Bygge

Ännu en dag har tillbringats till mesta del utomhus. Höns & kaningården börjar nu ta sin form, även fast det är lite kvar att göra på den. Har bara satt upp lite reglar än så länge, men inte skruvat fast dom än. Lär väl fortsätta imorgon. Måste även göra iordning deras inne del, men det får jag ta vid ett annat tillfälle. Måste dock bli rätt snart, eftersom dom ska vara inne i början medans dom är små. Vi får hämta dom när vi vill nu, men vill såklart göra klart först. Undrar om Mojje kommer bli glad över att få en kanin vän också?! :)

Har även satt upp hästhage på plätten vi fick låna utav en granne, blev riktigt bra. Gauti blev överlycklig över att få beta lite gräs och gjorde ett vårrus. Vårruset höll i sig i någon sekund, sen var det över och han började äta haha :) Finns inget bättre än grön gräs för hästar tror jag.

Promenerat och ridit har jag också gjort, samt varit till Birsta och handlat grejer till höns&kaningården. Har alltså hunnit med en massa idag. Skönt att få saker gjorda!

Imorgon blir det nya tag!

Sol & Värme

Dagen var tänkt till att göra nytta, men tillbringades till det mesta sittandes i solstolen vid ladugårdsväggen istället. Gud så skönt det är med sol och värme!! Skulle lätt kunna bo i ett land där vi bara har det. Vintern behövs inte alls, däremot vår och höst gillar jag.

Lite nytta hann jag väl med också och dagen är inte slut än. Har promenerat med Calippo och ridit Gauti. Får se om Andreas orkar något när han kommer hem, lite saker jag har tänkt vi kan göra nämligen :)

Annars är jag rätt så kluven just nu. Vill 2 helt olika saker som inte matchar ihop alls... får hoppas det löser sig snart.
Och jag saknar att se världen svin mycket. Jag är instängd.


Mycket att göra

Imorse tog jag Findus på bar gärning ätandes på kattmats säcken. Har väntat med att fylla i den i tunnan tills dess att förra maten är slut, men tydligen har katterna gjort ett smyghål i säcken och suttit och ätit deras vuxen mat redan nu. Små missarna mina ♥

Tog en ridtur nu till morgonen innan jobbet. Så skönt med våren då det är så ljust, man hinner såååå mycket mer om dagarna! Det gillar jag :) Ska jobba ett kort pass idag bara, sen är jag ledig i 3 dagar. Mycket som ska göras som vanligt, men sånt är livet på gården. Dock ska ju inte allt detta jag göra nu i år göras igen sen, utan det är engångs grejer jag donar på med nu. Men fint blir det när det är klart, det är jag säker på. Ett måste denna ledighet är att bygga hästhage på plätten jag fick låna utav grannen. Dags för hästarna att gå på något annat än lera nu ett tag innan sommarbetet börjar.


Fult gjort

Igår var det riktigt mycket att göra på jobbet. Mycket köpsugna kunder och inte alltför mycket personal tyvärr. Det resulterade i några hektiska timmar, men roliga sådana. Jag gillar när det händer lite, så tiden faktiskt går frammåt. Alla viskade även om påsen som väntade oss efter vårat arbetspass. En riktig goodie bag fylld med massa gott. Men tror ni vi som stänge hann få några då?!?! NEJ, då var dom slut minnsann. Tydligen hade några tagit flera stycken -dom hade gjort iordning fler än vad det var som jobbade och ändå var alla slut och några av oss fick inte någon. Vad är det för en stil att ta fler än vad som är tänkt?? Dåligt! Vi får våra någon annan dag istället sas det, men tycker det är fult gjort i alla fall.
DOCK ska jag inte äta gott på veckodagarna nu. Det är ett absolut måste!!

Nåja. Beger mig iväg för ännu en dag på jobbet...

