Mallorca

Jag vill utomlands!!!! Sola, bada, dricka milkshake och äta god glass. Se något nytt och BADA, BADA, BADA!! Ser reklamer på tv:n om semester resmål, på interner kommer det upp rabatter hela tiden och såg filmen "Sune i Grekland" eller vad den nu heter för ett tag sedan som är inspelad på plats så att säga. Och jag vill också. Och det är just då det slår mig; Jag ska ju faktiskt utomlands i år. Det har liksom inte riktigt gått in att jag faktiskt har en vecka bokad till Mallorca. Ska bli otroligt skönt att komma bort och så kul att få ta med Simon dit. Om man bortser ifrån flygresan dit, för den ser jag inte fram emot... Jag längtar!
 
 

Kycklingarna

Usch fy och bläääää!! Luktar kyckling i hela källaren. Och nu pratar vi alltså inte doften utav nygrillad kyckling, utan små kycklingar som skitar ner och lever rövan. Det var absolut inte tänkt att ha dom i rummet där dom är nu, men pga översvämningen i andra rummet hade vi inget val. Men nu är jag less. Vill duscha och känna mig fräsch när jag kliver ur duschen, inte hålla andan när jag skyndar mig upp för trappen. Jag vill kunna hoppa in i duschen utan att behöva jaga rymmande kycklingar innan...
Så imorgon får dom flytta ut till ladugården. Kaninerna har flyttat ut utomhus, vilket betyder att deras vinterhem är ledigt för kycklingarna nu. Dom kommer att få ha värmelampan där ute givetvis då dom inte fått alla fjädrar än. Dom är på god väg att få sin fjäderdräkt nu och dom ser så roliga ut! Men jag vet att dom blir snyggingar allihopa när dom är färdigväxta :)
 
Det var allt.

Ruggigt

 
Brrrr... Känner mig frusen idag. Det är ruggigt och trist väder ute, men har ändå varit ute på en promenad med Calippo imorse och såklart har Simon fått sprungit runt som han vill ute på gården också. Bland det viktigaste jag tycker man ska göra med sina barn är att vara utomhus! Frisk luft, trots väder, tycker jag dom ska få varenda dag. Vi brukar vanligtvis vara ute 2 ggr per dag. En gång på förmiddagen och en gång senare på dagen. Jag hoppas verkligen att dagiset han ska gå på sen är ute mycket!!
 
Blir inte så mycket spänning denna dag. Kanske tar en sväng på affären sen, är lite saker jag saknar i kylskåpet. Gauti ska få komma ut en sväng och äntligen kan syrran följa med efter att ha haft ridförbud i flera veckor. Får se hur Gauti är idag, han är rätt loj för tillfället och har tappat mycket energi här i vårvinter. Blir nog ridgjorden idag -det brukar han gilla. Håll tummarna att han känns bra idag!
 
...

Glói från Stenrike

 
Denna syn mötte mig då jag gick till hagen och skulle hämta Glói för en ridtur. Snacka om att njuta utav att ha fått ny halm i ligghallen. Då det rann in smältvatten där så har den varit tom och avstängd ett tag tills det skulle torka upp, men idag tyckte jag det var dags att öppna upp den igen. Och det till hästarnas glädje :)
Trots denna sömntuta till häst var han pigg och glad då han fick komma ut. Trött på slutet, men blev mycket springa så inte så konstigt. Han var duktig och skötte sig bra. Liiiite rädd för skatorna som var skrämmande, men gick bra.
 
Min jobbhelg är över för denna gången och nu håller jag alla tummar och tår jag kan för att min lediga helg nästa vecka ska innehålla ROLIGA saker och inga sjukdomar, översvämningar eller dylikt som de senaste har gjort.
 
Håll tummarna ni med för säkerhets skull...
 
