker och ting ska göras trots att man inte mår helt okej. Ny höbal skulle ut till hästarna, vatten fyllas på, Simon ska tas hand om. Vi var till Drakborgen idag och träffade lite folk. Trevligt! Stack ut en sväng på Glói då jag kom tillbaka. Han skötte sig bra idag, med lite mindre krav på sig. Medan jag var ute hade Simon varit hysterisk! Tokgrinat och varit otröstlig. Skatten mammas :( Det visade sig att han fått feber. Han var alldeles matt och satt i mitt knä länge. Vilket inte händer då han mår bra. Stackarn. Han fick en alvedon och ligger nu och sussar i sin säng.
 
Nu hoppas jag på att det är min tur att vila...
 
 

Influensa

Ja, då var nästa motgång här. Andreas har åkt på influensan eller något liknande. Jag börjar bli hostig jag med. Alltså, det var verkligen inte såhär jag tänkte spendera min sista lediga månad. Och oj, vad jag klagar!! Simpan däremot tog sina första steg idag :) Inte vad han hade tänkt tror jag, då han stod upp och höll i en sak. Sen gick han 3 steg frammåt bara sådär. Jag tror att han trodde att han höll i något stadigt och inte bara en liten grej i handen. Gokillen.
 
Blev en tur på Glói idag. Har lite problem att han gärna tittar åt vänster så fort man tar lite i tygeln eller ska tölta. Känner att jag inte riktigt vet hur jag ska lösa problemet heller. En ridplan vore verkligen inte fel så man kan göra lite volter osv. Det gjorde jag visserligen idag borta på bruket, men ett stöd i form utav ett staket vore inte fel. Kanske beror det på obalans och att han söker stöd någonstans eller något helt annat. Det är kul med unghästar på gott och ont ;) Hoppas på att tränaren kommer snart så kan man få lite tips på vägen. 
 
Nu ska jag sjunka ner i godispåsen och hoppas på bättre tider
 
Go´kväll
 
 
 
 
 
 

Sparklåda

 
Vi tog en tur med sparken idag ♥

Utomhus

 
Då solen lyste så fint på himlen nu på morgonen så passade jag, Calippo och Simon på att gå ut ett tag. Calippo var den som gav upp först, efter att ha gått en sväng ville han in, men jag och Simon gick ner och hälsade på hästarna en sväng istället. Härligt väder och skönt med frisk luft på morgonen.
 
Håller på att försöka få lite nya rutiner med Simon. Ska senarelägga hans förmiddagssovning, då han ibland inte sover på eftermiddagen. Blir en väldans massa timmar tills han går och lägger sig för natten att vara vaken på, så idag testar jag att lägga han vid 11, istället för 10. Får hoppas han får mer energi på eftermiddagen då istället för att vara jätte trött (men ändå INTE vilja sova!)
 
Då Simon vaknat blir det att få i han lite lunch, sen ska vi bege oss iväg på mitt jobb. Ska ansöka om ledigheten inför sommaren, hämta kläder och försöka lista ut hur stämpelklockan numera fungerar. Måste ju kunna stämpla in när jag kommer 05.00 på morgonen om knappt en månad. Får hoppas det finns någon där som kan visa mig.
 
Blir ridning ikväll. Glóis tur att komma ut. Om skon sitter... Dessa skor kan man bli tokig på!! :)
 
 
Mysig pulktur i solen

Planer

Håller på att planera inför Simons 1 års kalas. Det är ju inte än på några veckor, men så fort som tiden går vill jag gärna ha i tankarna åtminstone vad vi ska bjuda på, vad han ska få i present osv. Det lutar åt att beställa en tårta någonstans, men vet inte än. Brukar tycka det är kul att göra sånt själv, men vet inte om tiden kommer finnas till för det. Resten hade jag tänkt baka själv i alla fall. Just tårtor är svåra tycker jag. Vi får se hur det blir. Tycker fortfarande att det är riktigt sjukt att han snart är 1 år!! Min älskade lilla skatt ♥
 