Dålig natt

Inatt har jag sovit riktigt dåligt igen. Det är en bastu inne i sovrummet och det gör verkligen inte saken bättre. Fönstret var öppet tills att det började blåsa en massa, men trots det så var det väldigt varmt. Är nog dags att byta till sommartäckena nu, för detta går bara inte längre! Drömde även en massa konstiga drömmar och vaknade hela tiden och tittade på klockan. Kan inte direkt påstå att jag var utvilad imorse då jag vaknade av alarmet på väckarklockan -Det brukar aldrig hända annars.

Tog trots allt en morgon promenad. Det behövdes vill jag lova. Nu väntar jobb i 3 dagar, följt av 3 dagars ledighet.


Utedag

Phu. Nu är jag slut i kroppen vill jag lova :) Har varit ute exakt hela dagen. Började med en rolig ridtur med syster, för att sedan fortsätta här ute på gården. Håller på att fixa inför kommande höns & kanin gård och ni ska veta att det ligger mycket skräp överallt!! Varför inte slänga det istället för att lägga det på högar lite vartsomhelst på gården?! Nåja, fint blir det när det blir klart i alla fall. Håller även på att fixa lite där vi ska så gräs. Massor av plättar som saknar gräs sen dom grävde nytt avlopp. Nu ska ny jord på, sen gräsfrö och så ser det snart grönt och fint ut istället :)

Japp, det var min dag det. I övrigt är jag riktigt RES SUGEN!!!!! Blir tokig snart!!!


LessIdag ska Andreas, mamma, pappa och syster vara här och röja på gården. Göra fint inför sommaren och fixa inför hönsgård & kaningårds bygge. Vad ska jag göra då mån tro?!?! Jo, jobba givetvis :( Börjar bli sååååå less på att alltid jobba när alla andra är lediga. Känner att jag missar mycket jag också skulle vilja vara med på. Får se hur länge man står ut med det...

11-18.15 är jag på jobbet, efter det tänker jag ta en promenad med Calippo. Vill ha luft! Känner mig krasslig fortfarande, det varken bryter ut eller vill ge med sig.

Ha en härlig söndag i det fina vädret :)

Borta

Vilket strålande väder ute!! Klantskallen Findus har tappat sitt halsband och får tyvärr inte gå ut förrän ett nytt är fixat. Blir dom påkörda eller kommer bort vill jag gärna att någon ska ringa och berätta det och utan halsband går inte det. Molly får snällt vänta inne hon också då, eftersom dom är mycket med varandra ute. Får köpa ett innan jobbet idag, för givetvis ska jag iväg och jobba denna fina dag :( Var på riktigt dåligt humör på jobbet igår, känner mig väl inte direkt mer motiverad just nu heller. Mycket som snurrar i skallen.

Efter jobbet blir det påskmiddag hos mamma och pappa. Hoppas det blir något gott ;)Syrrans bajrare Molle mos :)

Kontorstider

Andreas har kontorstider, vilket betyder långledigt såhär i påsktider. Jag jobbar inom handels vilket betyder att det är då man måste infinna sig på jobbet när alla andra är lediga och ska shoppa =/ Finväder ute är det också, men jag ska tillbringa dagen inne. Ja, idag är jag negativ!! Vill också vara ute och må gott!! Var jag i och för sig igår, men idag är en annan dag haha :)

När jag var på IKEA Västerås och jobbade blev jag inspirerad av ett gäng florister som gjorde fina blom kreationer. Tog därför tillfället i akt och gjorde en egen blom kreaktion och gav till mamma i påsk present. Givetvis fick pappa en liten grej han också, fastsatt i en klädnypa i mammas arrangemang. Blev faktiskt nöjd med den själv :)Det är roligare att ge bort något man gjort själv :)


Nummer 2

Ledig dag nr 2 har nu sin början. Har lite olika planer inför dagen, men vet inte riktigt i vilken ordning jag ska göra sakerna än. Hade tänkt att kratta och göra vårfint även idag ute på gården, men insåg ganska snabbt igår att det inte gick bra alls när löven är våta. Ser tyvärr rätt så blött ut även idag, så får kanske skjuta upp det ett tag till.

