Knarkkung

...jag sitter i telefonen och lurar. Bildörren står på vid gavel och jag inväntar en man. Vet inte hur han ser ut, men han vet vad han ska leta efter. Han har något som ska överlämnas till mig.
Helt plötsligt står han där, utan förvarning, räcker över plånboken -som inte är min- jag babblar lite i telefonen, rotar lite i plånboken, hittar 200kr, dom får han. Hittelön kallas det. Det är en bra lön.
Känner mig som en mystisk knarkkumpan, något överlämnas, han får något i utbyte. Det är alltså såhär det känns att vara knarkkung. Spännande...

Nu kolla på katt nr 2. Spännande att se om den finns med i denna kull. Återkommer.


Smink

... jag trodde aldrig att jag skulle döpa en rubrik i min blogg till smink. Men idag, just idag, har jag den rubriken av den enkla anledningen att det är bland det jobbigaste jag vet. Kleta på mascaran, det blir kladdigt, fransarna smetar ihop till en enda röra, dit med nålen -försöka att inte peta sig i ögat- det kommer färg utanför, rengöra med topsen, resultatet "man blir inte finare än innan, men ser i alla fall piggare ut". Att ge sig på något annat än mascara vore rena självmordet. För visst ser fjortisar förj*vliga ut i sitt alldeles överfulla ansikte av diverse preparat dom tycker ser snyggt ut?! Nä, semester i 4 veckor -INGEN mascara så långt ögat kan nå.

Det är alltså jobbet som väntar. Det är då jag gör mina ögon lite piffiga, då jag vill se pigg ut och på alerten. För visst kan det inte bara vara jag som har blivit tröttare nu? Hösten närmar sig, VINTERN närmar sig!! kl 23.20 igår för att vara exakt kollar jag ut genom fönstret och det är kolsvart ute. Automatiskt säger min hjärna till mig att "nu är du trött", för så fort mörkret kommer är jag i en dvala, både på kvällen och morgonen. Tur det inte är mörkt på morgonen än...

Ha en mysig lördag!

Kattunge

En tugga -Mums
Två tuggor -Det kan vara halal slakt
Tre tuggor -Det kan faktiskt vara halal slakt
Fyra tuggor -Tänk om det är halal slakt!!!
Fem tuggor -Jag skulle ju inte äta på Mcdonalds nå mer.
Sex tuggor -Det är inte svenskt kött
Sju tuggor -Hamburgaren snart borta
Åtta tuggor -Nästa gång blir det MAX

Har bokat kattunge nr 1 idag. Det blev en flicka, mörk i fägen, långhårig. Ser ut som en tuss i dagsläget. Mycket söt. Charmade både mig och Andreas. Vi var enade om att henne ska vi ha. Kattunge nr 2 fortfarande oviss.

Tittade på bil idag. Ingen AC. Inte svårt att bestämma sig. Det går inte att leva utan AC. Fixat med stolp m.m, nu är jag inte i en djungel nå mera, utan snarare en snårig skog. Det blir bättre.

Soffan väntar, 2 dagars jobb och semester i 4 veckor. Ibland känns livet riktigt bra!

Dyrt med husköp

Det här med att köpa hus är inte bara guld och gröna skogar. Det är även ett stort hål i min älskade plånbok som jag har hållit så hårt i i alla dessa år. Ska väl dock erkänna att pengarna varit till för just husköp, men det är mycket utgifter vill jag lova. STORA, STORA utgifter. ENORMA ufgifter!! Ja, ni fattar...
Visst är det kul med lite shopping också, men att köpa häststolp, värmepump och en ny bil är inte bland favoriterna. Lagfart och pantbrev hade jag gärna skippat också. Kostar mycket.

Igår inhandlades en ny vardagsrumsmatta, bäddmadrass och sängben -till friggeboden- samt så har vi beställt en liten mysig soffa. Lite småpiff här och där har jag också shoppat. Det är ju så roligt med lite nytt och fint kommer det bli.

Jag kommer trivas bra. Andreas kommer trivas bra. Calippo kommer älska´t.

Ledig idag, pappa och jag ska åka och titta på bil och häststolp. Jippie. Blir en tur med pållen också. Han är tjock. Matte är tjock. Ändring på gång? Njae...
Ögongodis

Vad har jag gjort för att förtjäna detta ögongodis?
Först klampar det in en ung snygg kille innanför min dörr för att han ska sätta upp en kabel i lägenheten för kommande bredband. Calippo kommer som en magnet och juckar på killens ben för fullt. Precis som dom ska tas.
Sedan klampar det in en ung snygg kille IGEN (vad är oddsen, två ggr på en dag liksom?) som ska sätta in en ny kran. En rörmokare med andra ord. Calippo där igen, hängandes i benet. Bra gjort hunden, bra gjort. Jag är alldeles stum och vågar inte säga något. Mumlar fram något i stil med "äntligen en ny kran, den har vi väntat på länge" när hunken lämnar området. En 3:e skulle komma, men det fick vänta tills på måndag. Någonting att se fram emot. Jag önskar givetvis en ung och snygg.

