Känner jag dig?

 
Något jag tycker är otroligt jobbigt är när man möter en person som verkar känna en jätteväl och man själv inte känner igen människan alls. Detta hände mig idag. En tjej log och hejade jätte glatt, kom fram och pratade, visade upp sitt barn osv. Hon pratade med mig som om vi känner varandra och jag kan verkligen inte placera människan. Det enda jag kunde tänka på var om jag kände henne eller inte, men kom absolut inte på vem hon är!!! Mycket jobbigt situation måste jag säga. Lustigt också givetvis om det är så att jag faktiskt inte känner henne. Nåja... fick en trevlig pratstund i alla fall.
 
 
Besökte höstmarknaden på bruket idag. Vad vi trodde skulle vara en marknad med rotfrukter, potatis osv, visade sig vara en marknad med mest hantverk och ätbart -inga potatisar eller liknande så långt ögat kunde nå. Därav hade vi inte med mycket pengar heller, för jag tänkte köpa lite potatis eller så bara. Kom hem med tunnbröd, rullrån och en skinn mössa till Simon inför vintern. Fick låna pengar av moster för att kunna köpa mössan, kunde liksom inte låta bli då jag var ute efter exakt en sådan. Tror den kommer bli varm och skön för Simpans hjässa är kylan tränger på :) Var skönt att komma hemifrån lite även fast bruket är väldigt nära där jag bor. Blev en prommis dit med mamma, träffade på mina härliga grannar och annat känt folk. Kul!
 
 
En fin regnbåge prydde himlen då jag kom hem från affären, stod och tittade på den och förundrades över vilka fina färger det verkligen är i en regnbåge! Ny vecka imorgon, innehållandes babysim, babysång, mammaträff, bygge och förhoppningsvis träff med någon vän. Tv soffan väntar nu, ska mysa ner under filten och njuta av resten av söndagskvällen.
 
 
Simons nya vintermössa

Humör

Har inte varit på särskilt bra humör idag... Men det har sina orsaker. Saker jag är less på, som jag hoppas ska bli bättre snart. Inte roligt att lägga energi på strunt, utan vill hellre ta vara på tiden genom att vara glad och nöjd. Tyvärr är det inte mycket jag kan göra för att påverka detta heller.
 
Nåja... Pappa och Andreas fick lite gjort med bygget i alla fall. Inte så värst mycket kvar nu, vilket känns otroligt skönt. Kan man ta helgerna till att umgås och göra annat än att vara hemma sen. Det blir bra. Vardagskvällar är vi rätt låsta hemma, eftersom Simon sover så tidigt (han har för övrigt lagt sig redan...17.20) så då finns inte mycket utrymme för att göra något och helgerna är vi låsta med bygget. Så det finns bara fördelar med att det blir klart!
 
Jag hoppas på en bättre morgondag.
 
 
 

Sant

 
Man kan säga såhär... Båda sakerna jag pratade om i bloggen igår blev uppfyllda. På både gott och ont. Som ni ser på bilden har bonden varit här och slagit nu, så nu är det korn fritt på marken och istället endast gräs inför nästa sommarbete. Skönt att det är gjort, för nu kan vi ha strömmen på hela tiden och slippa fundera när dom tänker komma förbi och slå. Det är jättebra bönder vi har att göra med och brukar inte vara några strul alls, det enda som strular för dom och för oss är detta regn hela tiden. Men nu är det gjort :) Den andra saken jag pratade om var ju hästarna... Sóldís grejade ju givetvis med tråden igår, vilket resulterade i en rymmare, nämligen Glói. Som tur är rymde han in i våran sommarhage och där stod han nöjt och betade. Men hade det på känn att någon skulle rymma och visste att Sóldís skulle vara boven i dramat. Nu håller jag tummarna att hon ska ha respekt för tråden när det är ström i!!
 
Hela 3 promenader har jag gått idag. En timmes tur imorse med voven, sen en lång promenad med en kompis och sist en liten tur för att Simon skulle sova en stund på eftermiddagen. Skönt att röra på sig och suga in friska luften i det härliga vädret vi haft idag. Älskar att vara ute :)
Nu blir det dock inne resten av kvällen, bänkad framför tv:n med något gott i handen/munnen/magen :) Mums!

Bonden

Ja, då skriver jag samma sak som jag gjorde för ett år sedan... När ska bönderna komma och slå kornet?? Väntar och väntar och det regnar och regnar. Så länge det gör det kan dom inte komma... Behöver verkligen ha det slaget helst igår så att vi kan slå på strömmen på hagen. Våran yngsta buse hänger nämligen på tråden och har noll respekt, så strömmen behövs verkligen vill jag lova! Det är bara en tidsfråga tills hon her sönder tråden och vi har alla hästarna mumsandes på kornet. Det vill jag INTE vara med om. Så håll tummarna att traktorn kommer brummandes här i dagarna!!
 
