Bra beskedCalippo -stormysaren ♥

Det blev som jag ville igår. Så nu känns det bra. Kan tyvärr inte säga vad det handlar om just nu. Inget jättespännande handlar det om, men för MIG betyder det mycket. Får veta lite mer idag och då hoppas jag på det bästa igen...

Igår var det 2 personer om trodde att min syster var jag. Hon har börjat på skola och en person frågade henne om inte hon jobbar på IKEA. Dessutom var det en annan person som hade sett henne på IKEA, men det var mig hon hade sett. Jag tycker inte att vi är ett dugg lika, men det tycker tydligen vissa andra personer. Japp, så är det att ha en tvilling. Finns mycket bra med det, men det finns även nackdelar, tex när folk tror att vi är samma person.

Väntas jobb hela dagen igen. Får hoppas att både rygg och ben värker mindre idag. Det tar verkligen på kroppen att jobba på betonggolv hela dagarna. Men imorgon är jag ledig :)

Håll tummarna

Idag håller vi tummarna. Hårt! Vad det gäller berättar jag inte just nu, men jag hoppas i alla fall på det bästa.

Tyvärr väntar jobb nästintill hela dagen idag, vilket betyder noll tid för någonting annat. Hade gärna velat hinna med djuren lite också, men så kan man inte ha det alla dagar. Glói fick följa med på hela Calippos promenad igår och han skötte sig exemplariskt. Ibland undrar jag om han verkligen är 3 år, för han är verkligen cool och har ett bra psyke. Skönt. Däremot verkar han gilla Andreas mer än mig och det var ju inte tänkt så haha :) Kanske för att Andreas är lugnare till sättet, precis som han själv, vad vet jag...

Ha en bra dag. Själv hoppas jag på en någorlunda hostfri sådan då det är kassan jag jobbar i idag.

So long.

Jobb igenIdag lämnar jag denna fina höstdag för att återgå till jobbet igen. Känner mig inte 100% frisk, men någon måtta får det vara, måste tjäna lite pengar också :) Ska dessutom på utbildning idag, så det vill jag inte missa. Alltid lika roligt att lära sig något nytt, även fast det aldrig handlar om att få mer kontrakterad tid =/ Det är vad jag önskar allra mest...

Jobbar till ca 17.30 tror jag, sen blir det att fixa med hästarna lite. Håller på att miljöträna lillen för tillfället och än så länge går det bra, även fast det märks att han är 3 år och tålamodet tryter ibland. Men absolut duktig för att vara så ung tycker jag :)

Ha en bra dag :)

Natten

Drömde inatt att alla djur hade rymt. Alla hästarna, katterna, vovvarna (min & systers) var borta! Vi bodde uppe i fjällen och det fanns massor med rovdjur. Hittade alla utan Prins som vi tyvärr fruktade hade fallit offer för någon best. Detta var alldeles innan jag vaknade och kan lova att jag vaknade med en sprängande huvudvärk :( Måste ha haft det riktigt stressigt i drömmen.

Blir hemma ifrån jobbet idag med och ska kurera mig till det bästa. Imorgon har jag tänkt att stämpla in och vara på plats om det känns som jag vill.Gauti & Findus ♥

Nytt

Nu så. Nu har jag fått fräsch ny cocillana och hoppas på mirakel. Oftast gör den just det, men kanske inte då den stått öppnad i 2 år och ligger som en klump i botten haha :) Det höll hon på VC med om så fick en ny flaska att hämta ut. Så nu har jag tagit första klunken av den och ska fortsätta kurera mig med den hela morgondagen också så hoppas jag på att kunna jobba på söndag. Imorgon stannar jag hemma. Blir bäst så. Inget svar om något mirakel nässpray dock, så den verkar svårare att komma åt. Kör på min nezeril ett tag till då och hoppas den inte fräter sönder min näsa totalt :)


Skitdag

Det var mycket jag hade tänkt göra idag som istället går åt helvete. Har verkligen ingen bra dag idag. Förkylningen är inte bättre, kanske lite bättre med nästäppan, men då är hostan värre istället. Känns som om jag ska hosta ut hela maginnehållet och det är inte en trevlig känsla. Inget svar ifrån VC än heller angående medicin. Dom har väl glömt bort mig, jag som ALDRIG hör av mig annars, för drar mig verkligen för att gå till sådana ställen.

