Fast jobb

Äntligen! Nu har jag fast jobb. Dock bara på 80timmar i månaden, men det är bättre än 0 som jag hade innan. Känns skönt att slippa slåss om arbetstider i framtiden, för nu får jag mina 80 säkra timmar. Sen får jag bygga på med extra pass utefter det. Skönt!! Grattis till mig :-) Det blev på varupåfyllnaden och kassan, en kombinerad tjänst. Vilket känns skönt, för då slipper jag stå i kassan hela tiden, börjar lessna på att aldrig få göra något annat nu. Men kommer börja tidigt på morgonen vissa dagar -kl 06.00. Men man vänjer sig fort, har ju jobbat så förut och dessutom är jag ju en morgonmänniska.

I övrigt så väntar jag svar ifrån sjukhuset. På måndag är det Gävle och tandläkaren igen för att göra om avtrycket av tänderna. Känns pissigt att måsta göra om det, är ju inte direkt nära där jag bor. Men, men har inget val så.

Idag är det jobb 10-15 en riktigt skön tid, sen blir det Gauti och ikväll ridskolan. En fullbokad dag med andra ord.

/Emma

Storm & Ensamhet

Idag är det storm ute... Var ute och gick med vovven och båda vi höll på att blåsa bort. Blir till att hålla sig inne resten av dagen. Tur som var hann jag rida innan den värsta blåsten kom.

Så vad ska jag hitta på idag då? Ingenting lär det bli.. för det finns ingenting att göra. Väntar på svar ifrån tjänsten jag sökt på ikea, tydligen 150st sökanden, men vi interna går före dom externa, vilken inte är mer än rätt tycker jag. min ena chef sa att det hade låtit så positivt, men man vet ju aldrig. det är många att välja ibland och förhoppningsvis ska ja få ett svar denna vecka. Så att jag sedan kan ta på mig jobbtider.

Ensam känner jag mig också. Visst, har ju sambon och mina djur. Men saknaden av vänner är stor, samt syrran såklart. Även fast jag jobbar inom service och träffar massor med folk hela dagarna så känner jag mig ensam. Vännerna som en gång bodde i Sundsvall är borta härifrån för länge sedan, för att plugga eller jobba i andra städer. Syrran bor för långt bort för att hälsa på ofta. Skulle gärna flytta närmare henne, men finns inga jobb där. Det är svårt att träffa nya vänner, så är det bara... speciellt när man ofta har ont om tid. Vore så kul om någon någongång kunde höra av sig och fråga om man vill hitta på något... För det är alltid jag som måste höra av mig först till alla och det orkar jag inte med längre.

Det enda roliga idag blir till att titta brevlådan, väntar på lite olika saker. Men lär väl bara vara massa reklam som vanligt ;-)

Nu ska jag hoppa in i duschen...

Och ja, mr E ... Det var mycket dig jag bland annat syftade på. Nu får du förklara dig! :-)

Stressad

Jag känner mig stressad. Över pengar. Att gå varje månad och inte veta hur mycket man kommer få jobba är otroligt stressframkallande. Nu har jag ju sökt en fast tjänst på ikea som jag väntar svar på och då säger cheferna att jag inte kan ta på mig några tider förrän jag vet om jag får tjänsten eller inte. Vilket skulle ta 2 veckor eller så att få reda på. Det betyder att alla tider som finns nu kommer att försvinna inom en snar framtid -Då vi behovsanställda så gott som slåss om alla tiderna. Jag kan inte gå och vänta!  Jag måste ta på mig tider nu för att veta att jag kommer att få pengar!! Ska prata med chefen idag om detta, hoppas hon är på jobbet bara.

Igår var jag på sjukhuset. Min stora fasa. Jag hatar sjukhus. Tycker inte om att se sjuka människor, sprutor och massa saker som sitter fast i armarna osv. Undersökningen var hemsk, det var obehagligt och smärtsamt. Men nu är det gjort och jag väntar på provsvaren som jag hoppas ska vara postitiva, men usch för denna väntan...

Det blir jobb i helgen. Ska ut och äta på restaurang ikväll, annars händer inte mycket. När man jobbar blir det för det mesta bara jobbet sen ta det lugnt hemma. Kan behövas.