Snart kommer min egen snygging hem. Kanske jag ska be han att ta fram hammaren och spiken?

Kattjakt

Jag är på jakt.
2 stycken ska jag ha. En långhårig och en korthårig. Gärna med någon rolig färg. Blocket kollas flitigt, men då vi inte flyttar än blir dom för gamla för mig. 12v ska dom vara, måste kunna vänja sig vid monster vovven bra. Lär bli en och annan jakt där emellan, Calippo älskar att jaga. Det ska katterna också göra -men råttor. Jaga bort dom ifrån våran gård, men gärna bara jaga, inte döda. Önsketänkane?! Javisst.

Jag har äntligen kommut ut ur min bubbla som jag har levt i dom senaste dagarna. Det har varit tryggt och lugnt därinne, men nu känns det otroligt skönt att vara tillbaka i omvärlden igen. Hostan är nästintill försvunnen efter the oracle Cocillana. Nästäppan finns där -såklart- men nu kan det bero på överanvändning av nässpray också. Efter varje förkylning kommer ett beroende av nässpray ska ni veta. Hängig och trött det är jag visserligen, men vem är inte det när man nyss klivit upp?

I övrigt är jag glad för att tjurfäktningen har förbjudits på ännu ett område. Jippie! Bland det värsta jag vet.Givetvis får dom inte jaga mina råttor... eller fåglar heller för den delen.

Hästhagar

Eltråd, elrep, elband, isolatorer, elagregat -nät eller batteri!?!, stolp, plaststolp, trästolp, vilket mått?.
Kan säga att det är en riktig djungel det här med hästhagar. Kollar runt på internet och det går inte att besluta sig för någonting, för det finns för mycket att välja på. Tror jag ska fråga någon som kan, det här blir jag inte klok på.
En annan sak jag inte blir klok på är hur Calippo kan vara så trött jämt. Han går från den ena liggplatsen till den andra, en ständig vandring som pågår dag ut och dag in. Han är en jack russel ju, en jack russel TERRIER!! Det märks inte, tack gode gud. Skönt med en trött hund, men inte då man tror han har ramlat av pinnen. Petade på han, ingen respons, ingenting, bara låg där. Pratade med han, ingenting. Till slut ryckte det till i ögat och han lyckades åstakomma en blinkning med ena ögat -IT´S ALIVE!!
Han kan konsten att skrämmas.En utav Calippos underbara sovplatser som han bäddar till alldeles själv.

Cocillana

När jag kommer tillbaka ut till verkligheten igen kommer ni inte att känna igen mig! Såsom jag har hostat igår ska ni se att jag har världens sexpack och tränade mage.
Känns så idag, men önsketänkande bara. Kulan är kvar. Kulan är kvar.
Fruktade en riktig hemsk sömnlös natt, men tack för cocillana. Vilket mirakel. Känns dessutom som att man får ta en shot och bara det piggar upp den trista sjuka vardagen. Hemma idag också som ni kanske förstår och tristessen infinner sig rätt så snabbt. Hur ska jag klara 4 veckors semester?! Nåja, det är bara 1 vecka jag tillbringar den solo. Sen är kära Andreas också ledig. PACKA, PACKA, PACKA, bort från detta PACK område.
Jag längtar.

So long.

Hosta

Stackars Andreas har fått legat och lyssnat på min hosta hela natten. Speciellt när han skulle upp och jobba och när han skulle somna igår. Det går ju f*n inte att sluta att hosta! Jag blir tokig!! Nu vill jag bli frisk fort, såhär vill jag inte ha det. Finns ingenting att göra hemma, samtidigt som man förlorar en massa pengar. Ska se hur jag känner mig under dagen, om det blir jobb imorgon eller inte.

Gauti ska få nya skor idag. Syrran skulle åka dit, men då jag nu är hemma och är sjuk, så tyckte hon att hon kunde göra andra saker istället. Jag hade ju helst varit hemma i soffan och vilat hela dagen, men måste ta emot hovslagaren. Aja, går ju relativt fort ändå. I eftermiddag kommer någon och ska kolla på lägenheten. Har lust att säga vad dåliga Nordeken är, samtidigt som man vill att dom ska hyra den och flytta in redan i september haha.
I vilket fall som helst så tycker jag att det ska bli superskönt att slippa bo här nå mera.