Bygget går frammåt. Har haft grabbsen här idag igen och det börjar bli mer och mer klart nu. Som tur är sprack det upp ifrån spöregnet så dom slapp jobba i regnet, samt att jag och Simon kunde vara ute i friska luften. Det behöver vi alla. Fortsätter med bygget till helgen, så snart har vi vårat efterlängtade förråd att förvara alla hästsaker i.
 
 
Med allt spikande och sågande fick Simon ha sina hörselkåpor på sig
 

Äntligen

 
Ja, då har jag äntligen fått rätsida på min lön -Efter att ha ringt ännu en gång till dom eftersom dom aldrig ringde upp. Saknades pengar och jag hade rätt i att dom gjort fel, så nu väntar jag bara på att få pengarna också. Hon frågade om jag ville ha pengarna nu eller nästa månad och givetvis ska jag ha dom nu. Nån måtta får det vara!
 
Ganska nyss kommit hem ifrån babysången som lyckligtvis var trevligare denna gången än förra. Så nu känns det bättre att gå dit :) Var fler folk där idag också som inte kände någon sen innan, vilket för mig kändes bra. Det är svårt att komma in i redan etablerade grupper, men idag tyckte jag att det gick bättre att få lite kontakt. Simon blev trött efter sången så han sover ute i vagnen nu. När han vaknar tänkte jag åka in en sväng på affären om bilen håller, för nu ska ni få höra -DET ÄR FEL PÅ BILJÄVELN IGEN!!!!! Nu är det något med bromsarna bak, så välkommen lönen, hejdå lönen... Man blir så less så man bara vill grina. Nog för att det är tajt med pengar då man är mammaledig, men ska bilarna gå sönder hela tiden gör ju inte saken bättre.
 
Ha en fortsatt trevlig dag!

Ringa upp

 
Alltså nu är jag så förbannad!! Varför säger folk att dom ska ringa upp och så hör man inte ett skit ifrån dom?? Ringde lönekontoret idag igen för att jag inte hörde något ifrån dom och han i luren skulle ta tag i det där och säga åt kvinnan som jag behöver prata med att hon skulle ringa senare idag, men tror ni att jag hör något?? NEJ!! Det ska väl för faaaan inte vara så svårt att få sin lön rätt. Dom verkar helt klart inte kunna sitt jobb, med tanke på hur många gånger det blivit fel förut. Dom kan åtminstone ringa upp när dom säger att dom ska göra det. Imorgon bitti är det första jag gör att ringa igen och då ska jag ha hjälp, så de så. Annars åker jag in till jobbet och lämnar inte platsen förrän det är fixat. Ska inte behöva ta flera dagar för att ens få ett svar om något är fel eller inte.
 
Trotsade den svarta himlen nu på förmiddagen för en ridtur. Trodde jag skulle undslippa regnet, men givetvis hamnade jag under X antal skurar innan jag var hemma igen. Går liksom inte att undvika regnet numera, eftersom det regnar varje dag. Lika bra att vänja sig vid att bli blöt varje ridpass, för denna höst är verkligen ingenting att ha. Behövde komma ut i luften lite i alla fall och Gauti behöver sin motion. Så man har inget val liksom...
 
 
Kanske dumt att tro att jag skulle missa regnet ;)

Lön

 
Phu... Jag blir så less och förbannad så det finns inte!! Ringde lönekontoret förra månaden för att höra en ungefärlig lön jag skulle få efter att jag tagit ut semester, får lönebeskedet idag och är det ju bara 7000 mindre än vad kvinnan i luren sa att jag skulle få. Dessutom har jag fått betalt för 9 semesterdagar, men dom har dragit 18 stycken ifrån mig. Hur det nu kan komma sig?? Får man bara halva semesterdagar då man är mammaledig? Ringde löner och hon kunde inte hjälpa mig, utan dom skulle höra av sig imorgon då specialisten hade tittat på detta. Tycker det är väldigt märkligt i alla fall och kan ju säga att det är absolut inte första gången min lön blir fel. Väldigt less på det nu. Ska bli intressant att höra vad dom säger imorgon, för något knas måste det vara...
 
Blev promenad och surr hemma hos Elise i Kovland idag. Tillsammans med Diana och deras småttingar. Trevligt att komma iväg lite och promenera någon annanstans än hemma. Blev dock en liten prommis hemma också, då Calippo också behöver sin motion. Gauti fick komma ut en sväng han också, det blev kallt om händerna då solen gick ner så nu banne mig ska vantarna åka fram!
 
Känner mig fortfarande irriterad utav lönen, så ska avreagera mig med lite tv tittande nu tror jag.
 