 

Presenter

 
Nu får Simon må gott. Han har fått ett eget bord utav Andreas släktingar idag som han kan sitta vid sen och fika. Och som om inte det vore nog så fick vi vuxna nytt bord och stolar också :)
 
 
Så nu hoppas vi på långa härliga sommarkvällar med mycket gott fika ute på altanen.
 
Lägg även märke till de SNÖFRIA markerna i bakgrunden på bilderna. Nu är snön borta och jag ser ljuset i tunneln. Det blir nog sommarbete i år också. Såg mörkt ut där ett tag, men nu kan gräset spira och växa inför sommarperioden. Härligt.
 
Jobbat och ridit är vad min dag bestått utav. Träffat Simon en snabbis bara, men huvudsaken jag får träffa han i alla fall. Han var så fin idag i sina jeans och tröja.
 

Nära

 
Fem ynka veckor... 5st, feeeeeem veckor innan det är Simon och jag på heltid i 3 hela månader. Hur underbart är inte det?`Tiden går fort och snart står jag där och stämplar ut i vetskapen att jag är ledig hela sommaren med min lilla gos. Vi ska hitta på mycket kul tillsammans! Håller tummarna om en fin sommar, med regnfria dagar.
 
Nizze tuppen flyttade ifrån oss igår. Han får bo i Matfors med en egen hönsflock. Det tror jag kommer göra honom gott. Alla tuppar vill ha egna hönor, så med 4 tuppar i min flock blev det lite väl mycket tjafs om vems hönsen var, även fast dom var rätt snälla med varandra. Jag hoppas att han kommer få det bra där, men det verkade vara bra folk som han flyttade till, så det känns bra. Han är våran egna uppfödning och en riktigt snygg tupp!
 
 
Glói ska få komma ut en sväng i eftermiddag. Och jag och Simon ska in på affären en sväng, sen är det FREDAGSMYYYYYYYS! :)
 
Trevlig helg!

Onsdag

 
Snön smääääääälter!! Snart är hela åkern framme och gräset kan koncentrera sig på att växa, växa, växa inför sommarbetet och mina hästars stora lycka. Det vore bra om det kunde torka upp också, så dom slipper klampa sönder hela åkern på en gång också. Ja, nu har jag många krav ska ni veta! I hästhagen just nu är läget som följer; Jag kliver ner i leran, fastnar och måste ta hjälp av manliga krafter för att komma ur detta vakuum som uppstår. Man fastnar liksom där och suger fast. Inte det trevligaste, men ett måste på våren. Hör liksom till.
 
 
Nåja. Glói fick kliva upp ur sin dvala i leran och komma ut på en tur nu på eftermiddagen. Något lite motor för min smak, men gjorde annars som jag sa. Han blir lite segare och tar inte för sig lika mycket när man rider honom själv -vilket då är väldigt nyttigt att göra mellan gångerna så han lär sig att gå fram av egen maskin. Nu när vägarna börjar smälta fram blir det roligare att rida också för både häst och ryttare, så vi ser fram emot en härlig vår och sommar.
 
Simpan och jag har haft hemmadag idag. Varit ute mycket som vanligt och bara varit. Härligt med sådana dagar emellanåt. Imorgon tänkte vi åka ut på lite affärer och titta lite. Måste komma hemmifrån känner vi båda.
 
Go´kväll
 

Bubbla

 
Snacka om trött jag varit idag. Känns som om allt jobbiga som varit tagit ut sin rätt idag. Gått som i en bubbla hela dagen och inte haft mycket till ork. Men nu är jag ledig i dagarna 3, vilket ska bli skönt. Umgås med Simon till 100% :) Det gillar jag.
 
Äh, det får räcka så.

Rund och go

 
Sådär. Nu är ordningen återställd. Magen har antagit sin forna form och benen är ännu en gång mer fylliga. Magsjukan tog hårt på kroppen, men som ni ser på bilden har goa runda Simon nu återfått sitt hull på kroppen. Det känns skönt. Ett sånt litet barn ska vara lite små rund tycker jag. Då finns det något att ta utav ifall sjukdommar knackar på dörren.
 