Ha en bra dag!Odin äter ost

Sjuk

Blev en tidigare hemgång än beräknat idag. Mådde inte alls på topp och gör självklart inte det nu heller. Har fått sån hosta, så hela ryggen värker -ja, mer än vanliga fall då. Inte så trevligt att stå och hosta vid kunderna och speciellt inne med barnen inne i Småland. Så var lika bra att gå hem och vila. Blir hemma imorgon med, vila upp mig ordentligt, så jag förhoppningsvis kan arbeta på onsdag igen.
Bland det värsta jag vet är dock att sjukanmäla sig, men måste man så måste man.


Sista veckan

Sista arbetsveckan. Sen semester. Nu känns det dock som att sommaren är över. Temperaturen är mycket lägre, det småregnar ute och det är MÖRKT PÅ KVÄLLEN!! Till min stora fasa, jag gillar inte mörkret. Lär väl bli livrädd i huset både en och två gånger när jag är där själv. Igår blev jag livrädd i lägenheten, någonting small väldigt högt, Andreas stod i duschen och jag vågade inte titta vad det var. Calippo kom springandes till mig och var livrädd han med. Bra vakthund, verkligen. Så spelar egentligen ingen roll vart jag är.

Måndag - Jobb 11-17
Tisdag - Jobb 14.30-20.30 Hovslagaren kommer!
Onsdag - Jobb 09.45-20.00
Torsdag - Ledig
Fredag - Ledig
Lördag - Jobb 09.45-19.00
Söndag - Jobb 11-18.15

Jag hoppas jag ska stå ut dessa dagar. Nu har hostan nämligen kommit också och känner mig inte alls på topp.


Shopping

2 små ljusstakar och en kryddburk var det enda som fick följa med mig hem ifrån Birsta idag. Hade tänkt att handla diverse prylar på IKEA också, men då det inte fungerade att betala med bankkort, så får det bli en annan dag. Såg nämligen kön till bankomaten inne på Birsta city innan och där hade jag inte tänkt att tillbringa min dag. Flyttkartonger fick jag också skjuta upp tills en annan dag, då det verkligen hellregnade ute.

Har slumrat lite i soffan sen vi kom hem. Är väl det kvällen får tillbringas med också. Önskan vore ju att få flytta nu, åh så skönt det ska bli!!! :)

Rekord morgon

8.50
Det är rekord. Så länge har jag inte sovit på jag vet inte hur länge. Regn ute, i kombination med svalare rum gör nog susen. Dessutom är jag så förkyld, så kroppen behövde nog vilan skulle jag tro. Skönt.
Blir nog en tripp till Birsta idag, i brist på annat att göra. Något måste man ju fördriva dagen med.Calippo myser i vårat nytvättade täcke

Halal slakt

http://politisktinkorrekt.info/2010/07/24/halalslakt-sa-gar-det-till/#more-49523

Något som är bland det värsta jag vet är Halal slakt. Det har uppmärksammats mycket i Sverige då det var på tal om att göra detta lagligt även i vårat land. Som tur är röstades det ner pga bra djurskyddslagar, men förekommer ändå på många slakterier -med bedövning innan- sägs det. Självklart går inte detta att lita på. Det är så vidrigt och jag kunde inte titta klart på filmen. HUR KAN MAN GÖRA SÅ EMOT ETT DJUR?! Enligt judar och muslimer försvårar det deras liv genom att inte ha ritual slakt i Sverige. Var noga med vart ifrån ni köper erat kött säger jag bara.

Jag vet att många kommer säga att jag är rasist nu, men ni som känner mig vet att det bästa jag vet här i världen är djur och ingen, absolut ingen ska behandla djur på detta sätt enligt mig vart man än kommer ifrån.


Beach 2010

Ledig och hängig. Får se vad denna dag kan ha att erbjuda då. Är ju inte direkt så att man orkar mycket. Hade tänkt gå 2 promenader varje dag dom här 2 dagarna för att slimma kroppen lite inför beach Cypern, men i denna takt får jag nog sikta in mig på beach 2050 istället. Lika bra att inse att jag kommer se ut som en strandad valross på denna strand också. Har ju f*n i mig igen självbehärskning. Är ju så gott med något mumsigt om kvällen. Aja, det är tur att man har pojkvän redan.Gosråttan


Förkyld

FY FAAAAN för denna förkylning!!!! Jag hade verkligen inte tänkt att bli sjuk nu. Ledig i helgen och allt. Ska ändå pallra mig igenom arbetsdagen trots att det blev väldigt jobbigt igår, men vem har råd att sjukanmäla sig?!?! Fick en bättre tid, så slutar 17.15 idag istället för 20.30. Det tackar jag för. Sen blir det vila för i helgen ska jag orka med saker och ting.