 
Simon invigde sin nya fina tröja idag :)

Vinterhage

 
Här har bygget fortsatt idag. Det börjar verkligen ta sig nu och man kan se vad det är vi bygger. Skönt att vi slapp regnet idag också, för det är lite behagligare att vara ute då det inte regnar. Hästarna har fått flytta in till sin vinterhage där dom nu ska stå i flera månader. 8 månader framöver för att vara exakt... Herregud, det är inte klokt. 8 månader i vinterhage, 4 i sommarhage...Det är inte rättvist fördelat med årstiderna här i Sverige. Dom tyckte i alla fall att det var roligt med något nytt, sprang runt och bockade och hade kul ett tag, tills att dom började äta av gräs och sly som finns i den hagen. Nu ska dom få äta av det några dagar, sen blir det hö.
 
 
Min moster kom förbi en sväng idag också. Med fin tröja, strumpor och halsduk till Simpan. Visar bild imorgon. Älskar hemstickat!
 
Ny vecka imorgon som jag hoppas ska innehålla lite roligheter :)
 
 
 
 

Kvällen

 
Små tänderna på bild
 
I vanlig ordning har Simon gått och lagt sig redan och jag sitter och tar igen mig i soffan en stund. Ska se "Avatar" sen tror jag, har varit sugen på att se den ett tag nu, så tror det får bli den filmen ikväll. Har sett den förut, men är sugen på att se den igen. Har varit frusen idag, så ska bli extra skönt att krypa upp under filten med något gott och mysa. Började spöregna under ridturen och så har jag varit ute och tittat på bygget lite. Grabbarna har byggt för fullt idag, så nu är tak på plats, samt frigolit och papp runt väggarna. Så det tar sig frammåt. Härligt! Ska bli skönt med en ordentlig sadelkammare i anslutning till där vi brukar göra iordning hästarna för ridturer. Längtar tills det är klart.
 
Ska ta och stänga för hönsen nu och se om tvätten är klar, plocka lite ägg och MYSA! Trevlig kväll!
 
 
 
 
 

Ägg

 
En utav dagens höjdpunkter är att gå ut i hönsgården och plocka dagens skörd. Det varierar mycket vad hönorna har lyckats åstadkomma under dagen, men idag hämtade jag in 5 fina ägg i olika färger och storlekar. Små hönsen har börjat värpa för fullt och dom bruna hönorna får fina bruna ägg. På något vis så tycker jag att bruna ägg ser godare ut, även fast jag vet att alla smakar likadant. Dock vet jag att hemägg smakar mycket bättre än storproduktioner man köper i affären. Gulan är gulare och bakverk brukar bli gudomliga med dessa ägg. Oftast brukar jag baka av äggen -men nu har jag lite svårt att baka med en son som kräver mycket tid och uppmärksamhet, så nu läggs dom bara på hög. Sällan jag äter ägg annars faktiskt, vilket är konstigt, för jag tycker det är riktigt gott. Får bli mer utav det helt enkelt!

Natten

Ja, det går absolut inte att klaga på denna natten. Simpan sov från 17.30-05.00, med ett uppvak vid 03.00 för att somna om igen bara. Han klev upp med Andreas och sov 30min till sen, MEN trots det en väldigt grinig Simon nu på morgonen. Han är verkligen inte sitt vanliga glada jag. Får se vad detta kommer med, för han brukar vara såhär innan han lär sig något nytt. Dock kan jag tycka han är något jobbigare denna gången, men det är tydligen så vid denna ålder. Vi ska i alla fall åka på en mammaträff vid 11 och han brukar gilla att komma ut. Så då hoppas jag att han är bra i alla fall :) Sen blir jag själv med honom enda till nattning ikväll. Så jag håller tummarna att han inte tar livet av mig med sitt gnäll, då kommer det bli en lååååång dag. Just nu sover han ute i vagnen, så då passar jag på att ta det lite lugnt och ladda batterierna.
 
Vi hörs
 

Simon

 
När jag inte trodde det kunde bli mycket värre igår, så kunde jag inte ha mer fel. Under mitt kära Bonde söker fru började Simon att vakna. Eller snarare inte vakna, utan gallskrika och grina fast att han sov. Och det fortsatt nästintill hela natten. Varje 30:e minut eller så grinade och skrek han. Vad det berodde på det ska gudarna veta, men jag håller benhårt vid min tro att det beror på en ny utvecklingsfas. Kan vara någon tansing också, men känner eller ser ingen ny. Efter att Andreas åkt på jobbet bestämde han sig för att somna dock och sov till 08.30, vilket jag tackar för! Hur hade annars denna dag blivit? Den blev helt okej, grinig idag med, men ändå bättre för att han sov en sväng hem ifrån affären.
 
Har inte gjort mycket mer än varit hemma idag. Sådana dagar behövs också emellanåt. En ridtur på kvällen, där det bara är att konstatera att vintern är på G. Kyligt ute. Usch och fy, JAG VILL INTE!!
 