Birsta idag alltså... Gick runt på ett LUGNT Birsta ska ni veta. Hör inte till vanligheterna på helgerna. På IKEA var det ingen kö. Sååå skönt eftersom jag handlade där idag. En grind till trappen -Inte en sekund för sent och en ny kudde till Simons säng. Köpte även en matstol att ha hos syrran då Simon är där och hälsar på. Jobbigt att släpa runt våran jämt, så nu finns det en hos syster och en hos mamma&pappa. Till mig själv köpte jag ingenting, kollade inte ens. Det finns inget nytt i butikerna, inte ens till Simon. Så hade ingen inspiration alls till att ens titta. Andreas kom hem med ett par -JA NU SKA NI FÅ HÖRA!!!, ridskor. Det var inte en sekund för sent det heller, då det ju är en sak som är väldigt bra att ha då man rider :) Gauti fick ett nytt schabrak på rean, kanske inte det snyggaste, men är man stor får man ta det som finns och så köpte vi lite mer inredning till sadel förrådet. Åt en god lunch på Taco Bar och strosade runt. En skön och lugn dag.
 
Nu blir det en varm macka med salami och brie ost. Det tror och hoppas jag kommer bli mumsigt. Go´kväll!
 
 

Lördag

 
För mig finns det inte så många bättre sätt att börja dagen än en tur på hästryggen. Denna förmiddag i soooolen. Ja, ni läste rätt! Väldigt mysigt även fast termometern visade på -13 grader. Men för mig är det perfekt, sol och kallt. Som det ska vara på vintern. Blev en sväng bakom ridskolan borta i Bergeforsen idag. Kul med någon annan väg för omväxlings skull. Hade tänkt en pigg Gauti i kylan, men varken han eller syrrans häst var särskilt pigga ändå. Funderar starkt på att klippa dom till nästa vinter så dom slipper svettas. Glói fick en liten tur med Andreas senare. Han skötte sig bra och det är så kul att se att tölten kommer mer och mer, galoppen blir starkare och man ser att han går att jobba på ett annat vis, även fast det är mycket arbete kvar innan man kan kalla honom "färdig". Dock är det jättekul att vara med ifrån början! Man lär känna hästen mer och mer och lär sig "dom rätta knapparna" allt eftersom man rider honom. Blir lite lektioner för tränare här i vår och det tror jag blir nyttigt.
 
Simons farmor och farfar har varit här idag och hälsat på så vi har faktiskt inte lämnat gården alls idag. Imorgon hade vi tänkt en sväng på Birsta, gå och strosa bara. Är ute efter lite saker till Glói bara, men förutom det tänkte jag bara titta runt lite. Ska se om jag kan titta ut saker till Simons 1 års kalas. Gäller att önska sig olika saker ifrån alla människor så han inte får samma av alla. Dock är inte presenterna nå viktigt, utan själva kalaset och att det kommer främmande.
På tal om kalas, så var det på ett sådant jag befann mig igår istället för att sitta här i bloggen och skriva. Morfar fyllde 75 och han firade sin födelsedag här borta på bruket. Så nära och bra för mig. God mat och trevligt sällskap blev det och riktigt skönt att komma hemifrån och bara vara Emma för en stund.
 
Ha en trevlig kväll alla läsare :)

Möbler

När jag satt i Simons rum idag slog det mig att jag glömt att visa hans nya förvarings möbler som jag berättade att jag köpt för ett tag sedan. Så sagt och gjort, tog jag upp min mobil och tog lite kort. Dom är perfekta i hans storlek och han gillar att öppna kistan för att se vad som ligger där i. Stänga den är roligt det med. Än har han inte så mycket små leksaker, men senare vet jag att förvaringen med de 9 små lådorna kommer komma väl till hands.
 
 
Fina va? Jag tycker det i alla fall.
 