Bjuder på en bild på en bakelse jag gjorde till Andreas kalas, något måste jag ju piffa upp bloggen med :)


Hängig

Känner mig krasslig. Halsen bränner och känner mig hängig. Många som är små dåliga i min omgivning, så har väl blivit smittad av någon utav dom. Dessutom gjorde väl den olidliga värmen igår sitt -där trivs bakterierna. Jag hoppas att det är nåt övergående bara, för har tänkt att vara frisk på min lediga helg.
09.45-18.15 jobbar jag idag. Ett långt pass med andra ord. Kommer bli jobbigt när man känner sig hängig, men det ska nog gå bra.

Nu väntar frukosten och råttorna, Odin och Idefix är ute och springer redan, så bäst att titta vad dom håller på med :)
♥♥♥

VovvarDom här fina vovvarna fick följa med mig hem idag ifrån min shoppingrunda. Kommer passa bra i huset sen :)
Har i stort sett inte gjort så mycket mer än sprungit runt i affärer idag. Var till stallet en sväng också för att titta på Gautis hov. Den är trasig pga att han inte har någon sko och han haltar -det gör han jämt utan skor, mycket ömfotad, så jag hoppas han får på sig en sko snart.
Promenaderna har jag också hunnit med och håller på att tvätta nu.
Go´kväll


Ledig

Äntligen en ledig dag! Har jobbat 5 långa dagar nu och inte kunnat göra mycket annat än just jobba. Så idag har jag tänkt ta tag i lite nyttigheter jag behövt göra länge. Bland annat inhandla lite smått, tvätta täcken och mattor inför flytten och allmänna saker man inte hinner annars. Kylskåpet ekar tomt även det, så måste väl bli en sväng till mataffären också. Handla mat gillar jag inte alls, för jag har 0 fantasi när det kommer till maträtter.

2 promenader har jag tänkt hinna med också och en tur till stallet. Gauti har ju tappat en sko IGEN, IGEN, IGEN!!! så kan inte rida. Hovslagaren har semester, så måste ta en annan och han kommer inte förrän nästa vecka någon gång. Å andra sidan måste jag ändå byta hovslagare när jag flyttar. Men till vem har jag inte bestämt än.


Ryggont

Ryggen gör ont när jag jobbar, när jag kliver upp på morgonen, när jag ligger i sängen, när jag kommer hem ifrån jobbet, när jag rider, när jag är ledig... nästintill hela tiden med andra ord. Imorgon har jag bestämt att jag ska titta efter några riktigt bra skor jag kan ha när jag är på jobbet. Betong golv och fejk foppa tofflor är inte rätt kombination. Har nämligen kommit på att jag spenderar mesta delen av mitt liv på jobbet, så ska börja försöka fixa till "problemet" där. Dyrt med sådana skor dock, så får se hur det blir. Plånboken är ledsen just nu efter allt han kommer behöva betala framöver här, men ryggen ska även den vara glad.

11-18 jobbar jag idag. Var tänkt som ett kassa pass, men blev en kassautbildning istället. Får jag vila ryggen lite genom att sitta ett tag i alla fall.
Ledig imorgon och har massor att göra. Men ledig trots allt :)

Ha en bra tisdag!

Veckan

Dear John. En film att rekomendera. Fin historia. Jag gillade den.

Veckan som kommer
Måndag - Jobb 09.45-20.00
Tisdag - Jobb 11-18
Onsdag - Ledig. Har massor att göra!!!
Torsdag - Jobb 09.45-18.15
Fredag - Jobb 13-20.30 + LÖN!!
Lördag - Ledig
Söndag - Ledig

Blir väl en okej vecka. Men snälla låt dessa 2 veckor gå fort!! Vill ha semster nu ju.


Valross

Känner mig som en strandad valross. Kan inte dra in magen, utan den är alldeles uppblåst och inte på tala om låren. Måste vara denna värme som gör det, för har inte ätit massa skit i veckan. Vätska i kroppen möjligtvis, jobbigt är det i alla fall. Hade hoppats på dåligt väder idag, men det kunde tydligen inte vädergudarna bjuda på. 11-18 väntar på jobbet. Den tiden gillar jag.


Trött

Åh, hur ska jag orka?!?! Igår på jobbet höll jag bokstavligen på att somna. Trots att det var massor att göra, hamnade jag i något mystiskt trötthetstillstånd. Väldigt obehagligt. Kan tänka mig att det är så dom känner dom som ligger inne på mentalsjukhus och proppas fulla med tunga lungnande mediciner. Inte en trevlig känsla. Gick över efter en bit mat och att det lugnade ner sig något med barn. Kan ha berott på värmen och att det var så kvavt, fick ingen syre alls.
Jobbar nästan samma tid idag, men slutar en timme tidigare. Då ska jag försöka pallra mig ut på en promenad även fast jag inte känner mig alldeles fräsch nu heller. Men lite luft ska nog göra susen får jag hoppas.