 

Dålig dag

Det blir ingen bild till dagens inlägg...För så roligt ska vi tydligen inte ha det idag. Har haft en dålig dag kan man säga. Började med babysång som jag hade förhoppningar skulle bli roligt. Det var bra också, förutom att alla redan kände varandra, väl... Och visst kan jag känna mig ensam hemma, men man känner sig aldrig så ensam som när man är i en grupp där alla redan känner varandra och man sitter där själv utan att känna en själ. Sen fortsatt dagen med en Simon som absolut INTE skulle sova, utan vara vaken och vara grinig heeeeeela dagen lång. Måste verkligen vara en ny period nu, för detta känner jag igen sen förut. Som tur är brukar det gå över om några dagar, jag hoppas det går fort denna gången. Han grinar för allt, är kinkig och ingenting duger. Det tar på krafterna vill jag lova. Ridtur på kvällen, givetvis i spöregn. Byxorna satt fast på benen då jag kom in. MEN trevligt sällskap och pratstund -det behövde jag!
 
Det är tamme fan tur att det är Bonde söker fru på tv:n ikväll, för det kan inte gå fel :)
 

Dykning

Dykning var på schemat idag på dagens babysim, något som faktiskt Simon inte uppskattade. Provade två gånger, men ingen av gångerna gillade han det. Resten av sakerna gillar han, men att hamna under vattnet var för tillfället inte hans grej. Han gillar att träffa dom andra barnen, sångerna och plaska i vattnet i alla fall, men idag frös han efteråt och blev supertrött. Trött blir han visserligen alltid, så det var ju inget nytt :) Passade bra att han blev trött, för jag, Ingela och Sara bestämde oss för en varsin räkmacka efter badet och alla 3 bäbisar sov så gott i sina vagnar medans. Jag fick en mycket trevlig pratstund och lite "vuxen tid". Härligt! Simom har redan lagt sig för natten, kl 17.30 orkade han inget mer och somnade. Tror han är inne i någon period nu, för han är less och har inget tålamod till någonting på eftermiddagarna nu. Jättetrött och vill ingenting.
Imorgon börjar babysången, jag hoppas att han ska gilla det :)
 
 

Egypten

Inatt var jag i Egypten. Skulle snorkla och må gott. Drömmer ofta att jag är i ett annat land och då alltid något jag besökt. Just Egypten har jag besökt 4 gånger och skulle gärna åka tillbaka. Det är OTROLIGA snorklingsvatten där, inte varit med om bättre någonstans faktiskt. Röda havet är the place to be om man vill se levande korall, massor med fiskar och uppleva livet under vattenytan. Det är en helt annan värld där nere. Blir dock ingen Egypten resa så länge Simon är liten, utan letar något annat inför nästa sommar istället. Vill gärna åka härifrån Sundsvall, så väntar tills sista oktober då Fritidsresor har släppt alla sommar resor för att se vart man kan åka. Just nu finns Mallorca, men ska se om det kommer något mer spännande.
 
Simon och jag har tillbringat förmiddagen hos Ingela och Jens idag. Gofika, trevlig pratstund och Simon fick leka med Jens saker -som givetvis är mycket roligare än dom han har hemma :) Ombyte förnöjer. Dom är så söta när dom hela tiden ska ha samma sak. Bådar gott inför framtiden, jag hör framför mig "det är MIN, det är MIIIIIN!!!!!"
 
Blir en sväng på Gauti senare. Travträning håller vi på med och tror jag ska fortsätta med det idag också.

Tävlingshästar

 
Oj, oj, oj...Jag tror att dreglet kunde bilda en hel sjö idag när jag stod och tittade på alla fina islandshästar som tävlade på Timrå banan. Herregud vilka flådiga hästar. Vilken styrka, vilja och mjukhet. Nästan så att man blir sugen att tävla själv också...men bara nästan. Har inte direkt någon häst att tävla med. Gauti har fina taktrena gångarter, men saknar power. Glói är givetvis för liten. Dessutom är jag absolut inte någon tävlingsmänniska. Men någon skoj tävling i framtiden kanske jag kan ställa upp i i vilket fall. Hur som helst så skulle jag gärna ha plockat med mig några av hästarna på tävlingen hem. Men kan ju undra vad dessa hästar kostar att köpa, samt hur mycket tid och pengar det läggs ner på att träna dom för olika tränare osv. Jag håller tummarna att Glói blir fin trots att vi inte betalade någon jättesumma för honom.
 
Något är knas med Calippo också :( Han har kissat inne 2 ggr nu och en gång på en människas ben (också inomhus). Det är verkligen inte likt honom och absolut ingenting han brukar göra. Han brukar kunna hålla sig väldigt bra, men nu är någonting fel. Ska rasta han oftare och se om det blir bättre, annars får det bli en sväng till veterinären.
 