I källargropen är läget oförändrat. Det fortsätter att fyllas på med vatten, om och om och om igen... Nu verkar pumpen i alla fall göra ett ryck och sköta sig själv, så jag hoppas verkligen att den kommer fortsätta fungera, så att vi slipper gå ut och tömma hela tiden. Har tagit en paus ifrån gropen idag då jag jobbade och det kändes otroligt skönt att slippa se den måste jag säga.
 
Gauti fick komma ut en sväng nu efter maten och vi tog en stig i skogen idag. Blev en del plumsande, men inte för djupt så det gick riktigt bra. Skönt med någon annan ridväg!!!
 
Nu: SOFFLÄGE! :)

Inget slut

Ge mig styrka, hjälp, mitt humör tillbaka och ork att kämpa vidare. Och snälla någon prata med Moder natur att sluta pumpa in vatten till oss och istället ta upp det i marken. Kanske dags för något träd att slå ut som känner sig lite törstig efter vintern och kan suga upp lite? Eller en stark varm sol som kan värma upp och torka marken. Det är verkligen på gränsen att jag får en stor depression nu. Jag känner att jag inte pallar med detta något mer. Andreas är om möjligt ännu värre än mig. Han är sönderstressad. Och ingen hjälp får vi utav Räddningstjänst eller liknande. För litet problem säger dom -för oss är det vårat största problem. Jag förstår dom, detta är inget samhällsproblem eller fara för allmänheten. Men för oss är det otroligt krävande. Vi har hållit på exakt hela dagen med att försöka att stoppa vattnet -men ingenting vi gör lyckas. Vattnet hittar hela tiden nya vägar att rinna. Är bara att härda ut tills smältvattnet ger sig och hur lång tid det kommer ta orkar jag inte tänka på just nu...
 
Vi befinner oss i en mardröm. Och imorgon är det dags för jobb igen... Hur ska det gå då?
 
 

Nattsvart

 
Ljusglimtar och nattsvart. Ungefär dom två orden kan sammanfatta denna lediga lördag som egentligen bara borde bestå utav roligheter tillsammans med familjen.
 
Ljusglimtarna var ridturen på duktig Glói, spendera tid med Simon, mamma, pappa och Andreas.
 
Det nattsvarta givetvis källaren. Som vi inte har fått bukt med än. Har nog provat allt man kan vid detta laget. Har byggt upp en barriär för att vattnet inte ska rinna in lika fort, men måste vara där och tömma bort vattnet med jämna mellanrum fortfarande, då det sipprar in i alla fall. Pumpen är tillbaka på affären -för här hemma gjorde den ingen nytta. Fungerade inte alls, inte ens att få igång den. Och det fortsätter att smälta ute, alltså mer vatten som ska ta vägen någonstans... in i våran källare. Det finns ingen hejd!! Andreas är så stressad så han snart inte vet vart han ska ta vägen och min mage strejkar rejält utav denna stress.
 
När får det vara nog??
 
 
 
Hönorna och tupparna gödslar min rabatt och gräsmatta ;) Tuppen Kjell vaktar sin flock på bästa sätt!
 

Deppigt

Några till vårtecken kan jag nu lägga till listan, trevliga saker såsom tofsvipor som grejar i åkerkanten, tranor som skriker för fulla halsar (jag kallar dom trumpeter!!), Findus har hittat sitt favoritdike som tinat fram och kommer hem med möss han fångat (okej, just det sistnämnda kanske inte är så trevligt!), det växer mer i rabatterna -som faktiskt är helt framme nu, jag red Gauti i skogen idag, mycket av gräsmattan är framme, det är vatten i alla vattendrag...
 