Nu ska jag gå och titta till vad råttorna haft för sig inatt, dom är påväg och ska rymma dom rackarna. Har gnagt ett stort hål i buren -som för övrigt kostade 800kr. Matte är inte glad.


5 dagar

5 dagar i rad på jobbet väntar. 5 lååånga dagar känns det som. Ännu längre känns dom 2 veckorna jag har kvar innan semestern. Ja, mer än det till och med. Denna helg ska ju med också. Men snart så! :)
Hoppas på mycket folk på jobbet, så man slipper tänka så mycket på klockan hela tiden. Värsta som finns är när det är lite att göra.
I övrigt har jag sovit riktigt bra inatt, en natt utan golvfläkt som surrar och utan bastuvärme i sovrummet. Skönt!

09.45-20.00 idag. Lång dag.

:)

*Promenad
*Skrivit på huskontrakt
*Suttit ute i 2 timmar i solen på uteplatsen
*Varit till stallet
*Träffat syrran och Elin

En bra ledig dag :)

Husägare

Äntligen är det klart. Som jag har väntat i flera veckor på att papperen ska skrivas på. Har inte kännts säkert innan, men idag så blev det gjort.
Huset är vårat och det känns fantastiskt! :) Det blir i Lögdö vi kommer bo, underbart fint område och en mysig hästgård är vad vi har fått tag på. Där kommer vi trivas kanon. Flyttar i september, så inte allför långt kvar.
Det är ett litet rött hus, med ladugård och 3ha mark till. Fin trädgård och härliga gräsytor. Perfekt för oss.

Är jag glad? JA såklart! Som jag har väntat på detta.

Vilken sommar

Kan ju verkligen inte klaga på denna sommaren inte :) Vilket väder det har varit. Helt otroligt. Synd bara att jag inte har haft semester dessa veckor. Lär bli regn hela min semester, men som tur är ska jag ju till Cypern en vecka.
Idag ska jag sitta på uteplatsen och läsa bok tror jag. Andreas ska jobba hela dagen, så blir lite trist att åka till stranden själv =/ Får göra det bästa av situationen helt enkelt. Vi ska in på ett möte nu till morgonen, så i eftermiddag får ni troligtvis veta våran hemlis.
Men först ska jag börja dagen med en promenad. Temperaturen visar på 14 grader, så ska passa på medan det är lite kyligare i luften.


Wonderful

Har haft en underdar utedag idag. Har inte varit inomhus mycket alls -precis som det ska vara i detta härliga sommarväder.
Började som vanligt min lediga dag med en promenad. Den var varmare än värst både för oss och vovven, men vi lyckades i alla fall ta oss igenom elljusspåret utan att dö på kuppen.
3 timmar på Bänkåsviken blev det efter det. Tyvärr inget dopp idag heller, utan det vara bara fossingarna som fick bada. Ville så gärna simma runt lite, men då vi skulle på ett möte mitt på dagen så ville jag inte det.
Möte sen och direkt efter det en träff med Anna och Jimmy ute på deltat. Fossingarna fick en en gång bada och så även Calippo som glatt simmade runt. Klev även på en fisk som låg död av någon anledning på stranden alldeles gömd för mig. Tydligen blev han väldigt irriterad för han stack in nå skit i foten på mig. Ont gjorde det! Inte varje dag man får en fisk i foten inte.
En mjukglass och en burgare därefter och sedan stallet för att fixa med hästarna.
Nu har jag precis hoppat ur duschen och inväntar en ledig dag imorgon med, skönt!
Hemlisar

En ledig dag väntar. Ska bli otroligt skönt! Har lite planerat för dagen, men vad det är vill jag inte berätta här än.
Får se om jag hinner en träff med Anna också, vore kul! :) Vilket fall som helst ska det bli skönt att slippa jobbet idag, känner mig rätt less just nu, men jag tror mest det beror på att det är så kvavt överallt. Man orkar ingenting.
Aja, ha en bra dag allihopa! :)


Playan

Efter jobbet drog jag och Andreas iväg med Calippo till playan. Hade tänkt oss Stornäset, men efter några meter var vi fulla med broms och fick panik, så vi sprang tillbaka till bilen. Åkte istället till Släda, där det inte var en enda kuse. Skönt. Insekter förstår verkligen sommaren för mig. Badade dock inte, bara fötterna och det var varmare än jag hade trott faktiskt. Har inte tagit årets första dopp än, men det kommer, det kommer :) Syrran och Henrik kom förbi en sväng också, trevligt.