Nu ska jag ut och mäta hästar för att kunna skicka in till sadelföretag. Måste ha ny sadel. Trevlig kväll!

Tomtar

Jag gillar lite äldre saker och är inte mycket för det nya och moderna. Svart, rostfritt och högblankt är big No No's här hemma och skulle verkligen inte trivas med det. Jag bor i ett äldre hus och det skulle heller inte passa med nymodernigheter här. Detta gäller givetvis också julen. Svarta, lila, blåa tomtar går heller inte hem. Utan det ska vara traditionella jultomtar, röda! Samma med allt julpynt. Och så finns det dessa äldre herrar. Jag har en förkärlek till äldre tomtar. Sådana jag har efter farmor och mormor, men dom är tyvärr inte många. Därför blev det en tur till loppis idag där jag hittade några godingar som fick följa med hem och ska pryda mitt hem till jul. Det finns en själ bakom dessa tomtar, en historia. Det går inte att hitta i nytillverkade saker.
 
1 timme har jag tíllbringat på gräsklipparen också. Det är så lång tid det tar att klippa våran gräsmatta med åkgräsklipparen. Men detta var sista gången innan vintern nu, sen får det vara nog med klippandet för i år. Glói fick sista ridturen innan vilan på 2 månader också. Galopp och trav tur, en kort snabb tur för att göra det hela roligt och jag tror det blev ett bra avslut. Nu ska han vila och låta allt det han lärt sig sjunka in.
 
Blir Prometheus på tv:n strax. Hoppas den är sevärd.
 
Go´kväll :)

Fredagar

 
Äntligen fredag! Som när man gick i skolan har nu denna veckodag återigen blivit min favorit. Just för att fredagar är dagen innan en helg tillsammans med hela familjen. När jag börjar jobba bryts detta fenomen igen, men kommer njuta av varje fredag i i alla fall 4 månader till. 4 månader... usch vad det lät lite helt plötsligt. Dagarna bara springer iväg och tiden rusar fram. Men jag är faktiskt glad att jag endast är anställd på 75%, för det betyder fler lediga dagar med Simon sen.
 
 
Jag och Simon åkte till en kompis idag, där även en annan kompis befann sig. Deras små tjejer var med också givetvis och kan ju konstatera att Simon ligger efter dom utvecklingsmässigt. Dom ålar, rullar, grejar och donar, medan Simon mest sitter på baken och grejar med någon leksak. Men jag känner ingen press på det, utan allt tar sin egna tid och alla barn är olika. Simon älskar sin gåstol och det är när han sitter i den han är som vildast. Jagade Calippo nu på eftermiddagen och höll på att skratta ihjäl sig ♥
 
 
Imorgon blir det loppis, ridning och något gott i magen. På söndag islandshästtävlingar. Nu en film.

Fin höstdagVilken härlig höstdag!! :) Gick en promenad på 1 timme på morgonen, tänkte att Simon skulle få sova, men efter 30min sömn väckte en hund som vi passerade honom med sitt skall. Så han fick sitta upp istället, men det gjorde inte honom något. Något annat som verkligen gjorde något är att då jag gått förbi hunden och ägaren en bit skriker ägaren åt hunden (för att den skällt) och slår den 3 ggr med kopplet. Jag riktigt hör hur han piskar den, men ser det inte. Vände mig om och blängde på ägaren och tyckte så synd om vovven som gnällde och blev väldigt underlägsen. Han slutade som tur var då jag blängde på honom, men undrar hur många gånger den stackars hunden varit med om samma sak... Jag menar det är ju inge konstigt att hunden skäller när någon annan hund går förbi, slag förtjänar den verkligen INTE -det gör inget djur!!
 
Älgjakt skyltar var det uppsatt också. Nu får man passa sig i skogarna då man är ute och rider. Förhoppningsvis ser dom att det är hästar, men det kan man aldrig vara säker på. Tycker man läser i tidningar om både hästar, tjurar och andra djur som blir skjutna för att jägarna trott det varit deras byte. Nåja... rider inte där jag vet att dom jagar i alla fall, men alla sätter tyvärr inte upp skyltar.
 
Simpan börjar få lite mer kroppskontroll, dock inget kryp, heller inget ålande än :) Han hamnar på mage och blir förbannad bara. Men vem vet kanske kommer vilken dag som helst.
 

För er som undrar vad vi håller på att bygga: Det är en sadelkammare vi gör, en fristående sådan, som ett förråd, då sakerna våra blir förstörda i ladugården då det inte är tätt eller varmt där. Saker rostar och blir fuktiga.

Bygget

Som ni ser på bilden börjar det hända litegrann med vårat bygge. Pappa, morfar, Andreas pappa + en till har varit här och byggt idag. Äntligen går det lite frammåt och man ser att det faktiskt händer någonting. Ett skelett för tillfället, men det är bättre än bara grunden. Själv har jag passat Simon medans bygget pågick och umgåtts med min moster som också var här. En liten promenad fick det bli också så Calippo fick röra på sig lite.
 