Ha en bra helg!

Kan inte säga nej

Usch vilken storm ute! Vill ha vår nu, inge mer av denna tråkiga vinter. Har varit ute och ridit imorse. Gauti var rätt seg som vanligt, men kan förstå han i den vinterpäls han har. Sen har jag varit ute och gått med Calippo. Man får vara glad att han inte blåser bort stackarn.

Ska jobba sen, snart rättare sagt. På dagis -fast bara 2,5 timmar. Varför? Jo, för jag kan inte säga nej. Känns väldigt onödigt att åka dit för så kort tid, men man vill ju verka tillgänglig och vilja jobba, så därför säger jag inte nej.

Jag och sambon ska ha en tävling. Vi vill ju båda gå ner våra sambokilon vi gått upp de senaste åren. Vi vill tillbaka till våran ursprungliga vikt, så vi vill gå ner kanske 5-6 kilo var. Så vi ska ha en tävling, sätta upp ett datum och se vem som gått ner mest tills dess. Ska bara komma på vad vi ska ha för vinster först till den som vinner :-) Jag måste ha ett mål nu, annars tar jag inte tag i detta. Så då tror jag detta kommer funka bra. Man vill ju vara smärt till Cypern resan. Längtar!

Ikväll är det ridskolan som alla andra torsdagar. Ser inte fram emot att köra på motorvägen i dessa kastvindar.

Ha det gott!

Nästa vinter blir det utlandet!

Ja, som rubriken lyder -Nästa vinter SKA jag utomlands. Är så otroligt less på denna såkallade vinter nu. Plus grader och snöslask är inte vad jag förväntar mig utav dessa vintermånader och det har varit såhär nästintill hela vintern nu. Det är inga riktiga vintrar längre, det är bara att konstatera. När jag var yngre var det alltid runt -20 och mycket snö.
Det går inte att åka skidor -För att skidspåren är isiga och igenslaskade.
Det går inte att rida ordentligt -För att hästen håller på att svettas ihjäl i sin vinterpäls så fort man gör något som går snabbare än skritt.
Det går inte att gå ut och gå med vovven ordentligt -För att man blir dyngsur om fötterna och Calippo blir blöt han också såklart.

Så nästa år blir det utomlands i en vecka i alla fall, bara för att komma bort. Jag blir så otroligt less och deperimerad när det är såhär. Och mörkret gör ju inte saken bättre heller. Vill ha ljust på kvällarna nu.

Imorgon efter jobbet bär det av till fjällen. Närmare bestämt till Ankarvattnet för att träffa syrran. Har köpt en present till henne, men säger inte vad, för hon kan ju läsa här. För er som inte vet det, har jag en tvillingsyster som jag nästintill har suttit ihop med i hela mitt liv, nu har hon flyttat långt härifrån, vilket gör att vi inte träffas alltför ofta längre. Så ska bli kul! Ska träna hennes hästar lite, hon vill ha råd och tips som vanligt.

Ikväll är det Riibygård som gäller. Alltså ridskolan. Varför betalar jag för att rida på ridskola när jag har en egen häst kan undras, men jag vill rida fler hästar än min egen för att komma någon vart med ridningen.

Orolig inför kommande sjukhusbesök...

Förkyld

Jobbat hela helgen på IKEA, riktigt jobbigt igår då alla kunder fick för sig att ställa sig i kön när det redan är stängt. Fick jobba över. Idag var det färre kunder, vilket var skönt, eftersom en dunderförkylning verkar vara på väg. Den blir värre och värre för varje dag. Blir det bättre av att man är ute och rider i -8 utan varma kläder!? Benen var rätt stelfrusna efter det i vilket fall som helst.

Imorgon ska jag jobba på dagis, men endast 2,5 timme. Dom behövde lite hjälp på småbarnsavdelningen och det är väl just det jag kommer att säga "HJÄLP" Hur byter man en blöja?!

Till helgen ska jag åka upp till Ankarvattet, till syster yster. Träna hennes hästar och hjälpa henne litegrann är det tänkt. Blir kul!

Nu ska jag smaska i mig en kexchoklad! :)

/Emma

RSS 2.0