Nu återstår bara kvällen utav denna dag, sen är det en ny dag imorgon. Blandad kompott och säkerligen blir det en bra dag.Dåligt med sömn

Har sovit riktigt bra inatt, fram tills imorse. Eller om man nu kan kalla det morgon. Vid 6 tiden hade jag riktigt svårt att somna om. Calippo gick runt i rummet, det var varmt och dessutom åskade det som f*n ute. Somnade om, vaknade, vände mig osv osv. Jobbigt!
11-18 är tiden idag, en bra tid. Får se vad vädret har att erbjuda ikväll, är det fint vill jag vara utomhus. Behöver luft känner jag. Känner mig så instängd på jobbet, samt inne i lägenheten.

Ha en bra dag! :)

Olidligt

Vilken värme!! Hur ska man kunna sova i detta?! Det kommer bli olidligt. Jobbdagen var lika varm den. Önskade jag låg på en playa och badade idag, men det får bli vid ett senare tillfälle :)

Nu tv soffan, inte för att det är något på tv, men i brist på annat.

Varmt!!

Phu. Vilken värme! Jag som trodde det skulle bli bra luft efter åskvädret igår, men inte då. Höll på att svettas ihjäl på morgonpromenaden. Kvavt som f*n. Det bådar inte gott inför jobbdagen i bastun.

Veckan som kommer

Måndag - Jobb 12-20.30
Tisdag - Jobb 11-18
Onsdag - Ledig
Torsdag - Ledig *hemligt*
Fredag - Jobb 9.45-20
Lördag - Jobb 9.45-19
Söndag - Jobb 11-18.00

En helg okej vecka, men nu längtar jag bara till semestern! 3 veckor kvar...
En solig dag

En dag som denna var exakt vad jag behövde efter att ha gått och suktat efter solen i en veckas tid på jobbet. Trots att solen inte värmde för fullt idag (dock så pass mycket att det räckte gott och väl), så har det varit riktigt soligt och fint. Andreas och jag åkte med mamma och pappa till Spikarna och njöt i fulla drag :) HÄRLIGT! Denna gång kom jag även ihåg solskyddet, så inget bränd är jag -och heller inge brun heller då, men what the fuck hellre det än bränd. Kanske inte ska överdosera med medlet nästa gång bara haha.
Var ut till syrran i Henriks stuga en sväng också, så Calippo fick ta sig ett dopp.
Nu väntar 2 dagar med jobb, följt av 2 dagars ledighet. Sen massa jobb. Men 3 veckor kvar bara nu, lika bra att kämpa vidare tills min semester börjar!Tidiga mornar

Ännu en dag som jag är uppe med tuppen. Eller före känns det som egentligen. När vaknar tupparna?! Ingen aning, men någon gång får jag reda på det med.
Ligger bara och vrider och vänder mig i sängen. Sovrummet är så kvavt, fläkten går hela nätterna, men ändå kan jag inte sova. Ska byta sängkläder ikväll och byta täcke, så kanske det blir bättre. Det går banne mig inte att sova!

Dagen är ännu oplanerad, ingenting har jag bestämt, utan allt hänger på vädret. Hoppas på en bra dag! :)Jag och Gauti påväg in i skogen

Bönder

Bönder är bland det konstigaste jag vet. Var till några bönder idag och kan ju konstatera att dom inte är det mest sociala människor jag träffat. Dessutom är dom allmänt knepiga, säger inte mycket och när dom väl gör det är det inte många ord som kommer. Trevliga var dom inte heller, utan mycket weird tycker jag. Men men jag kommer att få nytta av dom, tror jag.

Annars idag så har jag tagit en ridtur, träffade på miljoner broms, en rävunge och en harunge. Suttit ute i solen i 2 timmar på uteplatsen och läst bok har jag också gjort -SKÖNT! och ätit en god middag på Haga kvarterskrog -eller vad den nu heter. Sen har jag även gjort lite hemlisar.

En bra dag! :)


Leeeeedig!

Ledig i dagarna 2! Ska bli sååå skönt. Är dock lite avis på mina arbetskamrater som var ute igår och verkar ha haft det riktigt skoj. Hade också velat vara med, men då jag jobbade sent igår kväll och dom skulle in på GF så tidigt, så kände jag att det inte var värt det. Men nu i efterhand skulle det givetvis ha varit det. Aja, jag hoppas det kommer fler gånger :) Känner för att festa loss rejält nu ;) Det skulle jag behöva.