OCH DET ÄR VATTEN I MIN KÄLLARE!!!!! Detta vårtecken var inget jag hade önskat mig. Igår kväll när jag skulle duscha skulle jag först ta en titt på kycklingarna som vi har i innersta rummet i källaren medans dom växer på sig. Kliver in och kliver då in i en sjö med vatten. Källaren hade alltså svämmat över utav smältvatten som läcker in. Blev till att tömma allt på vatten, sen fick Andreas gå upp hela natten och tömma allteftersom det kom in mer. Och det gör det fortfarande!!! Man kan inte ens vänta en timme mellan tömningarna, så ni kan ju ana vad rolig denna natt kommer bli också... och nästa... och nästa... och nästa...
Köpte en pump som skulle klara av att pumpa ur vatten -den fungerade inte. Var in och bytte till en ny... DEN FUNGERADE INTE! Så nu är vi tillbaka på ruta 1 igen. Dvs tömma för hand HELA TIDEN. Och än är det mycket snö kvar ute som ska smälta och då rinna ner i våran källare... JIPPIE.
 
Just nu känns en lägenhet utan bekymmer väldigt lockande...
 
 
Det är tur att jag har dig min älskling som förgyller mina dagar i alla fall
 

Rund

Jag står och tittar på mig själv naken i spegeln innan jag ska hoppa in i duschen...
 
...samtidigt ifrån vardagsrummet hör jag en replik på tv:n...
 
Du har blivit tjock tyvärr
 
Ja, det kunde jag faktiskt konstatera själv utan att tv:n skulle berätta det för mig.
 
 

Hemma dag

 
Idag är jag och Simon hemma hela dagen och myser. Han börjar repa sig nu och är tillbaka som han brukar vara. Dvs sprallig, busig, hett temperament och har mycket för sig :) Precis som det ska vara. Har varit ute 2 timmar imorse och lär gå ut igen på eftermiddagen. Finns mycket att titta på för Simon nu och han tycker det är spännande att gå runt och säga "titta där" på allt han ser. Andreas var och köpte en sulky vagn som var på rea idag också, så den blir perfekt utomlands och då man går i affärer. Mamma & Pappa var snälla och gav den till Simon -så det tackar jag för!!
 
Kyckling kull nr 2 är nu i maskinen. Har köpt en egen maskin nu så man slipper låna av andra. Dessa kycklingar är beställda och ska alltså inte bo hos oss när dom är kläckta. 3 veckors väntan igen med andra ord. Spännande.
 
Blir ridning ikväll. Glói ska få sig ett pass. Han blir såååå svettig nu i denna värme och pälsen som är kvar, men han brukar ändå springa på och tycka det är roligt. Gauti är tvärtom -han orkar inte mycket just nu.
 
På återseende :)

Våren

Det luktar jord, Calippo blir kolsvart ute, så fort jag sätter lilltån utanför farstukvisten blir det lera i hela huset, hästarna är skitiga, hagen är full i lera, en tussilago har jag skådat, jag ser saker som varit gömt i snön en låååång tid, det växer i rabatten
 
Nu måste det vara nära.

Simon <3 Findus

 
När Findus kommer in så vet jag en liten grabb som blir glad. Han ska då mysa runt i Findus päls. Idag blev det extra gosigt; Nakenfis mot mysig mjuk päls. Vilken lyx!

Rabarb

Jag kan se rabarben på gräsmattan...!! Sen att det är resterna utav fjolårets rabarb som jag var för lat för att klippa ner som jag nu skådar det skiter jag fullständigt i, bara att jag kan skåda den nu är ett framsteg. Det bara måste betyda att det smält på gräsmattan. Sen att det låg en sjö av vatten i vindskjulet ignorerar jag och fokuserar endast på ljuspunkterna. Har nog aldrig längtat så mycke till våren som jag gör nu.
 