Det som blir är i alla fall ridning med syster och en promenad med Calippo. Ska även hälsa på min moster en sväng har jag tänkt. Var även ett möte på jobbet, men vet inte om det blev av eller inte?! så ingen aning om jag måste in dit. Har tänkt att lämna en påskpresent till mamma&pappa idag också. Det var nog allt. Får jag tid över har jag andra planer också som jag kan klämma in där emellan haha :)

Ha en bra dag och en mysig skärtorsdag :)Mitt fina påsksyrén träd :)

Dagen till ära

Det är bara att konstatera...

*Huvudet värker så jag tror det sprängs snart
*Det finns muterade sorkar i Birsta -Ser mer ut som bävrar
*Jag skulle ha blivit florist
*Svanar skriker HÖGT
*Gauti & Prins är alltid som piggast på hemvägen
*Det är nu vårfint i blomurnorna
*Det sker mord efter mord här på gården
*En liten hund är bra -Dom får plats i diskhon när man behöver tvätta dom
*Man ska inte gå i Birsta när det är fullt på parkeringarna
*Jag vill att Andreas ska komma hem nu*Jag älskar dessa blomurnor som lämnades kvar av förra ägaren


Lediga dagarHäromdagen när jag tittade in i sovrummet...

En ledig dag väntar. Eller rättare sagt 2 :) Har massor av saker jag ska göra, men det är bara roliga saker. Blir promenad och ridning nu på förmiddagen. En tjej som kanske ska bli medryttare ska komma och provrida och efter det blir det Birsta med syrran. Har lite saker jag ska inhandla.
Hade även tänkt att städa på gården, men det har regnat så alla löv är blöta, inte så lätt att kratta då kanske. Får se hur det blir till eftermiddagen.

Är glad att jag hittat sommarbete till hästarna också. Inte alls långt härifrån heller, så det är perfekt. Slipper dom stå i leråkern hela sommaren, för det är exakt vad det är just nu! Måste ringa bonden snart så han får komma och så första delen, så det finns bete nästa år. När sår man???
Kanske även ska låna en liten bit av en granne som hästarna ska få stå på nu innan betet. Dom kom förbi igår, men då var jag inte hemma, så får ringa senare idag. Vi får se hur det blir :)...och när jag tittade ut igenom sovrumsfönstret... tydligen väldigt trötta djur den dagen.

Dumma ACPå hemvägen ifrån Västerås körde min syster AC:n i bilen nästan hela vägen. Detta har resulterat i en förkylning tyvärr. Halsen känns inte okej och jag känner mig hängig. Får hoppas det är något snabbt övergående, för vill inte vara sjuk nu.
Dessutom väntar ett låååångt pass på jobbet idag. Ska bli skönt att jobba i Sundsvall igen, där vi har bra regler och rutiner och som alla följer. Annat var det i Västerås, där fanns det knappt några rutiner alls.

Mojje på bilden ovanför har nu blivit kastrerad och väntar på att en tjej ska flytta in hos han. Samtidigt som vi hämtar hem hönsen kommer vi köpa en tjej till honom. Eller rättare sagt syster ska fixa :) Hennes kanin, så då får hon fixa hans kvinna också haha :) Dom ska snart få en utebur också, så han får se något annat än ladugårdsväggarna.

So long.

Tre små solar

3 små solar som lyser upp det gamla torra gräset. 3 små solar som bevisar att våren är här. 3 små solar som gör mig glad.

Jag älskar våren
Skit natt

Fy f*n vad dåligt jag har sovit inatt. När man väl behövde sova riktigt, så stormar det utanför och som alltid när det gör det kan jag bara inte sova. Har vaknat hela tiden och det tog lång tid innan jag faktiskt kunde somna överhuvudtaget. Nu är jag riktigt trött i huvudet -tröttare än vad jag varit efter jobbet dom senste dagarna. Inte roligt!!

Är i alla fall ledig idag och har tänkt att vårstäda lite ute på gården, rida och promenera. Måste ha luft känner jag. Frisk luft och inte instängd butiks luft. Ska bli skönt :)

Är alltså hemma igen nu och jag bara älskar att snön är borta här också!! :)

Roligt folk

Sista långa dagen är avklarad. Har haft det riktigt varmt inne på varuhuset idag!! Det är det i och för sig varje dag, men idag kände jag av det mera. Om man tänker att vi har varmt hemma i vårat varuhus på sommaren så är detta mycket värre, speciellt i leklandet. Kände mig riktigt konstig i huvudet och väldigt varm där ett tag. Inte roligt!!