Nu bär det av till stallet, sen en promenad. Mer har jag inte planerat för dagen. Hade hoppas på sol,  men det är det såklart inte på min lediga dag även fast det varit det exakt hela veckan =/


Tjockis

Varje kväll tycker jag att jag är värd något gott, varje morgon undrar jag varför jag ville ha det där igår. Det är en ond cirkel och oftast för att jag är hungrig. Äter ofta mat tidigt på jobbet och när jag kommer hem är jag så sugen på något. Så har ni något tips på något nyttigt man kan äta istället tar jag gärna emot förslag :) Cypern närmar sig och jag hade tänkt att gå ner något kilo innan dess så jag inte ser ut som en padda på stranden. Möjligtvis en strandad val när jag ligger och plaskar, men detta häng över byxlinningen gör ingen glad.

Promenaden idag är redan avklarad. Lite solsken såhär på morgonkvisten är bra, energi behövs. Känner mig så trött på kvällarna nu, vilket troligtvis beror på att jag sover riktigt dåligt i värmen i sovrummet. Ridningen har jag lagt åt sidan denna vecka, då syrran har velat låna Gauti. Dock har det inte blivit att han fått komma ut på tur i alla fall pga all broms. Men han behöver en vila, han har 0 energi nu.

Vad väntar idag då?! Jo, jobb såklart... suck. Och förhoppningsvis lite nyheter angående en viktig grej.


Lägga ner?

Den som tog semester denna vecka kan verkligen skatta sig lycklig :) Vilket väder! Tyvärr får inte jag njuta någonting av det alls, då jag jobbar varje dag. I helgen är jag ledig, men då ska det inte bli fint (såklart)
Idag är det 12-19.15 som gäller.

Jag har även märkt att det knappt är någon som läser bloggen nu på sommaren, vilket jag absolut kan förstå. Så kanske är det dags för ett uppehåll eller lägga ner den helt? Känns liksom inte roligt att skriva längre, speciellt när knappt någon läser, även fast jag mest skriver för min egen skull.GAUTI ♥

Bättre

En betydligt bättre dag idag trots många fler arbetstimmar. Idag flöt allt på bra tycker jag och det känns alltid lika skönt.
Solen skiner fortfarande så fint utomhus, funderade på en promenad, men tror jag skiter i det. Att promenera själv är inte det roligaste, speciellt inte på kvällen. Får bli en imorgon bitti istället.
Ska slå på burken och se vad som visas där istället.


Pissdag

Håller tummarna på att det ska bli en bättre jobbdag idag. Igår var riktigt pissig om man får uttrycka sig så (och det får jag för det är min blogg haha) på många sätt och vis. Många var på dåligt humör pga olika anledningar och så vill jag inte ha det idag, för idag jobbar jag ett låååångt pass.
Självklart skiner solen igen, vilket betyder olidligt varmt i kassan. Dessutom vill man hellre ligga på en strand såklart.
Aja, ingenting att göra åt, jag får semester så småningom jag med :)


Surt

En dag som denna hade jag verkligen velat vara ledig och solat och badat på någon strand. Men så blir det icke. Jobb väntar istället. Trist. Speciellt i värmen, för det är verkligen olidligt varmt inne på jobbet. Att ögonen kliar som attan gör inte saken bättre heller. Måste vara en massa skit ute i luften nu :(

Aja, bara att bita i det sura äpplet och traska iväg till jobbet. Jag behöver semester NU!


Positivt

Vilken värme även idag. Man orkar inte med någonting alls. Har legat på uteplatsen och tagit en lur nu på eftermidddagen. Att sova ute är bland det bästa jag vet, så härligt.
Tog ett varv runt Sidsjön förut idag, dock var det rätt jobbigt för ögonen kliade och svullnade upp lite. Fy för dessa växter! Har även varit på en snabb ridtur med syster. Broms säger jag bara. Då menar jag dessa äckliga insekter som jag inte ser någon nytta i alls.
Imorse var vi på en mycket spännande sak, som visade positiva besked. Men mer om det framöver :)
Imorgon blir det jobb, sen en langos inne i stan. För visst finns väl dom stånden alla dagar?! Så längesedan jag var in till Gatufesten.Mätt

Sitter här i soffan nu riktigt mätt i magen. Det var mycket gott som bjöds på Andreas kalas :) Hembakat givetvis, inga köpta kakor här inte. Andreas fick pengar så att han ska kunna köpa sitt efterlängtade spel. Han är glad. Jag är less. Men på andra orsaker. Igen. Det kanske löser sig också, vi får se. Klaga ska jag i alla fall.
I övrigt så har det varit bastu på jobbet igen. Trist att man ska behöva jobba i sådan värme, man blir alldeles koko i huvudet. Kanske lika bra det :)

Imorgon är en spännande dag. En bra dag hoppas jag.