På tal om rabarben. Var såååååå duktig -som den husmor jag inte är i somras att ta reda på varje liten själk, skära den i bitar och frysa in för att ha till paj under den kalla, hårda vintern. Ja... dessa själklar ligger fortfarande i frysen och har inte använts till en enda paj!! Inte bra, inte bra alls. Så nästa gång jag får främmande ska jag tamme fan ta och baka en paj. Det är inte ens svårt, det tar knappt någon tid alls och gott blir det alltid.
 
Ja, då var det bestämt.

Tussilago

 
Jag såg den!!! Den lilla, lilla solen. Den stod där så fin i dikeskanten -det enda diket som är framtinat... och lyste så fint. Lilla Tussilago, du är välkommen. Hoppas du har våren med dig också.
 
Jag och Simon har haft en hemmadag idag. Fått lite främmande, annars har vi bara tagit det lugnt. Varit ute 2 gånger, Simon fick rida lite på Gauti och så har vi myst på inne. Han var väldigt nära sitt gamla jag i humöret idag, vilket var skönt! Nu gäller det att börja få i han riktig mat igen, så ska han nog bli fit for fight igen.
 
Huvudvärken kom som ett brev på posten nu, lagomt tills att jag sjunker ner i soffan resten av kvällen. Blir en tidig kväll dock, för klockan ringer 03.45 imorgon bitti... joråsåatt...

Kycklingar

 
Sådär. Nu har årets kycklingar tagit sig ur äggen. Mycket svart blev det i år, men även en vit och några bruna. Dom är så söta så. Alla ägg kläcktes inte. 3 ägg tror jag inte innehåller något för dom är så pass lätta och en var på väg, men klarade inte att ta sig ur ägget. Vilket är som det brukar vara -de svaga dör och dom starka överlever. Nu återstår att se om allihopa klarar sig eller inte. Just nu är dom inte riktigt torra, så dom får vara kvar i maskinen ett tag till, men sen flyttar dom till sitt tillfälliga kyckling hem, för att senare komma in i resten av flocken. Dock ska tupparna sållas bort, för någon fler tupp går inte hemma hos oss. Så vet ni någon som söker tupp, hojta till!
 
En lite nöjdare Simon har jag haft idag. Han har fått levt på välling, yoghurt och fruktpurée, vilket han gillar. Har köpt lite ny barnmat till han också, så får se om han äter det om någon dag eller två. UTAN bitar i.
 
 
Även utomhus håller dom ihop
 
Nu håller jag tummarna om en ännu bättre dag imorgon innan jobbhelgen drar igång...
 
 

Motgångar

 
Livsnjutaren Findus
 
Nu börjat mitt tålamod tryta känner jag. Jag kanske är en sådan människa som inte har det bästa tålamodet ändå och är rätt rastlös av mig, men nu känner jag själv att gränsen snart är nådd. Det är ingenting jag kan råda över, utan det bara blir. Jag (och Andreas) kämpar på varje dag med att försöka få i Simon mat. Han har aldrig varit särskilt matglad av sig, men nu efter magsjukan är det så gott som omöjligt. Han slår bort maten, grinar och vill inte alls ha. Visst, jag kan förstå att aptiten inte är som den borde och att han förknippar vissa saker med magsjukan, men när man väl får i han något så kväljs han och spyr upp allt man försökt med hela dagen :( Det är så hopplöst och man blir så ledsen när det inte fungerar. Man kan liksom inte göra så mycket mer...
Yoghurt, frukt och välling i mindre mängd är det enda vi får i han. Lilla minsta bit av någonting så kväljs han. Ska ringa till Barnkliniken imorgon och fråga om råd. Han får inte de krafterna han behöver och inte den näring han behöver heller såklart. Han har gått ner i vikt och nu känner jag att gränsen är nådd. Och givetvis blir han till följd av detta väldigt missnöjd och grinig. Han orkar inget -men är för pigg för att kunna lägga sig och sova. Det är inte många minuter per dag han är nöjd och dom gångerna han är det är det ute i vagnen ute på promenad.
SNÄLLA GÅ ÖVER SNART!!!
 