Min bil har varit på verkstaden idag, så säger bara -3200kr :( Andreas bil -2800kr, ja... ni ser ju att det inte är en trevlig summa att punga ut med direkt. Dessa bilar som alltid ska gå sönder. Så trista pengar att slänga ut. Men utan bil skulle vi inte klara oss här ute på landet, går inga bussar här.
 
En annan trist sak är att Gauti får mystiska sår hela tiden. Som jack. Började på bakbenet, nu hade han på båda frambenen och örat. Endast Gauti. När det första såret började bli bra, dyker det upp 3 nya. Man blir så less. Tvättar, smörjer och grejar, men så dyker det upp nya. Förmodligen är det för att hästarna leker en massa i hagen, men det kan jag inte veta säkert. Konstigt att bara han får sår liksom.
 
Ikväll blir det äntligen Bonde söker fru på tv:n igen :)

Simma

Balarna står uppradade inför vintern
 
4:e gången på babysimmet, lika många gånger kvar. Har bokat fortsättningskursen nu också, som istället blev på torsdagar då tisdagar hann bli full innan vi bokade. Men, men är ju samma sak vilken dag det än är :) Simon tyckte det var mysigt idag och plaskade på där i bassängen. Är väldigt trevliga människor med där också, några känner jag sen förut och några är nya bekantskaper. Så det är roligt. Hade tänkt att fika lite efteråt på caféet, men Simon ville inte somna, så åkte hem och tog en promenad istället. Lika bra det, för Calippo behövde ändå komma ut en sväng. Givetvis somnade han som en stock så fort han satt sig i bilen ska tilläggas...
 
Blir en ridtur ikväll med syster och Sandra. Ser jag fram emot. Alltid roligt att rida med sällskap!! :)

Ensamhet

En lugn hemmadag som jag hade tänkt var precis vad det blev idag också. Haft en riktig mysdag tillsammans med Simon. Jag har myst med honom, men han har inte tid att mysa tillbaka. Och nu ligger han inte och myser i soffan mera heller, det gör han bara när han är riktigt hängig. Men några pussar och kramar har jag nog fått till i alla fall, han får åtminstone känna att han är älskad :)
 
Har haft en sådan dag idag också då jag känt mig ensam. Det är en av nackdelarna med att vara hemma, ibland känner jag mig så otroligt ensam. Som om ingen vill umgås osv...Det är en jobbig känsla. Ingen hör av sig och man känner sig inte behövd av någon. Trist.
 
Gauti fick en omgång nu på kvällen också. Fokus var på frammåtbjudning och jag tycker han jobbade på bra. Han var riktigt mjuk efter ett varv på travbanan så han måste ha jobbat igenom kroppen bra. Härligt att komma ut och tänka på något annat än min ensamhet haha. Man kopplar verkligen bort allt annat då man sitter i sadeln, det är skönt.
 
Go´kväll

Hosta

Låg vaken en timme inatt innan jag gav upp och tog en klunk Cocillana. Höll på att hosta ihjäl mig. Drar mig för att ta Cocillana då den är förödande för min mage, men för hostan gjorde den underverk så jag fick sova resten av natten. Fick ta en till klunk på morgonen också och det lär inte vara den sista som slank ner idag... Hostan är jätte jobbig och den tar verkligen all min energi. Därav blir det en hemmadag idag utan några större ansträngningar. En liten promenad tänkte jag ta senare under dagen, för frisk luft skadar då aldrig. Simon är inte bättre han heller, han snorar värre än någonsin. Jag hoppas detta går över snart för oss båda, för det är verkligen inte roligt...!

Ungar

Det är inte helt lätt detta med att rida unghäst. Dom är inte utbildade och förstår inte alltid vad man vill. Samtidigt som dom testar sina gränser och kollar vad dom själva kan bestämma eller inte. Man ska få dom att tycka det är roligt hela tiden och berömma minsta lilla sak dom gör rätt. Men det är spännande, roligt och intressant att få vara med om att rida en häst alldeles ifrån början. Glói har ett hjärta av guld och är väldigt snäll. Och det är huvudsaken till att börja med. Vi har en spännande resa framför oss och jag ser fram emot varje lilla minut utav hans framtid. Men först ska han få vila 2 månader och ta in allt nytt han lärt sig. Så tar vi nya friska tag när vintern är här.
 
En annan spännande resa är Simons utveckling. Även där, helt fantastiskt att vara med om ett liv alldels ifrån början. Få följa minsta lilla steg i utvecklingen. Det är helt otroligt det med. Älskade lilla skatt.
 