Desto roligare är det med alla härliga människor som jobbar här i Västerås. Både dom lokala och dom inlånade. Riktigt kul att prata med massor av folk man aldrig skulle ha träffat om man inte åkte hit. Finns många roliga i  in smak vill jag lova :)

Nu väntar boken igen, men först ska jag titta runt lite på internet. Imorgon är det hemfärd med blandade känslor.


Hotell liv

Det här kan man verkligen börja vänja sig vid. Hotellfrukost varje morgon och kvällsbuffée på kvällarna. Allt serverat och klart, bara att plocka på sig det man vill ha :) Sen att slippa diska, städa och köra själv till och från jobbet är också lyx.

Men liiiite saknar jag ju givetvis hemma också. Djuren och gården, Andreas och att hinna med riktiga promenader och ridning.

3:e dagen gick som smort, lite mer kunder idag = Lite mer att göra = Dagen går fortare.

Ska läsa lite i min bok nu innan jag stänger mina blå för natten

God natt!

2:a dagen

2:a dagen på Västerås varuhus är nu över. Kan inte säga att det är hektiska dagar direkt, utan kunderna lyser med sin frånvaro eller så är det givetvis så att det finns för mycket personal -om man nu kan se det så :) Det är roligt att träffa folk ifrån andra städer, samtidigt som det är kul att se hur andra jobbar. Vissa saker tar man med sig hem som man tycker om, vissa saker gillar man mindre och tycker vi har det bättre.

3 dagar kvar, varav 2 lika långa som dessa 2 har varit.

Nu ska jag mysa ner mig i hotellsängen :)

Mot IKEA

Resan ner till Västerås gick smooth, silky smooth. Ryggen var väl lite stel när jag klev ur bilen, men annars gick det finemang.

Nu väntar några intensiva och långa arbetsdagar. Ska bli spännande att jobba i ett nytt varuhus och träffa andra IKEA medarbetare.

Ska snart ner till frukosten och ladda upp med en massa gott i magen så man klarar en låååång dag på jobbet.

På återseende.

Västerås

Idag åker jag till Västerås med ett gäng tjejer ifrån jobbet. Ska bli kul att komma bort lite, träffa nya människor och se något annat än vägen mellan Lögdö och Birsta. Ska jobba på IKEAs nya varuhus fram tills på söndag. Jag tror och hoppas att det kommer att bli roligt :) Det är långa jobb dagar jag har framför mig och jag vet inte vad jag ska jobba med medan jag är där, men det visar sig och spelar heller inte så stor roll. Ska bo på hotell medan jag är där. Kanske borde passa på att duscha lääääänge och super varmt?? :) Hotellfrukosten ser jag också fram emot. Gott!!

Tar med mig datorn och hoppas på att jag som är så teknisk (NOT!) ska få till det trådlösa bredbandet.


Ny tavlaJag älskar min nya tavla! Färgerna, ugglorna, ja allt :) Bilen blev väl sådär då tavlan är blank, men den är jättefin tycker jag. Har dock inte satt upp den än, utan det får bli senare då vi har tapetserat om. Den är inköpt på jobbet (IKEA) där jag faktiskt annars sällan handlar. Man blir lite less på ikea saker när man ser dom dagligen. Men denna fick följa med mig hem i alla fall.

Idag är jag ledig. Ska försöka ringa läkaren till morgonen, vilket brukar vara nästintill omöjligt!!! Måste fråga om behandlingen jag inte riktigt förstår. Sen blir det ridning -ska se om några stigar har tinat fram (det har även björnana gjort nu!!!!! En syrran känner hade varit på björn spårning i Lögdö vildmark, bara att hoppas att den vildmarken är långt härifrån!!) och så blir det promenad. Ska även packa väskan för imorgon flyr jag Sundsvall för ett tag.