I äggmaskinen har det hänt grejer idag, så lite roligheter finns bakom denna negativa fasad. Många av äggen har pickats upp hål i och det piper därinne. Nu hoppas jag att dom har orken att ta sig ut och att det ligger några fluffiga kycklingar där inne imorgon när dom har pickat klart :)
 
So long. /En trött Emma

Vart är du våren?

Men ge mig vår nu!!!!!! Vad är detta för långvarig SKIT VINTER!?? Det är nu man ska få vårkänslor, det ska spritta i kroppen och i alla blad på träden. Det ska vara leriga hästhagar och pippi fåglar på åkern. Stoooora fåglar i form utav tranor. Såg två ynka svanar idag, men dom har säkert stannat över vintern i någon pöl. Det ska vara översvämmat av vatten i bäckarna, man ska se det första lilla spirande gräset komma, hästarna ska hänga över tråden för att försöka komma till "andra sidan", Calippo ska vara så lerig så man undrar om det är samma hund man tog ut på promenad när man kommer tillbaka. Det ska lukta jord, bönderna ska börja tänka på vårbruk och sådd. Och man ska kunna gå ut utan mössa och vantar. Man ska fixa hästhagarna och slå på strömmen -för i detta laget ska inte tråden ligga UNDER snö, man ska kunna komma till skogen... ja, man ska åtminstone kunna ta sig till skogen utan att bestiga höga berg iform utav snövallar...
Katterna ska fånga sorkar och möss och hönsen ska picka intressanta saker ifrån gräsmattan som tinat fram. Vattnet ska inte frysa i vattenbaljorna och hästarna ska vara så leriga så man svär varje gång man ska borsta dom innan ridturen. Man ska plantera penséer i blomlådorna och inte först försöka lokalisera vart blomlådorna finns under snötäcket...Ligghallen ska svämma över av vatten och snart ska det krattas löv.
 
INGENTING av detta finns nu. Så moder jord, VÅR NU TACK!
 
 
Några soldyrkare som väntar på vår

Bättring

Majsvälling, majsvälling, lite frukt, majsvälling, banan, lite frukt, majsvälling... Ja, vilken kost kan man tycka, men det är detta som har erbjudits till lilla Simon idag. Snälla saker för magen och i små, små mängder. Vatten och vätskeersättning har han så gott som vägrat, men är svårt att tvinga i han. Än så länge stannar "maten" i magen och han ligger och sussar för natten. Diareérna fortsätter, men det kan vi räkna med ett bra tag framöver.
 
Jag själv är fortfarande orolig i magen, men vad det beror på vet jag inte. Inbilla? NÄ, sån hypokondriker är jag inte. Men kan bero på flera orsaker, så väntar och se vad tiden utvisar. Blir hemma ifrån jobbet imorgon också, har inte tänkt smitta ner resten av arbetskollegorna nämligen.
 
"En stark resa igen" börjar på TV:n idag och det kanske är bland det roligaste program jag vet. Resor och 2 roliga personer. Gillade första säsongen, så hoppas denna blir lika kul :) Ska i alla fall viiiila i soffan, för är riktigt trött i både knopp och kropp efter denna intensiva helg.
 
 

Magsjuka och sjukhusvistelse

 
Den här helgen vill jag egentligen bara stryka ur mitt liv, för den har varit allt annat än rolig. Vad som var tänkt att bli några mysiga lediga dagar tillsammans med familjen blev istället till oro på sjukhuset över Simon.
Det hela började med diareér på onsdagen, följt utav diareér och kräkningar på torsdagen. Fredagen blev lite lugnare med färre kräkningar, men det hela fortsatte igår lördag så vi ringde sjukvårdsupplysningen. Där tyckte dom att vi skulle åka till Primärvådsjouren, så sagt och gjort så packade vi in oss i bilen och for iväg. Simon somnade i bilen nästan på en gång, vilket han inte brukar göra, så han var alltså väldigt trött.
 