 

Hosta

Snorigheten har nu övergått i hosta. En sådan torrhosta som gör att halsen värken och smakar pyton!! Äter Strepsil -som jag för övrigt blir dålig i magen av, dricker varmt och ska gurgla saltvatten senare. Jag vill inte ha hosta igen. Sist satt den i väääääldigt länge och jag vill vara frisk nu.
 
Men jag har inte legat på latsidan för det inte. Mockade hagen imorse och det ska ni veta är ingen lätt match. Fem hästar som gör sina behov där det är som svårast terräng -dvs där gräset är längst- och lägg på blött gräs på det och stor hage, så förstår ni på ett ungefär hur det är. Tur man har en snäll mamma och pappa som hjälper till, för trots att vi är tre stycken så tar det 1 timme att göra rent överallt. Men nu är det gjort och det är bara att börja om nästa vecka...
 
Gauti och Glói fick sig en tur med mig och Andreas också. Glói skötte sig jättebra trots ny ridväg. Han töltade, travade, galopperade och gick i pass. Så han visade upp alla sina 5 gångarter under turen med andra ord. Roligast tyckte han att det var då han fick gå före Gauti och springa fort. Imorgon tror jag bestämt att jag ska rida ut Glói, så får Andreas rida gamla pärlan Gauti. Spännande!
 
Nu ska jag tillbringa resten av kvällen i soffan med en skål chips och tofifee. Kan inte bli så mycket bättre än så... :)
 
Molly & Findus äter sin dagliga "bitar i sås" efter att ha kommit in för kvällen :)

Inte som jag tänkt

Nytt i fönstret
 
Vilken dag det blev. Inte alls som jag hade tänkt mig. En kompis messade imorse och undrade vad jag gjorde och jag svarade vad jag skulle göra, dvs mammaträff. Men Simon han sov och sov och sov och sov... Han sov över tiden jag skulle ha träffats med mammorna, så kunde inte åka iväg. Vilket ju betyder att jag hade kunnat träffa den andra kompisen. La Simon i tid för att han skulle vakna så vi kunde åka iväg, men 2.5 timmar senare sover han fortfarande... Ja, vad säger man?! Lite typiskt faktiskt. Han brukar sova 30 min-1 timme på förmiddagen, men idag var ett stort undantag. Och självklart väcker jag han inte, för sover han länge så är det precis det han behöver. Jaja, det går fler tåg får jag hoppas...Hade sett fram emot träffen.
 
Istället blev det en välbehövlig promenad, har varit lite sisådär med dom på senaste tiden pga förkylningar, storm och regn. Syster yster fick prova Glói på ridplan också, men i det stora hela har det varit en lugn dag. Kanske lika bra det också, då jag känner det börjar riva i halsen nu också... :(
 
Håll tummarna för friska Nylundare till veckan och mycket roligheter! :)
 
 

Kläder

Jag är ute efter nya kläder till Simon. I benämningen NYA. Han har mest använt sådant man köpt billigt på klädesmarknader och lånade kläder. Det är givetvis jättebra och minsta lilla slant man kan spara är guld värt, men nu har jag inte så mycket begagnat kvar att använda då han växer ur dom och skulle vara roligt med nya kläder. Sådant som bara Simon haft liksom. Var runt i Birsta idag med Ingela och hennes lilla Jens. Letade på många affärer och kan inte säga att mycket föll mig i smaken. Man har liksom en stil man söker som man tycker Simpan passar i. Det är främst bodysar jag söker. Det är mest praktiskt och byxor det har han rätt så mycket. Hittade en som fick följa med hem, samt lite strumpor. Det är alltid nåt.
 
Och på tal om spara slantar... Nu är min bil trasig IGEN och som om inte det vore nog... Det är våran andra bil också. Så nu har dom varsin tid beställt på verkstaden och jag riktigt ser tusenlapparna fladdra iväg... :( Det känns riktigt surt faktiskt...
 
 

Ligist


Jag har en liten ligist här hemma. Det gäller att passa honom när han far fram i gåstolen. Fort går det och det går alltid dit man inte vill...
 

Ja, ni ser ju... Massor med hyss hittar han på :)

 
 

Lugnt

Idag har jag känt mig hängig och loj. Hade lite saker jag hade kunnat göra, men valde att vara hemma och ta det lugnt istället. Blev en liten sväng in till jobbet för att skriva i någon lapp bara. Kul att träffa kollegorna lite och visa upp skatten som jag tror charmade alla där inne :) Han tyckte speciellt mycket om en person, han skrattade högt och mycket åt han :) Lite mathandling blev det också, men resten av dagen har jag varit hemma. En ridtur nu på kvällen fick avsluta den lugna dagen, på alldeles för lugna hästar... Det är jobbigt att sätta vinterpäls!!
 