Dagen då;

*Hade tänkt baka en tigerkaka idag , men då glömde syrran mina bakformar hemma hos henne som hon har lånat.
*Hade tänkt gå ut och gå med Calippo och Glói, men i detta surväder är jackan och skorna redan dyngsura efter en ridtur imorse
*Var bortbjuden till trevligt sällskap ikväll, men känner mig alltför hängig :(
*Skulle umgås med syster på dagen, men så blev det inte...

Ja... Istället blev det en toscakaka bakad som Andreas får ta med och bjuda på sitt jobb imorgon. Skulle använda grädde i den, MEN det var klumpar i den surnade grädde jag hade trott var fräsch :( Så fick bli mjölk istället. Det enda positiva med dagen är att min lön var bättre än beräknat samt att ja ju faktiskt är ledig och kan krya på mig.


Nästäppa

Vilket jävla helvete!! Sådan här nästäppa har jag aldrig varit med om förut!! Ingenting hjälper, inte ens min annars så pålitliga nezeril nässpray. Sjukanmälde mig ifrån jobbet idag pga denna förkylning som även satt sig som rethosta och tung i huvudet. Allmänt hängig. Jag blir tokig. HATAR att vara förkyld, just för att man alltid känner sig dödssjuk när man väl blir det. Och så denna täppa... I och för sig har jag använt nezeril flera veckor innan denna förkylning bröt ut pga beroende som jag blir av det lite nu som då. Jag vet att det inte är bra, men det värsta jag vet är att vara täppt i näsan så då kör jag alltid med nässpray och ignorerar biverkningarna. Får väl stå mitt kasst nu när jag verkligen skulle behöva en fungerande spray. Har hört av mig till VC och hoppas att dom har någon lösning till mig. Svaret jag fick var "Rhinocort agua". HAHAHA säger jag bara, tror dom inte jag redan provat allt vad gäller det samt andra sprayer?!?!! :) Nåja, hon skulle höra med läkaren och eventuellt receptbelagd medicin. Håll tummarna att jag snart får andas genom näsan igen, annars får jag panik!!


Padda

Häromdagen skulle vi fixa lite med duschkabinen nere i källaren där duschen alltså står. Det är en stängd dörr in dit så länge vi inte håller på att vädra eller något. Pappa hittar något därunder, som man bara kan ana hur länge det har legat där!! En stor padda!! Hur kom den dit??? Och hur länge har den legat där? Där har jag liksom stått och duschat helt ovetandes om gästen under mig. Visst har jag misstänkt att något mystiskt händer därnere, men då snarare att det är källargubben eller något oönskad vålnad, men där har vi alltså boven. Paddan fick snällt flytta ut på åkern istället, med hopp om att ingen ny bosätter sig därunder...

Jobb idag. Förkylningen är värre. Dock inte halsen, men nu är det näsan som rinner istället... Usch, fy och bläääää!

Sjuk på G

Idag är det min (och syrrans dag!) för det är min födelsedag idag. Så idag måste alla vara snälla med mig :) Tyvärr är det jobb som väntar precis hela dagen lång, vilket känns extra jobbigt efter denna natt med halsont och brist på sömn. Har fortfarande ont i halsen och har den där förkylningskänslan man har alldeles i början innan den bryter ut helt :( Känns absolut inte roligt, för har varken tid eller råd att vara sjuk just nu. Ska i alla fall pallra mig iväg till jobbet och hoppas på det bästa.


Ägg = Kaka

6 st ägg har jag skördat ifrån hönsen just nu. 6 små bruna ägg, vilket ska resultera i en tosca kaka inför mitt och syrrans kalas idag då släkten kommer för att fira våran 27:e hm... hur var det nu då? 17:e födelsedag. Egentligen fyller vi inte år förrän imorgon, men då jobbar jag långpass och är inte hemma på hela dagen. Vi får hoppas att kakan blir god :)

Måste dock säga att det är ett konstigt ställe ena hönan har valt som ruvplats. Har värpreden till dom, men tydligen duger inte detta för Henrika, utan hon väljer alltid att hoppa ur hönsgården för att lägga sig i sopsäckarna istället där spån ifrån rengöring ligger. Hm... Dom är då knasiga hönsen.Vi får se vad dagen mer har att erbjuda, förmodligen en tur till Birsta för att handla lite saker och en prommis med Calippo.