Bastuvärme

Har inte kunnat sova mycket alls inatt. Som en bastu i sovrummet trots golvfläkten på. Kände en svag liten bris emellanåt, en varm sådan... Kliver upp och inser att hela lägenheten är en bastu, likaså utomhus. Kommer inte ifrån det och får nästan panik. En AC på det här skulle sitta fint, men det är ingenting jag vill slänga mina pengar på.
Istället åker jag och jobbar i en annan bastu. 11-18.15. Ikväll är det "kalas" för Andreas, så min familj kommer hit och firar han lite :)


...

Hade tänkt att ta en kvällspromenad idag, men ångrade mig lika snabbt som jag kom ut ifrån jobbet. Vilken värme! Det är för varmt för mig detta, så skippar promenaden.
Istället sätter jag mig i tv soffan tidigare och det är inte helt fel det heller. Efter en lång seg dag på jobbet känns det skönt att sätta sig ner och äta något gott.

Go´kväll

Röd är dagens färg

Idag ska jag ha på min en röd tröja på jobbet. Lika bra det eftersom det är så jag ser ut på resten av kroppen redan. Suck... Det bränner fortfarande och känner mig varm. Usch. Hoppas det lägger sig snart.
Det blir alltså jobb för mig idag. Exakt hela dagen. Men man måste tjäna lite kosing emellanåt också. Speciellt när jag har mycket stora utgifter framför mig. På måndag försvinner en stor slant till att börja med.

Innan jag går och äter frukost måste jag visa er världens bästa uppfinning. Vattnet kokar aldrig över med denna och man behöver inte passa potatisen alls. Superbra :) Lägger in en bild på mina goda drömmar jag bakade igår också. MUMS!


Vilken fin dag :)

Vilken dag!! Riktig sommardag :) Härligt. Har varit ute i stort sett hela dagen idag. Tyvärr resulterade det i en mycket hemsk solbränna över hela främre delen utav mig. Svider och bränner som f*n. Ska inhandla ett solskydd nu i dagarna, för detta var sista gången! Gör ju så ont.
Började dagen med en promenad i elljusspåret med Calippo. Strax därefter blev det en ridtur med Gauti. Bakade lite drömmar och satt mig sedan på uteplatsen ute i solen och läste bok. Där försvann timmarna fort, hade inte koll på tiden alls -så där kom förmodligen denna hemska bränna. När Andreas kom hem för dagen åkte vi in till stan för att betala Cypern resan -som jag längtar! och begav oss sedan till Tranviken för att avnjuta egen medhavd "middag". Mysigt värre :) En mjukglass fick även avsluta dagen.
Har precis duschat nu och ska strax sätta mig i soffan och se någon film. Jobb resten av helgen väntar och det är väl lika bra det. Kan inte vara ute nå mer nu på ett tag känns det som.

Men trots allt en UNDERBAR dag idag! :)


EclipseNja...
Småseg film där det kändes som om dom ville ha med allt ifrån boken, därav korta scener med lite allt möjligt hopp fram och tillbaka. Men sevärd givetvis. Det är ju trots allt Twilight och en fin kärlekshistoria. Sen att folk prasslar med påsar överallt, busvisslar till nakna överkroppar och applåderar är flera störningsmoment jag inte gillar. Kanske blir det bättre hemma i tv soffan? Så var det med New moon tycker jag. Lite besviken på filmen då jag trodde att den skulle vara bättre, kanske lika bra att inse att Eclipse och New moon inte är så WOW som man tyckte att första filmen verkligen var. Svårt att leva upp till det.
Men helt klart en film man måste se om man vill se fortsättningen.
Fick i alla fall trevligt sällskap med mig i form utav AnnSofie och Victoria ifrån jobbet. Andreas följde med också (emot sin vilja) Han gillade inte filmen alls.

Bakning-Drömtårta
-Rulltårta med äppelmos fyllning
-Kokostoppar

Mitt tidsfördriv idag. Får se om det blir något mer smaskigt bakat imorgon, för då vill jag också fördriva lite tid :)


Lediga dagar

2 lediga dagar har jag framför mig nu. Det känns skönt, för nu börjar det bli hektiska dagar på jobbet. Alla köpsugna kunder bara strömmar in precis som det är alla somrar. Kul, men man behöver "vilan" ännu mer då.
Har redan varit på dagens promenad. Ska ut till stallet sen om vädret vill hålla i sig. Tyvärr ser jag massor med mörka moln när jag kollar ut genom fönstret. Ikväll blir det Eclipse med 2 tjejer ifrån jobbet. ÄNTLIGEN! :) Som jag har väntat!
Kanske även tar och bakar lite för att fördriva tiden. Andreas har ju fyllt år, så måste ta och bli ett "kalas" här framöver.


RSS 2.0