Ha en bra dag!

Snart så

Vad det har smält ute!! Nu börjar gården ta form igen och man ser alla härliga ytor man kommer kunna njuta så mycket mer utav på sommaren :) Härligt!! Ska bygga en veranda nu till våren, lagom färdigt så man kan sitta och njuta där hela sommaren. Det ser jag fram emot.

Idag väntar en dag med jobb igen. Sen ikväll har jag tänkt ta en promenad. Känner att jag behöver lite luft just nu. Inne på jobbet är det alltid dåligt med den varan och ibland känns det som att luften står still därinne. Så det önskar jag ikväll. Måste även kolla tråden runt i hagen, för nu börjar hästarna så smått lämna sina 3 stigar dom haft i vinter och söka sig till andra delar utav hagen. Lite lättare nu när snön inte når dom till magen längre :)Snart bara en månad kvar

She did it again

Nu har hon gjort det igen. Dvs bokat en resa utan mig. Även fast hon vet hur mycket jag ville resa, så är det alltid hennes kille som hägrar. Även fast vi pratat mycket om att boka resa, så är det med killen hon bokar istället. IGEN!

Till Rom givetvis, dit jag också ville åka. Nu ska jag bearbeta Andreas istället, han brukar inte vara sååå svår egentligen. Man får muta med något annat helt enkelt.

Hela dagen idag kommer jag befinna mig inne på jobbet. Då det blåser storm ute, så gör inte det så mycket, för hade inte velat vara utomhus i alla fall.HandstilPrins & Gunna

Desto bättre läkare, desto sämre handstil. Det var förklaringen på mitt oläsliga recept som damp ner i brevlådan. Hon på apoteket hade den teorin och ja, det kan nog stämma! Dom på apoteken är vana att läsa och hon kunde tyda vad det stod. Men det som stod får mig ännu mer förvirrad, så är väl lika bra att ringa läkaren och fråga! Om man kommer fram på telefonen vill säga...

12-19.15 är mitt arbetspass idag. Lika bra att gå och jobba då det snöar ute :( Känner mig dock trött och inte på humör, så jag hoppas att arbetsdagen blir bra trots allt.

Sen ikväll blir det fredagsmys :)


PåskpyntDet blev inget påskdun i björken. Istället blev det ett påskpyntat syrén träd. Jättefint! Nu har det regnat länge och jag tänker inte ens skriva hur mitt fina påskdun ser ut i trädet, utan det får ni tänka ut själv... =(

4 dagars jobb väntar för mig nu och kan inte riktigt säga att jag känner mig peppad inför det. Har andra tankar i huvudet som tar min energi. Fick heller inte det jag väntade på igår och det känns surt. Så jag hoppas på idag istället.

På återseende.

Underbar vårdagMolly passade på att klättra i träd

Vilken dag det har varit! Solen värmde på riktigt bra, så jag har suttit i bara t-shirt vid ladugårdsväggen och myst. Riktigt varmt och skönt :) Alla djuren har varit med dom också och myst ute i solen. Sådana här dagar får man aldrig för mycket utav.
Nu väntar jag på att Andreas ska komma hem så vi kan pynta björken. Stegar och Emma Nylund går inte riktigt ihop, så jag inväntar mr A för det. Ska bli kul att se hur resultatet blir.Calippo passade på att njuta i solen

Findus passade på att fånga och döda näbbmöss... så han får inte vara med på bild idag! Matte är inte glad.


Ledig idag

Då var det dags för enda lediga dagen denna veckan. Som vanligt brukar dom dagarna gå fort, då man alltid har mycket man ska/bör göra. Syster yster kommer förbi en sväng sen. Blir promenad med vovvarna och ridning. Har också tänkt att pynta en björk ute med lite dun. Blir nog fint :) Är ju snart påsk. Väntar även på att ett recept ska komma, får hoppas jag får det idag så jag kan hämta ut det också.