Blandad kompottDet finns bara en Prins

Ledig helg. Vilket alltid betyder en massa saker att göra. MEN jag kan göra dom i min takt och jag kan välja vad jag ska göra. Det känns alltid bättre än att vara tvingad till en viss sak en viss tid.

Har tänkt att gå på marknaden på en gång den öppnar för att köpa den årliga glödkakan som bakas där. Såååå gott bröd! Ska även se om jag kan hitta något nytt same armband (älskar sådana!) och sen hittar man säkert något annat smått och gott också. Har en present jag måste köpa som tack för lånad mark i sommar och kanske hittar jag något på marknaden till det också. Håll tummarna.

Ska även ta en premiär promenad med Gloi så han får titta lite på omgivningarna. Det märks att han är ung, för han är väldigt nyfiken och vaken på allt som händer runtomkring honom. Gauti ska även få sin motion, likaså Calippo. Förmodligen samtidigt då jag håller på att lära Andreas att rida. Så han vet inte än att det blir lite träning idag :)

Jag tror det kommer bli en bra dag.


Gloi från Stenrike

Lastningen av Gloi igår gick bra. Han gick på utan att trilskas och stod sedan still hela turen hem till Lögdö. Skönt! Ihopsläppet med herrarna gick bra även det och Gloi fann sig i flocken på en gång. Får se sen hur det blir när Gunna och Sóldis kommer hem, för det är Gunna som bestämmer och det lär hon vilja visa på en gång :)Trött Gloi på morgonkvisten

Hur som helst är han jättefin och jag tror han kommer att passa mig perfekt. Roligt med en yngre häst, så man får en liten utmaning samtidigt som man får lära känna han ifrån 3 års ålder.

Väntas ett kort jobbpass idag sen en ledig helg. Det tycker jag låter helt okej faktiskt!Är han inte snygg så säg?! :)Man skulle kunna tro att det är sälar i hagen, men detta är alltså dom 3 herrarna som är hemma just nu :)


Hämta hästFina gladiolus plockat i trädgården

Idag är dagen då jag har två hästar istället för en. Idag blir flocken större, med fem hästar istället för fyra. Spännande! Hoppas bara allt går bra med transporten, är alltid lika nervös inför att just transportera hästar. Tycker det känns läskigt på något vis. Morfar får agera chaufför och syrran får agera lastare. Själv har jag ju betalat hela kalaset och tycker då att något borde ingå för dom pengarna ;)

Håller även tummarna att han ska fungera bra med killarna i flocken. Stona är inte hemma än, utan väntas i början av oktober då dom är klara på sitt bete i Kovland. Gauti & Prins sitter fast i varandra och är verkligen bästa vänner, så ska bli roligt att se om dom släpper in en ny kamrat i gemenskapen eller inte.

Gloi från Stenrike välkommen i flocken :)


Första ägget

Titta vad jag hittade i värpredet imorse. Vårat allra första ägg :) Äntligen börjar hönorna göra rätt för sig i hönsgården. Som jag har väntat.Jag är nu tillbaka i arbetsrutinerna igen, men jag måste säga att det var snäppet bättre att vara ledig trots att det är roligt att träffa arbetskamraterna igen.
Imorgon hämtar vi Gloi då jag har en ledig dag, annars är det inte mycket som händer. Ledig till helgen, då blir det marknad och fira mig & syrran som fyller år på måndag.

På återseende.

Sista semesterdagen

Då var den här. Sista semesterdagen för denna gången. Tänk att man kan njuta så mycket av att kunna göra precis vad man vill precis när som helst. Men nu är det slut på det för denna gången och jobbet börjar igen med allt vad det innebär imorgon. Önskar jag hade ett jobb med bättre arbetstider så man i alla fall hade alla kvällar fri, men jag är absolut glad att jag faktiskt har ett jobb! Nåja...

Har inte riktigt gjort allt jag tänkt på semestern. Men så är det varje år. Innan den börjar planerar man mycket som ska göras, men sen när den väl är här så gör man ändå inte allt. Samma visa varje semester. Önskar jag hade åkt på en utlandsresa dock. Har inte varit det bästa vädret under min lediga tid med endast 2 dopp. Utlandet finns ju dock kvar, så får bli en tripp dit senare.