Har haft en hemmadag tillsammans med Simon idag. Han valde att sova hela 30 minuter idag på hela dagen. Är verkligen det normalt för en 11 månaders? Stod i 40min för att försöka få han att sova på eftermiddagen också, men det total vägrade han! Även fast han är trött och kliar sig i ögonen om vartannat. Men, men kan inte tvinga han att sova, så jag tänker att är han jätte trött borde han somna. Dock kan han ju missa något om han slår igen sina blå...
 
En ridtur på Glói blev det nu på kvällen. Ingen snubblig häst idag, utan idag skötte han sig bra. Fick sällskap idag med, så då brukar han skärpa sig lite :) Fick några töltsteg, härlig galopp och fin trav. Sen bjöd han på en väldans massa blandningar också, men bara han går frammåt och är nöjd så kommer man långt när man är ung. Skulle dock behöva en ridplan för att rida lite volter osv, han hänger sig gärna i ena sidan nämligen och det är svårt att träna på vägen. Men någonstans borde det finnas någon mer "öppen" plats att träna lite på. Kanske vid bruket. Är nöjd med ridpasset i vilket fall.
 
Nu ska jag ta en kopp varm choklad med marshmallows i. Den fick jag i julklapp ifrån syster. Hon hade köpt den på Island och kan lova att gamla minnen dyker upp. Saknar Island...
 
 

11 månaders dagen

 
11 månader gammal!! 11 MÅNADER! Det är helt sjukt. Om bara en månad är han 1 år och ingen liten bäbis längre. Som vanligt fattar jag inte vart tiden har tagit vägen.
Med denna nya ålder kom även den första "trotsen". Herregud, snacka om bestämd kille!! Han skriker rakt ut och högt om han inte får som han vill. Där är det tur att han har en lika envis mamma vill jag lova.
 
Spenderade dagen på Birsta tillsammans med mamma. Hittade absolut ingenting. Letade kläder till mig själv, men det känns som om det bara fanns hopplock ifrån vinterns kläder kvar och dom höll på att göra plats inför våren. Hittade ingenting till Simon heller, utan kom endast hem med en nässpray. Mycket spännande. Men kul med sällskap och att komma ifrån huset lite.
 
Blev en sväng på Glói då vi kom tillbaka. Han är en liten utmaning att rida ut själv på. Snäll, men har rätt mycket för sig haha. Dessutom ramlade han ner på knä, precis som han gjorde för några dagar sedan och det undrar jag vad det kan bero på? Förmodligen att han inte vet vart han har sina fötter riktigt, men inte särskilt trevligt är det. Nåja... Gick bra i alla fall, men önskar jag hade en ridplan så jag kunde träna ordentligt emellan varven ute.
 
Väntar på att en person ska komma och köpa mitt vitrinskåp nu,sen blir det till att sjunka ner i soffan. Go´kväll!
 

Önskemål inför 2013

Då var den här. Första dagen på det nya året. Ett år jag hoppas ska innehålla mycket roliga och spännande saker. Har några (önske)mål inför detta året och jag radar upp dom i punktform:
 
*Gå ner i vikt -Inte det lättaste... 
*Träna Glói till en bra och fin ridhäst -Rida för tränare och se till att ha roligt tillsammans
*Resa utomlands -Mallorca bokat i juli, men vill åka på någon fler resa också
*Åka till Furuvik -En liten tripp med Simon till sommaren
*Åka till Stockholm -Den årliga Stockholms resan med Grönan, Skansen osv
*Vara mammaledig hela sommaren -Vill ha revanch från denna sommaren, med mycket sol och bad!
*Banta Gauti -Några trivselkilon har hamnat på kaggen och dom vill jag ha bort
*Ta ut Calippo på fler utflykter
*Föda upp naturruvade kycklingar
*Vara utomhus mycket!
 
Jag tror att jag kommer kunna uppnå några utav dessa önskningar. Dom är inte omöjliga, bara man kämpar! Välkommen 2013, jag hoppas du bjuder på ett riktigt roligt år! :)
 
 
Med huset önskar jag staket uppe vid vägen, en braskamin i vardagsrummet och en inglasad veranda. ÖNSKAR sa jag ;)
 

RSS 2.0