Vill att denna vecka ska vara över fort, för nästa vecka åker jag bort till Västerås och jobbar, vilket ska bli spännande. Kul med något annat för ett tag, även fast det är samma jobb. Nya människor, ny stad. Härligt :) I need it.
Dålig start

...Molly river på tapeten, Calippo vill ut, Andreas slår i ytterdörren, fåglarna vaknar och kvittrar, kissnödig. Allt detta innan 07.00 på morgonen.

Tror ni det är någon idé att försöka sova längre då?! NEJ. Går ut en promenad med Calippo istället och tar en ridtur. Härligt vår väder ute, så klagar inte. Dessutom kan fläsket verkligen behöva sig en omgång, fy vad less jag är på dessa "trivsel kilon" nu, men jag har noll självbehärskning att ta tag i dom heller. Är även väldigt less på en annan sak som tar massor utav onödig energi ifrån mig. Jag vill bara ha tur någon gång. Går inte att tänka på något annat.

En dålig start.Så långt ifrån min musik smak, men den piggar upp! :)

RekomendationÖnskar ni sol & bad i sommar kan jag verkligen rekommendera Cypern Agia Napa, hotell Atlantica sungarden med Fritidsresor. Det är ett utav mina absoluta favorit ställen på denna jord :) Jag skulle absolut inte ha något emot en vecka i härliga Cypern i år igen, men tyvärr finns det en i min familj som sätter stopp för resor just nu. Dumma Andreas!! ;) Kanske att jag kan lirka iväg honom på en weekend på semestern, vi får se.

Min 6 dagars arbetsvecka har sin början idag. Jag går ut lite smått med ett kort pass. När jag kommer hem blir det både ridning och promenad. Tacka ljuset för dessa längre dagar!! Väntar även på ett telefonsamtal just nu, är det inte jätte jobbigt att vänta?? Jag hatar att vänta och det värsta jag vet är personer som är sena.

Ha en bra vecka allihopa! :)

Trött

Idag känner jag mig riktigt tung i huvudet. Trött som attan efter våran roadtrip igår. Men det var det värt. Har varit en sväng på vårmässan idag och som vanligt på sådana ställen så finns det ingenting utav intresse förutom billiga strumpor :) Tog även en liten sväng i Birsta. Kollade efter vårjacka, men hittade ingen som jag gillade. Några blommor fick följa med hem, det var typ allt.

Ridning och promenad har jag också klarat av idag, men nu känner jag att jag inte orkar mycket mer. Ska ut till hästarna en sväng, men sen får det ta och bli tv soffan resten av kvällen.

So long.

Östersund tur & retur

Phu. Jag är alldeles slut efter denna dag!
Östersund tur & retur blev det. Syster yster skulle ställa ut sin hund tillsammans med Anna B så jag och Andreas hängde med och passade på att träffa underbara Anna-Karin & Franne. Perfekt :) Hade inte sett dom på alldeles för länge, så det var väldigt trevligt att träffa dom igen!
Passade även på att kika in massor med fina hundar -sjukt var mycket raser det faktiskt finns! Samt så tog jag ett titt på dom fina fjällena som man ser ifrån staden. Jag saknar verkligen fjällvärlden. Längesedan jag var till fjälls nu :(

En riktigt bra dag med andra ord. Nu ska jag sjunka ner i soffan och mysa resten av kvällen.

I drömmarnas värld

Inatt besökte jag både New York och Australien. En märklig dröm, där jag var på språkresa ännu en gång fast både i Aussie och USA. Men vilken dröm det var :) Jag har ingen resa bokad, vilket gör mig väldigt stressad. Jag har inte ens en plan för en resa. Vilket gör mig ännu mer stressad haha. Men men det kommer när det kommer antar jag. Tänkte åka till Rom i vår här, men hittade bara svindyra resor eller resor där man måste mellanlanda vilket gör restiden väldigt lång, så det kändes inte lockande. Får se om det passar bättre till hösten eller på semestern istället.

I helgen är jag ledig, ska till Östersund imorgon. Men idag jobbar jag lång pass och till sent, vilket är det värsta jag vet innan ledig helg. Hur kan dom lägga schemat så???Stranden i Playacar, Mexico. Mexico är ett underbart land, åker GÄRNA tillbaka dit!

RSS 2.0