På primärvårdsjouren fick han träffa en läkare som tyckte att han skulle skickas till akuten istället. Så vi for vidare... Där konstaterades samma sak, dvs uttorkning.
 
 
Så det blev till slut barnavdelningen på sjukhuset vi hamnade på, då han behövde läggas in. Lill stackarn var vid detta laget väldigt loj och orkeslös och sov mest hela tiden. Han orkade ingenting såklart :(
 
 
Han fick en sond för att kunna få mat den vägen istället. I början fick han vätskeersättning, men sedan lite välling i sonden också. Gick för det mesta bra, men kräktes upp några gånger.
Han mådde lite bättre imorse, orkade gå på benen igen, även fast det bara var för en liten stund.
 
 
Sonden togs bort imorse så fick han försöka äta själv. Han åt lite smörgåsrån, fruktpureé, banan och drack, men spydde igen. Doktorn tyckte ändå att vi kunde åka hem och fortsätta hemma med att ge lite mat, men ofta. Och det har vi gjort sen dess. Tyvärr spydde han ni innan läggdags igen... Verkar vara en väldigt långvarig magsjuka och jag tycker så synd om Simon som aldrig får tillbaka krafterna och behålla det han får i sig.
 
Och att vara på sjukhus på det... Instängd i ett rum. Fick inte gå ut, varken vi eller Simon pga smittorisken, vilket jag givetvis förstår!! Men att sitta inne på ett rum med bara en säng och vänta, vänta, vänta kan få vilken människa som helst att bli tokig!!
 
Nu hoppas jag att min gos blir piggare snart och att vi slipper åka tillbaka till sjukhuset. Själv känner jag mig orolig i magen, så lär väl åka dit på magsjukan snart jag med. Inte så konstigt dock, då jag varit uppi det såklart. Ingenting jag ser fram emot... Sjukanmält mig ifrån jobbet imorgon, jag vet att detta inte kommer sluta bra. Magen känns inte alls okej.
 
Det var min helg det.
 

...

Då var helgen här... med dunder och brak. Ja, i alla fall hos stackars Simon. Han är inte pigg alls idag heller. Har inte spytt lika många gånger, men han är väldigt trött och matt. Kinderna är blossande röda och tempen visade på lite feber. Håller tummarna hårt att han får sova gott i natt så han får vila -tror det behövs!! Får väl se vem som är på tur härnäst... Gissar på mig själv.
 
Är ledig i helgen, men under omständigheterna så kommer det inte bli någon händelserik helg. Bara vara hemma. Gauti fick sin vaccin spruta idag, så han måste vila. Håller jag mig frisk ska Glói få komma ut i alla fall. Syster kom förbi förut också, med goda kakor och en ny liten kompis till Simon.
 
Så... håll nu tummarna att jag och Andreas slipper magsjukan och framför allt att Simon blir frisk!!!
 
 
Har satt upp en ny tavla i köket som min moster har broderat. Gulligt.
 
 
 

Stackarn

 
Provar lite aprikos kräm innan läggdags
 
Då var den här igen... vet ärligt talat inte vad jag gjort för att förtjäna så pass mycket motgångar det redan varit i år. Man orkar liksom inte hur mycket som helst. Magsjuka är det som härjar nu IGEN. Det är Simon som är drabbad och han är såklart jätteledsen. Nu återstår att se hur länge det dröjer innan Andreas och jag blir sjuka också. Lagomt till min lediga helg som jag tänkt göra ROLIGA saker på...!
 
FY FAAAAAAN!