Imorgon hade jag planer, men dom blev ändrade... Så får se vad jag hittar på istället, för en hemmadag till behövs nog inte. Go kväll :)

Babysim

Vi trotsade förkylningarna och åkte och badade trots allt. Det visade sig att vi inte var dom enda med snoriga näsor, så det kändes okej att vara där. Simon hade kul i vattnet, tills att någon grinade eller skrek -är det något han inte gillar så är det när andra bäbisar grinar eller skriker. Då blir han rädd. Men i det stora hela gick det bara bra. Han var jättetrött efteråt och somnade så fort jag la ner han i vagnen, vilket passade väldigt bra då jag tog en lunch med Carola och Sara där på badhuset. En supergod räkmacka fick slinka ner. Sen har vi bara varit hemma och myst resten av dagen. Både jag och Simon behövde vila, så vi tillbringade den mesta av tiden hemma i soffan.
 
Simon och Ingelas Jens innan badet :)
 
 

Snorig

Här hemma snoras det för fullt. Jag vet inte vem som är värst. Jag eller Simon. Men jag känner mig allmänt hängig och Simon verkar vara sig själv, dock lite tröttare. Hade verkligen ingen lust till att bli förkyld IGEN, sist satt det i så länge. Så hoppas det går över fortare denna gången. Jag ville vara frisk nu och hitta på roliga saker, så förutom babysimmet imorgon blir det en lugn fortsatt vecka så vi alla blir krya igen...
 
Denna dag har spenderats lite utomhus, i soffan och på golvet. Japp, ni ska veta att golvet spenderar man mycket tid på som småbarnsförälder :) Blev en ridtur nu på kvällen också. Gauti och Glói skulle motioneras och Andreas fick rida Glói. Gick jättebra!
 
Nä nu måste jag snyta mig för femtielfte gången...

Snorig

Här hemma snoras det för fullt. Jag vet inte vem som är värst. Jag eller Simon. Men jag känner mig allmänt hängig och Simon verkar vara sig själv, dock lite tröttare. Hade verkligen ingen lust till att bli förkyld IGEN, sist satt det i så länge. Så hoppas det går över fortare denna gången. Jag ville vara frisk nu och hitta på roliga saker, så förutom babysimmet imorgon blir det en lugn fortsatt vecka så vi alla blir krya igen...
 
Denna dag har spenderats lite utomhus, i soffan och på golvet. Japp, ni ska veta att golvet spenderar man mycket tid på som småbarnsförälder :) Blev en ridtur nu på kvällen också. Gauti och Glói skulle motioneras och Andreas fick rida Glói. Gick jättebra!
 
Nä nu måste jag snyta mig för femtielfte gången...

Söndag

  
 
1.Sóldís lika nyfiken som alltid
2.Hönsen är ute och spatserar
3. En alien Príns i sitt exsemtäcke
4.Början på förrådsbygget
 
  
 
Jag rider Glói för första gången. Spännande!

 
 
1.Gauti grimaserar
2.Rider Gauti
3.Andreas ute och går med Simon
4.Gunna slickar ny saltsten
 
Simon äter gröt
 
 
Dricker ur sin nya pipmugg
 
Påväg ut
 
Bilderna får sammanfatta min dag. Lägg till halsont för MIG, snorigt för Simon och Hipp Hipp Hurra för Simon på sin 7 månaders dag
 
 
 

Gudagåva

Ridhjälm, sadelgjord, olja burk, hönsmat, presenning, ramar, matta, batterier, grindhandtag, mat... Ja, vem har sagt att det ska vara billigt att åka på shoppingtur? Men ingen småhandling, utan endast saker jag verkligen behöver just nu. Okej, några saker kunde ha väntat, men tänker banne mig inte gå i affärer i onödan. Är nöjd över att turen gick smärtfritt trots en regnig lördag och köpsugna kunder i alla butikerna. Simon fick stanna hemma dessutom, så det gjorde det hela mycket smidigare bara det. Han fortsätter att snora lillstackarn. Jag håller tummarna hårt, hårt, hårt att han ska bli bättre eller åtminstone inte sämre så vi kan bada på tisdag. Igår somnade han i SOFFAN, han sover vanligtvis bara i vagnen eller sängen för natten, så borde ha anat att något var knas igår då han myste ner och somnade inne bredvid mig i soffan. Jag blev glad då att han lyckades med den bedriften, men nu såhär i efterhand förstår jag att det var för att han var hängig och en förkylning var på intåganade.
 
Hittade även något bra i affären idag. Har länge klagat och svurit varje gång jag ska äta falukorv. Dessa ringar som inte går att skära i sådana skivor man önskar, utan det blir alltid några skivor som är konstiga som inte passar in liksom. Men, så idag. Lyckan var total när jag såg RAKA falukorvar. Kanske det bästa på väldigt länge ;)
 
Ja, det krävs inte mycket för att man ska bli glad inte.

RSS 2.0