Har ju i alla fall gjort av med lite pengar i form av köp av ny häst. Glói från Stenriket är hans fullständiga namn. En 3 åring som redan kan mycket, men som nu ska stå 1 år innan han börjas jobba med igen i form av ridning. Skulle inte ha en fux när jag började leta, men trots allt är det en fux som snart ska flytta in här på gården :) Samma sak som förra gången, då jag inte skulle ha en brun häst och Gauti köptes haha.

Jaja, bäst att börja dagen. Har massor jag måste hinna med idag!

Surfing

Är det något jag gillar så är det surffilmer. Tycker det är riktigt häftigt med dom som kan surfa och hade gärna velat lära mig det själv också, men här i Sundsvall är det inte direkt ett surfparadis. Inga vågor och ingen sådan kultur. Därför ser jag alltid filmerna som handlar om just detta och avundas dom som faktiskt gör det dagligen.

Såg filmen "Soul surfer" för ett tag sedan. En sann berättelse och filmen var riktigt bra. Utspelade sig på Hawaii och just dom naturscenerna är riktigt kul att se också eftersom jag själv har varit där och sett hur det är i verkligheten.

Igår blev jag riktigt glad när jag hittade "Blue crush 2". Har sett 1:an innan och den gillade jag mycket, så då var 2:an ett måste. Denna utspelade sig i Sydafrika och var en lättsam bra film.På denna strand var det massor med barn som lärde sig att surfa. En stor eloge till dom, för vattnet var riktigt strömt! Simmade ut och höll knappt på att komma till land igen av allt bakåtsug vågorna orsakade. Och ändå ser inte detta ut för mycket!

Åskan

Tänka sig att Calippo alltid ska ha sån otur när det gäller åskan. Han var aldrig rädd för den förr i tiden enda tills han en dag var ute på sin kvällspromenad och det dundrade till hårt som det kan göra ibland. Efter det har han varit väldigt rädd vid minsta lilla ljud gällande åskan. Nu dom 3 senaste gångerna det har åskat har han även blivit väldigt stressad. Går inte att få kontakt med han alls och han stryker bara omkring överallt och är livrädd helt enkelt. Så igår när det började mullra så tog vi med han i bilen då vi skulle på affären istället för att lämna han hemma själv. Ja, vad händer istället då?
Jo, blixten slår ner i ett elskåp väldigt nära våran bil. Världens smäll blev det, samt explosion och ljussken av blixten. Trodde att den slagit ner i våran bil då det dundrade under den som bara den. Han blev givetvis väldigt stressad lillstackarn och jag själv väldigt chockad. Något sådant hade jag aldrig varit med om förut! Vilken kraft blixten har, helt oroligt!!


Hatar cirkusar med djur

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article13410234.ab

Det var exakt det här jag pratade om för några dagar sedan. Cirkusar och djur är bland det värsta jag vet. Hur kan man behandla dom på det här viset??? :´(


Hönsen & Tupparna

Nu har hönsen & tupparna vuxit på sig rejält. Dom har blivit riktigt fina om jag får säga mitt :) Trots att det blev mer tuppar än vi tänkt så har vi fått 3 riktigt fina tuppar. Har dock beställt 4 höns till då det är lite ojämt just nu. Dom är inte klara än på ett tag, så här får ni en presentation över individerna som finns i hönsgården just nu:

Hönan GullanHönan Henrika -Oroväckande stor kam
 


Hönan Lillemor -Den enda vita hönan i flockenTuppen Berit -Som vi trodde var en höna först därav namnetHönan Maud nr 2Tuppen OlleTuppen Kjell -Det är han som bestämmer i hönshuset


2 veckor kvar

2 veckor kvar av semestern. Måste säga att det redan känns som en evighet sen jag var på jobbet och lite så är det nog också. Var ju sjuk veckan innan, så har varit hemma i 3 veckor redan. Tyvärr började Andreas jobba idag igen efter endast 2 veckors ledighet, vilket känns trist. Hade liksom varit trevligare att ha semester med honom hela tiden. Men, men man kan inte få allt. Är trots allt skönt att vara hemma och kunna ta dagen som den kommer. Inga måsten och inga krav.

Blir ridning idag och så kommer mamma&pappa hit en sväng. Dom passar syrrans hund då hon är och fiskar i Norge, så dom har ingen annanstans att ta vägen. Skönt med lite sällskap i alla fall :)


RSS 2.0