Ridlektion

 
Herregud vilken tokig häst jag har! Har varit och ridit lektion nu på kvällen, som för övrigt gick helt okej. Bättre än förra gången i alla fall och det är huvudsaken. Glói tyckte underlaget var lite jobbigt, men det kan jag förstå. Inte det lättaste att springa runt i plask inte. Speciellt inte när han inte har kondisen på topp. I alla fall så tror han ju ibland att han är nåt mer än vad han verkligen är. Spänner upp sig, fnyser och håller på. På hemvägen hoppade jag av och gick med han i tron om att han var trött, men han hade så brottom hem. Rullade sig i hagen på en gång han kom in i den och sen från 0 till 100 en riktig brallgalopp ner till resten av flocken. Jo, man tackar..., så trött var han egentligen :) Lite svårt att träna vidare på det jag gjorde idag dock, eftersom jag inte har en egen ridplan, men får göra det bästa utav situationen.
 
 

Simon dag

 
Hittade Simon i stekpannelådan idag när jag funderade vart han var... Det är inte så att jag inte har koll på honom, men satt och åt frukost medan han grejade på i köket och vips så såg jag han inte. Då satt han i lådan och hade det kul :) Och när han ställde sig i lådan nådde han ju enda till toppen utav köksön. Ni kan ju tänka vilken lycka!! :)
 
 
Sen grejade han på inne i sitt rum. Där gillar han att vara. Finns mycket att titta på och han pekar på allt och säger "titta där". Tänk vad allt är intressant när man är så liten. Minsta lilla grej ska undersökas. Sen är det ju superkul att klättra också, upp på pallar och bord och även in i lådor där med. Hans vita lilla möbel drar han ut lådorna på så han kan klättra i dom för att sen komma upp på möbeln. Smart.
 
 
Lite pumsig blev han också. Vilade en stund i fotöljen och vid maten ville han äta sin efterrätt liggandes över bordet... :)
 
 
Och på eftermiddagen blev det mys med Calippo i soffan. Han höll i Calippos öra och mös massor :)
 
Lägg på många kramar och pussar så har ni min dag med Simon. Älskade, älskade kille ♥
 
Nu väntar det jobb 3 dagar, ridning och även en ridlektion imorgon. Gauti fick komma ut en sväng ikväll, men han var seeeeg. Visst han gör det man ber han om, men det är verkligen inte med stor vilja och jag känner att energin är som bortblåst. Snälla, låt vinterpälsen släppa helt snart!!!!

Dyrt

 
Fin i nya mössan och jackan
 
Den "bra dagen tillsammans med familjen" jag önskade blev väl kanske inte riktigt som jag tänkt mig. Stopp i avloppet, vilket resulterade i att först försöka få bukt med det själva tillsammans med pappa, men tyvärr utan resultat och sedan ringa ut slamsugsbilen för att han skulle fixa det istället. Jo, man tackar. Den räkningen vill jag inte se när den kommer... röd dag och utringd för att komma samma dag. Skratta eller gråta än en gång? Jag blir så less...
 
Humöret var inte på topp där vill jag lova... men tog en ridtur tillsammans med Andreas när mamma & pappa ändå var här. Glói svettades så mycket så han var sjöblöt! Gauti var det lugnare med på svettfronten, men lite ovillig och stel kan jag tycka.
 
Åkte en sväng på Birsta -där jag egentligen tänkt spendera mer tid i jakt på bland annat gummistövlar till Simon, men några sådana kom jag då inte hem med. En mössa fick han (se bild) och så var han som vanligt jätteglad när han fick gå runt där inne på dom stora ytorna. Han stannade till och dansade till någon musik en affär spelade och så sprang han fram till ett barn i 5 års åldern och kastade sig i famnen på han och kramades. Ja, här är vi inte rädd för främlingar =P
 
Får bli en gotta kväll i soffan nu, för igår kväll var jag jättearg pga stoppet i avloppet och kunde inte riktigt njuta då om man säger så... Trevlig kväll :)
 
 
Simon provsitter sin fotölj
 
och ja... han är en napp kille...!

RSS 2.0